اثرات درمانی
استریپ آفتوژل برای درمان آفت دهان و موکوزیت های پس از پرتودرمانی از سازمان غذا و دارو مجوز تولید دریافت کرده و اخیرا مطابق کلینیکال ترایال انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اثربخشی این دارو در پیشگیری و درمان ویروس کرونا به اثبات رسیده است.
مکانیسم اثربخشی استریپ آفتوژل در درمان کرونا
اصلی ترین ماده موثره موجود در عصاره گیاه شیرین بیان، گلیسیریزیک اسید است که اثربخشی این ماده به عنوان ضد ویروس در منابع معتبر پزشکی ثبت شده است. با توجه به اینکه ویروس کرونا ابتدا در مخاط گلو مستقر می شود و پس از تکثیر به ریه آسیب می رساند و به دلیل تماس طولانی مدت ترشحات استریپ آفتوژل در مخاط گلو با ویروس کرونا، گلیسیزیزیک اسید موجود در این دارو باعث کاهش قابل توجه تعداد ویروس های موجود در مخاط گلو می شود و سیستم دفاعی بدن می تواند بر تعداد باقیمانه غلبه کند. پس از پنج روز مصرف متوالی استریپ آفتوژل، تست پی سی آر بیماران منفی می شود.
موارد استفاده: پیشگری و درمان کووید۱۹: با توجه به مطالعه بالینی انجام شده توسط پروفسور دکتر مرتضی پوراحمد و همکاران در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، استریپ آفتوژل برای پیشگیری و درمان مراحل اولیه کرونا موثر شناخته شده است.
طریقه استفاده:
پیشگری از کرونا: هر ۶ ساعت یک پرک در طرفین دهان چسبانده شود، به تدریج با بزاق دهان حل می شود و مانع از اتصال ویروس به مخاط گلو می شود. بهتر است نیم ساعت پس از مصرف استریپ آفتوژل از خوردن و آشامیدن پرهیز شود و یک وعده موقع خواب باشد.
درمان کرونا در مراحل اولیه بیماری: به مدت ۵ روز متوالی هر ۶ ساعت ۴ پرک(۲ پرک در هر طرف دهان) چسبانده شود، به تدریج با بزاق دهان حل می شود و باعث کاهش ویروس در مخاط حلق و گلو می شود و باقیمانده ویروس توسط سیستم ایمنی از بین می رود. بهتر است نیم ساعت پس از مصرف استریپ آفتوژل از خوردن و آشامیدن پرهیز شود و یک وعده موقع خواب باشد.
روش تهیه: این دارو توسط شرکت داروسازی امین تولید می شود و در داروخانه های سراسر کشور توزیع شده است. می توانید از نزدیک ترین داروخانه درخواست کنید تا از شرکت های پخش: فردوس، بهستان، بهرسان، سینا پخش و ممتاز تهیه نمایند و در اختیار شما قرار دهند.
مرکز ثبت کازآمایی بالینی ایران
"بررسی اثر استریپ آفتوژل بر آزمایش ملکولی PCR ترشحات حلق و بینی در افراد با تست PCR مثبت ویروس کووید 19"
مدیر تیم تحقیقاتی: دکتر مرتضی پوراحمد، استاد دانشگاه، متخصص بیماری های عفونی
سایر همکاران:
- دکتر رسول سلطانی، استاد دانشگاه، متخصص داروسازی بالینی
-دکتر کیانا شاهزمانی، دانشیار ویروس شناسی پزشکی
محل انجام کلینیکال ترایال: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، بیمارستان امین
طراحی: مقایسه دوسوکور دو گروه مداخله و کنترل در بلوک های ۴ تایی
نتایج درمانی: تاثیر معنی دار استریپ آفتول در مقایسه با پلاسبو در درمان بیماران مبتلا به کووید-۱۹
https://fa.irct.ir/trial/51774
توضیحات: بیماران با نتیجه PCR مثبت به مدت ۵ روز متوالی از استریپ آفتوژل روزانه ۴ وعده، هربار ۲ پرک در طرفین مخاط دهان استفاده می کنند و با قورت دادن بزاق دهان، دارو در مدت نیم ساعت در هر وعده، جمعا ۲ ساعت در روز، در تماس مستقیم با ویروس قرار می گیرد و به دلیل اثرات ضد ویروس گلیسیریزیک اسید موجود در این دارو از کلونیزه شده ویروس در مخاط گلو جلوگیری می کند و لود ویروس را کاهش می دهد. این امر باعث غلبه سیستم ایمنی بر تعداد باقیمانده ویروس می شود و پس از ۵ روز PCR بیماران با تفاوت معنی داری در مقایسه با پلاسبو منفی می گردد.
مصرف روزانه ۴ وعده(یک وعده موقع خواب) اثرات درمانی و مصرف روزانه ۲ وعده(یک وعده موقع خواب) اثرات پیشگیری خواهد داشت.
نکات قابل توجه:
۱.درمان باید بلافاصله پس از مشخص شدن تست PCR آغاز شود. در صورت درگیری ریه مطالعه انجام نشده است.
۲.در بیماران مبتلا به فشار خون بالا، نقص کلیوی و بالا بودن پتاسیم خون با مونتیورینگ و احتیاط فراوان مصرف شود
استریپ آفتوژل موثر در درمان زخم های آفت دهان و موکوزیت های پس از پرتودرمانی و شیمی درمانی با منشاء گیاهی و تهیه شده از عصاره گیاه شیرین بیان با اثرات ترمیم کنندگی قوی
طریقه استفاده: عصاره گیاه لیکوریس از تشکیل دیواره ویروس جلوگیری می کند و مانع از تکثیر ویروس در مراحل ابتدایی می گردد. همچنین برای درمان زخم های آفت دهان یک پرک آفتوژل را روی زخم قرار دهید. علاوه بر پوشش زخم باعث ترمیم بافت آسیب دیده می شود.
