موارد مصرف :
- بهبود عملکرد روده و معده
- کاهش وزن
دستور مصرف : روزانه ۲ بار و هر بار ۱ قرص نیم ساعت قبل از ناهار و شام
شرایط نگهداری : در جای خشک و خنک نگهداری شود.
موارد هشدار و نکات قابل توجه :
- استفاده برای کودکان مجاز نمی باشد.
- بهتر است همزمان با دارو های شیمیایی مصرف نشود و حداقل 2 ساعت بین زمان مصرف داروهای شیمیایی و این دارو فاصله زمانی باشد.
عوارض جانبی : مصرف این دارو ممکن است سبب ناراحتی های شکمی خفیفی مثل قولنج یا کرامپ گردد. مصرف طولانی مدت یا بیش از میزان تجویزی می تواند سبب اسهال همراه با از دست رفتن آب و الکترولیت ها به ویژه پتاسیم شده و با پیشرفت آن عارضه کولون با ضعف عملکرد ایجاد شود.
موارد منع مصرف :
- در دوران بارداری و شیردهی منع مصرف دارد.
- در موارد زخم معده و التهابات گوارشی با نظر پزشک مصرف شود.
- در بیماران مبتلا به تنگی و انسداد روده و ایلئوم و دردهای شکمی ناشناخته ، خونریزی رکتوم با علت نامشخص ، بیماری های التهابی روده و آپاندیسیت نباید مصرف شود. به دلیل تغییر رنگ و افزایش PH ادرار ممکن است با آزمایش های تشخیصی (مانند تعیین میزان اوروبیلینوژن ادرار و تعیین میزان استروژن به روش کوبر) تداخل نماید.
اجزای تشکیل دهنده : قرص فلوردو از گیاهان سیاه توسه - نعناء فلفلی - ختمی - چای سبز علف طلایی و انجدان تهیه شده است و علاوه بر اثر بر روی لاغری باعث بهبود عملکرد روده و معده نیز می گردد.
مواد موثره : هیدروکسی آنتراسن گلیکوزید ها (سنوزیدA و B) ، فرانگولین ، منتول ، کارون ، گالیک اسید ، کاتچین
مکانیسم اثر : یک ترکیب آزمایش شده از عصاره گیاهان بوده که از طریق دفع موثر و افزایش تجزیه چربی ها ، کاهش جذب قند و کم کردن اشتها در کاهش وزن بسیار موثر می باشد.این فرآورده حاوی گلیکوزید های آنتراکینونی می باشد که پس از هضم ، هیدرولیز شده و آنتراکینون آزاد و فعال ایجاد می نماید.این عمل به این صورت انجام می شودکه بخشی از گلیکوزید های آنتراکینونی از روده کوچک جذب شده ، در کبد هیدرولیز می شود و آنتراکینون فعال حاصله به داخل کولون ترشح می شود.احتمالا بخشی از گلیکوزید های آنتراکینونی که در این مرحله جذب نشده اند به وسیله آنزیم های باکتریایی در کولون هیدرولیز می شود و آنتراکینون فعال تولید می کند. در مجموع اثر ملینی عمدتا در کولون اعمال شده و به تحریک شبکه اوئرباخ توسط آنتراکینون فعال و در نتیجه افزایش حرکات دودی شکل روده ، نسبت داده می شود.
توضیحات:
علف طلایی: با نام انگلیسی گلدن رود Goldenrod، گیاهی است، پایا، دارای برگهای دراز، زبانههای گریبان سبز زرد رنگ، کپههائی به شکل خوشه در بالای ساقه و گلهای زرد رنگ. این گیاه بیشتر در جنگلها و باغها میروید. این گیاه در اروپا ، آسیا و آمریکای شمالی و جنوبی رشد می کند. در مزارع کنار جاده شکوفا می شود و غالباً علف هرز محسوب می شود.
