شرایط نگهداری: در جای خشک و خنک و دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
هشدار مصرف: قبل از مصرف دارو در صورت وجود بیماری زمینه ای یا در صورت استفاده از سایر داروها با پزشک و یا داروساز مشورت نمایید.
کندی رشد و تکامل در دوران بارداری و اوایل دوران کودکی، یکی از مشکلات مهم بهداشتی در جهان است. یک پنجم کودکان در کشورهای در حال توسعه، با وزن کم متولد می شوند که خطر بیماری و مرگ آنها را افزایش می دهد از زمان بارداری تا تولد، کودک در حال رشد، رشد و نمو است و تغذیه می نماید. وضعیت تغذیه ای مادر قبل از حاملگی و در طول بارداری، عامل تعیین کننده ی مهمی در مرگ و میر قبل از تولد و وزن نوزاد هنگام تولد است.بارداری زمانی است که نیازهای تغذیه ای زن بیش از هر زمان دیگری در زندگی او است.حفظ سلامتی مطلوب در دوران بارداری مسئله مهمی برای تضمین سلامتی مادر باردار و نوزادش است. مواد مغذی، مانند ویتامین ها و مواد معدنی، از عوامل اصلی برای ادامه سلامتی در طول بارداری و رشد کودک هستند.مکمل پرگمام ویتالی تون، یک مکمل مولتی ویتامین و مواد معدنی است که مصرف رورانه آن قبل و حین بارداری بی خطر و حتی مفید است. مکمل برگمام ویتالی تون قبل از بارداری برای حفظ ذخیره مواد مغذی مانند آهن در زنانی که در چند ماه آینده قصد باردار شدن دارند، توصیه می شود. این مکمل مواد مغذی و ویتامین ها ضروری را تأمین می نماید که می توانند سلامتی مادران باردار را پشتیبانی کنند.مکمل پرگمام ویتالی تون حاوی آهن و اسید فولیکمکمل پرگمام ویتالی، حاوی 800 میلی گرم اسید فولیک است که نتایج تحقیقات نشان می دهد نقایص لوله عصبی را کاهش می دهند. این مکمل همچنین حاوی آهن برای جلوگیری از کمبود آهن و ید برای کمک به رشد مغز کودک است. از آنجا كه لوله عصبی در روز 28 بارداری بسته می شود و در اين زمان اغلب زنان از بارداري خود مطلع نيستند لذا توصيه می شود مصرف اسيد فوليک تكميلی قبل از وقوع بارداری شروع شود. نتایج تحقیقات گزارش نمودند چنانچه مصرف اسيد فوليک پيش از بارداری شروع شود و در طول حاملگی نيز ادامه يابد بروز نقائص لوله عصبی را 50 درصد كاهش می دهد. زنانی كه در سنين باروری هستند بايد در جهت مصرف منابع اسيد فوليک در رژيم غذايی خود تشويق شوند و همچنين لازم است زنانی كه قصد باردار شدن دارند روزانه 400 ميكروگرم اسيد فوليک تكميلی مصرف نمایند.مکمل پرگمام ویتالی تون حاوی ید: ید یک ماده مغذی ضروری برای رشد و نمو طبیعی مغز است. مصرف ید برای زنان باردار و کودکان بسیار مهم است. ید مهمترین ریزمغذی در جلوگیری از آن دسته از اختلالات مغزی می باشد که عمده ترین دلیل کاهش عملکرد فکری، تأخیر رشد روانی- حرکتی و عقب ماندگی ذهنی هستند. ید نقش مهمی در تکامل مغز جنین ایفا می نماید که این عمل مستقل از عمل آن از طریق هورمون های تیروئید است.عوارض کمبود ید در جنین:- عقب ماندگی ذهنی- تولد نوزاد کم وزن- نقایصی در در توانایی های ادراکی و روانی-حرکتی نوزادمنابع غذایی حاوی ید: ید در غده تیروئید ذخیره می شود.- صدف- خرچنگ- ساردین- ماهی های آب شور- تخم مرغ- گل کلم- کلم بروکلی- کلم پیچ- کلم بروکسل- دانه خردل- شلغم- تربچه- بادام زمینیمکمل برگمام ویتالی تون حاوی اسیدهای چرب امگا 3از لحاظ تاریخی، توصیه های تغذیه ای برای مادران به مصرف پروتئین، ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز تأکید دارد اما اخیرا اسیدهای چرب غیر اشباع با زنجیره طولانی امگا 3مورد توجه قرار گرفته اند. این اسید ها باید از طریق مواد غذایی یا مکمل ها دریافت شوند زیرا بدن انسان قادر به سنتز آنها نمی باشد. این مکمل حاوی غلظت بالایی از اسیدهای چرب امگا 3 از جمله دوکوزاهگزانوییک اسید (DHA) است. دوکوزاهگزانوییک اسید (DHA) در بارداری از طریق جفت به جنین منتقل می شود و سرعت انتقال در سه ماه آخر بارداری که رشد جنین با سرعت بیشتری صورت می گیرد، افزایش می یابد.