موارد مصرف:
- حفظ سلامت بینایی و پیشگیری از آب مروارید
- تقویت شبکیه چشم
- درمان بیماری تباهی لکه زرد
- درمان رتینوپاتی دیابتی
- تسریع بهبودی بعد از عمل لازیک
- محافظت چشم در برابر نور خورشید و آلودگی های محیطی
دستور مصرف: روزانه 1 عدد کپسول مصرف شود.
موارد هشدار و نکات قابل توجه :
- این محصول فاقد هرگونه رنگ یا طعم دهنده مصنوعی بوده و عاری از شکر ، نمک و مخمر می باشد .
موارد منع مصرف: در کسانی که مستعد مسمومیت با مس هستند و کسانی که به ترکیبات محتوی لوتئین حساسیت دارند منع مصرف دارد.
اجزای تشکیل دهنده :
ویتامین A : ويتامين A برای عملكرد طبيعی شبكيه ضروری است. اين ويتامين به شكل رتينال در شبكيه با اپسين تركيب می شود و ردوپسين ايجاد می نمايد كه برای تطبيق بينايی در تاريكی مورد نياز است. ويتامين A برای رشد استخوان، كار بيضه و تخمدان، تكامل جنين، تنظيم رشد و تمايز بافت پوششی نيز ضروری است.
ويتامين A به سهولت از مجرای گوارش سالم جذب می شود. ويتامين اضافی و جذب نشده از طريق مدفوع دفع ميگردد. ويتامين A به مقدار زياد در كبد و به مقدار ناچيز در كبد متابوليزه شده و از طريق مدفوع و كليه دفع می شود.
ویتامین E: ويتامين E به عنوان يک عنصر اساسی در تغذيه و به عنوان يک آنتي اكسيدان همراه با سلنيم موجود در رژيم غذايی، اسيدهای چرب غير اشباع موجود در غشاء و ساير ساختمان های سلولی را از جمله راديكال های آزاد محافظت نموده و گويچه های قرمز خون را در مقابل هموليز حفظ می كند. ويتامين E به عنوان يک كوفاكتور در بعضی از سيستم های آنزيمی عمل می كند.
80-50 درصد ويتامين E از مجرای گوارش(دوازدهه) جذب می شود. برای جذب كافی اين ويتامين، وجود املاح صفراوی و چربی موجود در رژيم غذايی ضروری است. اين ويتامين در تمام بافت های بدن بويژه بافت های چربی ذخيره می شود. متابوليسم آن كبدی است و از طريق صفرا و كليه دفع می شود.
توضیحات :
لوتئین و زاکزانتین:
با افزایش بیماریها از یک طرف و افزایش آگاهی افراد جامعه از ارتباط بین تغذیه و سلامتی از طرف دیگر، نوع بشر در محافظت از سلامتی و درمان بیماریها، بیش از پیش به استفاده از مواد غذایی، داروها و یا مکملهاي بر پایهي ترکیبات طبیعی استخراج شده از گیاهان دارویی روي آورده است. از جمله بیماریهایی که تغذیه مناسب در آن خیلی موثر است بیماری های مرتبط با چشم است. تغذیه مناسب برای سالم نگه داشتن چشم و عملکرد بهتر آنها در طول زندگی بسیار مهم است.دو ماده مغذی بسیار مهم برای چشم که ممکن است خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را کاهش دهد دارای اسامی است که ممکن است برای شما زیاد آشنا نباشد. لوتئین (LOO- نوجوان) و زاكزانتین (zee-a-ZAN- نازك). لوتئین و زاكزانتین به عنوان دو نوع کاروتنوئید گزانتوفیلی داراي اثرات غذادارویی فراوانی از قبیل خواص آنتی اکسیدانی، از بین برنده رادیکالهاي آزاد ، خاموش کننده اکسیژن یگانه و نیز تقویت سیستم ایمنی بدن میباشند.علاوه بر این اثرات ، لوتئین به جهت حضور در مرکز بینایی چشم (موسوم به لکه زرد) نقش مثبتی در پیشگیري از بیماريهاي مرتبط با چشم از قبیل آب مروارید و بیماري تخریب لکه زرد مرتبط با سن دارند . لوتئین و زاكزانتین رنگدانه های زرد تا قرمز را شامل می شوند و به طور گسترده در سبزیجات و سایر گیاهان یافت می شوند. اگرچه لوتئین یک رنگدانه زرد در نظر گرفته می شود، اما در غلظتهای بالا به رنگ قرمز نارنجی ظاهر می شود. در طبیعت ، لوتئین و زاكزانتین انرژی نور اضافی را جذب می كنند تا از آسیب دیدن گیاهان در برابر نور خورشید خصوصاً از پرتوهای پر انرژی با نور زیاد جلوگیری كنند.