ترکیبات تشکیل دهنده:
کلیه قسمتهای گیاه (بویژه گل ها) دارای تانن، مواد تلخ، به مقدار کم اسانس، ساپونین، نوعی آلکالوئید و اسید سالیسیلیک است. در ریشه اش اینولین نیز یافت میشود. میوه اش حدود پانزده درصد روغن قابل استخراج و روان دارد. اسانس سرشاخه های گلدار دارای بورنئول و پنین است.
کاربردهای دارویی:
برای بهره مندی از مزایای آن، افراد قسمت هایی از گیاه را که روی زمین رشد می کنند ( بخصوص گلها و برگها ) را مصرف می کنند. همچنین آن را به عنوان چای یا مکمل غذایی خریداری می کنند. مصرف آن به صورت چای ممکن است تا حدی طعم تلخی داشته باشد و برخی ترجیح می دهند آن را کمی شیرین کنند.
- مدر
- آرام کننده
- قابض و بادشکن
- درمان اسهال های ساده
- ورم روده
- رفع ناراحتیهای دستگاه گوارش
- درمان التهاب مخاط دهان
- درمان التهاب دستگاه گوارش و مجاری ادرار
- قطع خونریزیهای داخلی
- دفع اوره
- کاهش کلسترول خون
- درمان بیاری های عفونی مجاری ادرار (کلی باسیلوز، ورم مثانه، ورم کلیهها و دفع سنگ کلیه (اوراتها) مؤثر است.
کنترل وزن
تحقیقات لوله آزمایش و موش نشان می دهد که گلدن راد با تنظیم ژن هایی که سنتز چربی و اندازه سلول های چربی را کنترل می کنند ، می تواند با چاقی مقابله کند. به همین دلیل از این گیاه در برخی از چای های کاهش وزن استفاده می شود.
مدر
آزمایشات بالینی انجام شده در حیوانات نشان میدهد گیاه روئینه زرین التهاب را کم کرده و با عفونت مبارزه میکند و در دسته داروهای دیورتیک یا ادرار آور قرار میگیرد.
منبع غنی از ترکیبات گیاهی
علف طلایی بسیاری از ترکیبات گیاهی مفید از جمله ساپونین ها و آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی مانند کوئرستین و کامفرول را تأمین می نماید. ساپونین ها ترکیبات گیاهی هستند که فواید بسیاری برای سلامتی دارند. به ویژه در جلوگیری از رشد باکتری های مضر و مخمر مانند کاندیدا آلبیکنس موثر می باشند. کاندیدا آلبیکانس قارچی است که می تواند باعث عفونت های مخمر واژن و همچنین عفونت در سایر قسمت های بدن شود. ثابت شده است که ساپونین ها دارای اثرات ضد سرطانی و ضد التهابی در آزمایش های آزمایشگاهی بر روی حیوانات هستند. آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی کوئرستین و کامفرول موجود در علف طلایی به محافظت از سلول های در برابر آسیب های ناشی از مولکول های نا پایدار به نام رادیکال های آزاد کمک می نماید. آسیب رادیکال های آزاد عاملی در بسیاری از بیماری های مزمن، از جمله بیماری های قلبی و سرطان است. قابل ذکر است، فعالیت آنتی اکسیدانی علف طلایی بیشتر از چای سبز و ویتامین C است.
ضد التهاب
آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی و سایر ترکیبات گیاهی موجود در علف طلایی دارای مزایای ضد التهابی قوی هستند و التهاب را کاهش می دهد. در طب سنتی، از علف طلایی برای مقابله با التهاب استفاده می شود که به درد و تورم کمک می نماید. در مطالعات مربوط به حیوانات، عصاره علف طلایی تورم بافت های آسیب دیده را تا 60٪ کاهش داد. همچنین باعث کاهش التهاب مرتبط با آرتروز در حیوانات به میزان 12-45٪ گردید، در دوزهای بالاتر نیز دارای اثرات بیشتری می باشد. علف طلایی برای کاهش کمر درد و آرتروز زانو نیز موثر است. این امر ممکن است تا حدودی به دلیل کوئرستین، آنتی اکسیدان فلاونوئید موجود در علف طلایی با اثرات ضد التهابی قوی باشد. با این وجود مطالعات انسانی برای روشن شدن نقش آن در درمان التهاب و کاهش درد مورد نیاز است.
