آیرونکس اس آر با تامین آهن، اسید فولیک و ویتامین های گروه B بر مغز استخوان تاثیر می گذارد و اثرات خونساز دارد و کم خونی فقر آهن را برطرف می کند.
موارد مصرف آیرونکس اس آر:
- کمک به تشکیل و بهبود عملکرد سلول های قرمز خون
- کمک به تامین آهن مورد نیاز بدن
دستور مصرف آیرونکس اس آر : بزرگسالان روزانه 1 قرص همراه غذا
اجزای تشکیل دهنده:
آهن: آهن یک ماده معدنی مهم برای رشد و نمو سلول ها است. برای کمک به گلبول های قرمز در انتقال اکسیژن به بقیه بدن مورد نیاز است. تقریباً دو سوم آهن بدن در هموگلوبین (پروتئین موجود در گلبولهای قرمز) وجود دارد. کمبود آهن مهم ترین کمبود غذایی در جهان است و شایع ترین علت کم خونی در ایالات متحده می باشد.
کمبود آهن :
کمبود آهن به کاهش سطح طبیعی آهن در بدن می گویند. آهن ماده معدنی اساسی است که در گوشت قرمز، میوه ها و سبزیجات خاصی یافت می شود. در بدن، آهن برای تشکیل میوگلوبین، پروتئین موجود در سلول های ماهیچه ای لازم است و برای آنزیم های خاصی که واکنش شیمیایی بدن را تحریک می کنند، نیز ضروری است. در مغز استخوان از آهن برای ساختن هموگلوبین، اکسیژن حامل مواد شیمیایی استفاده می شود. اگر سطح آهن خیلی پایین بیاید، باعث کم خونی فقر آهن می شود.
علائم شایع فقر آهن :
- خستگی
- کاهش عملکرد در محل کار یا مدرسه
- احساس سرماخوردگی یا مشکل در حفظ دمای کافی بدن
- اختلال در عملکرد سیستم ایمنی
- تنگی نفس و درد قفسه سینه است.
با این حال، ممکن برخی از افراد مبتلا به فقر آهن علائمی را تجربه نکنند.
تشخیص کمبود آهن :
اگر هریک از علائمی را که در بالا توضیح داده شد مشاهده نمودید و یا از دریافت مقدار کافی آهن نگرانی دارید، با پزشک خود مشورت کنید. فقط پزشکان می توانند تشخیص دهند که آیا شما کم خونی فقر آهن دارید یا خیر.
با انجام آزمایش خون متداول برای کم خونی فقر آهن، هموگلوبین و هماتوکریت (درصد گلبول های قرمز خون در حجم کل خون) می توانید سطح آهن بدن خود را ارزیابی کنید. علاوه بر این، یک پزشک ممکن است برای تعیین تعداد کل گلبول های قرمز آزمایش کامل خون نیز توصیه نماید.
آهن و کم خونی :
کم خونی بدان معنی است که بدن به اندازه کافی گلبول قرمز یا هموگلوبین برای حفظ سلامتی ندارد. این اتفاق یک امری طبیعی است چرا که بدن به خودی خود نمی تواند آهن تولید نماید. در نتیجه در صورت عدم تامین آهن مورد نیاز از مواد غذایی و یا مکمل های غذایی شرایطی به نام کم خونی فقر آهن ایجاد می شود. آزمایش جداگانه می تواند مقدار یک پروتئین خونی به نام فریتین را اندازه گیری نماید. فریتین مانند آهن در بدن نیست. فریتین پروتئینی است که آهن را ذخیره می کند و هنگام نیاز بدن، آهن را آزاد می نماید. فریتین معمولاً در سلول های بدن زندگی می کند و در واقع در خون جریان دارد. بیشترین غلظت فریتین معمولا در سلول های کبد، طحال و مغز استخوان می باشد. در صورت تشخیص کمبود آهن، مصرف مکمل آهن می تواند ذخیره آهن در بدن را تامین نماید و کم خونی یا مشکلات دیگر مربوط به کمبود آهن را برطرف نماید.
عوارض جانبی :
مکمل های آهن می توانند باعث ایجاد ناراحتی دستگاه گوارش و یبوست گردند، بنابراین دوزهای مصرفی آن را به تدریج افزایش دهید.
افزایش سن و کمبود آهن :
اگرچه کم خونی فقر آهن به طور عمومی در جامعه پایین است، اما با افزایش سن شیوع بیشتری پیدا می نماید. از علل احتمالی آن با افرایش سن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- خونریزی پنهان از زخم ها یا معده ملتهب (گاستریت)
- بیماری التهابی روده و سرطان روده بزرگ.
اگر خونریزی داخلی علت اصلی کمبود آهن باشد، کشف و متوقف نمود آن مهم است. روند تشخیص ممکن است شامل آندوسکوپی فوقانی برای بررسی خونریزی یا کولونوسکوپی برای شناسایی سرطان روده بزرگ باشد. مدفوع تیره یا تار نشانه ای از وجود خونریزی در دستگاه گوارش است که در این موارد حتما با پزشک خود مشورت نماید.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.