موارد مصرف امگا 3 ویواتیون:- بهبود سلامت سیستم قلبی- عروقی و کاهش تری گلیسرید- پیشگیری از سرطان،بهبود بیماری های التهابی و خودایمن- بهبود عملکرد مغز، علایم افسردگی وسایر اختلالات عصبی- تقویت سیستم بینایی و کمک به حفظ طراوات پوست و مو
دستور مصرف امگا 3 ویواتیون: روزانه 1 تا 3 عدد کپسول همراه با آب یا طبق دستور پزشک یا داروساز مصرف شود.
شرایط نگهداری: فرآورده را در جای خشک و خنک و در دمای کمتر از 25 درجه سانتی گراد و دور از تابش مستقیم آفتاب نگهداری شود.
هشدار مصرف:- در صورت داشتن بیماری زمینه ای یا استفاده از سایر داروها حتما با پزشک مشورت شود.- در دوران بارداری و شیردهی قبل از مصرف با پزشک یا داروساز مشورت نمایید.
امگا 3 ویواتیون: روغن ماهی از ماهی های چرب یا روغنی مانند ماهی قزل آلا، ماهی خال مخالی، ماهی تن، شاه ماهی، ساردین و ماهی آزاد استخراج می گردد. روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند و بسیاری از آنها حاوی ویتامین های A و D هستند. بسیاری از مردم از روغن ماهی و مکمل های امگا 3 استفاده می کنند زیرا معتقدند که فواید سلامتی زیادی دارند. دستورالعمل های کالج قلب و عروق آمریکا و انجمن قلب آمریکا (ACC / AHA) خوردن ماهی را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب توصیه می کنند.امگا 3 ویواتیون، فواید سلامتی روغن ماهی: در واقع، داشتن یک رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 دارای مزایای زیر می باشد:- جلوگیری از بیماری های قلبی- محافظت از سلامت مغز- بهبود سلامت چشم- کمک به رشد جنیندر این مقاله، به بررسی برخی از مزایای بالقوه سلامتی و برخی منابع غذایی خوب، درباره روغن ماهی و امگا 3 می پردازیم.امگا 3 ویواتیون، اسیدهای چرب امگا 3 چیست؟ دو نوع اسید چرب در ماهی های روغنی به وفور یافت می شود:1- اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA) 2- اسید دوکوزا هگزانوئیک (DHA)3- اسید آلفا-لینولئیک (ALA)عمدتا در غذاهای گیاهی مانند بذر کتان نیز وجود دارد.امگا 3 در سراسر بدن، به ویژه در مغز، شبکیه و سلول های اسپرم وجود دارد. بدن نمی تواند به تنهایی امگا 3 تولید کند، بنابراین افراد باید برای تامین نیازهای بدن خود آن را از منابع غذایی و یا مکمل های مناسب تهیه نمایند.شواهد و تحقیقات: دانشمندان مصرف امگا 3 را با تعدادی از شرایط سلامتی مرتبط دانسته اند. با این حال، همیشه مشخص نیست که آیا مصرف امگا 3 اضافی می تواند مزایایی داشته باشد یا خیر؟درمان کرونا ویروس، COVID-19: در سال 2020، بررسی نظرسنجی داده ها نشان داد که زنانی که از پروبیوتیک ها، ویتامینD، مکمل های روغن ماهی یا ترکیبی از این موارد استفاده می کنند، ممکن است خطر ابتلا به COVID-19کمتری داشته باشند. با این حال،با توجه با ماهیت این ویروس، بیشتری مورد نیاز است و یافته ها کاملا قطعی نیستند. در حقیقت، متخصصان نسبت به استفاده از مکمل ها برای جلوگیری از آلودگی به ویروس هشدار داده اند.اسکلروز چندگانه (MS): برخی از افراد مبتلا به اسکلروز چندگانه (MS) از امگا 3 استفاده می کنند زیرا ممکن است اثرات محافظتی بر روی مغز و سیستم عصبی داشته باشد.سرطان پروستاتبرخی از منابع معتبر پیشنهاد کرده اند که خوردن یک رژیم غذایی غنی از امگا 3 می تواند به جلوگیری از سرطان پروستات کمک کند. با این حال، نتایج یک مطالعه در سال 2013 پیشنهاد کرد که مصرف زیاد روغن ماهی ممکن است در واقع خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد. ارتباط دقیق بین امگا 3 و انواع مختلف سرطان هنوز ناشناخته است، اما تعدادی از مطالعات هیچ مدرکی مبنی بر اینکه امگا 3 خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان را افزایش یا کاهش می دهد، پیدا نکرده اند.افسردگی پس از زایمانافرادی که مقادیر کم امگا 3 در دوران بارداری و در دوران شیردهی مصرف می کنند، ممکن است مستعد ابتلا به افسردگی پس از زایمان باشند. نویسندگان یک بررسی در سال2018 نتیجه گرفتند که مصرف مکمل های روغن ماهی در این زمان ممکن است به کاهش خطر افسردگی کمک نماید. با این حال، افراد باید از خوردن ماهی هایی که ممکن است سرشار از جیوه باشند، مانند کوسه و شاه خال مخالی، در دوران بارداری خودداری کنند. برخی از گزینه های خوب جایگزین شامل کنسرو ماهی تن، ماهی آزاد ، پولاک و گربه ماهی است.تقویت حافظه و سایر موارد مربوط به سیستم عصبی - مغزی: علاوه بر افسردگی پس از زایمان، برخی از مطالعات نشان می دهد کهEPAوDHAموجود در این روغن می توانند به درمان بیماری های مختلف اعصاب و روان کمک کنند. این موارد شامل:- اختلال بیش فعالی و کمبود توجه- اختلال استرس پس از سانحه- بیماری پارکینسون- افسردگی- زوال عقل- روانگسیختگی- کاهش شناختی- از جمله از دست دادن حافظهمحققان پیشنهاد کردند که مکمل امگا 3، به ویژه در بزرگسالان مسن می تواند به جلوگیری از کاهش شناختی کمک کند. البته برای تأیید این مزایا تحقیقات بیشتری لازم است.