اسلیم کوئیک محتوی بذر و ساقه کرفس و شوید است، اشتها را کم می کند و سوخت و ساز را افزایش می دهد. برای لاغری و کاهش وزن کاربرد دارد.
موارد مصرف اسلیم کوئیک : کم کردن اشتها و کمک به کاهش وزن و چربیهای دور شکم
دستور مصرف اسلیم کوئیک : روزی سه بار هر بار ۱ قرص روکش دار اسلیم کوئیک نیم ساعت قبل از صرف غذا با کمی آب میل شود.با توجه به میزان وزن بدن می توان مقدار مصرف دارو را به روزی ۳ بار هر بار ۲ قرص افزایش داد. مصرف دارو به مدت۳ ماه تا حصول وزن مطلوب توصیه می شود .بعد از مدت سه ماه اگر هنوز وزن ایده آل حاصل نشده باشد مصرف دارو زیر نظر پزشک توصیه می گردد.
موارد احتیاط اسلیم کوئیک : کسانی که نسبت به داروهای گیاهی حساسیت دارند و یا از داروهای کاهش دهنده فشار خون استفاده می نمایند باید این دارو را با احتیاط و زیر نظر پزشک معالج مصرف نمایند. دارو دور از دسترس اطفال نگهداری شود.
عوارض جانبی اسلیم کوئیک : در اوایل مصرف دارو ممکن است به ندرت در افرادی که دارای معده حساس می باشند اختلالات ملایم گوارشی بروز نماید که پس از مدتی از بین می رود.
موارد مصرف در بارداری و شیردهی : مصرف این دارو در دوران بارداری توصیه نشده و استفاده از آن در زمان شیردهی زیر نظر پزشک معالج انجام شود.
اجزای تشکیل دهنده اسلیم کوئیک : در هر قرص عصاره خشک اندام هوائی کرفس ۱۰ میلی گرم، پودر بذر کرفس ۱۰ میلی گرم، عصاره خشک اندام هوائی شوید ۲۰میلی گرم، پودر بذر شبت ۲۰ میلی گرم، عصاره خشک برگ چای سبز ۱۹۰ میلی گرم
مواد موثره اسلیم کوئیک : بذر کرفس حاوی اسانس شامل: لیمونن و بتاسلنین، فلاونوئید شامل: آپی ئین و ایزو کوئرستین، فورانوکومارین ها شامل: برگاپتن و ایزو ایمپراتورین. گیاه و بذر شوید حاوی اسانس: کارون و دیل آپیول و فنالیدها، فورانو کومارین ها شامل: برگاپتن و هیدروکسی کومارین ها شامل: امیلی فرون، چای سبز حاوی الکالوئیدهای پورین شامل: کافئین، تئوبرومین و تئوفیلین، ساپونین های تری ترپنی شامل: بارینگتوژنول C و کاتشین ها شامل الیگومریک، کینونها، اپی گالوکاتشین، پلی فنل های مختلف و فلاونوئیدها شامل: کوئرستین، کامفرول و میریستین و مشتقات اسید کافئیک شامل: کلروژنیک اسید و تئوگالین، اسانس شامل: لینالول
استاندارد شده : بر حسب۲-۱/۵ میلی گرم فلاونوئید -O- گلیکوزیدها در هر قرص
آثار فارماکولوژی : مطالعات بالینی نشان داده است که اسانس های کرفس و شوید دارای اثر مثبت بر روی مراکز اشتها در مغز بوده و موجب وقفه در انتقال حس گرسنگی می گردد. افزون بر این فلاونوئیدهای موجود در فرآورده دارای اثر مهاری بر آنزیم لیپوژناز می باشند. آزمایشات بالینی انجام شده اثرات پایین آورنده چربی و کلسترول خون این دارو را به اثبات رسانده است.
