پریفلکس باعث ترمیم غضروف ها و مفاصل می شود، درد و التهاب مفاصل را کاهش می دهد و انعطاف پذیری اندام های حرکتی را بهبود می بخشد. ترکیبی از گلوکزآمین و کندرتین است.
موارد مصرف پریفلکس:
- بهبود علایم (کاهش درد و التهاب مفاصل) در بیماران مبتلا به آرتروز
- کمک به پیشگیری از سائیدگی غضروف مفصلی
- بهبود و افزایش انعطاف پذیری مفاصل بخصوص در افراد مبتلا به آرتروز
دستور مصرف پریفلکس :روزانه 3 عدد قرص به همراه یا بعد از غذا میل شود.
شرایط نگهداری : دور از دسترس کودکان، در جای خشک و خنک نگهداری شود.
موارد هشدار و نکات قابل توجه :
- در صورت بارداری و شیردهی ، قبل از مصرف این فرآورده با پزشک خود مشورت نمائید.
- این فرآورده جهت پیشگیری ، تشخیص و یا درمان بیماری نمی باشد.
عوارض جانبی: - درد خفیف معده و حالت تهوع - نفخ - اسهال - یبوست - سردرد - تورم پلک - تورم پا - ریزش مو - بثورات پوستی - ضربان نامنظم قلب
موارد منع مصرف:
- آسم: اگر آسم دارید، با احتیاط از کندرویتین سولفات استفاده کنید. نگرانی وجود دارد که ممکن است کندرویتین سولفات آسم را تشدید نماید.
- اختلالات لخته شدن خون: استفاده از کندرویتین سولفات ممکن است خطر خونریزی در افراد دارای اختلالات لخته خون را افزایش دهد.
- سرطان پروستات: تحقیقات اولیه نشان می دهد که کندرویتین ممکن است باعث شیوع یا عود سرطان پروستات شود. این اثر با استفاده از مکمل های سولفات کندرویتین به اثبات نرسیده است. با این حال، تا زمانی که تحقیقات بیشتری انجام شود، در صورت ابتلا به سرطان پروستات و یا اگر زمینه ارثی ابتلا به آن را دارید، بهتر است از کندرویتین سولفات استفاده نکنید.
تداخلات دارویی: وارفارین (کوادامین) که برای کند نمودن لخته شدن خون استفاده می شود. گزارش های متعددی وجود دارد که نشان می دهند مصرف کندرویتین با گلوکزامین اثر وارفارین (کومدین) لخته شدن خون را افزایش می دهد. این امر می تواند باعث کبودی و خونریزی شود که خطراتی را به همراه دارد. در صورت مصرف وارفارین (کومادین)، کاندرویتین مصرف نکنید.
سایر کاربردهای دارویی:
- کمک به بیماران مبتلا به مشکلات روده ای(IBD)
- درمان ام اس: رشد و عملکرد سلول های T غیر طبیعی که به اشتباه باعث می شود سیستم ایمنی بدن به سلول های خودی حمله و میلین ها را از بین ببرد (بافتی که اعصاب را عایق می کند) مهار می نماید.
اثرات جانبی: عوارض جانبی مصرف گلوکوزامین خفیف و نادر است، اما می تواند شامل موارد زیر باشد: - ناراحتی معده - یبوست - اسهال - سردردها - بثورات - خواب آلودگی - واکنش های پوستی - سردرد
موارد منع مصرف: در دوران بارداری یا شیردهی استفاده از آن توصیه نمی شود.