تقویت سیستم ادراری
از سلامت سیستم ادراری حمایت می نماید. آژانس دارویی اروپا (EMA)، علف طلایی را به عنوان دارویی مفید برای بهبود اثربخشی درمان های استاندارد پزشکی برای مشکلات جزئی ادرار تشخیص داد. این بدان معناست که علف طلایی از داروهایی مانند آنتی بیوتیک ها که برای عفونت مجاری ادراری استفاده می شوند پشتیبانی می نماید ( اما باید به این نکته توجه نمود که از این گیاه نباید به تنهایی به عنوان درمانی برای چنین بیماری هایی استفاده شود.) تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهد که علف طلایی ممکن است به دفع عفونت ادراری کمک کند. و حتی ممکن است در صورت ترکیب با سایر گیاهان (از جمله توت و گیاه دم اسب) بیشترین تاثیر را داشته باشد. علاوه بر این، مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که عصاره علف طلایی ممکن است به درمان مثانه بیش فعال یا احساس مکرر نیاز به دفع ادرار کمک نماید. همچنین ممکن است اسپاسم دردناک دستگاه ادراری را کاهش دهد.
پیشگیری از سرطان
بر اساس تحقیقات آزمایشگاهی، عصاره علف طلایی ممکن است سلول های سرطانی را از بین ببرد. علاوه بر این، یک مطالعه بر روی موش ها نشان داد که تزریق عصاره علف طلایی رشد تومورهای سرطان پروستات را سرکوب می نماید.
ضد پیری
نتایج یک مطالعه نشان داد که عصاره علف طلایی تجمع سلول های پوستی قدیمی و با عملکرد پایین را به تأخیر می اندازد. که این امر پتانسیل جلوگیری از پیری زودرس پوست را تقویت می نماید.
نعناع فلفلی:
نعناع فلفلی با نام علمی (Menthapiperita) متعلق به خانواده Lamiaceae، گياهی است چند ساله، با ارتفاع 50 تا 60 سانتی متر، دارای ساقه چهار گوش كه معمولاً ارغوانی رنگ و صاف است. برگها كوتاه، تخم مرغی كشيده و دانه دار هستند. بومی اروپا و آسیا ، هزاران سال است که به دلیل طعم دلپذیر ، نعناع و مزایای سلامتی مورد استفاده قرار می گیرد. برگ نعناع حاوی چندین روغن اساسی از جمله منتول ، منتوتو و لیمونن است. منتول به نعناع فلفلی خاصیت خنک کنندگی و بوی مطبوعی می دهد.
کاربردهای دارویی: قابض، آنتي سپتيک، تب بر، ضد اسپاسم، ضد استفراغ، ضد نفخ، معرق، اشتهاآور خفيف، ضد درد، ضد اسهال، ضد ميكروب، محرك و مدر
کاهش وزن
به کاهش وزن کمک می کند. چای نعناع فلفلی بدون کالری است و طعم شیرین مطبوعی دارد، و این فواید باعث می شود اگر قصد لاغر شدن دارید از آن استفاده نماید. با این حال، تحقیقات زیادی در مورد تأثیر چای نعناع بر روی کاهش وزن وجود ندارد. در یک مطالعه کوچک مصرف کپسول روغن نعناع باعث کاهش اشتها در مقایسه با عدم مصرف نعناع شد. همچنین، نتایج یک مطالعه دیگر بر روی حیوانات نشان داد که موش هایی که عصاره نعناع فلفلی داده اند وزن کمتری نسبت به گروه کنترل دارند. با این وجود تحقیقات بیشتری در مورد ارتباط نعناع با کاهش وزن لازم است.
