شرایط نگهداری: دور از دید و دسترس کودکان و در محلی خشک و خنک نگهداری شود.
موارد هشدار و نکات قابل توجه : - کودکان ، زنان باردار و یا شیرده ، افرادی که از بیماری های قلبی و یا فشارخون رنج میبرند باید از مصرف این فرآورده اجتناب نمایند.- مکمل های غذایی نباید جایگزین یک شیوه زندگی سالم و یا بجای یک رژیم غذایی متعادل و متنوع مصرف شوند.- یکی از اجزاء تشکیل دهنده این فرآورده می تواند سبب مثبت شدن آزمایش دوپینگ ورزشکاران گردد.- این فرآورده یک مکمل رژیمی غذایی بوده و برای تشخیص، پیشگیری و یا درمان بیماری نمی باشد.- این فرآورده حاوی ید ( کمتر از 150 میکروگرم در روز) می باشد.- از افزایش دوز مصرفی اجتناب نمایید.- به تاریخ مصرف فرآورده توجه نمایید.
پومئول برولرپومئول برولر، شنبلیله Trigonella foenum-graceum L.شنبليله گياهی است علفی و يكساله كه ارتفاع آن تا 50سانتی متر می رسد. ساقه به صورت منفرد غالبا خوابيده، با انشعابات كم، بدون كرک يا كرک های پراكنده است. برگ ها متناوب سه برگچه ای، بيضی شكل و دندانه دار بوده و برگچه ها از يک نقطه منشعب می شوند. گل ها به رنگ زرد روشن تا بنفش می باشد. منشأ اين گياه نواحی آفريقای شمالی و سواحل شرقی مديترانه است.ترکیبات تشکیل دهنده: مواد تشكيل دهنده اصلی دانه شامل ساپونين ها، آلكالوييدها و فيبرهای موسيلاژی ( 50 درصد) می باشند.سرشار از فیبر: دانه شنبلیله بسیار مغذی است و از فیبر بالایی برخوردار است. یک قاشق چای خوری (3.7 گرم) دانه شنبلیله 0.9 گرم پروتئین و 1 گرم فیبر را برای بدن فراهم می کند. فیبر غذایی اصلی موجود در دانه های شنبلیله است که تحقیقات نشان داده شده است که در موش ها از تجمع چربی جلوگیری می کند.کاربردهای دارویی:- درمان سرفه- ضد التهاب طحال و كبد- درمان دردكمر- ملين و نرم كننده موضعي- درمان درد مفاصل- رفع تنگي نفس- کاهش اشتهاکاهش اشتهانوشیدن دمنوش شنبلیله با سرکوب اشتها می تواند گرسنگی را از بین ببرد. مطالعه ای بر روی زنان کره ای دارای اضافه وزن نشان داد که نوشیدن دمنوش شنبلیله قبل از ناهار به کاهش مصرف غذا و گرسنگی آنها کمک نمود. مطالعه دیگری در مالزی نشان داد که افزودن 5/5 گرم پودر دانه شنبلیله به برنج یا نان باعث افزایش سیری در افراد دارای اضافه وزن و چاقی می شود. از این رو، استفاده از شنبلیله در رژیم غذایی روزانه می تواند به مدیریت وزن کمک نماید. به منظور بررسی اثرات تجويز مكرر عصاره بذر شنبليله بر رفتار غذا خوردن افراد دچار اضافه وزن، 39 نفر داوطلب مرد سالم دچار اضافه وزن، در یک مطالعه 6 هفته ای همراه با گروه شاهد با مصرف روزانه 1176 ميلی گرم يا دارونما انجام شد. مقدار چربی كه روزانه خورده شده و با نسبت ميزان انرژی دريافتی بر حسب مقدار چربی خورده شده به ميزان كل انرژی مصرفی بيان می شود در افرادی كه به آنها عصاره بذر شنبليله داده شده در مقايسه با گروه دارونما به طور معنی داری کاهش یافته بود.بهبود هضم: نوشیدن آب شنبلیله بعد از غذا می تواند با تسریع ترشح اسیدهای معده گوارش بهبود یافته و به هضم غذا کمک می نماید. یک مطالعه هشت هفته ای روی حیوانات نشان داد که رژیم ادویه (با شنبلیله 2٪) باعث افزایش فعالیت لیپاز پانکراس و تحریک هضم می شود.بهبود فعالیت متابولیکی بدنبذر شنبليله مدت های زيادی است كه به عنوان يک داروی گياهی برای درمان اختلالات متابوليک و تغذيه ای به كار رفته است. نتایج مطالعات نشان داده شده كه بذر شنبليله بر رفتار غذا خوردن در حيوانات اثر داشته است. همچنين عصاره هيدروالكلی بذر شنبليله با دوز روزانه 1176 ميلی گرم مقدار چربی خورده شده روزانه را در داوطلبان سالم دارای وزن طبيعی كاهش داده است. مکمل شنبلیله می تواند پارامترهای متابولیک را بهبود بخشد و به کاهش وزن کمک کند. در یک مطالعه، به 25 فرد بالغ مبتلا به دیابت نوع 2 عصاره دانه شنبلیله داده شد و از نظر حساسیت به انسولین و نشانگرهای زیستی لیپید ارزیابی گردید. نتایج مشخص نمود که شنبلیله باعث کاهش مقاومت به انسولین، بهبود سطح کلسترول HDL و کاهش سطح تری گلیسیرید می شود.