موارد مصرف :
- کمک به تامین ویتامین ها ، مواد معدنی و ریز مغذی های ضروری قبل از بارداری جهت کمک به آماده شدن بدن برای باردار شدن
- مکملی ایده آل برای بانوانی که قصد باردار شدن دارند
- کمک به حفظ سلامت مادر و جنین
- کاهش خطرات دوران حاملگی و شیردهی
دستور مصرف : روزانه یک عدد قرص به همراه وعده غذایی اصلی با یک لیوان آب مصرف شود.
شرایط نگهداری : در دمای زیر ۲۵ درجه سانتیگراد در جای خشک و خنک و به دور از تابش مستقیم نور خورشید و دور از دسترس اطفال نگهداری شود .
موارد هشدار و نکات قابل توجه :
- بیشتر از مقدار توصیه شده مصرف نگردد.
- چنانچه هر داروی دیگری مصرف می کنید قبل از مصرف این فرآورده با پزشک یا داروساز مشورت کنید.
- هنگام استفاده از این محصول ، نیاز به استفاده از مولتی ویتامین دیگری نمی باشد.
- این فرآورده جهت پیشگیری ، تشخیص و درمان بیماری نمی باشد.
- جویده نشود.
توضیحات :
اهمیت دریافت ریزمغذی ها شامل مواد معدنی و ویتامین ها، به مصرف آن ها در دوران بارداری محدود نمی شود و مصرف آن ها قبل از شروع بارداری و پس از اتمام بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است.
برای زنانی که در سنین بارداری به سر می برند و خصوصا قصد بارداری دارند، استفاده از این ریزمغذی ها برای ایجاد آمادگی در فرد برای ورود به دوران بارداری اهمیت می یابد. بسیاری از ریزمغذی ها مانند روی، باعث می شوند فرآیند لقاح (برخورد اسپرم به تخمک و تشکیل سلول اولیه ی جنینی) با قدرت بیشتری انجام شود و احتمال بارداری را بالا می برند. سلول اولیه ی جنین پس از تشکیل، باید به دیواره ی رحم متصل شود تا ارتباط آن با دستگاه خونی مادر برقرار شود.
در طول دوران بارداری، اهمیت استفاده از مواد مغذی روشن است. در این دوران، بدن مادر علاوه بر تامین ریزمغذی های لازم برای کارکرد بدن خود، باید مواد مغذی مورد نیاز برای رشد و تکامل جنین را نیز تامین کند. این مهم، نیازمند حمایت تغذیه ای کاملی است تا هم از ضغف دستگاه های بدن مادر جلوگیری شود و هم رشد جنین در این دوران حیاتی، به بهترین نحو انجام شود. به عنوان مثال در صورت کمبود برخی ریزمغذی های حیاتی مانند اسیدفولیک، ناهنجاری های مادرزادی دستگاه عصبی پدید خواهد آمد.
استفاده از این مکمل در دوران بارداری باعث رشد بهتر سیستم عصبی و شناختی نوزاد و تولد او با قد و وزن بیشتری میشود. این محصول آهن، اسید فولیک و سایر ویتامین ها و مواد معدنی ضروری روزانه را در این دوران تامین میکند، سبب سلامت مادر و جنین میشود و از تولد نوزادهای نارس جلوگیری میکند.
پس از اتمام دوران بارداری، بدن مادر با کمبود ذخایر مواد معدنی و مغذی مواجه است زیرا در طول دوران بارداری، این ذخایر را در اختیار جنین قرار داده است. به همین خاطر توصیه می شود بین دو بارداری پی در پی، چندین ماه فاصله زمانی وجود داشته باشد تا مادر بتواند ذخایر بدن خود را تامین کرده و آمادگی را برای تحمل دوران بعدی بارداری به دست آورد.
اجزای تشکیل دهنده :
ال-آرژنین: ال آرژنین یکی از مواد موثر در قدرت باروی است. این ماده سبب افزایش بارورسازی مردان و زنان از طریق بالا بردن جریان گردش خون در بدن و اندام های تناسلی و افزایش توانایی دستگاه تولید مثل می شود. این آمینواسید، خاصیت آنتی اسیدانی نیز دارد و به تقویت دستگاه ایمنی نیز کمک می کند.
