مصرف روغن کبد ماهی برای افراد مسن، ورزشکاران، بانوان و بیماران قلبی عروقی توصیه می شود. بازشدن رگهای قلبی، خونرسانی بهتر به عضلات و سلول های مغزی از اثرات امگافلکس هلث برست است.
موارد مصرف امگا فلکس هلث برست:
- افزایش تمرکز و تقویت حافظه
- کمک به حفظ سلامت قلب و عروق
- کاهش ریسک سکته های قلبی- مغزی
دستور مصرف امگا فلکس هلث برست: روزانه 2 کپسول همراه با غذا میل نمایید.
توضیحات:
اسید های چرب امگا ۳، خانواده ای از اسیدهای چرب اشباع نشده هستند که اولین پیوند دوگانه آنها بین سومین و چهارمین کربن در زنجیره کربنی قرار گرفته است. اسیدهای چرب اصلی عبارتند از: اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA) و اسید دکوزهگزانوئیک (DHA) و EPA
منابع غذایی آلفا-لینولنیک شامل منابع گیاهی مثل بزرک، گردو، دانه کتان و ...می باشد. منابع EPA و DHA شامل منابع دریایی مثل انواع ماهیان چرب و روغن های ماهی می باشد. اسیدهای چرب امگا ۳ به ویژه زنجیره بلند EPA و DHA تاثیر مثبتی برای سلامتی انسان دارد. در حال حاضر روغن ماهی منبع خوبی از امگا ۳ است. اسیدهای چرب امگا ۳ برای تنظیم فعالیت بدن انسان ضروری هستند و باعث جلوگیری از : بیماری های قلبی عروقی، فشار خون بالا، آلزایمر، چاقی و ... می شوند.
EPA و DHA منجر به کاهش لکوترین B4 (یک ماده شیمیایی قوی و القا کننده التهاب) می شود ودر نتیجه التهاب، مخصوصاً التهاب های آلرژیک را کاهش می دهند. روغن ماهی لیپوژنز کبدی را مهار کرده و اکسیداسیون اسیدهای چرب در کبد را تحریک و در نتیجه باعث کاهش غلظت تری گلیسیرید می شود.
موارد احتیاط:
- اگر مبتلا به بیماری عروقی (مانند بیماری قلبی یا سابقه سکته مغزی) یا دیابت هستید، قبل از مصرف این محصول با پزشک خود مشورت کنید .
- در دوران بارداری یا شیردهی هستید با احتیاط مصرف شود.
- در صورت مصرف همزمان دوزهای بالای این مکمل با داروهای ضدانعقاد، مکمل ها و گیاهانی که اثرات ضدپلاکتی/ضدانعقادی دارند ابتدا با پزشک مشورت کنید.
اثرات جانبی:
- دوزهای زیاد DHA و EPA خون شما را رقیق می نماید، بنابراین اگر از یک داروی رقیق کننده خون مصرف می کنید یا جراحی در پیش دارید، پزشک ممکن است به شما توصیه نماید از مصرف مکمل های روغن ماهی خودداری کنید یا آن را با احتیاط مصرف نماید.
- اگر به خوردن ماهی حساسیت به دارید، از مصرف مکمل های روغن ماهی خودداری کنید، اگرچه روغن ماهی بسیار خالص ممکن است مشکلی ایجاد نکند.منبع غیر ماهی DHAجلبک است که در برخی مکمل ها از آن استفاده می شود.
اجزای تشکیل دهنده:
روغن ماهی:
اسیدهای چرب امگا ۳ به طور طبیعی در مواد غذایی دریایی و گیاهی یافت می شوند. اما به دلیل مصرف محدود این منابع غذایی توسط بسیاری از افراد، کمبود این گروه از اسیدهای چرب ارزشمند وجود دارد. روغن ماهی را می توان با خوردن ماهی یا مصرف مکمل ها به دست آورد. ماهی هایی که غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ عبارتند از: شاه ماهی، ماهی تن، ماهی قزل آلا می باشند. دو مورد از مهمترین اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در روغن ماهی عبارتند از: اسید ایکوزاپنتائنوئیک (EPA) و اسید دکوساگزازانوئیک (DHA).
روغن ماهی اغلب در مکمل ها برای درمان بیماری های مرتبط با مشکلات قلب و سیستم خون استفاده می شود. همچنین برای بسیاری از مشکلات مرتبط با کلیه مورد استفاده قرار می گیرد. ماهی به غذای مغز نیز معروف است، زیرا برای عملکرد اعصابی که با مغر در ارتباط هستند بسیار مفید است.
مکانیسم عمل روغن ماهی:
بسیاری از فواید روغن ماهی از اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در آن ناشی می شود. جالب اینجاست که بدن اسیدهای چرب امگا ۳ را تولید نمی کند. همچنین نمی تواند اسیدهای چرب امگا ۳ را از سایر اسیدهای چرب، بسازد. اسیدهای چرب امگا ۳ باعث کاهش درد و تورم می شوند. این می تواند دلیل استفاده ا زاین روغن برای درمان پسوریازیس و خشکی چشم باشد. این اسیدهای چرب همچنین از لخته شدن خون به راحتی جلوگیری می کنند. بنابراین برای برخی از مشکلات قلب مفید است.