دستور مصرف : روزانه 4-3 بار و 1 بار موقع خواب توصیه می شود.
شرایط نگهداری : فرآورده را دور از نور و رطوبت و در دمای کمتر از 30 درجه سانتی گراد و دور از دسترس کودکان نگهداری نمایید.
موارد منع مصرف : این فرآورده در دوران بارداری منع مصرف دارد.
عوارض جانبی : با مقادیر موجود در استریپ آفتوژل عوارض خاصی برای این دارو گزارش نشده است.
تداخلات دارویی: مصرف همزمان با مدر های کاهنده فشار خون مثل تیازیدها منجر به دفع بیشتر پتاسیم بدن می شود.
موارد هشدار و نکات قابل توجه :
- در بیماران با فشار خون و سدیم بالا با احتیاط مصرف شود.( حداکثر 6 پرک در روز)
- توجه به این نکته الزامی است که استرس و فشار عصبی مهمترین عامل ایجاد آفت دهان و طول مدت این بیماری می باشد.
- ممکن است یک خراش ساده در دهان یا خوردن ماده غذایی خاصی در بعضی افراد، باعث بروز زخم آفت بسیار دردناک گردد در حالیکه در سایرین خراش های عمیق تر و بزرگ تر به راحتی برطرف می شود.
- به نظر می رسد سیستم ایمنی بعضی افراد با زمینه ارثی باعث تخریب بافت خراشیده می شود و سلول های مخاط دهان را به شدت آسیب می زند و با توجه به تجمع فراوان سلول های عصبی در دهان، انتهای اعصاب در زخم آفت دهان بدون محافظت می شود و با کوچکترین تماس(حتی تماس با آب) درد شدیدی احساس می شود. قطر این زخم ها ممکن است کمتر از یک سانتیمتر (زخم آفت مینور) و یا بیش از یک سانتیمتر (زخم آفت ماژور) باشند.
توضیحات : تقریبا همه افراد جامعه حداقل یک بار آفت دهان را تجربه کرده اند. ۱۰ الی ۱۵ درصد مردم دنیا هم زمان مبتلا به زخم های آفت دهان هستند. با وجودی که دهان یکی از آلوده ترین نقاط بدن از نظر تنوع میکروبی محسوب می شود ولی جالب اینجاست که ارتباط معنی داری بین نوع خاصی از میکروب یا قارچ با آفت دهان مشاهده نشده است و عمدتا سیستم ایمنی مسئول بروز این بیماری می باشد.
زمینه ارثی - استرس - کمبود ویتامین های گروه ب - حساسیت غذایی -خراشیدگی و تروما مهمترین عوامل ایجاد آفت در دهان هستند.ترشح مقادیر زیاد بزاق در دهان مشکل اصلی درمان آفت دهان است. اصولا داروهایی که بصورت موضعی در دهان استفاده می شود با بزاق دهان شسته می شود و مدت زمان ماندگاری دارو بر روی زخم دهان کاهش می یابد. سالها مطالعه بر روی آفت دهان بوسیله دانشمندان ایرانی منجر به اختراع آفتوژل از عصاره معجره آسای گیاه شیرین بیان شده است. مخاط چسب آفتوژل بصورت پرک های نازک گرد به رنگ سبز مایل به قهوه ای است که بر روی زخم دهان قرار می گیرد و لایه محافظی بر روی زخم ایجاد می کند.
اثر بخشی آفتوژل عمدتا به علت وجود گلیسیریزیک اسید و پلی فنول های موجود در گیاه شیرین بیان است. شباهت ساختاری پلی فنل ها به داروهای بی حس کننده موضعی باعث اثر کاهش درد در زخم های دهان می گردد و خاصیت ضد التهابی گلیسیریزیک اسید باعث توقف فرایندهای التهابی و بازسازی مجدد بافت آسیب دیده می شود. آفتوژل مدت اثربخشی ماده موثره دارویی را بر روی زخم های آفت دهان افزایش می دهد
زمان استفاده آفتوژل :
در افراد مستعد به آفت دهان اگر در ابتدای ایجاد خراش و یا علائم بروز این بیماری، از آفتوژل استفاده شود احتمال تخریب بافت کاهش می یابد و ممکن است با اولین و دومین دوز آفتوژل خراشیدگی برطرف شود و تبدیل به زخم آفت نشود که این حالت بهترین و ایده آل ترین روش استفاده از آفتوژل می باشد.
ولی چنانچه زخم آفت دهان گسترش یابد، درمان شرایط پیچیده تری دارد و مدتی طول می کشد تا بافت آسیب دیده ترمیم شود. چنین زخم های بصورت خودبخود در طول ۱۰ روز تا دوهفته برطرف می شود ولی با استفاده از مخاط چسب آفتوژل این زمان به دو یا سه روز کاهش می یابد. علاوه بر این که لایه محافظی بر روی زخم آفت دهان قرار می گیرد و پایانه عصب پوشیده می شود.
طعم شیرین آفتوژل بدلیل وجود گلیسیریزیک اسید موجود در عصاره گیاه شیرین بیان است که علاوه بر خواص ضد التهاب دارای اثرات ضد باکتری، ضد ویروس و ضد قارچ اثبات شده است.