فولیک اسید : مصرف مکمل حاوی اسیدفولیک چند ماه قبل از شروع بارداری و در طول ماه های اول بارداری خطر تولد نوزاد مبتلا به نواقص مادرزادی به ویژه نقص لوله عصبی (نخاعی) را به شدت کاهش می دهد. به کسانی که تمایل به بارداری دارند، توصیه می شود سه ماه قبل از قطع روش جلوگیری خود و اقدام برای بارداری ، شروع به مصرف روزانه این مکمل کنند و به این ترتیب از بوجود آمدن نوزادی با نقص هایی در ستون فقرات و نخاع و مغز تا ۷۰ درصد جلوگیری کنند.
اینوزیتول : کمبود این شبه ویتامین در دوران بارداری می تواند سبب بروز نقص لوله عصبی در جنین شود. نقش مهمی در تکامل سیستم عصبی و انتقال ریزمغذی ها به داخل سلول ها دارد.
اينوزيتول يک الكل حلقوی با 6 گروه هيدروكسيل بوده كه شكل فسفريله شده اين تركيب، در انتقال سيگنال های داخل سلولی نقش مهمی دارد و در ساختار فسفوليپيد ها شركت می كند. به نظر می رسد شكل فعال متابوليكی اينوزيتول، يعنی فسفاتيديل اينوزيتول نقش مهمی در فعاليت های فيزيولوژيک نظير شركت در ساختار و عملكرد غشاها، توليد ايكوزينوييدها و فعاليت حدواسط در پاسخ ها ي سلولي به محرك هاي خارجي برعهده دارد. اينوزيتول به عنوان بخشي از چرخه فسفاتيديل اينوزيتول نقش مهمی در كنترل تكثير سلولی در محدوده وسيعی از هر دو سلول های طبيعی و سرطان زا ايفا می كند. در اين چرخه، اينوزيتول نخست با فسف اتيديل اينوزيتول تركيب شده و به فسفاتيديل اينوزيتول 4-فسفات و سپس به فسفاتيديل اينوزيتول 4 و 5-فسفات تبديل می شود . تحريک گيرنده های غشای سلولی به وسيله فاكتور های رشد پپتيدی و ديگر تحريک كننده ها، منجر به شكستن فسفاتيديل اينوزيتول 4 و 5-فسفات و تبديل آن به دو پيام بر ثانويه به نام های 1،4 و 5 تری فسفات اينوزيتول و دی اسيل گليسرول می شود. 1،4 و 5 تری فسفات اينوزيتول سبب آزاد سازی يون كلسيم از ذخيره داخلی كه همراه با دی اسيل گليسرول سبب فعال سازی پروتئين كيناز C می شود كه تركيب اخير، برخی پروتئين ها را فسفريله و سبب ايجاد آثار فيزيولوژيک خاص می شود. اینوزیتول ممکن است به جلوگیری از دیابت در بارداری کمک کند. مصرف شکل خاصی از اینوزیتول به نام myo-inositol همراه با اسید فولیک در دوران بارداری ممکن است احتمال ابتلا به دیابت در دوران بارداری را در زنانی که در معرض خطر هستند کاهش دهد.
استیل سیستین: مطالعات نشان داده اند که دریافت این ماده سبب افزایش قابل توجهی چه از لحاظ بالینی و چه آماری در کیفیت تخمک گذاری و بارداری می شود. شواهد کافی از دو کارآزمایی بالینی معتبر افزایش قابل توجه در میزان تخمک گذاری و بارداری را در افرادی که از این ماده استفاده کرده اند را نشان داده اند. مطالعات نشان داده اند که در افراد مبتلاء به سندرم تخمدان پلی کسیتیک این ماده باعث کمک به درمان ناباروری شده است.
ویتامین D: کمبود دریافت این ویتامین تاثیرات منفی به مادر و جنین دارد و باعث بروز مسمومیت دوران بارداری (پره اکلامپسی)، کاهش وزن تولد نوزاد و ناراحتی های استخوانی در نوزاد می شود. این ویتامین در تامین سلامت استخوان، تنظیم رشد سلولی و کمک به تقویت سیستم ایمنی نقش دارد. مصرف ویتامین D باعث استحکام استخوان نوزاد شده علاوه بر این در کاهش احتمال دیابت دوران بارداری و تولد زودرس نیز نقش دارد.
آهن: نیاز به آهن در دوران بارداری به طور قابل توجهی افزایش می یابد. دوران بارداری یکی از مراحل مهمی است که به دلیل افزایش حجم خون زن باردار و نیاز جنین برای ساخت سلول های خونی ، بدن به آهن بیشتری احتیاج پیدا می کند که امکان تامین نشدن آن در تغذیه مادر وجود دارد. کم خونی می تواند احساس خستگی و ضعف ایجاد کند و اگر شدید شود و درمان نگردد خطر عوارض جدی مانند زایمان رودرس را افزایش می دهد.