تسکین سردردهای میگرنی
چای نعناع به تسکین سردردهای تنشی و میگرنی کمک می نماید. در حالی که هیچ مدرکی مبنی بر بهبود چای نعناع بر علائم سردرد وجود ندارد، اما تحقیقات نشان می دهد که روغن نعناع سردردهای تنشی و میگرنی را کاهش می دهد.
از بین بردن بوی بد دهان
محققان ثابت نموده اند که روغن نعناع میکروب هایی را که منجر به بوی بد دهان می شوند، از بین می برد. چای نعناع فلفلی که حاوی روغن نعناع است نیز می تواند به بهبود تنفس کمک کنند.
رفع گرفتگی سینوس ها
گرفتگی سینوس ها را برطرف می نماید. در حالی که شواهد محدودی مبنی بر اینکه نوشیدن چای نعناع ممکن است به از بین بردن سینوس های کمک نماید وجود دارد ، با این حال مصرف یک نوشیدنی گرم حاوی منتول (مانند چای نعناع) به ما کمک می نماید تا کمی راحت تر نفس بکشیم.
افزایش انرژی
افزایش انرژی را بهبود می بخشد. چای نعناع سطح انرژی را بهبود می بخشد و خستگی روزانه را کاهش می دهد. در حالی که هیچ مطالعه ای روی چای نعناع به طور خاص انجام نشده است، با این وجود تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات طبیعی موجود در نعناع ممکن است اثرات مفیدی بر روی افزایش انرژی داشته باشد.در برخی مطالعات ثابت شده است که روغن نعناع خستگی و خواب آلودگی روزانه را برطرف می نماید .
تسکین گرفتگی های دوران قاعدگی
نعناع به تسکین گرفتگی های قاعدگی کمک می نماید. نعناع فلفلی شدت و طول گرفتگی های قاعدگی را کاهش می دهد علت آن را می توان به توانایی نعناع فلفلی به جلوگیری از انقباضات عضلانی نسبت داد.
مبارزه با عفونت های باکتریایی
نعناع با عفونت های باکتریایی مبارزه می کند. تحقیقات نشان داده شده است که روغن نعناع به طور موثری باکتری ها را از بین می برد. در یک مطالعه، مشخص شد که روغن نعناع نقش موثری در از بین بردن و جلوگیری از رشد باکتری های مشترک خوراکی از جمله E. coli ، لیستریا و سالمونلا دارد. روغن نعناع همچنین چندین نوع باکتری را که منجر به بروز بیماری در انسان می شوند، از جمله استافیلوکوک و باکتری های مرتبط با ذات الریه از بین می برد. علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که نعنا فلفلی انواع مختلف باکتری را که معمولاً در دهان یافت می شوند، کاهش می دهد. علاوه بر این، منتول موجود در نعناع فعالیت ضد باکتریایی دارد. مطالعات تأیید می کنند که نعناع به طور موثری با انواع مختلفی از باکتری ها، از جمله آنهایی که باعث بیماری های ناشی از غذا و بیماری های مسری می شوند، مبارزه می کند.
خواب آور
خواب را بهبود می بخشد. شواهد علمی اندکی نشان می دهد که چای نعناع برای خواب مفید است. با این حال، این یک نوشیدنی بدون کافئین است که ممکن است به ایجاد آرامش قبل از خواب کمک نماید.
کاهش ناراحتی های گوارشی
نعناع اثرات مخرب ناراحتی های گوارشی را کمتر می نماید. مطالعات نشان داده است که روغن نعناع عضلات سیستم هضم را شل نموده و علائم سوء هاضمه را بهبود می بخشد.
کاهش آلرژی فصلی
نعناع آلرژی های فصلی را بهبود می بخشد. نعناع فلفلی حاوی اسید رزمارینیک است که تحقیقات ثابت نموده است، علائم آلرژی مانند عطسه و آبریزش بینی را کاهش می دهد. با این حال، شواهد در مورد اثربخشی چای نعناع در برابر علائم آلرژی محدود است.
بهبود حافظه
روغن نعناع فلفلی، موجود در چای نعناع فلفلی، به افزایش هوشیاری و حافظه کمک می کند.