بهبود فعالیت قلب و عروق: طبق نتایج منتشر شده توسطAHA، اسیدهای چرب امگا 3 موجود در روغن ماهی به جلوگیری از بیماری های قلبی و سکته کمک می کنند. به طور خاص، امگا 3 می تواند به مدیریت موارد زیر کمک نماید:- تنظیم سطح تری گلیسیرید- تنظیم کلسترول خونفشار خون بالامطالعه ای در سال 2013 نشان داد افرادی که بیش از 1 ماه از مکمل های روغن ماهی استفاده می کردند، در طی آزمایش های استرس زای ذهنی عملکرد قلبی عروقی بهتری داشتند. در سال 2012، محققان در مطالعه ای اشاره کردند که به نظر می رسد روغن ماهی به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد، به ایجاد ثبات در ضایعات آترواسکلروتیک کمک نماید. سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند حداقل هفته ای دو بار ماهی و به ویژه ماهی روغنی مصرف کنید. آنها می گویند این امر ممکن است خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد. با این حال، در سال 2012، نتایج یک بررسی از 20 مطالعه که تقریباً 70،000 نفر در آن شرکت داشتند، مدارک قانع کننده ای را در رابطه با مکمل های روغن ماهی در کاهش خطر حمله قلبی، سکته مغزی یا مرگ زودرس دریافتند.از دست دادن بینایی و سلامت چشمبرخی شواهد نشان می دهد که دریافت کافی امگا 3 می تواند به محافظت از سلامت چشم کمک کند. به نظر می رسد در مطالعه ای در سال 2012، موش هایی که به مدت 6 ماه مکمل امگا 3 دریافت کرده اند عملکرد بهتر شبکیه و خطر کمتری در کاهش بینایی مربوط به سن نسبت به موش هایی دارند که این مکمل ها را دریافت نکرده اند. متخصصان بینایی اغلب توصیه می کنند از مکمل های امگا 3 برای حمایت از سلامت چشم استفاده می کنند، حتی اگر شواهد علمی همیشه استفاده از آنها را برای این منظور تأیید نمی کند. در سال 2019 ، دانشمندان داده های 4202 نفر را در هلند مورد بررسی قرار دادند، آنها دریافتند افرادی که میوه و سبزیجات تازه و 2 وعده هفتگی ماهی مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که این کار را انجام نمی دهند، کمتر دچار انحطاط ماکولای وابسته به سن می شوند. برخی از افراد از مکمل های امگا 3 برای خشکی چشم استفاده می کنند. در سال 2018، نتایج یک مطالعه طولانی مدت با مشارکت 349 نفر با خشکی چشم متوسط تا شدید نشان داد که مصرف مکمل ها بیشتر از مصرف دارونما برای این منظور مفید می باشد.صرع: صرع یک بیماری عصبی است. برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف مکمل های امگا 3 می تواند به کاهش تعداد تشنجات در فرد کمک کند.رشد سالم جنین: مصرف امگا 3 به تقویت رشد جنین به ویژه مغز و چشم کمک می کند. این یکی از دلایلی است که متخصصان مصرف ماهی روغنی را در دوران بارداری توصیه می کنند. با این حال ، مهم است که از خوردن ماهی با مقادیر بالای جیوه ، مانند کوسه و شاه ماهی خال مخالی در این مدت خودداری کنید. در سال 2011، دانشمندان نتیجه گرفتند که مصرف امگا 3 در دوران بارداری ممکن است عملکرد حافظه را در کودکان در سنین مدرسه بهبود بخشد.کاهش آماسوقتی بدن آسيب ببيند در خون ماكروفاژها به باكتری ها و ويروس ها حمله می كنند و با واكنش های شيميايی آنها را جذب می كنند و به آنها ضربه میزنند كه به آن آماس می گويند كه البته در حالت نرمال ايـن وضـعيت وجـود ندارد. اسيدچرب در روغن ماهی وجود دارد كه باعث مقاومت شيميايی در جدار روده می شود كه با سلول های آماس آور مقابله می كند و ساختار شيميايی سلول ها را تغير داده و وارد رگ خوني شده و بـه بافت های آسيب ديده انتقال می يابد. جمع شدن پلاكت و مسدود شدن سرخرگ قلب را شرايين مي نامند كه مصرف گاه به گاه و يا هفتگی روغن ماهی می تواند به درمان اين بيماری كمك شـايانی نماید. طبـق تحقيقات به عمل آمده روغن ماهی می تواند مقدمه ای برای تسكين بيماری كورن باشد. اثـر مكمـل هـای روغـن ماهی به عنوان دارويی ضد التهاب و بيماری ورم مفاصل و رماتيسم است. آزمايش های انجام شده بر روی 45 زن و 16 مرد كه روغن ماهی را بـه مدت 12ماه مصرف كردند (حاوی175میلی گرمايكوپاستپانيک اسيد و114 میلی گرم دكوزاهگزانويک اسيد ) نشان داد اثر ضد التهابی بعد از 6 هفته آغاز شد. تمامی نشانه ها رضايت بخش بود. بعد از سه ماه تمام بيماران راضي بودند و نياز به داروی ضد التهاب مفاصل به میزان 30 درصد کاهش یافته بود.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.