اگر باردار هستید ، بیشتر در معرض خطر کم خونی فقر آهن قرار دارید، بیماری که در آن سلول های قرمز، خون کافی برای حمل اکسیژن کافی به بافت های بدن ندارند. آیا می دانید که چرا کم خونی در دوران بارداری اتفاق می افتد و در مورد آن می دانید باید چکار کنید؟ چه عواملی باعث کم خونی فقر آهن در دوران بارداری می شود؟
بدن شما از آهن برای ساختن هموگلوبین، پروتئینی در گلبول های قرمز خون اکسیژن را به بافت ها می رساند، استفاده می کند. در دوران بارداری، زنان باردار به میزان دو برابر نسبت به زنان غیر باردار آهن نیاز دارند. بدن برای تولید خون بیشتر جهت تأمین اکسیژن کودک به آهن نیاز دارد. اگر ذخیره کافی آهن ندارید یا آهن کافی در دوران بارداری دریافت نمی کنید، می توانید دچار کم خونی فقر آهن شوید.
کم خونی فقر آهن در دوران بارداری چه تاثیری بر کودک دارد؟ کم خونی شدید در دوران بارداری احتمال:
- زایمان زودرس
- داشتن نوزاد کم وزن
- و افسردگی پس از زایمان را افزایش می دهد. برخی مطالعات همچنین افزایش خطر مرگ نوزاد را بلافاصله قبل یا بعد از تولد نشان می دهد.
عوامل افزایش کم خونی فقر آهن در دوران بارداری چیست؟ عوامل افزایش خطر ابتلا به کم خونی در دوران بارداری:
- دو بارداری با فاصله نزدیک داشته باشید.
- بیش از یک نوزاد باردار هستید.
- به دلیل حالت تهوع صبحگاهی مرتبا استفراغ می کنید.
- آهن کافی مصرف نمی کنید.
- قبل از بارداری قاعدگی های شدید داشته باشید.
- قبل از بارداری سابقه کم خونی داشته باشید.
علائم کم خونی فقر آهن در دوران بارداری چیست؟ علائم و نشانه های کم خونی شامل موارد زیر است:
- خستگی
- ضعف
- پوستی کم رنگ یا زرد رنگ
- ضربان قلب نامنظم
- تنگی نفس
- سرگیجه یا سبکی سر
- درد قفسه سینه
- دست و پای سرد
- سردرد
به یاد داشته باشید که علائم کم خونی اغلب شبیه علائم عمومی بارداری است. صرف نظر از اینکه علائمی دارید یا خیر، آزمایش خون برای غربالگری کم خونی در دوران بارداری انجام می شود. اگر نگران میزان خستگی یا علائم دیگر هستید، با پزشک خود مشورت کنید.
چگونه می توان از کم خونی فقر آهن در دوران بارداری پیشگیری نمود و آن را درمان کرد؟ ویتامین های قبل از تولد معمولاً حاوی آهن هستند. مصرف یک ویتامین قبل از تولد که حاوی آهن است می تواند به پیشگیری و درمان کم خونی فقر آهن در دوران بارداری کمک کند. همچنین تغذیه مناسب می تواند از کم خونی فقر آهن در دوران بارداری جلوگیری کند. منابع غذایی آهن شامل:
- گوشت قرمز بدون چربی
- مرغ
- ماهی
- غلات صبحانه غنی شده با آهن
- آب آلو خشک
- لوبیا
- و نخود فرنگی است.
آهن موجود در فرآورده های حیوانی مانند گوشت به راحتی جذب می شود. برای افزایش جذب آهن از منابع گیاهی و مکمل ها، آنها را با نوشیدنی حاوی ویتامین C مانند آب پرتقال، آب گوجه فرنگی یا توت فرنگی بنوشید. اگر مکمل های آهن را با آب پرتقال مصرف می کنید، از نوشیدنی های غنی شده با کلسیم خودداری کنید. اگرچه کلسیم یک ماده مغذی ضروری در دوران بارداری است، اما کلسیم می تواند جذب آهن را کاهش دهد.
روی: مکمل روی باعث بهبود در ساختار ایمنی جنین می شود، سبب کاهش ابتلاء نوزاد به عفونت و بیماریهای عفونی می شود و از نقض های مادرزادی جلوگیری می کند. نقش اصلی روی در تقسیم سلولی، سنتز و رشد پروتئین است و بدین معنی است که تأمین کافی روی به ویژه برای زنان باردار مهم است.