علاوه بر اینکه در بسیاری از گیاهان برگ سبز و میوه ها و سبزیجات رنگارنگ یافت می شود ، لوتئین و زاكزانتین در غلظت های زیادی در ماكولا چشم انسان یافت می شوند و به ماكولا (ماکولا یا لکه زرد، قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است که برای کارهای دقیق مثل خواندن و رانندگی لازم است.) رنگ زرد آن را می بخشند. بدن انسان قادر به سنتز لوتئین نبوده و دریافت آن از طریق رژیم هاي غذایی یک ضرورت است. محققان یک کاروتنوئید سوم را در ماکولا کشف کرده اند. این رنگدانه با نام meso-zeaxanthin ، در منابع غذایی یافت نمی شود و به نظر می رسد که در شبکیه از لوتئین مصرف شده ایجاد می شود. لوتئین و زیگزانتین خاصیت فوق العاده آنتی اکسیدانی در بدن دارند. و همرا با سایر آنتی اکسیدانهای طبیعی بدن، از جمله ویتامین C، بتاکاروتن و ویتامین E، اثرات مضر رادیکالهای آزاد را خنثی و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نمایند. علاوه بر اثرات مفیدی که برای محافظت از چشم و بینایی دارد، لوتئین حملات فلبی در بدن را به دلیل محافظت در برابر آترواسکلروز (افزایش ذخایر چربی در شریانها) کاهش میدهد.
فواید لوتئین و زاکسانتین برای چشم:
لوتئین ، زاكزانتین و مزوژاكسانتین در ماكولا مانع از رسیدن نور آبی به ساختارهای زیرین شبکیه میشوند و در نتیجه خطر آسیب اکسیداتیو ناشی از نور كه می تواند منجر به تخریب ماكولا شود (AMD) را كاهش می دهند. محققان گزارش نمودند که لوتئین و زاكزانتین به جلوگیری از دژنراسیون ماكولا (AMD)كمك می كنند یا پیشرفت بیماری را آهسته مینماید. همچنین تحقیقات منتشر شده در ژورنال تغذیه و متابولیسم نشان داد که مکمل های غذایی حاوی مزو-زاكزانتین ، لوتئین و زاكزانتین به طور چشمگیری باعث افزایش چگالی نوری رنگدانه ماكولی در چشم اکثر افراد می شوند. این رنگدانه ها از ماکولا در برابر توسعه دژنراسیون ماکولا محافظت می نمایند. دو مطالعه منتشر شده در ژورنال تخصصی چشم(Investigative Ophthalmology)و Visual Science نشان داد كه احتمال ابتلا به تخریب ماكولا در چشمانی که مقادیر این رنگدانه ها در آنها بالاتر است، کمتر می باشد. محققان در ژورنال Archives of Biochemistry and Biophysics به این نتیجه می گیرند که لوتئین ، زاكزانتین و مزو-زاكزانتین از تولید رادیكالهای آزاد در اپیتلیوم رنگدانه شبكیه و كوروئید جلوگیری یا آن را كاهش می دهند. در مطالعهای که در ژورنال Optometry بیان شد که، شرکت کنندگان با دژنراسیون ماكولا که در روز 8 میلی گرم، زاکسانتین را به مدت یکسال مصرف نموده اند، اولیه که 8 میلی گرم در روز رژیم غذایی زاکسانتین را به مدت یک سال مصرف کردند ، رانندگی در شب در آنها بهتر گردید و حدت بینایی آنها حدود 1.5 درصد بهبود یافت. در یک مطالعه 5 ساله که در آن افراد با دژنراسیون ماکولا زودرس و متوسط در سال 2001 مورد مطالعه قرار گرفتند، نتایج نشان داد که روزانه استفاده از مکمل های حاوی آنتی اکسیدان (بتاکاروتن ، ویتامین C ، ویتامین E ، روی و مس) باعث کاهش 25 درصد خطر ابتلا به دژنراسیون ماكولا (AMD)شد. تحقیقات منتشر شده در Archives of Ophthalmology حاکی از آن است که زنانی که رژیم های غذایی آنها حاوی مقادیر زیادی غذاهای سالم حاوی لوتئین ، زاکسانتین و سایر کاروتنوئیدها می باشد در مقایسه با زنانی که رژیم های غذایی آنها حاوی مقادیر کمتری از این مواد مغذی است، احتمال ابتلا به آب مروارید در آنها کمتر است.