موارد مصرف ملاتونین 3 میلی گرم نیچرمید:
- کمک به درمان بی خوابی در افراد مسن
- کمک به تنظیم ساعات خواب در اثر مسافرت های هوایی
- بهبود خواب در افراد سالم
دستور مصرف ملاتونین 3 میلی گرم نیچرمید: روزانه یک قرص 30 دقیقه قبل از خواب. اگر دچار اختلال مداوم در خواب هستید، با یک متخصص مشورت نماید.
توضیحات : ملاتونین یا N- استیل متوکسی تریپتامین، هورمونی است که به چرخه طبیعی خواب و بیداری کمک می کند. مکمل ملاتونین یک ساعت قبل از خواب،به داشتن خواب راحت کمک می نماید. این مکمل حاوی 3 میلی گرم ملاتونین است.
ملاتونین چیست؟
ملاتونین هورمونی است که درغده پینه آل (غده کوچکی درمغز) تولید میشود و به تنظیم چرخه خواب و بیداری در بدن کمک میکند. مقدار ترشح این هورمون در شب به حداکثر و در نزدیکی ظهر به حداقل می رسد . اوج ترشح این هورمون ساعت 5 صبح است. ملاتونین وظیفه تنظیم ریتمهای بیولوژیکی بدن و همچنین ترشح چندین هورمون مانند هورمون های پاراکرین و آندوکرین را بر عهده دارد .میزان طبیعی ملاتونین با افزایش سن به تدریج کاهش پیدا میکند. در برخی از سالمندان ممکن است تولید ملاتونین به حد ناچیزی برسد، یا کامل قطع شود. نور خورشید آزاد شدن ملاتونین را مهار میکند. به همین دلیل به آن نام دراکولا هورمون نیز داده اند زیرا فقط در تاریک ترشح و فعال میگردد. تا زمانی که فرد در محیط کم نور قرار نگیرد ملاتونین تولید نمیگردد. علاوه بر نور خورشید، نور مصنوعی نیز میتواند مانع تولید ملاتونین گردد. مکمل های ملاتونین می توانند بازهی زمانی که به خواب میروید را کوتاه کند، این اثر ملاتونین سبب می شود که افراد شب زنده دار، زودتر به رختخواب رفته و اصطلاحاً اختلال در مرحله خواب را درمان می نماید. و نیر باعث می شود. افراد صبح ها زودتر از خواب بیدار شوند. افرادی که درای مشاغلی هستند که برنامه معمولی خواب آن ها به هم می ریزد یا به اصطلاح اختلال خواب کار دارند می توانند از این مکمل برای داشتن خواب راحت کمک بگیرند. از این مکمل برای افرادی که در زمان سفر احساس خستگی و فرسودگی در اثر به هم خوردن برنامه خواب خود دارند که اصطلاحاً به آن جت لگ می گویند نیز استفاده میشود. جت لگ (Jet lage) وضعیت فیزیولوژیکی است که از تغییرات ریتم شبانه روزی بدن و در اثر سفرهای طولانی مدت اتفاق می افتد که در آن تنظیم خواب فرد به علت اختلاف ساعت مبدا با مقصد پرواز به هم می ریزد. محققان در حال انجام مطالعاتی هستند تا اثر مثبت ملاتونین را بر روی مشکلات زیر به اثبات برسانند:
- بیماری آلزایمر
- سرطان
- اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS)
- فشار خون بالا در شب
- مشکلات خواب در کودکان مبتلا به اوتیسم
آیا منابع غذایی حاوی ملاتونین وجود دارد؟
مقدار بسیار کمی از ملاتونین درغذاهایی مانند گوشتها، حبوبات، میوهها و سبزیها وجود دارد. درصورتی که بدن با کمبود آن مواجه شود، باید از مکمل های ملاتونین استفاده گردد.
آیا ملاتونین برای کودکان مناسب است؟
استفاده از مکمل ملاتونین برای افراد بالای 18 سال در نظر گرفته شده است.توصیه می شود در ارتباط با اختلال خواب فرزندتان، با پزشک متخصص اطفال مشورت نماید.