بذر کرفس و شوید به صورت سینرژیسم بر روی مراکز احساس گرسنگی اثر کرده و موجب مهار آن می گردد. مواد موثره موجود در فرآورده اسلیم کوئیک بطور شدیدی سوخت و ساز چربی ها را افزایش داده و چربی های خون را کاهش می دهد، ضمنا از جذب چربی در روده پیشگیری مینماید. کافئین موجود در چای سبز موجب مهار آنزیم فسفودی استرازشده اثر نورایی نفرین را تقویت می کند. قابل ذکر است که کاتشین چای سبز همراه با کافئین آنزیم COMI را مهار نموده و بدین ترتیب غلظت کاتکولامین آنزیمCOMI را مهار نموده و بدین ترتیب غلظت کاتکولامین ها را بالا برده، سوخت و ساز را افزایش می دهد . تحقیقات جدید نشان داده است که در چای سبز مشتقات گلوتامین بنام ال تئانین همراه با دیگر مواد وزن بدن را کاهش می دهد. چای سبز اثر انسولین را در بدن تقویت می کند، مقاومت به انسولین بخشی از سندرم متابولیکی است که همراه است با تجمع چربی دور ناحیه شکم که همراه با آن موجب افزایش تولید چربی در بدن شده و ذخیره آن را بالا می رود.
چای سبز با افزایش اکسیداسیون (سوخت و ساز چربی) در کبد موجب کاهش چربی در حفره شکم شده و جلوگیری کننده از آثار مضر آن است . بدین ترتیب مصرف قرص اسلیم کوئیک موجب کاهش چربی در دور کمر می شود. همچنین استعداد به دیابت راکاهش می دهد. مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهند که اپی گالوکاتشین گالات، آنزیم استیل کوآکربوکسیلاز و اسید چرب سنتتاز را مهار کرده و بدین ترتیب سنتز اسیدهای چرب را مهار می سازد.
چای سبز (Camellia Sinensis):
چای سبز با اثرات مفیدی که بر سلامت انسان دارد در سال های اخیر به عنوان یکی از پر طرفدارترین نوشیدنی های جهان شناخته شده است. چای سبز موجود در اسلیم کوئیک يكی از غنی ترين منابع فلاونوئيـدها بـوده و در بـسياری از كشورهای آسيايی، اروپايی و آمريكـای شـمالی بـه عنـوان گياه دارويی استفاده می شود.
مزایای چای سبز
- كاهش گلوكز خون ناشتا و كنترل ديابت در افراد ديابتی
- كاهش بروز بيماری های قلبی وعروقـی
- کاهش کلسترول
- پیشگیری و درمان سـرطان
- درمان سندروم متابوليک
- کاهش خطر بیماری آلزایمر
ترکیبات شیمیایی چای: ترکیبات شیمیایی چای عبارتند از:
- پلی فنلها (کاتچین ها و فلاونوئیدها)
- آلکالوئیدها (کافئین، تئوروبین، تئوفیلین)
- روغن های فرار
- پلی ساکاریدها
- آمینو اسیدها
- چربی ها
- ویتامین ها بخصوص ویتامین C
- ویتامین های گروه B
- فولات
- مواد معدنی از جمله منیزیم، منگنز و ...
پلی فنول ها و فلاونوئیدهای موجود در چای سبز مسئول خصوصیات سلامت بخشی آن می باشد.
تفاوت چای سبز و چای سیاه
در تهیه چای سیاه، برگ های چای کاملا اکسید ، خشک و قهوه ای می شوند. اما در تهیه چای سبز برگ های چای کمی اکسید شده و بلافاصله فرآیند اکسیداسیون توسط بخار یا به وسیله بو دادن در تابه های داغ متوقف میشود. بنابراین بیشتر آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی موجود در برگ های گیاه حفظ می شود. تفاوت بین چای سبز و سیاه در خاصیت آنتی اکسیدانی آن ها است که همانطور که اشاره گردید به دلیل زمان کمتر تخمیر برگ چای سبز نسبت به چای سیاه ناشی می شود. این امر باعث می گردد سرشار از اسید آمینه های تیانین باشد که با کمک به گردش خون در سلول های مغز، نوعی حس آرامش را القا نموده و نوشیدن مداوم آن امید به زندگی را در بین افراد جامعه افزایش می دهد.
