موارد مصرف: کمک به تامین منیزیم و ویتامین ب 6 مورد نیاز بدن
دستور مصرف: روزانه 1 عدد را در یک لیوان آب حل کرده و میل کنید.
اجزای تشکیل دهنده:
ویتامین B6:
ویتامین ب6 نوعی ویتامین B است. این ویتامین را می توان در برخی غذاها مانند غلات، حبوبات، سبزیجات، جگر، گوشت و تخم مرغ یافت. همچنین می توان آن را به صورت مصنوعی در آزمایشگاه تولید نمود. ویتامین ب6 برای پیشگیری و درمان مقدار کم پیریدوکسین (کمبود پیریدوکسین) و کم خونی ناشی از آن استفاده می شود. همچنین از آن برای درمان بیماری های قلبی، سندرم قبل از قاعدگی (PMS)، افسردگی و بیماری های دیگر استفاده می شود.
مکانیسم عمل ویتامین B6:
پیریدوکسین برای عملکرد مناسب قندها، چربی ها و پروتئین ها در بدن مورد نیاز است. همچنین برای رشد و انجام فعالیت های مغز، اعصاب، پوست و بسیاری از قسمت های دیگر بدن لازم می باشد.
درمان مشکلات سندرم قبل از قاعدگی (PMS):
پیروکسین (ویتامینB6) به عنوان کوفاکتور در تبدیل اسید آمینه تریپتوفان به سروتونین عمل می کند. از طرفی ویتامین B6در مسیر تولید دوپامین نقش تسهیلی دارد. بنابراین به نظر می رسد پیروکسین در تخفیف علایم (PMS) نقش داشته باشد.
منیزیم:
8 مورد از فواید منیزیم برای سلامتی:
1) رفع بی خوابی: بيخوابی، به صورت عدم رضايت از مقدار و يا كيفيت خواب تعريف مي شود كه براي مدت طولاني پايدار باشد. علائم بيخوابي شامل: به سختي به خواب رفتن، به سختي در خواب باقيماندن و بيدارشدن زودهنگام است. بيخوابي، جزء اجتناب ناپذير افزايش سن نيست با اين حال به علل مختلف، شيوع آن همراه با افزايش سن افزايش مي يابد.
اكثر سالمنداني كه شرايط سالمندي مناسبي ندارند، به دلايل مختلف، از اختلالات عمده خواب رنج مي برند. این امر تا حدودی ناشی از تغییر در ریتم های شبانه روزی، سبک زندگی و کاهش مواد مغذی بدن می باشد. شاید شنیده باشید که منیزیم به داشتن خواب مناسب کمک می کند. در واقع، یک ماده مغذی اساسی برای خواب است که باید از رژیم غذایی مناسب یا مکمل ها برای بدن تامین شود و با جذب درست بی خوابی و مشکلات ناشی از آن را رفع نماید. منيزيم از نظر فراواني، چهارمين كاتيون در بدن و دومين كاتيون درون سلولي ميباشد و در بيش از 300 واكنش حياتي در بدن شركت ميكند. منــيزيم يك كوفاكتور اساسي براي بسياري از واكنشهاي آنزيمي به خصوص واكنشهايي است كه در متابوليسم انرژي و سنتز نوروترانسميترها شركت دارند.
منیزیم با شل کردن عضلات، بدن را برای خواب آماده می کند. همچنین با تنظیم دو پیام رسان مغز به نام انتقال دهنده های عصبی که تمایل به بیدار نگه داشتن شما دارند، به "خاموش کردن ذهن" و آرامش اعصاب شما کمک می نمایند. سالمندی يک عامل خطر عمده برای كمبود منيزيم است. در سالمندی، وضعيت منيزيم بدن تغييرات متعددي ميكند و همراه با افزايش سن، مقدار كل منيزيم بدن به علت كاهش توده استخواني كه مهمترين مخزن منيزيم بدن به شمار مي رود، كاهش مي يابد. منيزيم به عنوان آنتاگونيست طبيعيN- متيل دي آسپارتيك اسيد و آگونيستGABA ممكن است بتواند نقش كليدي در تنظيم خواب داشته باشد. محققان در سال 2012 در آزمایشی نشان دادند که مکمل های منیزیم در بهبود راندمان خواب، زمان خواب و کاهش بیداری صبح زود بویژه در بزرگسالان بسیار مؤثر است.