اجزای تشکیل دهنده :
گلوکزآمین : به عنوان پیش ساز، برای ساخت کلاژن و هیالورونیک اسید ضروری است. (1500 میلی گرم گلوکزآمین هیدروکلراید در مقایسه با گلوکزآمین سولفات، جذب بیشتری از گلوکزآمین داشته و برای مصرف روزانه کافی می باشد)
گلوکوزامین چیست؟ گلوکزامین نقش بسیار مهمی در غضروف سازی دارد و بسیاری از افراد آن را به عنوان یک مکمل برای درمان آرتروز مصرف می کنند. به طور طبیعی در مایع اطراف مفاصل، در استخوان های حیوانات، مغز استخوان ، صدف و قارچ ها مشاهده می شود. گلوكزآمين کندرویتین سولفات اجزاي تشكيل دهنده غضروف مفصلي مي باشند و در خصوصيات فيزيولوژيك و مكانيكي اين بافت نقش دارند. گلوكز آمين به عنوان ماده پيش ساز واحد دي ساكاريدي درمولكول گلوكز آمينوگليكان غضروف نقش مهمي دارد . گلوكزآمين ماده اي است كه از كيتين ساخته مي شود وگلوكز آمين، سولفات و کلروسدیم به نسبت (٢-١-٢-٢) در آن وجود دارد. گلوكزآمين جزئي از ساختار غضروف مفصلي است. اين ماده باعث اتصال فيبريل هاي كلاژن مي شود و با كاهش درجه جدا شدن گلوكز آمينو گليكان ميزان آب آن را محدود مي كند. گلوكزآمين در ايجاد مقاومت غضروف نسبت به استرس هاي كششي در شرايط مختلف نقش دارد و به آن مقاومت والاستيستي می دهد.
گلوكزآمين اثرات غير مرتبط با غضروف نيز دارد:
- ممانعت ازتشكيل راديكال سوپراكسيد
- ممانعت از ساخته شدن اكسيد نيتريك مي تواند توجيه كنندة اثر سريع بركاهش علائم در مطالعات كوتاه مدت اين دارو در بيماران استئو آرتريتي باشد و نتايج دراز مدت مي تواند به دليل اثرات گزارش شده بر متابوليسم غضروف مانند تحريك فعاليتهاي آنابوليك «مانند سنتزپروتئو گليكان» و كاهش فعاليتهاي كاتابوليك «مانند اثرات متالوپروتئاز» باشد.
- شواهدی وجود دارد که اين ماده فعاليت ضدالتهابي داشته كه به متابوليسم پروستاگلاندين مربوط نمي شود واحتمالا از طريق يك اثر جمع كنندگي راديكال آزاد مي باشد. برخی دانشمندان معتقدند که گوگرد موجود در گلوکوزامین برای سلامتی غضروف مفید است. برای ساخت و ترمیم آن، گوگرد باید در غضروفها وارد شود. به طور طبیعی، گلوکوزامین در ترکیب با گوگرد در سلامتی غضروف نقش دارد. با افزایش سن، سطح گلوکزامین کاهش می یابد. بنابراین، با گذشت زمان، به منظور بهبود عملکرد مفاصل استفاده از مکمل های آن توصیه می گردد.
آیا گلوکزامین به درمان آرتروز کمک می کند؟
بسیاری از افراد مکمل گلوکوزامین را برایدرمان آرتروز فصل ران یا زانو مصرف می کنند. برخی مطالعات نشان می دهد که گلوکوزامین ممکن است اثرات زیر را داشته باشد: - کاهش درد - سفتی و تورم مربوط به استئوآرتریت در مفاصل - بهبود عملکرد در افراد مبتلا به آرتروز زانو یا باسن
کندروئیتین سولفات : علاوه بر اینکه از اجزای ساختاری هیالورونیک اسید است، به دلیل داشتن بار منفی و دافعه الکترواستاتیک باعث کاهش فشارهای فیزیکی بر روی مفاصل می شود. کندرویتین سولفات یک ماده شیمیایی است که به طور معمول در غضروف اطراف مفاصل بدن یافت می شود. کندرویتین سولفات معمولاً از منابع حیوانی مانند کوسه و غضروف گاو تولید می شود. کندرویتین سولفات برای استئوآرتریت استفاده می شود. غالباً در ترکیب با سایر ترکیبات از جمله آسکوربات منگنز، گلوکوزامین سولفات، گلوکوزامین هیدروکلراید یا N-استیل گلوکوزامین استفاده می شود.
کندرویتین سولفات همچنین برای درمان بیماری قلبی، سکته قلبی، پوکی استخوان، درد مفاصل ناشی از داروهای مورد استفاده در درمان سرطان سینه، کلسترول بالا و پسوريازيس مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین همراه با آهن، برای درمان کم خونی فقر آهن تجویز می گردد. کندرویتین سولفات به عنوان قطره چشم برای خشکی چشم موجود است. برخی از مبتلایان به آرتروز با استفاده از پمادها یا کرم های پوستی برای کاهش درد پماد حاوی کندرویتین سولفات، ترکیب با گلوکوزامین سولفات، غضروف کوسه و کافور استفاده می کنند. افرادی که از استئوآرتریت رنج می برند، کندرویتین سولفات را به عضلات تزریق می کنند. برخی از افراد به دلیل عفونت مجاری ادراری (UTI)، و از دست دادن کنترل مثانه از آن استفاده می کنند.