آیا چای سبز موجود در اسلیم کوئیک به کاهش وزن کمک می کند؟
چاقی در جهان با سرعتی تهدید کننده در تمام گروه های سنی درحال افزایش است، بطوریکه به یک مشکل جدی در سلامت عمومی تبدیل شده است. کاتچین ها عملکرد ضد چاقی دارند، زیرا اسیدهای چرب پلاسما و غلظت کلسترول را کاهش و از انباشتگی چربی در بدن و کبد جلوگیری می کنند.
چای سبز حاوی کافئین و نوعی فلاونوئید به نام کاتچین است که یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است. تحقیقات نشان می دهد که هر دو این ترکیبات نقش بسیار مهمی در افزایش سرعت متابولیسم دارند. کاتچین به تجزیه چربی اضافی کمک می نماید، در حالی که هم کاتچین و هم کافئین میزان انرژی مورد استفاده بدن را نیز افزایش می دهند.
چای سبز به دلیل داشتن مقادیر فراوان پلی فنل، آنزیمی را فعال می کند که مسئول از بین بردن تری گلیسیرید اضافی در بدن است. به عبارت دیگر، کمک موثری در سوزاندن چربی های اضافی بدن می کند. همچنین چای سبز قادر است جذب روده ای گلوکز و چربی را کاهش دهد و به این وسیله منجر به کاهش وزن در فرد می شود.
محققان ثابت نمودند افرادی که چای سبز مصرف می کنند دارای وزن پایین تری نسبت به افرادی هستند که چای سبز مصرف نمی کنند. آنها به این نتیجه رسیدند که چای سبز مانع از ذخیره گلوکز در سلول های چربی می شود. اثر ضد چاقی دیگر این نوشیدنی ایجاد احساس سیری به واسطه پری معده است که از تمایل فرد به خوردن غذا جلوگیری می کند، که در دراز مدت، مدیریت در کنترل وزن بوجود می آورد. به این ترتیب می توان از چای سبز، کنترل میزان مصرف کربوهیدرات ها، قندها و ورزش مداوم، به عنوان مثلثی برای حفظ سلامتی و تناسب اندام نام برد. چای سبز و عصاره آن باعث افزایش سوخت کالری و چربی های ذخیره شده در بدن و در نتیجه کاهش وزن می شود.
کرفس (Apium graveolens)
کرفس از جمله گیاهان دارویی با ارزش، با نام علمی Apium graveolens می باشد. جزء گیاهان آروماتیک و با عطر و اسانس بالا در اندامهای هوایی می باشد که خواص درمانی بی شماری به آن اعطا کرده است.
ترکیبات تشکیل دهنده
کرفس سرشار از مواد مغذی بی شماری از جمله:
- فولات
- پتاسیم
- منگنز
- ویتامین های A، C وK است.
کاربردهای دارویی
- ضدآلرژی
- کاهش وزن
- محافظت کننده عروق
- آنتی ترومبوز
- حفظ سلامت دستگاه گوارش
- ضد دیابت
- آنتی پراکسید اسو لیپیدها
- ضد سرطانی
- کاهش دهنده فشار خون
آیا کرفس موجود در اسلیم کوئیک به کاهش وزن کمک می کند؟
اضافه وزن و چـاقی، تبـديل بـه مهـمتـرين عوامـل قابـل پيشگيری ايجاد كننده بيماری و مرگ و مير شده اند. خطر پيدايش بيمـاری هـایی ماننـد : آرتريـت، بيمـاری ريـه، ديابت نوع دوم، مقاومت به انسولين، نشانگان متابوليـک، فشار خون بالا، هيپرليپيدمی، ترومبو آمبولی، بيماری كيسه صـفرا، بيماری ريفلاكس از معده به مـری، اسـتئاتوز كبـدی غيرالكلـی، نقرس، ناباروری، بيماری كرونر قلبی، نارسایی قلبی، بی اختيـاری دفع ادرار، آب مرواريد و سرطان متناسب بـا شـدت اضـافه وزن در مردان و همچنين زنان افزايش می يابد و افراد چاق يـا دچار اضافه وزن بيشتر احتمـال دارد كـه دچـار مـرگ زودرس شـوند.
