ویتاویژن فورت به دلیل داشتن ویتامین A ، لوتئین، زینک و گزانتین سلول های شبکیه را تقویت می کند و تاثیر به سزائی در تقویت بینایی دارد. مخصوصا به دلیل تاثیر بر سلول های استوانه ای چشم باعث تقویت دید در شب می شود.
موارد مصرف ویتاویژن فورت:
- کمک به حفظ سلامت سلول های بینایی
- محافظت از سلول های چشم به واسطه دارا بودن آنتی اکسیدان ها
دستور مصرف ویتاویژن فورت: روزانه ۱ عدد با آب کافی مصرف شود.
اجزای تشکیل دهنده ویتاویژن فورت:
هر قرص محتوی مواد موره زیر است: لوتئین ۲۰ میلی گرم، زی گزانتین ۰.۵ میلی گرم، ویتامین آ ۴۰۰ میکرو گرم، ویتامین ایی ۳۶ میلی گرم، زینک ۱۵ میلی گرم
موارد احتیاط سافت ژل ویتاویژن فورت:
- بیش از مقدار توصیه شده مصرف نشود.
- مصرف این دارو در کودکان کمتر از ۳ سال ممنوع است.
- دور از دسترس کودکان نگهداری شود
- مصرف ویتاویژن فورت به افرادی که با کامپیوتر زیاد کار می کنند توصیه شده است.
ویتاویژن فورت؛ لوتئین و زاگزانتین:
تغذیه مناسب برای سالم نگه داشتن چشم و عملکرد بهتر آن در طول زندگی مهم است. دو ماده مغذی بسیار مهم در چشم که خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را کاهش دهند، نام هایی دارند که ممکن است با آنها آشنا نباشید: لوتئین و زاگزانتین
لوتئین و زاگزانتین دو نوع کاروتنوئید هستند که رنگدانه های زرد تا قرمز دارند و به طور گسترده در سبزیجات و گیاهان یافت می شوند. اگرچه لوتئین یک رنگدانه زرد در نظر گرفته می شود، اما در غلظت های بالا به رنگ قرمز نارنجی نیز به نظر می رسد. در طبیعت ، به نظر می رسد لوتئین و زاگزانتین نور اضافی را جذب می کنند تا از آسیب بیش از حد نور خورشید به گیاهان، به ویژه از اشعه های پرانرژی به نام نور آبی، که به گیاهان آسیب می رساند محافظت نمایند. لوتئین و زاگزانتین علاوه بر اینکه در بسیاری از گیاهان برگ سبز و میوه ها و سبزیجات رنگارنگ یافت می شود، با غلظت زیاد در ماکولای چشم انسان نیز یافت می شوند و به ماکولا رنگ مایل به زرد می دهند. در حقیقت ، ماکولا "ماکولا لوتئا" نیز خوانده می شود (ماکولا، به معنی "لکه" و لوتئا، به معنی "زرد"). تحقیقات اخیر سومین کاروتنوئید را در ماکولا کشف کرده است. این رنگدانه که مزو-زیگزانتین (meso-zeaxanthin)نامیده می شود، در منابع غذایی یافت نمی شود و به نظر می رسد در شبکیه چشم از لوتئین ایجاد می شود.
ویتاویژن فورت؛ خاصیت آنتی اکسیدان
به نظر می رسد لوتئین و زاگزانتین عملکردهای مهم آنتی اکسیدانی در بدن دارند. در کنار سایر آنتی اکسیدان های طبیعی از جمله ویتامین C، بتاکاروتن و ویتامین E، این رنگدانه های مهم بدن را از اثرات مخرب رادیکال های آزاد که مولکول های ناپایداری هستند و می توانند سلول ها را از بین ببرند و در بسیاری از بیماری ها نقش دارند، محافظت می کنند. علاوه بر فواید مهم چشم و بینایی، لوتئین ممکن است به محافظت در برابر تصلب شرایین (تجمع رسوبات چربی در عروق) کمک کند، بیماری که منجر به حملات قلبی می شود.
