یک مولتی ویتامین کامل که مخصوص خانم ها در دوران بارداری است. اکتی ناتال برای پشتیبانی از ذخایر تغذیه ای مادران باردار طراحی و فرموله شده است.
موارد مصرف اکتی ناتال: مولتی ویتامین برای خانم های باردار
دستور مصرف اکتی ناتال: روزی یک عدد همراه با وعده غذایی میل شود.
شرایط نگهداری اکتی ناتال: دور از دسترس اطفال و در دمای زیر 30 درجه سانتیگراد نگهداری شود.
عوارض جانبی اکتی ناتال: تا کنون هیچگونه تداخل دارویی گزارش نشده است.
موارد احتیاط:
- قبل از مصرف با متخصص تغذیه خود مشورت نمایید.
- از جویدن پرهیز کنید.
- از میزان توصیه شده بیشتر مصرف ننمائید.
- مکمل های غذایی نباید جایگزین یک رژیم متنوع و متعادل و یک سبک زندگی سالم شوند.
- مانند سایر مکمل های غذایی ، اگر تحت نظارت پزشکی هستید ، از حساسیت غذایی رنج می برید یا به هر یک از مواد تشکیل دهنده حساسیت دارید با متخصص تغذیه یا پزشک خود مشورت کنید.
- فاقد گلوتن، مخمر، نمک، لاکتوز، گندم، شیر
توضیحات:
هنگام بارداری تمام توجه شما معطوف رشد صحیح جنین تان است و می خواهید تمام تلاش خود را انجام دهید تا کودک شما با سلامت کامل به دنیا بیاید. بسیاری از خانم ها در زمان بارداری ، مواد مغذی مورد نیازشان ، از جمله اسید فولیک و آهن را دریافت نمی کنند یا میزان دریافت و ذخایر کمی دارند. علاوه بر این ، مقدار نیاز روزانه چندین ویتامین و مواد معدنی در دوران بارداری افزایش می یابد. پیشنهاد ما به شما استفاده از یک مکمل ویتامینی بوده که یکی از معروف ترین آن ها اکتی ناتال است . یک مولتی ویتامین کامل که مخصوص خانم ها در دوران بارداری است. اکتی ناتال برای پشتیبانی از ذخایر تغذیه ای مادران باردار طراحی و فرموله شده است.
اجزای تشکیل دهنده: میانگین اطلاعات تغذیه ای در هر واحد قرص
ویتامین آ 400 واحد، ویتامین سی 120 میلی گرم، ویتامین ایی 30 واحد، ویتامین ب1 1.4 میلی گرم، ویتامین ب2 1.4 میلی گرم، نیاسینامید 18 میلی گرم، ویتامین ب6 5 میلی گرم، ویتامین ب12 2.6 میکروگرم، اسید فولیک 800 میکروگرم، ویتامین د3 600 واحد، ویتامین K1 45 میکروگرم، بیوتین 50 میکروگرم، پانتوتنیک اسید 6 میلی گرم، کلسیم 180 میلی گرم، ید 220 میکروگرم، آهن 27 میلی گرم، منیزیم 45 میلی گرم، مس 0.9 میلی گرم، منگنز 2 میلی گرم، کروم 100 میکروگرم، مولیبدن 50 میکروگرم، سلنیوم 60 میکروگرم، روی 7.5 میلی گرم
اکتی ناتال
ویتامینA:
ویتامینAبرای سلامت بینایی، تقویت سیستم ایمنی بدن و رشد و نمو جنین نقش مهمی دارد. کمبود ویتامینAیک مشکل بهداشت عمومی در بسیاری از نقاط جهان، به ویژه آفریقا و آسیای جنوب شرقی است. کمبود آن می تواند به صورت شب کوری باعث اختلال بینایی شود. در کودکان، ممکن است خطر بیماری و مرگ را از طریق عفونت های کودکان، از جمله سرخک و اسهال، افزایش دهد.اگرچه زنان باردار در تمام دوران بارداری مستعد کمبود ویتامین A هستند، اما در سه ماهه سوم بارداری به دلیل تسریع رشد جنین و افزایش فیزیولوژیکی حجم خون، حساسیت کمبود این ویتامین در بالاترین مقدار خود قرار می گیرد. متخصصان تغذیه دوزهای کم مکمل ویتامینAرا به صورت روزانه یا هفتگی به زنان باردار می دهند، مصرف این مکمل از سه ماهه دوم یا سوم شروع می شود و می تواند شدت کاهش سطح رتینول سرم مادر در اواخر بارداری و علائم شب کوری و نابینایی را کاهش دهد. شواهد موجود نشان می دهد که مکمل ویتامینAدر دوران بارداری خطر بیماری یا مرگ در مادران یا نوزادان آنها را کاهش نمی دهد. زنان باردار باید به دریافت تغذیه مناسب تشویق شوند، توصیه می شود با مصرف یک رژیم غذایی متعادل و سالم سلامت خود و جنین را حفظ نمایند.
مقدار مصرف: دریافت غذایی توصیه شدهویتامینAبرای زنان باردار معادل 800 میکروگرم رتینول در روز است که در مناطقی با کمبود ویتامینA تامین آن به تنهایی از طریق رژیم غذایی ممکن است دشوار باشد.