رژيم غذايی و ورزش نقش مهمی در كاهش وزن دارند و موفقيت در یک يا هر دو حوزه نامبرده مستلزم تغييرات رفتاری است. امروزه استفاده از گیاهان دارویی نقش موثری در کاهش وزن بدون عوارض جانبی دارد. از جمله این گیاهان می توان به کرفس اشاره نمود. احتمال ميرود كه ترکیبات موجود در کرفس توليد چربـی را مهـار نمايـند. ايـن ترکیبات به عنوان مهاركننده اشتها نیز شناخته شده اند. مواد موثره کرفس اكـسايش را در ميتوكنـدريهـا را افـزايش و توليـد همزمانATP را كاهش می دهد و به ايـن وسـيله گرمـا توليـد می نمايد. مكانيسم ديگـر ايـن اسـت كـه ممكن است ايجاد عروق و بافت چربی را مهار نمايند. نتایج چندین مطالعه در جوندگان و انسان پيشنهاد می كنند كه کرفس، توليد گرما و مصرف انرژی را تشديد می نمايد.
شوید(Anethum graveolens)
شوید با نام علمی (Anethum graveolens) گیاهی است یک ساله، علفی، معطر، دارای برگ های سبز روشن و پر مانند که متعلق به خانواده جعفری یا چتریان و بومی جنوب غربی و آسیای مرکزی می باشد. میوه های شوید به صورت دانه های ریز، خشک و پهن، به رنگ قهوه ای کم رنگ، و دارای باله های بسیار ظریفی است. از ترکیبات و مواد مؤثره این گیاه در صنایع غذایی و دارویی استفاده می شود.
کاربردهای دارویی
- درمان سوء هاضمه، نفخ و اسپاسم
- تنظیم کننده سیکل قاعدگی
- کاهنده انواع چربی بدن
- مقوی معده
- ضد تشنج
- ضد درد
- ضد استفراغ
- درمان بی خوابی
- مسکن
- قاعده آور
شوید موجود در اسلیم کوئیک یک منبع سرشار از کلسیم است، که در درمان آرتریت روماتوئید به کار میرود. علاوه بر این، شوید منبع خوبی از فیبر و املاح چون منیزیم، آهن و منگنز می باشد. تزریق امولسیون پنج درصد اسانس میوه های شوید حجم تنفسی را افزایش و فشار خون را کاهش می دهد. تزریق دم کرده سرشاخه های هوایی باعث کاهش فشارخون، گشاد شدن عروق خونی، تحریک تنفس و کندشدن ضربان قلب می شود . این گیاه اثر ضد التهاب و دیورتیکی داشته و به عنوان آرامبخش هم استفاده می شود. اسانس روغنی این گیاه ضد کرم بوده و برای کشتن کرم قالبدار مفید است. مصرف بیش از حد، باعث ضعف نیروی جنسی شده، اسپرم را خشک و بینایی را کم می کند. در یک آزمایش، عصاره هیدروالکلی شوید به موشهای مبتلا به دیابت نوع یک، تزریق شد که منجر به کاهش گلوکز خون، کلسترول، تریگلیسیرید ال- دی- ال و افزایش اچ- دی- ال گردید. بخشی از شوید که خاصیت دارویی دارد میوه شیزوکارپ و رسیده آن می باشد. میوه ها بویی معطر و مزه ی شبیه زیره سیاه دارند.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.