ویتاویژن فورت؛ فواید لوتئین و زاگزانتین برای سلامت چشم
اعتقاد بر این است که لوتئین، زآگزانتین و مزو-زیگزانتین در ماکولا از رسیدن نور آبی به ساختارهای زیرین در شبکیه چشم جلوگیری می کند، در نتیجه خطر آسیب اکسیداتیو ناشی از نور را کاهش می دهد که می تواند منجر به تخریب ماکولا(AMD) شوند. تعدادی از مطالعات نشان داده اند که لوتئین و زاگزانتین یا به جلوگیری از AMD کمک می کنند و یا ممکن است روند بیماری را کند نمایند: تحقیقات منتشر شده در مجله Nutrition & Metabolism نشان داد که یک مکمل غذایی حاوی لوتئین، زآگزانتین و مزو-زیگزانتین به طور موثر چگالی نوری رنگدانه ماکولا را در چشم اکثر افراد افزایش می دهد. اعتقاد بر این است که رنگدانه ماکولا در برابر توسعه دژنراسیون ماکولا محافظت می کند. مطالعات منتشر شده در مجله آمریکایی اپیدمیولوژی، چشم و آرشیو چشم پزشکی نشان می دهد که مقادیر بالاتر لوتئین و زاگزانتین در رژیم غذایی با بروز AMD کمتر همراه است. دو مطالعه منتشر شده در مجلات معتبر چشم پزشکی در آمریکا نشان داد چشم هایی که دارای سطح بیشتری از رنگدانه های ماکولا هستند، کمتر دچار انحطاط ماکولا می شوند. تحقیقی که در مجله بیوشیمی آمریکا منتشر شده است، نویسندگان آن به این نتیجه رسیدند که لوتئین، زاگزانتین و مزو زاگزانتین نور با طول موج کوتاه را فیلتر کرده و از تولید رادیکال های آزاد در اپیتلیوم و کوروئید رنگدانه شبکیه جلوگیری می نماید و یا آن را کاهش می هد. آنها همچنین پیشنهاد نمودند که مخلوطی از این کاروتنوئیدها موثرتر از هر یک از کاروتنوئیدهای منفرد در همان غلظت کل است. در مطالعه ای دیگر، شرکت کنندگان با AMD اولیه که به مدت یک سال 8 میلی گرم در روز زاگزانتین در رژیم غذایی خود مصرف می کردند، رانندگی در شب در آنها بهبود یافت و قدرت بینایی آنها به طور متوسط 1.5 خط در نمودار چشم بهبود یافت.
ویتاویژن فورت؛ ویتامینA:
ویتامین A در واقع گروهی از ترکیبات آنتی اکسیدانی است که نقش مهمی در بینایی، رشد استخوان و سلامت سیستم ایمنی بدن دارد. ویتامین A همچنین به سطح چشم، غشاهای مخاطی و پوستی کمک می کند تا موانع موثری در برابر باکتری ها و ویروس ها باشد و خطر عفونت چشم و سایر بیماری های عفونی را کاهش دهد.
انواع ویتامین A:
به طور کلی، بسته به نوع منبع غذایی ، دو نوع ویتامینA وجود دارد:
1- رتینول: ویتامین A حاصل از غذاهای حیوانی را رتینول می نامند. این نوع ویتامین A از قبل تشکیل شده و مستقیماً توسط بدن قابل استفاده است. منابع غذایی خوب ویتامین A رتینول شامل: گوشت گاو، جگر مرغ، شیر کامل و پنیر است.
2- پروویتامین A: ویتامینA حاصل از میوه ها و سبزیجات رنگارنگ به شکل پروویتامینA است. کاروتنوئیدهایی که پس از بلعیدن غذا توسط بدن به رتینول تبدیل می شود. منابع غذایی خوب کاروتنوئیدهای پروویتامینA شامل: هویج، سیب زمینی شیرین، اسفناج، کلم پیچ و طالبی است. بتاکاروتن یکی از رایج ترین و موثرترین کاروتنوئیدهای پروویتامین A است.
فواید ویتامین A و بتاکاروتن برای سلامتی چشم:
از آنجا که ویتامین A به محافظت از سطح چشم (قرنیه) کمک می کند، برای داشتن بینایی خوب ضروری است. مطالعات نشان می دهد قطره های چشمی حاوی ویتامین A برای درمان خشکی چشم موثر است. در حقیقت، نتایج یک مطالعه نشان داد که قطره های چشمی بدون نسخه پزشک حاوی ویتامین A برای درمان سندرم خشکی چشم به همان اندازه موثر هستند که قطره های چشمی تجویز شده برای تسکین خشکی چشم نیز تجویز می شوند. قطره های چشم ویتامین A همچنین برای درمان نوع خاصی از التهاب چشم به نام کراتوکنژنکتیویت لیمبیک فوقانی موثر واقع شده است.