خواص مسهلیتركيبات موسيلاژی دراندوسپرم دانه شنلیله در اثر هيدروليز توليد مانوز و گالاكتوز می كنند. شنبليله و حاوی گالاكتومانان و كمی گزيلن است . دانه های شنبليله خاصيت مسهلی دارند و اين اثر به دليل وجود موسيلاژ است و نقش موثری در کاهش وزن دارد. گلوكومانان، یکی از الياف محلول در آب است. ساختمان شيميايی آن شبيه گلوكوما نان موجود در صمغ گوآر است و شامل يک زنجيره پلی ساكاريدی متشكل از گلوکز و مانوز است. اثرات گلوكومانان طي يک كارآزمايی بالينی شامل بيمارانی با وزن 20 درصد يا بيشتر از وزن مطلوب مورد بررسی قرار گرفت. مطالعه سبب كاهش وزن به طور معنی دار بيشتری را در گروه درمان در مقايسه با دارونما پيشنهاد نمود.پومئول برولر، نیاسین:نیاسین به عنوان یک کوآنزیم در آزادسازی و ذخیره انرژی در چرخه های متابولیک (گلیکولیز) کربوهیدارت ایفاء نقش می کند. نیاسین و سایر ویتامین های گروهBبه بدن شما کمک می کند تا از غذاهایی که می خوریم انرژی تولید شود. دریافت کم نیاسین ممکن است انرژی بدن را تخلیه کند، و سوزاندن کالری بیشتر از آنچه می خورید دشوار گردد. نیاسین نقش موثری در کاهش موفقیت آمیز وزن دارد. به علاوه، بسیاری از غذاهای غنی از نیاسین به کاهش وزن کمک می کنند زیرا مواد مغذی دیگری مانند پروتئین و فیبر را فراهم می کنند که به مدیریت وزن سالم کمک می نماید. مکمل های نیاسین به طور گسترده در دسترس هستند و اگرچه ممکن است مستقیماً باعث کاهش وزن نشوند، اما می توانند سبب حفظ سلامتی در طول رژیم غذایی کاهش وزن را برای شما فراهم نماید. مصرف مقادیر بالاتر نیاسین با مصرف مکمل ها برای درمان کلسترول بالا موثر است.سایر مزایای نیاسین- پیشگیری از آرتروز- بهبود تصلب شرایین- کاهش خطرات حمله قلبی- درمان دیابت- درمان آب مرواریدپومئول برولر، فلفل قرمزCapsicum annuum:فلفل قرمز با نام علمی Capsicum annuum متعلق به خانواده Solanaceae به طورگسترده به عنوان یک ادویه استفاده شده وعلاوه برافزایش طعم ومزه غذا، محدوده وسیعی از خواص فیزیولوژیکی وفارماکولوژیکی دارد. فلفل های تازه به عنوان یک منبع عالی ازویتامین C شناخته شده اند،به علاوه غنی ازپلی فنولها به ویژه فلاونوئیدها، کوئرستین ولوتئولین هستند. کپسایسین جزء اصلی Capsicum و یک ترکیب فنولیاز آلکالوئیدیاست که طعم ادویه های فلفل ها مربوط به آن می باشد. نتایج نشان داده شده است كه كاپسايسين به دست آمده از فلفل های تند و قرمز، اكسايش چربی و توليد گرما را تحريک می نمايد. فلفل کاین یک گیاه طبیعی است که به کاهش وزن کمک می کند. این فلفل قرمز ممکن است اشتهای را مهار کند، متابولیسم را تسریع کرده و به سوزاندن کالری کمک نماید. طبق بسیاری از مطالعات ، یکی از موثرترین راه های چربی سوزی، خوردن فلفل کاین است. مكانيسم اصلی اين اثر معلوم نيست، ولی به نظر می رسد كه مواد موثر فلفل قرمز، سيگنال های عصبی گشاد كننده عروق و آزادكننده اندورفين را فعال می كنند. همچنين گزارش هايی وجود دارد كه مطابق آنها، وزن افرادی كه به طور منظم فلفل تند استفاده می كنند، كاهش می يابد. هنگام خواب، بدن چربی می سوزاند و داشتن فلفل در وعده غذایی یا همراه با پنیر می تواند در کاهش وزن معجزه نماید. فلفل قرمز، تشکیل صفرا و همچنین ترشح اسیدهای صفراوی که مهم ترین مسیر برای برداشتن کلسترول از بدن است را تحریک می کند. همچنین کپسایسین در فلفل قرمز برای کاهش غلظت تری گلیسیرید پلاسما شناخته شده است. فلفل سیاه دارای اثرات ضد التهابی حاصل از اثرات آنتی اکسیدان پی پرین آن روی رادیکال های آزاد می باشد و قادر به محافظت از بافت ملتهبدر برابر صدمات پراکسیداتیو می باشد.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.