آیا می توان ملاتونین را همراه با داروهای آرامش بخش مصرف نمود؟
اگرچه ملاتونین ممکن است مشکلات خواب در افرد مبتلا به افسردگی را بهبود بخشد ، اما بهتر است اگر تحت نظر پزشک هستید و یا ازهر نوع داروی آرامبخش استفاده می کنید، بهتر است قبل از مصرف مکمل ملاتونین با پزشک مشورت نماید.
تداخلات دارویی: مصرف همزمان مکمل های حاوی ملاتونین با داروهای ضدافسردگی ، ضداضطراب، دیابت، فشارخون وداروهای آسم، باید با احتیاط انجام شود. بنابراین اگر قصد مصرف مکمل های ملاتونین با داروهای ذکر شده در بالا را دارید، بهتر است ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
عوارض جانبی:
گرچه ملاتونین عوارض جانبی کمتری نسبت به سایر داروهای خواب آور به همراه دارد، اما باز هم علایم زیر ممکن است در اثر مصرف آن مشاهده شود:
- خواب آلودگی روزانه
- سردرد
- ناراحتی معده
- اضطراب
- دیوانگی
افسردگی کوتاه مدت
در صورت مصرف برخی از داروها ، از جمله: داروهای رقیق کننده خون (ضد انعقادها)، داروهایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کنند، داروهای دیابت، قرص های ضد بارداری با پزشک مشورت نماید.
ملاتونین 3 میلی گرم نیچرمید
ملاتونین 3 میلی گرم نیچرمید، ملاتونین: ملاتونین هورمونی در بدن است که در خواب نقش دارد. تولید و ترشح ملاتونین در مغز فاکتورهایی بستگی دارد:
1- روز و شب: تولید و ترشح ملاتونین به روز و شب ارتباط دارد، در تاریکی هوا افزایش می یابد و در هنگام روشن شدن کاهش می یابد.
2- سن: همچنین تولید ملاتونین با افزایش سن کاهش می یابد. ملاتونین به صورت مکمل، معمولاً به فرم قرص خوراکی یا کپسول در دسترس است. بیشتر مکمل های ملاتونین در آزمایشگاه ساخته می شوند. افراد معمولاً از ملاتونین برای درمان اختلالات خواب مانند بی خوابی و جت لگ استفاده می کنند.
شواهد و مدارک: تحقیقات در مورد استفاده از ملاتونین برای شرایط خاص نشان می دهد:
- اختلالات خواب ریتم شبانه روزی در نابینایان: ملاتونین می تواند به بهبود این اختلالات در بزرگسالان و کودکان کمک نماید.
مرحله تأخیر خواب (اختلال خواب مرحله تأخیر خواب و بیداری): در این اختلال، الگوی خواب از یک الگوی خواب معمولی دو ساعت یا بیشتر به تأخیر می افتد و باعث می شود دیرتر بخوابید و دیرتر بیدار شوید. تحقیقات نشان می دهد که ملاتونین مدت زمان لازم برای به خواب رفتن را کاهش می دهد و شروع خواب را در بزرگسالان و کودکان مبتلا به این بیماری افزایش می دهد. قبل از دادن ملاتونین به کودک با پزشک کودک خود مشورت کنید.
بیخوابی: تحقیقات نشان می دهد که ملاتونین ممکن است مدت زمان خواب را کمی کاهش دهد، اما تأثیرات آن بر کیفیت خواب و کل زمان خواب مشخص نیست. ملاتونین ممکن است برای افراد مسن که کمبود ملاتونین دارند مفیدتر باشد.
اختلال جت تاخیر: شواهد نشان می دهد که ملاتونین می تواند علائم جت لگ مانند هوشیاری و خواب آلودگی روز را بهبود بخشد.
بی نظمی کار: مشخص نیست که آیا ملاتونین می تواند کیفیت و مدت زمان خواب در روز را در افرادی که شغل آنها زمان مشخصی در طول روز نمی باشد و ممکن است صبح، عصر و یا شب باشد، بهبود می بخشد یا خیر.
اختلالات خواب در کودکان
مطالعات نشان داده اند که ملاتونین ممکن است به درمان اختلالات خواب در کودکان دارای معلولیت کمک کند. با این حال، عادت های خوب قبل از خواب معمولاً به عنوان یک درمان اولیه توصیه می شود. تحقیقات نشان می دهد که ملاتونین ممکن است باعث کاهش گیجی عصر و بی قراری در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر شود. بدن به احتمال زیاد ملاتونین را برای نیازهای عمومی خود تولید می کند. با این حال، شواهد نشان می دهد که مکمل های ملاتونین خواب را تقویت می کنند و برای استفاده کوتاه مدت بی خطر هستند. از ملاتونین می توان برای درمان مرحله تأخیر در خواب و اختلالات خواب ریتم شبانه روزی در نابینایان استفاده کرد و تا حدی تسکین بی خوابی را ایجاد می نماید. با ملاتونین مانند قرص های خواب آور رفتار کنید و آن را تحت نظر پزشک خود استفاده کنید.
ملاتونین 3 میلی گرم نیچرمید، ایمنی و عوارض جانبی: ملاتونین که به صورت خوراکی در مقادیر مناسب مصرف می شود به طور کلی بی خطر است. ملاتونین می تواند باعث:
سردرد
سرگیجه
حالت تهوع
خواب آلودگی گردد.
عوارض جانبی کمتر ملاتونین ممکن است شامل:
افسردگی کوتاه مدت
لرزش خفیف
اضطراب خفیف
گرفتگی شکم
تحریک پذیری
کاهش هوشیاری
گیجی یا گمراهی باشد.
از آنجا که ملاتونین می تواند باعث خواب آلودگی روزانه شود، پس از گذشت 5 ساعت از مصرف مکمل، از رانندگی خودداری کنید. در صورت ابتلا به بیماری خود ایمنی از ملاتونین استفاده نکنید.
فعل و انفعالات: تداخلات دارویی احتمالی عبارتند از:
داروهای ضد انعقاد و ضد پلاکت، گیاهان و مکمل ها: این نوع داروها، گیاهان و مکمل ها لخته شدن خون را کاهش می دهند. ترکیب استفاده از ملاتونین با آنها ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد.
ضدتشنج: ملاتونین ممکن است اثرات ضد تشنج را مهار کرده و دفعات تشنج را به ویژه در کودکان دارای ناتوانی عصبی افزایش دهد.
داروهای فشار خون: ملاتونین ممکن است فشار خون را در افرادی که از داروهای فشار خون استفاده می کنند، تشدید نماید.
مهارکننده های سیستم عصبی مرکزی(CNS): استفاده از ملاتونین با این داروها ممکن است باعث ایجاد اثر آرام بخشی شود.
داروهای دیابت: ملاتونین ممکن است بر سطح قند تأثیر بگذارد. اگر از داروهای دیابت استفاده می کنید، قبل از استفاده از ملاتونین با پزشک خود مشورت کنید.
داروهای پیشگیری از بارداری: استفاده از داروهای پیشگیری از بارداری با ملاتونین ممکن است باعث ایجاد اثر آرام بخشی و افزایش عوارض جانبی ملاتونین شود. در صورت مصرف داروهایی مانند دیازپام (والیوم ، والتوکو ، دیگران) و سایر مواردی که تحت تأثیر این آنزیم ها قرار دارند ، ملاتونین را با احتیاط مصرف کنید.
فلووکسامین: این دارو برای درمان وسواس می تواند سطح ملاتونین را افزایش دهد و باعث خواب آلودگی بیش از حد شود.
سرکوب کننده سیستم ایمنی: ملاتونین می تواند عملکرد ایمنی بدن را تحریک کرده و در درمان سرکوب سیستم ایمنی اختلال ایجاد نماید.
داروهای کاهش دهنده آستانه تشنج: مصرف ملاتونین با این داروها ممکن است خطر تشنج را افزایش دهد.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.