ویتاویژن فورت؛ کراتوکنژنکتیویت لیمبیک فوقانی :
از شايع ترين عفونت های چشمی در سراسر جهان بوده و از عوامل ويروسی آدنوويروس ها و هرپس در ايجاد آن نقش دارند . در نوزادان به عنوان يک فوريت پزشكی مطرح است. همچنين عفونت های کراتوکنژنکتیویت (التهاب ملتحمه و قرنيه) ناشی از هرپس سيمپلكس تايپ 1 نيز عامل مهم اكثر نابينایی ها در كشورهای در حال توسعه می باشد و از طرفی به علت عود مكرر عفونت های هرپسی و صدمات وارده بر اثر اين ويروس به چشم ضرورت ايجاب می نمايد كه مورد توجه و بررسی قرار گيرند. به نظر می رسد ویتامین A ، حداقل در صورت ترکیب با سایر ویتامین های آنتی اکسیدانی، نیز در کاهش خطر از دست دادن بینایی از تحلیل رفتن ماکولا (AMD) نقش دارد. در مطالعه مهم بیماری های چشم مرتبط با سن (AREDS) با حمایت مالی انستیتوی ملی چشم ، افرادی با AMD خفیف یا متوسط که روزانه یک مولتی ویتامین حاوی ویتامین A (به عنوان بتاکاروتن)، ویتامین C، ویتامین E، روی و مس مصرف می کنند در طی یک دوره شش ساله 25 درصد کاهش خطر AMD پیشرفته را نشان دادند. همچنین به نظر می رسد که ترکیبی از ویتامین A و لوتئین ممکن است باعث طولانی شدن بینایی در افراد مبتلا به رتینیت پیگمنتوزا (RP) شود.
ویتاویژن فورت؛ رتینیت پیگمنتوزا: رتینیت پیگمنتوزا (ورم رنگیزه ای) بیماری ارثی است، که باعث اختلال شدید بینایی میشود. ورم رنگیزه ای شبکیه نام عمومی گروهی از بیماری های عمدتاً وراثتی است که با از میان رفتن تدریجی پاسخ شبکیه، کاهیدگی شبکیه و نازک شدن رگهای آن و تجمع رنگیزهها و محدود شدن میدان بینایی همراه است. در مراحل اولیه فرد در شب دچار مشکل میشود و با پیشرفت بیماری دید فرد در روز هم کاهش مییابد. علت کاهش دید زوال تدریجی گیرندههای نوری شبکیه است. یک مطالعه چهار ساله که توسط محققان دانشکده پزشکی هاروارد و سایر دانشگاه های برجسته انجام شد، نشان داد که افراد مبتلا به رتینیت پیگمنتوزا که روزانه مکمل ویتامین A(15000 واحد بین المللی) و لوتئین (12 میلی گرم) مصرف می کنند ، نسبت به افرادی که مصرف نمی کنند، بینایی محیطی آنها بهبود بیشتری از خود نشان داده است. از آنجا که بتاکاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل می شود، احتمالاً پروویتامین A مزایای چشم مشابه نوع ویتامینA از قبل تشکیل شده رتینول را ارائه می دهد، اگرچه برای تأیید این موضوع تحقیقات بیشتری لازم است. محققان در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا دریافتند که یک شکل مصنوعی و تغییر یافته از ویتامین A ممکن است بتواند روند پیشرفت بیماری استارگاردت یک بیماری ارثی چشم را که باعث کاهش شدید بینایی در جوانان می شود، کند نماید. هنگامی که به موش هایی با نقص ژنتیکی مشابه انسان مبتلا به بیماری استارگاردت (که به آن تخریب ماکولای جوانی نیز گفته می شود) داده می شود، ویتامین A اصلاح شده مانع رشد رسوبات شبیه خوشه در شبکیه می شود که دیمرهای ویتامین A نامیده می شوند و با تغییرات تحلیل برنده و از دست دادن بینایی همراه هستند. انستیتوی چشم ملی به محققان کمک مالی 1.25 میلیون دلاری برای بررسی بیشتر ارتباط بین دیمرهای ویتامین A و انحطاط مختلف شبکیه اعطا کرده است که می تواند منجر به رویکردهای جدیدی برای درمان این بیماری ها شود.
کمبود ویتامین A:
کمبود ویتامین A در ایالات متحده نادر است، اما در بین کشورهای فقیر در کشورهای در حال توسعه شایع است. تخمین زده می شود که تقریباً 250،000 تا 500،000 کودک مبتلا به سوء تغذیه سالانه در سراسر جهان به دلیل کمبود ویتامین A نابینا می شوند که می توان با یک رژیم غذایی مناسب جلوی آن را گرفت. یکی از اولین علائم کمبود ویتامینA شب کوری است. در مصر باستان کشف شد که شب کوری با خوردن جگر که بعدا مشخص گردید منبع غنی ویتامینA بود، قابل درمان است. کمبود ویتامین A باعث می شود که قرنیه بسیار خشک شود و منجر به کدر شدن جلوی چشم، زخم های قرنیه و کاهش بینایی شود. کمبود ویتامین A همچنین باعث آسیب به شبکیه چشم می شود، که همچنین منجر به نابینایی می شود. از آنجا که ویتامین A برای مقاومت در برابر عفونت و سیستم ایمنی سالم نیز مهم است، کمبود ویتامین A می تواند منجر به مرگ در اثر سایر عفونت ها می شود.