آنتی اکسیدان های قوی موجود در کپسول لیوکس از اکسید شدن سلول های کبد جلوگیری می کند و باعث بهبود عملکرد کبد می شود. کنگر فرنگی و چغندر دستگاه گوارش را تقویت می کند و سموم کبد، معده و روده را دفع می کند.
موارد مصرف لیوکس آرایکس :
- تصفیه کننده سیستم کبدی
- برطرف کننده عوارض گوارشی (ناراحتی سوء هضم یا ترشح اسید معده)
- کمک به دفع سموم کبدی و دستگاه گوارشی
- کمک به کاهش تخریب سلول های کبدی به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی
دستور مصرف لیوکس آرایکس : روزانه 3 عدد و هربار یک عدد کپسول همراه با وعده غذایی با یک لیوان آب
توضیحات:
آیا می دانید کبد در هر لحظه حدود 13٪ از خون رسانی بدن را در خود نگه می دارد؟ یا اینکه از دو لوب تشکیل شده است که هر کدام از آنها از بخش هایی تشکیل شده اند که خود از 1000 لوب کوچکتر تشکیل شده اند و به لوبول معروف هستند؟ این ارگان شگفت انگیز بسیار جذاب و مهم است. نقش کبد در حفظ سلامتی به راحتی قابل اغماض نیست. کبد مانند مخروط و وزن تقریبی 48 اونس مشخص شده است که بیش از 500 عملکرد حیاتی در بدن انجام می دهد. برخی از اعمال حیاتی کبد عبارتند از:
- تولید صفرا، که به دفع زباله کمک می کند.
- تولید کلسترول و پروتئین های ویژه که به حمل چربی در بدن کمک می کنند.
- تنظیم سطح اسیدهای آمینه در خون، که عناصر سازنده پروتئین است.
- پاکسازی داروها و سایر مواد سمی خون
- تنظیم لخته شدن خون
- مبارزه با عفونت ها با از بین بردن باکتری ها از خون و تقویت سیستم ایمنی
- پاکسازی بیلی روبین، تجمع بیش از حد آن که باعث ایجاد زردی می شود.
حفاظت از کبد چیست؟
اصطلاح "محافظت کبدی" به توانایی محافظت از کبد اشاره دارد. مشخص شده است که برخی از غذاها، گیاهان و سایر ترکیبات خاصیت محافظت کبدی دارند، به این معنی که می توانند از کبد در برابر آسیب و بیماری محافظت کنند. ممکن است متوجه این موضوع نشوید، اما بسیاری از چیزهایی که می خورید به علت اینکه طعم خوبی دارند در واقع تهدیدی برای سلامت کبد محسوب می شوند.
گیاه کنگر Cynara scolymus
كنگر فرنگی گياهی است از خانواده Asteraceae كه بعنوان يكی از گياهان دارويی در دنيا شناخته شده است. كنگر فرنگی گیاهی چند ساله، مقاوم و پوشیده از کرک و با تیغ فراوان است. برگ های آن پهن و دراز و متمایل به رنگ سفید است. پراکنش آن در آفریقا و آسیا بسیار گسترده است. در ایران نیز یکی از فراوان ترین گیاهان مناطق کوهستانی محسوب می شود.
تركيبات تشكيل دهنده:
اثرات دارویی از جمله ضد باکتری، آنتی اکسیدان، ضد التهاب، کاهنـده پلاکت و چربی خون اسـت . ریشه گیاه شامل ترکیبات فنـل ، گلیکوزید، تانن، فلاونوئیـد، کربوهیـدرات، پروتئین، آلکالوئیـد و نیترات و ساپونین است . این گیاه دارای ویتامین های A، B و C فراوان می باشد.