آیا کندرویتین سولفات اثربخش است؟
با استفاده از داروهای ضد التهاب معمولی مانند ایبوپروفن (Advil ، Motrin و غیره)، به نظر می رسد که کندرویتین در درمان آرتروز، کاهش درد مفاصل لگن و زانو کمک کننده باشد. برای تسکین درد 4 ماه نیاز به مداوم مصرف آن است. کندرویتین سولفات اغلب در محصولات ترکیبی که حاوی گلوکوزامین سولفات نیز هستند به فروش می رسد.
فواید کندرویتین سولفات
آرتروز: تحقیقات بالینی نشان می دهد که مصرف خوراکی کندرویتین سولفات تا حد زیادی باعث بهبود درد و عملکرد در برخی از افراد مبتلا به استئوآرتریت در هنگام استفاده تا 6 ماه می شود. به نظر می رسد در افراد دارای درد شدیدتر می باشد نوع تزریقی آن روش درمانی موثرتری باشد. نتایج تحقیقات دیگر نیز نشان می دهد که مصرف کندرویتین سولفات به مدت 2 سال ممکن است پیشرفت آرتروز را کند نماید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد کرم پوستی حاوی کندرویتین سولفات در ترکیب با گلوکوزامین سولفات، غضروف کوسه و کافور می تواند علائم پوکی استخوان را کاهش دهد.
عفونت ادراری: تحقیقات اولیه حاکی از آن است که استفاده از محلول کندرویتین سولفات و اسید هیالورونیک اسید به مدت 4 هفته و سپس ماهانه به مدت حدود 5 ماه، نشانه های عفونت ادراری را در زنان کاهش داد.
کاهش درد مفاصل ناشی از داروهای سرطان سینه: تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف ترکیبی از گلوکوزامین سولفات و کندرویتین سولفات روزانه به مدت 24 هفته، درد مفاصل و علائم ناشی از داروهای مورد استفاده در درمان سرطان سینه را بهبود می بخشد.
بهبود درد عضلانی بعد از ورزش: محققان گزارش کردند که مصرف روزانه کندرویتین سولفات باعث کاهش درد عضلات بعد از ورزش می شود.
التهاب مثانه (سیستیت بینابینی): استفاده از محلول کندرویتین سولفات در مثانه با اسید هیالورونیک می تواند علائم التهاب مثانه را بهبود بخشد.
کاهش در بیماری استخوانی و مفاصل (کاشین بک): تحقیقات اولیه حاکی از آن است که کندرویتین سولفات، با یا بدون گلوکوزامین هیدروکلراید، می تواند باعث کاهش درد در مبتلایان به کاشین بک (بد شکلی مفاصل) شود. همچنین، مصرف کندرویتین سولفات با گلوکزامین سولفات می تواند باعث کاهش فضای مفصل در افراد مبتلا به این بیماری استخوانی شود.
کاهش حمله قلبی: برخی تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف خوراکی کندرویتین سولفات خطر ابتلا به حمله اول یا مکرر قلبی را کاهش دهد.
قرمزی و تحریک پوست (پسوریازیس): تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف کندرویتین سولفات به مدت 2-3 ماه باعث کاهش درد و بهبود شرایط پوستی در مبتلایان به پسوریازیس می شود.
مثانه بیش فعال: تحقیقات اولیه حاکی از آن است که قرار دادن کندرویتین سولفات سدیم در مثانه از طریق یک سوند ادرار باعث بهبود کیفیت زندگی در افرادی که مثانه بیش فعال دارند ، می شود.
مکانیسم عمل کندرویتین سولفات:
در آرتروز، غضروف در مفاصل تجزیه می شود. کندرویتین سولفات، یکی از ساختمانهای غضروف، این مشکل را درمان می نماید.
آیا نگرانی های در مورد مصرف وجود دارد؟
کندرویتین سولفات بسیار بی خطر است و از آن به صورت خوراکی و یا محلول چشم در هنکام عمل آب مروارید استفاده می شود.