دیابت بارداری
عدم تحمل به كربوهيدرات به اشكال مختلف كه شروع يا تشخيص آن در زنان باردار باشد ديابت بارداری گفته می شود. اصطلاح ديابت بارداری به اين دليل استفاده می شود كه حاملگی با تغييرات فيزيولوژيكی در متابوليسم گلوگز موجب بروز ديابت بارداری می شود. دیابت بارداری عارضه ای است که بين 1 تا 14 درصد متغير است به طوری كه حدود 3 تا 8 درصد از زنان باردار به اين عارضه مبتلا می شوند. ديابت بارداری آثار زيان بار متعددی بر مادر و جنين می گذارد كه از شايعترين آنها می توان به :
- ماكروزومی
- آسيب های حين زايمان
- سزارين
- پلي هيدرآمنيوس
- پره اكلامپسی
- اثرات متابوليک نوزادی
- و بالاخره عوارض ديررس از جمله ابتلای مادر به ديابت نوع 2 در دوران پس از زايمان اشاره نمود. در مطالعات مختلف ديده شده است كه سطح روی در بيماران ديابتيک به ويژه ديابت نوع 2 كاهش يافته است كه به علت افزايش دفع روزانه روی از بدن می باشد نقش مهم روی در توليد و ذخيره انسولين ثابت شده است. در برخی از شرايط ميزان نياز به روی افزايش می يابد كه بارداری يكی از آن شرايط می باشد . با توجه به افزايش نياز به روی طی دوران بارداری و لزوم وجود مقادير كافي از اين عنصر جهت رشد و تكامل طبيعی، كمبود اين عنصر طی بارداری می تواند باعث افزايش عوارض حاملگی از جمله ديابت بارداری و عوارض و ناهنجاری های ناشی از آن شود. لذا اين احتمال مطرح می شود كه بتوان با استفاده از مكمل روی در خانم های باردار مبتلا به ديابت بارداری ، گلوكز خون را به صورتی آسان تر و دقيق تر تنظيم كرد و در نتيجه از عوارض مادر و جنين در اين بيماری هاست.
ویتامین های گروه B: کمبود ویتامین های گروه B درهنگام بارداری برای جنین می تواند مضر باشد. کمبود این ویتامین ها در دوران بارداری باعث بروز مشکلاتی از قبیل نارسایی قلبی و عقب ماندگی رشد می شود.
تحقیقات اخیر مشخص کرده است که ترکیب اسیدفولیک و ویتامین ب12 و ب6 سطح خونی هموسیستین را پایین آورده که می تواند خطر عوارض پره اکلامپسی را به شدت کاهش دهد . معمولا نقص ویتامین B12 را با نقص اسیدفولیک همزمان مطرح می کنند .
منیزیم: برای حاملگی نرمال و رشد و نمو جنین ضروری است. کمبود منیزیم در مادر با تولد نوزاد نارس ارتباط دارد.
سلنیوم: سلنیوم یکی از املاح معدنی کمیاب و ضروری برای بدن می باشد. خواص آنتی اکسیدانی آن مانند سایر نقش های این عنصر در عملکرد سلولی ، حفظ ماهیچه ها و توانایی تولید مثل و جلوگیری از سرطان حائز اهمیت است. وجود سلنیوم در خون مادر از ورود سم به بدن جنین جلوگیری می کند.
ویتامین E: ویتامین E برای عصب و رشد مغزی جنین در دوران بارداری حیاتی است. کمبود ویتامین E موجب افزایش خطر ابتلا به عفونت ، کم خونی و کاهش رشد جنین در دوران بارداری می شود.
فاقد هیچگونه ماده ی هورمونی و دارو- بدون گلوتن و ژلاتین - بدون نمک - بدون مخمر - بدون مواد نگهدارنده

سوال) باردار هستم، قبلا قرص پرگناکر را مصرف کرده ام، طبق گفته مسئول داروخانه، تفاوتی بین پرگناکر اورجینال و پرگناکر کانسپشن نیست. آیا میتوانم از پرگناکر کانسپشن استفاده کنم؟
پاسخ: پرگناکر کانسپشن برای مصرف ۳ تا ۶ ماه قبل از دوران بارداری است در حالیکه پرگناکر اورجینال در دوران بارداری و شیردهی قابل استفاده است. با این وجود بیس ترکیبات هردو شباهت زیادی به هم دارند. اما به دلیل حساس بودن این دوران، با پزشک معالجتان مشورت کنید.