DHA:
Docosahexaenoic acid یا DHA نوعی چربی امگا ۳ است. همانند اسید ایکوزاپنتائنوئیک چربی امگا ۳(EPA) ، DHA در ماهی هایی مانند ماهی قزل آلا و آنچوی فراوان است. بدن می تواند مقدار کمی DHA را از سایر اسیدهای چرب تولید نماید، بنابراین باید آن را مستقیماً از طریق مواد غذایی و یا مکمل مصرف کنید. DHA و EPA با یکدیگر به کاهش التهاب و خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی کمک می کنند. DHA به تنهایی، عملکرد مغز و سلامت چشم را پشتیبانی می نماید.
11 فایده DHA برای سلامتی
1- کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی : اگرچه DHA و EPA هر دو باعث حفظ سلامت قلب می شوند، اما DHA در افزایش شاخص امگا ۳ ، کاهش تری گلیسیرید و بهبود مشخصات کلسترول مؤثرتر است.
2- درمان بیش فعالی (ADHD): كودكان و بزرگسالان مبتلا به ADHD معمولاً سطح DHA خون آنها پایین است، كه این ماده نقش اساسی در عملکرد مغز دارد. بیشتر مطالعات انجام شده در مورد تأثیر مکمل های DHA در کودکان مبتلا به بیش فعالی، بهبود رفتار را نشان دادند.
3- کاهش خطر تولد نوزادان زودرس: مصرف 600-800 میلی گرم DHA در روز، در دوران بارداری می تواند خطر ابتلا به زایمان زودرس را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
4- مبارزه با التهاب: افزایش مصرف DHA به کاهش التهاب و متعادل کردن چربی های التهابی امگا -6 که در رژیم های غیر معمول است فراوان است، کمک می نماید. بنابراین، DHA ممکن است در مقابله با علائم بیماری هایی مانند آرتریت روماتوئید و بیماری های قلبی کمک کننده باشد.
5- درمان برخی از مشکلات چشم: DHA ممکن است بیماری های خاص چشم، از جمله خشکی چشم و رتینوپاتی دیابتی را بهبود بخشد. همچنین ممکن است ناراحتی لنز تماسی را کاهش داده و فشار چشم را کاهش دهد، که یک عامل خطر برای گلوکوم است.
7- کاهش ریسک ابتلا به برخی سرطان ها: مصرف بیشتر روغن های ماهی مانند DHA با ریسک کمتر ابتلا به برخی سرطان ها از جمله سرطان روده بزرگ، پستان و پروستات در ارتباط است. مطالعات اولیه نشان می دهد که DHA ممکن است مزایای شیمی درمانی را بهبود بخشد، اما نیاز به تحقیقات بیشتری است.
8- جلوگیری یا کاهش آلزایمر: DHA برای عملکرد مغز بسیار مهم است، و مصرف بیشتر امگا ۳ ممکن است خطر ابتلا به انواع زوال عقل مانند آلزایمر را کاهش دهد. هنوز مشخص نیست که آیا DHA می تواند پیشرفت آلزایمر را کند نماید، اما در صورت شروع زود هنگام مکمل، موفقیت درمان بسیار موثرتر است.
9- کاهش فشار خون: فشار خون را کاهش داده و گردش خون را بهبود می بخشد. DHA به عملکرد مناسب رگ های خونی، بهبود جریان خون و کاهش فشار خون کمک می نماید. که این امر به کاهش حمله قلبی و خطر سکته مغزی کمک می کند.
10- افزایش باروری در مردان: تقریبا 50٪ موارد ناباروری به دلیل عدم سلامت تولید مثلی مردان است. تحقیقات نشان داده است که مصرف چربی های سالم در رژیم غذایی بر سلامت اسپرم تأثیر دارد.در حقیقت، مقدار پایین DHA شایعترین علت کاهش کیفیت اسپرم در مردان و در نتیجه ناباروری در آنها می باشد.
11- کاهش افسردگی: مطالعات مختلف حاكي از روابط بين دريافت پايين اسيدهاي چرب امگا-3 يا ماهي در رژيم غذايي و شيوع افسردگي در كشورهاي مختلف است. سطح کافی DHA و EPA با کاهش خطر افسردگی در ارتباط است. این چربی ها از سروتونین پشتیبانی می کنند ( یک پیام رسان عصبی که به متعادل کردن روحیه کمک می نماید). بعلاوه، آنها دارای اثرات ضد التهابی بر روی سلولهای عصبی هستند که خطر افسردگی را کاهش می دهد. مطالعات نشان داده اند كه اسیدهاي چرب امگا۳ با تنظیم نوروترانسمیترهاي دوپامین و سروتونین وBDNF(فاكتور نوروتروپیک مشتق از مغز) در هیپوكامپ و پیشگیري از التهاب نورون ها و تأثیر بر مسیر هیپوتاالموس - هیپوفیز- آدرنال، از بروز افسردگی ممانعت می كند.
EPA:
اسید ائیکوسپنتائنوئیک (EPA) یک اسید چرب امگا 3 است. این ماده در گوشت ماهی های دارای آب سرد از جمله شاه ماهی، ماهی تن، ماهی قزل آلا و نهنگ یافت می شود. EPA به عنوان دارویی برای کاهش سطح تری گلیسیرید استفاده می شود. به عنوان یک مکمل ، EPA بیشتر برای بیماری های قلبی استفاده می شود و از بروز عوارض جانبی بعد از حمله قلبی، افسردگی و یائسگی جلوگیری می نماید. همچنین برای عوارض جانبی شیمی درمانی، بهبودی بعد از عمل جراحی، بهبود حافظه و بسیاری از بیماری های دیگر استفاده می شود.