2) درمان سندروم پای بی قرار:
منیزیم همچنین از بروز سندرم پای بی قرار که در برخی افراد باعث کاهش خواب می شود، جلوگیری می نماید. منیزیم نه تنها با آرامش عضلات، بلکه با کاهش التهاب و کمک به ساخت مواد شیمیایی ملاتونین و گلوتاتیون که نقش اصلی در تقویت خواب دارند این کار را انجام می دهد. مطالعه ای در سال 2011 نشان داد كه بیماران سالخورده با مشکلات بی خوابی كه منیزیم و ملاتونین مصرف می كنند راحت تر به خواب می روند، خواب كیفیت بالاتری داشتند، زمان خواب طولانی تری داشتند و صبح روز بعد هوشیارتر بودند.
3) محافظت از قلب:
اگر یک ورزشکار هستید، می دانید که منیزیم نقش مهمی در تقویت دارد. بنابراین در مورد مهمترین ماهیچه بدن چه می توان گفت؟ کاهش منیزیم در رژیم غذایی با خطر ابتلا به بیماری های قلبی همراه است. این به این دلیل است که منیزیم فعالیت قلب را تنظیم، از پمپ قلب و در نتیجه از حملات قلبی جلوگیری می نماید و خاصیت ارتجاعی را برای قلب و رگ های خونی فراهم می کند.
تحقیقات سال 2016 نشان داد که کاهش منیزیم سبب افزایش کلسیم در قلب و عروق می شود (که به آن کلسیفیکاسیون عروق کرونر گفته می شود). افراد با بالاترین منیزیم خون نسبت به افرادی که کمترین سطح منیزیم سرمی را داشتند، 42 درصد کمتر به کلسیفیکاسیون عروق کرونر مبتلا شدند. آنها همچنین دارای فشار خون پایین تر بودند. قلب برای حفظ و زنده نگه داشتن انسان هر ثانیه از هر روز باید سخت کار کند. برای انجام فعالیت های خود نیاز به مقادیر زیادی انرژی دارد. انرژی ای که قلب فعال نگه می دارد، ATP نامیده می شود: آدنوزین تری فسفات. این ماده انرژی زا از غذایی است که مصرف میکنید تامین می شود (به خصوص گلوکز حاصل از کربوهیدرات ها). اما بدن نمی تواند ATP را بدون منیزیم درست کند. منیزیم برای هر سه مرحله تبدیل گلوکز به ATP لازم است . ATP پس از ساخته شدن، باید به یون منیزیم متصل شود تا بدن از آن استفاده نماید. در هر مولکول ATPمنیزیم وجود دارد.
4) درمان آسم:
تنگی نفس، تنگی قفسه سینه، مشکل در خواب به دلیل سرفه یا خس خس سینه از علایم آسم می باشند. منیزیم اغلب در بیمارستان ها برای درمان آسم تهدید کننده زندگی استفاده می شود. منيزيم به عنوان يك شل كنندة عضلات صاف مي تواند تأثير زیادی در كنترل حملات آسم داشته باشد. شواهد حاکی از آن است که افرادی که غذاهای حاوی ویتامین های C و E ، بتاکاروتن، فلاونوئیدها، سلنیوم و منیزیم مصرف می کنند، میزان ابتلای آنها به آسم کمتر است. تمامی این مواد مغذی سلول ها را از آسیب محافظت می نمایند.
5) کاهش فشار خون:
ممکن است تصور کنید فشار خون بالا ناشی از استرس یا عدم ورزش یا اضافه وزن و یا مصرف نمک بیش از حد است. اما این وضعیت ممکن است به دلیل کمبود مواد مغذی از جمله منیزیم باشد. منیزیم با ایجاد تغییرات یونی بر عضلات صاف عروق اثر می گذارد و باعث گشادی عروق و کاهش فشار خون می گردد. همچنین سایر مواد معدنی که برای فشار خون حیاتی هستند را تنظیم می کند. به عبارتی تعادل بین سدیم و پتاسیم را حفظ می نماید.به بدن کمک می کند تا کلسیم را جذب نماید (در رگ ها رسوب نکند). بنابراین منیزیم تأثیر مستقیم و غیرمستقیمی بر خطرات ناشی از فشار خون بالا دارد.
6) بهبود هضم و کاهش علایم یبوست:
آیا از ریفلاکس اسید، یبوست، نفخ یا سوء هاضمه رنج می برید، این به این دلیل است که غذایی که می خورید به خوبی هضم نمی شوند. و این امر توانایی بدن در جذب مواد مغذی را کاهش می دهد و می تواند در طولانی مدت با مشکلات جدی در سلامتی همراه باشد.