کاربردهای دارویی:
- بهبود و گسترش كارايی دستگاه گردش خون
- آزاد شدن انرژی ذخيره شده
- ترشح صفرا
- جلوگيری از افزايش كلسترول
- خاصيت ضد باكتريايی، ضد قارچی
- آنتی اكسيدانت قوی
- درمان ناراحتی های كبدی
- كاهنده كلسترول
محافظت از کبد
کنگر فرنگی چگونه از کبد محافظت می کند؟ اگرچه گیاهان دارویی متفاوتی برای محافظت از کبد وجود دارد، اما می توان گفت ابر قدرت واقعی محافظت از کبد، کنگر فرنگی است. تحقیقات نشان می دهد عصاره های ساخته شده از ریشه کنگر فرنگی و یا برگ آن می توانند از کبد در برابر آسیب محافظت کنند و حتی ممکن است باعث رشد بافت جدید کبد شوند. یکی از مهمترین عملکردهای کبد حذف سموم است و به نظر می رسد کنگر فرنگی این عملکرد را بهبود می بخشد. در مطالعه ای که قبل از دریافت بیش از حد پاراستامول، به یک گروه از موش ها عصاره برگ کنگر داده شد، قبل از درمان با کنگر فرنگی منجر به آسیب کبدی کمتر و همچنین سطح آنتی اکسیدان بالاتر گردید. مطالعات بر روی انسان همچنین نشان داده است که مصرف مکمل حاوی عصاره کنگر برای کبد مفید است. محققان به طور کامل مطمئن نیستند، اگرچه آنها معتقدند آنتی اکسیدان هایی مانند سیلیمارین تا حد زیادی مسئول توانایی کنگر فرنگی در محافظت از کبد می باشند. کنگر فرنگی به غیر از محافظت کبدی، فواید دیگری نیز دارد. کنگر فرنگی که یکی از اعضای خانواده خارمریم است، مدت زیادی است که به دلیل خواص دارویی مورد استقبال قرار گرفته است. علاوه بر محافظت کبدی، برخی از مزایای کنگر فرنگی برای سلامتی عبارتند از:
- تعدیل سطح کلسترول
- تنظیم فشار خون
- تنظیم قند خون
کنگر فرنگی همچنین سرشار از مواد مغذی است ، به این معنی که می تواند برای افرادی که لزوماً فقط از رژیم غذایی تغذیه لازم را ندارند، مواد مغذی را تامین نماید. یکی از این مواد مغذی، اینولین، نوعی فیبر پرو بیوتیک است که با تغذیه باکتری های مفید روده می تواند به حمایت از میکروبیوم سالم معده کمک کند.
چغندر Beta vulgaris
چغندر دارای نیترات غذایی زیادی است که از طریق کاهش نیتریت التهابی و اکسید نیتریک، مولکولی که نقشی اساسی در تنظیم:
- سلامت عروق
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- و متابولیسم دارد، اثرات مفیدی در سلامتی ایجاد می نماید.
چغندر قرمز داراى مقادیر زیادى رنگدانه بتالائین است که به عنوان رنگ و دارای فعالیت های ضد التهابی، آنتی اکسیدانی در مواد غذایى استفاده مى شود. بتالائین ها رنگدانه هاى نیتروژن دار محلول در آب هستند که در غلظت هاى بالا در چغندر قرمز یافت مى شوند. رنگدانه بتالائین از دو زیرواحد بتاسیانین (رنگدانه قرمز) و بتاگزانتین (رنگدانه زرد) تشکیل شده است. این رنگدانه اثرات ضد میکروبى و ضد ویروسى دارد و هم چنین مى تواند رشد سلول هاى سرطانى را مهار کند. چغندر قرمز با توجه به فعالیت آنتى اکسیدانى یکى از مهم ترین سبزیجات است. بتاسیانین ها یک گروه از ترکیبات هستند که فعالیت آنتى اکسیدانى و مهار رادیکال آزاد دارند و هم چنین سلول هاى سرطانى در مثانه و دهانه رحم را کاهش دهد. بتالانین و ترکیبات فنلى موجود در چغندر قرمز آسیب اکسیداتیو چربى را کاهش داده و باعث بهبود وضعیت آنتى اکسیدانى در انسان مى شود. فعالیت آنتى اکسیدانى در چغندر قرمز مربوط به مهار رادیکال آزاد و در نتیجه پیشگیرى از بیمارى هایى مثل سرطان و بیمارى هاى قلبى و عروقى است.
محافظت از کبد:
عصاره چغندر خوراکی فعالیت محافظتی کبدی را نشان داده است. یک مطالعه اخیر نشان داده است که آب چغندر از آسیب کبدی ناشی از مواد شیمیایی محافظت می کند و فعالیت آنزیم های سم زدایی فاز II را افزایش می دهد. نتایج نشان می دهد که چغندر از طریق فعال سازی ژن ها ممکن است دارای اثرات محافظتی و ضد سرطان کبد باشد.
فشار خون:
در حال حاضر چغندر به عنوان یک ماده غذایی تقویت کننده سلامت می باشد که برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی فشار خون و سکته مغزی و بیماری های التهابی روده مفید است. طبق نتایج یک مطالعه، در صورت مصرف عصاره چغندر قرمز نشانگر التهابی پروتئین واکنش پذیر C و فاکتور نکروز تومور آلفا به طور قابل توجهی پایین تر بود، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل افزایش یافته و لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) ، لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و کلسترول کل هم کاهش یافت. اگرچه هر دو نوع خام و پخته شده چغندر در کاهش فشار خون، عملکرد رگ های خونی و التهاب سیستمیک موثر بودند، اما آب چغندر خام اثرات ضد فشار خون بیشتری داشت.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.