منابع غذایی حاوی ویتامینA: منابع غذایی پیشساز ویتامین A عبارتند از:
- هویج
- کدوحلوایی
- پاپایا
- روغن پالم (نخل اره ای)
- لبنیات (شیر کامل، ماست و پنیر)
- جگر
- روغن ماهی
عوارض جانبی: علائم مسمومیت حاد ویتامینAعبارتند از:
- حالت گیجی
- تهوع
- استفراغ
- سردرد
- تاری دید
- سرگیجه
- کاهش هماهنگی عضلات
- خراش در پوست
- کاهش وزن و خستگی
این مسمومیت عمدتاً حاصل مصرف بیش از حد مکمل های ویتامینAاست اما مصرف مرتب مقادیر بالای جگر نیز می تواند منجر به مسمومیت گردد.
اکتی ناتال، ویتامین C:
ویتامینC یک ویتامین محلول در آب و آنتی اکسیدان قدرتمند است که چه در بارداری و چه بعد از دوران بارداری ضروری است. اگرچه یک تقویت کننده سیستم ایمنی شناخته شده است، با این وجود ویتامینCدر رشد کودکان نیز نقش مهمی دارد و حتی ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سرطان های خاص را کاهش دهد. با در نظر داشتن تمام این مزایا، ممکن است این سال برای شما پیش بیاید که آیا در دوران بارداری باید از مکمل ویتامین C استفاده کنید (خصوصاً اگر قصد دارید سیستم ایمنی بدن خود را در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا تقویت کنید).در این مقاله، راهنمای کامل در مورد ویتامینC، از جمله میزان نیاز مادران آینده و غذاهای غنی ازC است که می تواند سلامتی مادر و کودک را تضمین نماید معرفی می گردد.
اکتی ناتال: چرا ویتامینC در دوران بارداری مهم است؟ ویتامینC که با نام اسید اسکوربیکنیز شناخته می شود، یک ویتامین محلول در آب است که بدن روزانه به آن نیاز دارد و دوران بارداری نیز از این قاعده مستثنی نیست. بدن انسان نمی تواند ویتامینCرا ذخیره نماید، بنابراین بدن روزانه به یک منبع جدید از این ویتامین در رژیم غذایی خود نیاز خواهد داشت.
کاربردهای ویتامینC
- در دوران بارداری، ویتامینCبرای مادر و کودک حیاتی است. بدن برای ترمیم بافت و ترمیم زخم به آن نیاز دارد و به رشد استخوان ها و دندان های کودک نیز کمک می نماید.
- ویتامینCهمچنین به تولید کلاژن در بدن کمک می کند.
- در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد.
- و علاوه بر همه این موارد توانایی بدن در جذب آهن را بهبود می بخشد.
- برخی مطالعات میزان کم ویتامین C در دوران بارداری را به پره اکلامپسی مرتبط می دانند، به همین دلیل مهم است که اطمینان حاصل کنید که در این دوران به اندازه کافی از این ویتامین مصرف می کنید.
در یک مطالعه میزان استرس اکسیداتیو در جفت بیماران مسمومیت حاملگی بیشتر از بیماران طبیعی بود. همچنین نتایج نشان داد در بیماران مبتلا به مسمومیت حاملگی میزان استرس اکسیداتیو در سرم مادر افزایش یافت. ویتامینC وقفه دهنده های قوی پراکسیداسیون چربی می باشد، بنابراین اضافه نمودن ویتامین C می تواند در کاهش استرس اکسیداتیو و جلوگیری یا توقف آسیب اندوتلیوم و پیشرفت مسمومیت حاملگی موثر باشد.
مقدار مصرف: مقدار ویتامینC مورد نیاز در دوران بارداری بستگی به سن مادر در دوران بارداری بین 75 تا 120 میلی گرم در روز می باشد.
منابع حاوی ویتامینC
- کیوی
- مرکبات
- توت فرنگی
- انگور سیاه
- فلفل دلمه ای
- گوجه فرنگی
- کلم بروکلی
اکتی ناتال، ویتامین E:
ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است که در بسیاری از غذاها مانند روغن زیتون و بروکلی یافت می شود. با داشتن خواص آنتی اکسیدانی، یکی از عملکردهای اصلی ویتامین E محافظت از غشای سلولی در برابر آسیب رادیکال های آزاد است(مصرف سالم ویتامین E به ساختار سلول های بدن کمک می کند). ویتامین E علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، به سلامت پوست و چشم نیز کمک می کند. مطالعات علمی نشان داده است که دریافت کافی ویتامین E در دوران بارداری احتمال ابتلای کودک به آسم و مشکلات تنفسی در اواخر زندگی را کاهش می دهد. اگرچه کمبود ویتامین E به ندرت در بزرگسالان سالم دیده میشود، ممکن است منجر به بروز عوارضی مانند پرهاکلامپسی و متولد شدن نوزاد کوچک شود. علاوه بر این، کمبود ویتامین E میتواند با زیاد شدن آهن بدتر شود، پس مهم است که مقادیر بهینه برای بارداری تحت بررسی قرار گیرد.
منابع حاوی ویتامینE
- در روغنهای گیاهی
- آجیل
- غلات
- حبوبات
- و برخی سبزیجات برگ سبز یافت میشود.
شواهد زیادی از مصرف مکملهای ویتامین E، به تنهایی یا در ترکیب با ویتامین های دیگر از جمله ویتامینC و ویتامینA، در دوران بارداری پشتیبانی می نمایند. عبارتی مصرف ویتامین E در ترکیب با دیگر مکملها در دوران بارداری به جلوگیری از مشکلات دوران بارداری از جمله:
- مردهزایی
- مرگ نوزاد
- زایمان زودرس
- پره اکلامپسی
- یا نوزادان کموزن کمک می نماید.
محققان در مطالعات خود دریافتند که تجویزویتامین E به حیوانات دیابتی منجر به کاهش میزان ناهنجاری جنینی و افزایش رشد و تکامل جنین شده است.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.