اسیدهای چرب امگا 3 تا حد زیادی بر رشد زودرس نوزاد تأثیر می گذارد. محققان در مطالعه ای بر روی 8729 مادر باردار، نشان دادند که خطر زایمان زودرس و کوتاه شدن طول مدت بارداری در گروه مصرف کننده ی ماهی و روغن ماهی (سرشار از دوکوزاهگزانوییک اسید (DHA)) %5/2کمتر از گروهی است که اصلا ماهی و روغن ماهی دریافت نکرده اند.منابع دوکوزاهگزانوییک اسید (DHA): دوکوزاهگزانوییک اسید (DHA) در ماهی های روغنی آب سرد و جلبک های دریایی یافت می شود، همچنین به صورت مکمل به طور گسترده ای در دسترس است. با توجه به اینکه توصیه می شود مصرف ماهی های بزرگ در حین بارداری برای جلوگیری از مصرف بیش از حد جیوه کاهش یابد استفاده از مکمل های حاوی این دوکوزاهگزانوییک اسید (DHA) ضروری به نظر می رسد.موارد استفاده دوکوزاهگزانوییک اسید (DHA) در بارداری- رشد و نمو اولیه جنین- جلوگیری از پره اکلامپسی- کاهش آسم- رشد سیستم عصبی- مغز- و شبکیه چشم دارد.آسم را کاهش می دهد: محققان هنوز در حال بررسی نقش DHA به جلوگیری یا کاهش علائم آلرژی و آسم در کودکان هستند.مکانیسم اثر: اسیدهای چرب اشباع از طریق فعال کردن سیستم ایمنی ذاتی موجب افزایش رهاسازی سیتوکین های پیش التهابی و در نتیجه التهاب راه های هوایی می شود. مطالعه ای که در سال 2018 منتشر شده بیان نمود مصرف مکمل روغن ماهی برای برخی زنان باردار توصیه می شود تا آسم را در کودکان خود کاهش دهند.پره اکلامپسیافزایش فشار خون، یکی از مشکلات مهم در حاملگی است. فشار خون حاملگی به همراه پروتئینوری را به عنوان سندرم پره اکلامپسی (مسمومیت حاملگی) می شناسند که در 2-8 درصد درصد حاملگی ها رخ می دهد و عامل 10-15درصد از مرگ و میر مستقیم مادران در تمام کشورها با درآمد کم، متوسط و بالا محسوب می شود. پره اکلامپسی با زایمان زودرس ، وزن کم هنگام تولد ، محدودیت رشد داخل رحمی و مرگ و میر جنین یا نوزاد مرتبط می باشد. بررسی در سال 2018 و متاآنالیز آزمایشات تصادفی مقایسه شده با مکمل های دارونما و اسیدهای چرب امگا 3 در دوران بارداری روند کاهش خطر ابتلا به پره اکلامپسی را نشان داد. فعل و انفعال ناشی از فرآیندهای مولکولی دوکوزاهگزانوییک اسید (DHA) در غشاي سلولی منجر به کاهش ترومبوکسان A2می شود. کاهش ترومبوکسان A2در پیش گیری اولیه و ثانویه از افزایش فشارخون و سایر بروز پره اکلامپسی نقش مهمی داشته باشد. بنابراین به نظر می رسد دوکوزاهگزانوییک اسید (DHA در جلوگیری از زایمان های زودرس زودرس مهمترین نقش آن باشد. محققان در آزمایشی این نتیجه نشان می دهد که مکمل امگا3 در کاهش خطر بروز فشارخون بالا موثر است، به طوری که افزایش فشار خون در بارداری و مشکلات ناشی از آن در از گروه کنترل بوده 7 مرتبه کمتر از گروه کنترل است. آنها معتقدند که احتمالاً، کاهش مصرف امگا 3، منجر به کاهش ذخایر اسیدهای چرب امگا 3 و افزایش نسبت امگا 6 به امگا 3 در اریتروسیت ها می شود. در چنین وضعیتی است که خطر بروز پره اکلامپسی، افزایش می یابد. نتایج تحقیقی در زنان باردار کشور پرو، نیز به همین نتیجه رسید که کاهش اسیدهای چرب امگا 3 در اریتروسیت های مادری با افزایش خطر ابتلا به پره اکلامپسی همراه است. گروه دیگری از محققین نیز نشان دادند که در پلاسمای زنان پره اکلامپتیک، اسیدهای چرب امگا 3 و در نتیجه سطح آنتی اکسیدان ها کم می شود در حالی که امگا6 و استرس اکسیداتیوها افزایش می یابند. کاهش آنتی اکسیدان ها و افزایش اکسیداتیو استرس منجر به اختلال در عملکرد اسید می شود که احتمالاًDHAچرب غیر اشباع ضروری به ویژه یک عامل کلیدی در پیشرفت پره اکلامپسی است.هشدارها: طبق گفته موسسه ملی بهداشت (NIH)، مصرفDHAبه شکل روغن ماهی احتمالاً در دوران بارداری بی خطر است. موسسه ملی بهداشت (NIH) توصیه می کند مصرف روغن ماهی را در طول بارداری به سه گرم در روز محدود کنید.عوارض جانبی: مصرفDHA به شکل روغن ماهی عوارض جانبی از جمله:- بوی بد دهان- سوزش معده- و حالت تهوع دارد که گاهی اوقات "آروغ ماهی" نامیده می شود.