پودر سرکه سیب: یک چربی سوز بی نظیر می باشد و پتاسیم موجود در آن تضمین کننده تعادل شیمیایی مناسب جهت جلوگیری از تجمع آب اضافی در بدن است. به علاوه افرادی که سرکه سیب مصرف کرده اند بهبودی در گوارش و هضم غذا، دردهای مفصلی و عضلانی و رنگ پوست خود مشاهده نموده اند.
پودر چای سبز: چای سبز حاوی کافئین و ترکیبات فنلی است که سوخت و ساز بدن را افزایش داده و عامل محرکی برای سوزاندن کالری می باشد، همچنین به عنوان کنترل کننده و کاهش دهنده چربی خون (کلسترول) توصیه می گردد، علاوه بر این چای سبز به دلیل دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدان مانند کاتچین و فیتوکمیکال ها دارای اثرات ضد سرطانی می باشد.
جلبک دریایی: جلبک دریایی با تأمین نمودن ید مورد نیاز بدن کمک شایانی به سلامت غده تیرویید می نماید. بنابراین یکی از مواردی که باعث افزایش وزن می شود (کم کاری تیروئید) با تأمین ید موجود در جلبک دریایی به طور قابل توجهی کاهش می یابد علاوه بر این به دلیل وجود عناصر گوناگون در جلبک دریایی توانایی بدن برای سوزاندن چربی در طول ورزش افزایش یافته و استقامت بدن را بالا برده و به سلول ها اجازه می دهد انرژی مصرف کنند.
کروم غذایی: کروم یک عنصر ضروری در سوخت و ساز قند در بدن می باشد که کمبود آن باعث بالا رفتن میل به شیرینی (شکر) می گردد. در پنجاه و هفتمین نشست سالانه انجمن دیابت آمریکا در بوستون اظهار شد مصرف روزانه مکمل های حاوی کروم به شکل قابل توجهی به عملکرد انسولین بهبود می بخشد.
ویتامین B6: در سنتز هموگلوبین و ترشحات غدد آدرنال (آدرنالین) ایفای نقش می کند. آدرنالین هورمونی است که در واکنش فرد به استرس ترشح شده و تنظیم کننده سوخت و ساز بدن است و باعث تبدیل گلیکوژن ذخیره شده به گلوکز می شود که این امر برای تنظیم سطح گلوکز خون بسیار ضروری است.
کلسیم پیروات: تحقیقات نشان می دهد کلسیم پیروات روند کاهش وزن را تا 37 درصد تسریع می کند و چربی را تا 48 درصد کاهش می دهد و به کاهش ذخیره چربی در بدن کمک می کند.
سرکه سیب
یکی از ترکیبات طبیعی که از صد ها سال پیش شناخته شده و برای سلامتی مفید است، سرکه سیب می باشد. سرکه سیب دارای انواع فلاونوئیدها مثل گالیک اسید، کاتچین، کافئیک اسید و فرولیک اسید می باشد. سیب در صورت تخمیر تبدیل به سرکه می شود و چون قبلا کاملا برای اینکار له شده است خواص غذائی خود را به هیچ وجه از دست نمی دهد و فقط قند آن تبدیل به اسید یعنی سرکه می شود که در این سرکه مواد معدنی مثل پتاسیم، کلر، سدیم، منیزیم، آهک، گوگرد، آهن، فلوئور، سیلیسیوم و غیره وجود دارد. اسید استیک یکی از ترکیبات اصلی موجود در سرکه سیب با غلظت 3 تا 9 درصد است. یک قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) سرکه سیب حاوی حدود سه کالری و تقریباً فاقد هیچ گونه کربوهیدرات است. اسید استیک یک اسید چرب با زنجیره کوتاه است که در استات حل می شود.
فواید سرکه سیب
- کاهش سطح قند خون
- بهبود سوخت و ساز بدن
- کاهش ذخیره چربی
- درمان چاقی
- سرکوب اشتها
سرکه سیب و کاهش وزن
چاقی و اضافه وزن تهدیدی برای کشورهای صنعتی و در حال توسعه است. چاقی به عنوان یک مشکل بهداشتی عمده مطرح شده است که می تواند منجر به بسیاری از بیماری ها از جمله:
- بیماری قلبی
- دیابت نوع 2
- فشار خون بالا
- سکته
- بیماری کیسه صفرا
- تنگی نفس شبانه
- و برخی سرطان ها شود که بر حسب شدت چاقی ، احتمال بروز آن ها افزایش می یابد.