آیا می دانید هضم غذا بدون منیزیم غیرممکن است؟ کمبود منیزیم باعث تشدید مشکلات گوارشی می شود. بدون منیزیم، بدن قادر به انجام فرآیند هضم، اسید هیدروکلریک (اسید معده) نیست، آنزیم های هضم کننده اندامهای گوارشی (مری، معده، روده، لوزالمعده) را ترمیم و محافظت می نمایند. به محض اینکه غذا در دهان قرار میگیرد، منیزیم نقش خود را ایفا می نماید. به آنزیم هایی در بزاق کمک می کند که مواد غذایی را به قسمت های کوچکتر تجزیه و به کل فرآیند هضم کمک می نماید. هورمون هایی که به معده دستور تولید اسید را می دهند به منیزیم دارند. بدون آن ها، غذا هضم نمی شود. بعد از معده، مواد غذایی وارد روده می شون ، جایی که بیشتر آنزیم های ساخته شده توسط پانکراس غذا را به اندازه های کوچکتر خرد می کنند تا به عنوان مواد مغذی جذب بدن شوند. لوزالمعده برای ساختن آنزیمهای حیاتی باید منیزیم داشته باشد. منیزیم همچنین لوزالمعده را سالم نگه می دارد و به جلوگیری از سرطان لوزالمعده کمک می کند. بسیاری از افراد فکر می کنند مشکلات رایج معده از جمله ریفلاکس (سوزش سر دل) و GERD با اسید اضافی معده ارتباطی دارددر حالی که این شرایط نیز با کمبود منیزیم نیز بوجود می آید. منیزیم به تولید اسید معده کمک می کند که باعث کاهش باکتری های بد در روده می شود. در میان تمام مشکلات ذکر شده، یبوست رایج ترین نتیجه هضم ضعیف است. و یكی از علائم كمبود منیزیم یبوست است.
7) درمان دیابت:
شاید برای همه این سوال پیش آید که چگونه می توان از ابتلا به دیابت جلوگیری کنم؟ و یا چه اقداماتی لازم است انجام دهیم که هرگز به دیابت مبتلا نشویم؟ اطمینان از داشتن منیزیم کافی یک مسیر طبیعی برای سلامتی است. منیزیم کلید حساسیت به انسولین است. از این رو جای تعجب نیست که کمبود منیزیم در اختلالات متابولیکی مانند دیابت نوع 2 و مقاومت به انسولین موثر باشد. مصرف مکمل های منیزیم باعث کاهش پروتئین واکنش C می شود. پروتئین واکنشی C در افراد مبتلا به دیابت زیاد است. هنگامی که دیابت نوع 2 را دارید، کمبود منیزیم نیز با کنترل ضعیف گلیسمی، رتینوپاتی دیابتی (آسیب به چشم منجر به نابینایی)، نفروپاتی (آسیب کلیه ها منجر به نارسایی کلیه)، نوروپاتی (آسیب عصبی) و زخم پا در ارتباط است. . بنابراین، دانشمندان به دلیل افزایش این شرایط در بین افراد دیابتی نوع 2، مکمل منیزیم را توصیه می کنند.
8) حفظ سلامت استخوان ها:
بدن برای ساخت استخوان به کلسیم احتیاج دارید. اما کلسیم تنها یکی از چندین ماده معدنی مورد نیاز برای تقویت استخوان ها است. منیزیم به اندازه کلسیم حیاتی است (و به مواد معدنی مانند بور، مس، نیکل، فسفر، سیلیکون و روی کمک می نماید). منیزیم در استخوان ها به وفور یافت می شود تا آنها را به اندازه فلز قوی و قابل انعطاف نگه دارد! بدن بزرگسالان حدود 25 گرم منیزیم دارد و بیش از نیمی از آنها در استخوانها قرار دارند.
تحقیقات نشان می دهد افرادی که مقادیر بیشتری منیزیم از طریق مواد غذایی و مکمل ها دریافت می کنند، تراکم مواد معدنی استخوان بالاتری دارند.این امر برای کاهش خطر شکستگی استخوان و پوکی استخوان مهم است.
علایم کمبود منیزیم:
- برخی از محققان اظهار داشتند که در سال های اخیر کمبود منیزیم بسیار شایع شده است. چرا؟ یکی از دلایل اصلی که منیزیم بدن از دست می رود، استرس است. این استرس می تواند با ورزش سنگین، مواد غذایی فرآوری شده (و حتی بسیاری از غذاهای غنی شده با کلسیم اما نه منیزیم)، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور که از روی صفحه نمایش رایانه ایجاد می شود و استرس عاطفی تشدید شود. استرس همچنین به روده آسیب می رساند و باعث عدم جذب منیزیم می شود.
- علائم کمبود منیزیم می توانند در هر بخشی از بدن ظاهر شوند. علائم خفیف اولیه می تواند با عدم تمرکز، سرگیجه و درد بیش از حد قاعدگی تا خستگی، سردرد ، خشکی صورت و تپش قلب باشد. علائم شایع شامل یبوست، کاهش اشتها، گرفتگی عضلات، تحریک پذیری و اضطراب است.