آوودین غضروف ساز است و باعث تقویت مفاصل و کاهش درد و التهاب ناشی از استئوآرتریت می شود. آوودین از آووکادو، زنجبیل و سویا تهیه شده است.
موارد مصرف آوودین :
- کاهش درد و التهاب مفاصل و عضلات
- بازسازی مفاصل
- سهولت تحرک مفاصل مبتلا
- کاهش نیاز به داروهای مسکن
- جلوگیری از تخریب پیشرونده غضروف ها
دستور مصرف آوودین : روزانه یک عدد کپسول بعد از غذا میل شود.
شرایط نگهداری : دارو را در محل خشک، دور از نور، در دمای 4 الی 25 درجه سانتی گراد، دور از دسترس اطفال نگهداری کنید.
عوارض جانبی: در صورت مصرف مطابق با مقدار و روش توصیه شده، عوارضی گزارش نشده است.
موارد منع مصرف: در صورتی که مصرف آوودین به میزان توصیه شده باشد، مورد منع مصرف ندارد.
مکانیسم اثر: آوودین با منشا کاملاً طبیعی حاوی عصاره آووکادو- سویا به مدت 3 ماه تا 3 سال، با تحریک ساخت کلاژن و پروتئوگلیکان باعث بازسازی غضروف، کاهش سرعت پیشرفت استئوآرتریت و کاهش دردهای مفصلی می گردد. ترکیبات موجود در زنجبیل، با مهار آنزیم های سایکلواکسیژناز و لیپواکسیژناز سبب کاهش سطح پروستاگلاندین ها و لوکوتری ان ها می شوند و در نتیجه التهاب و درد را کاهش می دهند.
ویتامین D₃ این فرآورده فاقد لانولین بوده و از منابع طبیعی غیرحیوانی تهیه شده است و جهت پیشگیری از کمبود این ویتامین که بطور گسترده در جهان وجود دارد، به این محصول اضافه شده است. بعلاوه طبق نتایج آخرین پژوهش های انجام شده، کمبود این ویتامین با تشدید پوکی استخوان و افزایش ریسک شکستگی های استخوانی، التهاب مفاصل، سرطان های شایع، بیماری های خودایمنی، فشارخون بالا و بیماری های عفونی همراه می باشد.
توضیحات :
آرتروز چیست و چگونه ایجاد می شود؟ آرتروز به معنای ساییدگی مفصل، تخریب سطح مفصلی و بدنبال آن تغییر شکل، درد و محدودیت حرکت در مفصل است. در طول روز و به علت فعالیت های بدنی، مفاصل بدن بطور مرتب در معرض ضربه قرار دارند و این ضربات مرتباً آسیب هایی را به آن ها بخصوص به غضروف مفصلی وارد می کنند. بدن این آسیب ها را تا جایی که می تواند ترمیم می کند. گاهی اوقات شدت آسیب های وارده به مفصل بیش از قدرت ترمیم بدن است و یا به عللی قدرت ترمیم بدن کاهش یافته و نمی تواند آسیب های معمولی را مرتباً ترمیم کند. در این موارد غضروف مفصلی بتدریج خرابتر و خرابتر می شود و این شروع آرتروز است. مهم ترین علل آرتروز عبارتند از:
- ارثی ( ژنتیک) ