سافت ژل ای زاویت آنتی اکسیدان بسیار قدرتمند، پیشگیری کننده از سرطان های زنانه و باعث تقویت قوای جنسی و انعطاف پذیری پوست می شود.
موارد مصرف ای زاویت 400 زهراوی:
- ضد سرطان و آنتی اکسیدان طبیعی
- حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی
- تقویت سیستم ایمنی
- تامین ویتامین ای مورد نیاز بدن
دستور مصرف ای زاویت 400 زهراوی:
- بزرگسالان: 100 تا 200 IU در روز، بسته به شدت
- کودکان: 1 واحد / کیلوگرم در روز است.
- نوزادان نارس: 5 واحد در روز است.
شرایط نگهداری: در محل خشک و خنک نگهداری شود.
توضیحات: ویتامین E یک ماده مغذی حیاتی برای سلامتی است و در غذاها و مکمل های متنوعی یافت می شود. بهترین راه مصرف این ویتامین، از طریق رژیم غذایی سالم است. کمبود آن نادر است و مصرف بیش از حد آن با استفاده از مکمل ها باعث نگرانی می شود. کسانی که به بیماری های خاصی مبتلا هستند و یا داروهای خاصی مصرف می کنند باید در مصرف این مکمل احتیاط کنند.
منابع ویتامین E
ویتامین E خانواده ای از ترکیبات محلول در چربی است این ویتامین به طور طبیعی در هشت شکل مختلف از جمله چهار توکوفرول (آلفا ، بتا ، گاما و دلتا) و چهار توکوترینوول دیده می شود. آلفا توکوفرول رایج ترین و قدرتمندترین شکل ویتامین E است. جذب اين ويتامين در روده انجام می گيرد و برای جذب مناسب آن بايستی صفرا و چربی حضور داشته باشند. اين ويتامين دارای اثرات آنتی اكسيدانی قوی می باشد. منابع خوب ویتامین E از نظر رژیم غذایی شامل :
- آجیل مانند بادام، بادام زمینی و فندق
- روغن های گیاهی مانند آفتابگردان، جوانه گندم، گلرنگ، ذرت و سویا است.
- سبزیجات برگ دار سبز مانند اسفناج و کلم بروکلی نیز حاوی ویتامین E هستند.
مقدار نیاز بدن به ویتامین E
بده به چه مقدار ویتامین E احتیاج دارد؟ به گفته انستیتوی ملی بهداشت (NIH)، میزان دریافت توصیه شده برای ویتامین 22.4 میلی گرم برای افراد بالای 14 سال است. زنانی در دوران شیردهی ممکن است کمی به ویتامین E نیاز داشته باشند، بنابراین مقدار مورد نیاز برای آن ها 19 میلی گرم است.به نظر می رسد دوزهای زیر 1000 میلی گرم برای بیشتر بزرگسالان بی خطر باشد. بیشتر افراد قادرند ویتامین E کافی را از رژیم غذایی سالم دریافت کنند و نیازی به مکمل ندارند. همیشه قبل از مصرف هرگونه مکمل با پزشک مشورت کنید .
کمبود ویتامین E
به گزارش NIH ، کمبود ویتامین E بسیار نادر است، اگرچه برخی از افراد بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به کمبود ویتامین E هستند. نوزادان، مبتلایان به سوء جذب چربی و استیلایپوپروتئینمی (وضعیتی که مانع از جذب کامل چربی های رژیم غذایی بدن نمی شوند) احتمال ابتلا به کمبود ویتامین E را دارند.
علائم کمبود ویتامینE
- کم خونی
- میوپاتی اسکلتی
- آتاکسی
- نوروپاتی محیطی
- رتینوپاتی
- اختلال در پاسخ ایمنی و آسیب عصبی علائمی هستند که احتمالاً در اثر کمبود ویتامین E بروز می نماید.
فواید ویتامین E
آنتی اکسیدان قوی: ويتامين E يا آلفـا توكـوفرول، يک ويتـامين محلـول در چربی است كه رفتگر راديكال های آزاد می باشد. يک مولكـول توكوفرول به عنوان یک آنتی اكسيدان شكننده زنجير می توانـد دو راديكـال پروكـسيل ليپيـد و در نتيجـه دو واكـنش بـالقوه زنجيرهای پراكسيداسيون را مهار كند. به عنوان یک ماده مغذی محلول در چربی، ویتامینE عمدتاً به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند، به این معنی که از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از مولکول های ناپایدار به نام رادیکال های آزاد محافظت می کند، و در نتیجه خطر ابتلا به انواع بیماری ها، از جمله مشکلات قلبی عروقی، سرطان و حتی زوال عقل (آلزایمر) را کاهش می دهد. علاوه بر محافظت از سلول، ویتامین E برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مهم است و به عنوان یک آنتی اکسیدان قدرتمند، به سلول ها در مبارزه با عفونت کمک می کند. نتایج یک مطالعه نشان داد که ویتامین E به عنـوان يـك آنتی اكسيدان استرس اكسيداتيو ناشی از سرب را در كليه، مغز و كبد موش ها كاهش می دهـد.
تقویت بینایی: این ویتامین همچنین به محافظت از بینایی کمک می کند. نتایج یک مطالعه در سال2015 توسط گروه اپیدمیولوژی و آمار بهداشتی کالج پزشکی دانشگاه چینگدائو نشان داد که افزایش ویتامین E و مقادیر بالای توکوفرول سرم با کاهش خطر ابتلا به آب مروارید وابسته به سن مرتبط است. ویتامین E نقش مهمی در تولید مواد هورمونی مانند پروستاگلاندین ها دارد که وظیفه تنظیم انواع فرآیندهای بدن مانند فشار خون و انقباض عضلات را بر عهده دارند. همچنین، نتایج یک مطالعه در سال 2015 توسط کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده منتشر شده است نشان می دهد ویتامین E در ترمیم ماهیچه ها پس از ورزش نقش موثری دارد. به گزارش NIH، مبتلایان به بیماری کرون، فیبروز کیستیک یا عدم ترشح صفرا از کبد به دستگاه گوارش، ممکن است برای جلوگیری از مشکلات گوارشی نیاز به مصرف مکمل های ویتامین E داشته باشند.
کاهش علائم ديــسمنوره اولیه: ديــسمنوره يــا قاعــدگی دردنــاک يکی از شــايعتــرين مــشكلات در زنــان اســت. علت ديـسمنوره اوليـه افزايش سنتز پروستاگلاندين ها می باشـد كه از آندومتر رحم در طی دوران قاعــدگی ترشــح می شــود. اخيراً در تحقيقات مختلف به ارتباط بين مصرف ويتــامين E و درمــان بــا مكانيــسم اصــلی اثــر مهــاری ويتــامين E بــر ســنتز پروسـتاگلاندين هـا توجـه زيـادی شـده اسـت.ويتامينE آزاد شدن اسيد آراشيدونيک را مهار می كند. همچنـين تبـديل اسـيد آراشـيدونيک بـه پروســتاگلاندين را از طريــق عمــل بــر آنــزيم فسفوليپازAz و سيكلواكسيژناز مهـار می نماید.
مطالعــات مختلفی در مــورد اســتفاده از ويتامين E در درمان ديسمنوره اوليـه صـورت گرفتـه اسـت.
کاهش ابتلا به مسمومیت بارداری: سموميت حاملگی يكی از علل عمده مرگ و مير مادران و يكی از علل ايجاد زايمان زودرس می باشد. استرس اکسیداتیو يک مكانيسم شناخته شده در پاتوفيزيولوژی آسيب اندوتليوم عروق و عمل غير طبيعی عروق در مسموميت حاملگی می باشد. همچنين ديده شده در بيماران مبتلا به مسموميت حاملگی ميزان استرس اكسيداتيو در سرم مادر افزايش می يابد. ويتامين E وقفه دهنده های قوی ليپيد پراكسيديشن می باشند. بنابراين اضافه كردن ويتامين E می تواند در كاهش استرس اكسيداتيو و جلوگيری يا توقف آسيب اندوتليوم و پيشرفت مسموميت حاملگی موثر باشد.
کاهش ابتلا به استئوپروز: استئوپروز با كاهش توده استخوانی و افزايش شكستگی استخوان همراه است و از بيماری های رايج در كشور است. راديكالهای آزاد و گونه های فعال اكسيژن در پاتوژنز بسياری از بيماری ها نظير ديابت، آترواسكلروز، بيماريهای التهابی و سرطان نقش دارند. در شرايط طبيعی، غالباً بين توليد راديكالهای آزاد و گونه های فعال اكسيژن از يک طرف و سيستم دفاع آنتی اكسيدانی از سوی ديگر تعادل وجود دارد. درصورت افزايش توليد راديكال های آزاد و يا كاهش دفاع آنتی اكسيدانی، زمينه برای ايجاد صدمات ناشی از فعاليت راديكال های آزاد افزايش می يابد كه به اين حالت استرس اكسيداتيو می گويند.
اخيراً برخی مطالعات اپيدميولوژيك به بررسی ارتباط ميزان جذب ويتامين E از طريق رژيم غذايی و تراكم استخوان پرداخته اند. محققان گزارش نمودند که ستئوبلاست ها می توانند اكسيژن فعال بين سلولی ايجاد كنند كه منجر به مرگ سلولی می شود و آنتياكسيدانهايی از قبيل ويتامين E و پلی فنولها در جهت خنثی سازی اين عملكرد مخرب، تأثير مثبت دارد.
درمان پسوریازیس: نقش ویتامین E در پسوریازیس به فعالیـت آنتی اکـسیدانی آن ارتبـاط داده می شود. از طرفی کمبود این ویتامین می تواند جوش هایی شبیه درماتیت سبورئیک ایجاد نماید.
كوليت اولسراتيو:
كوليت اولسراتيو يک بيماری مزمن التهابی كولون است كه واسطه های التهابيو استرس اكسيداتيو نقش مهمی در ایجاد آن دارند. استرس اكسيداتيو موجب كاهش عوامل آنتی اكسيدان از جمله ويتامين E و A و افزايش شدت بيماری می گردد. كنترل التهاب و كاستن از اثرات سوء داروها از اهداف مهم درمان كوليت اولسراتيو می باشند. ويتامين E يک پاک كننده راديكال های آزاد است كه مانع از پراكسيداسيون ليپيدها می گردد. نتایج يک مطالعه نشان داده شده است كه مصرف ويتامين E به همراه سلنيوم موجب بهبود آسيب های كولون در مدل تجربی كوليت اولسراتيو در موش های صحرايی می گردد.
ويتامين E تنظيم كننده ی تكثير و تمايز بافت اپيتليال است و همچنين خاصيت آنتی اكسيداسيونی و ضدالتهابی دارد و كاهش آن موجب افزايش شدت پاسخ های التهابی می گردد. به علاوه ويتامينE نقش مهمی در افزايش انسجام بافت مخاطی روده ايفا می كند و كمبود آن در حيوانات آزمايشگاهی موجب ارتشاح سلول های التهابی، كاهش پروتئين های مخاط، كاهش عمق كريپيت ها در كولون و علايمی مشابه كوليت اولسراتيو می گردد. در بيماران كوليت ميزان ويتامين E كاهش می يابد.
ترمیم سریعتر سوختگی: مصرف آنتی اکسیدانها بعد از سوختگی سبب بهبود دفاع آنتی اکسیدانی بدن شده و سبب کاهش ضایعات بافتی می شود. ویتامین E یکی از آنتی اکسیدانت های مهم پلاسما بوده که استفاده از آن در درمان بیماران با سوختگی شدید، سبب بهبود تعادل آنتی اکسیدانی در پلاسما شده و مانع از افزایش لیپید پراکسیداسیون می شود. همچنین ویتامین E می تواند سبب تحریک تشکیل اپیدرم تازه شود.
نتایج مطالعه ای در خصوص تعداد عروق خونی نشان داد میانگین تعداد عروق خونی در گروهی که ویتامینE را دریافت کرده اند بیشتر از گروه سوختگی بدون درمان بوده است که حاکی از تحریک عروق زایی به وسیله ویتامین E می باشد.
عوارض جانبی
به گفته کلینیک مایو، ممکن است برخی از افراد نسبت به مکمل های ویتامینE حساس باشند. مصرف ویتامینE به عنوان یک مکمل می تواند باعث: اسهال، حالت تهوع، گرفتگی معده، ضعف، خستگی، سردرد، بثورات و سایر مشکلات شود.
این ویتامین به عنوان یک ویتامین محلول در چربی، در بدن ذخیره می شود و مقادیر اضافی آن از طریق مجاری ادراری دفع نمی گردد. این بدان معنی است که ویتامین E با گذشت زمان به صورت سمی در بدن تجمع می یابد، بنابراین مصرف بیش از حد این ویتامین ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشد. به گفته کلینیک مایو، مصرف بیش از حد ویتامین E می تواند باعث خونریزی بیش از حد و بسیاری از علائم دیگر از جمله : خستگی، حالت تهوع، تاری دید و اختلال عملکرد غدد جنسی شود.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.