عوامل موثر در افزایش وزن
عوامل مختلفی در افزایش وزن و چاقی موثرند که مهم ترین آنها:
- وراثت
- محیط اجتماعی
- و شیوه زندگی هستند.
بسیاری از افراد، بیش از نیاز فیزیولوژیکی خود، غذا می خورند. انرژی اضافی وارد شده به بدن موجب افزایش ذخیره چربی و چاقی می شود.
درمان افزایش وزن
برای درمان چاقی روش های متفاوتی چون : بهره گیری از رژیم غذایی مناسب ، استفاده از روشهای نوین پزشکی مانند ساکشن ، ویبریشن و یا فعالیت های ورزشی پیشنهاد شده است. در این بین فعالیت ورزشی یکی از روش های غیر تهاجمی، کم هزینه و بدون عوارض جانبی می باشد. فعالیت های ورزشی هوازی از طریق سوخت و ساز چربی ها و متعادل ساختن انرژی سوختی بدن با انرژی مصرفی بر ترکیب بدن نیز اثر می گذارد و یکی از پیامدهای آن کاهش توده بافت چربی زیر جلدی و وزن می باشد. فعالیت ورزشی مستمر باعث افزایش میزان انرژی مصرفی ، تسریع و بهبود اکسیداسیون چربی ها ، کاهش کل چاقی و بویژه چاقی شکمی می شود.
مکانیسم سرکه سیب در کاهش وزن
اسید استیک ترکیب اصلی و فعال سرکه سیب است. استیک اسید فواید متنوعی بر روی چربی سوزی دارد. اسید استیک یک اسید چرب کوتاه زنجیر است و در بدن به استات و هیدروژن تبدیل می شود. اسید استیک توانایی کبد و ماهیچه ها را در برداشت قند از خون بهبود می بخشید. همچنین باعث کاهش نسبت انسولین به گلوکاگون می شود که این اثر ممکن است به نفع چربی سوزی باشد. اسید استیک باعث افزایش آنزیم AMPK می شود که این کار باعث افزایش چربی سوزی و کاهش چربی و قند تولید شده در کبد می شود. همچنین اسید استیک موجود در اسلیم فول، محرک و فعال کننده سلولهای کبدی می باشد و در نتیجه موجب بالا رفتن سوخت و ساز بدن و دفع مواد سمی موجود در غذاها از راه روده ها می گردد و به این دلیل مواد سمی (اوره، اسید اوریک و چربی خون) در خون پایین می آید. بنابراین مصرف مخلوط سرکه سیب و آب به عنوان یک عامل بازدارنده اشتها عمل کرده و به افراد کمک می کند تا کمتر مواد خوراکی در بین روز مصرف کنند و مقدار غذای مصرفی شان به اندازه متوسط باشد. این اکسیر جادویی دارای عوامل ضد میکروبی و ضد قارچی اسـت کـه موجـب افـزایش ایمنی بـدن و کاهش وزن می شود.
نتایج مطالعه ای تاثیر معنی داری را با مصـرف سـرکه سـیب در کـاهش وزن، BMI و تـوده چربـی بـدن همچنین کاهش محیط دور شکم، نسبت دور شکم به باسن و کاهش تری گلیسرید خون نشان داد.
سرکه سیب و کاهش قند خون
مكانیسم اثر سرکه بر روی قند خون را به استیک اسید موجود در آن (یكی از عناصر اصلی موجود در سرکه) نسبت داده اند. به نظر می رسد این ماده باعث مهار آنزیم های هضم کننده کربوهیدرات، از جمله آمیلاز، لیپاز، مالتاز، لاکتاز و در نتیجه باعث اختلال در جذب این مواد در دستگاه گوارش می شود. یک ساز و کار احتمالی دیگر کاهش سرعت تخلیه معده توسط سرکه است که باعث کاهش قند خون بعد از غذا می گردد.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.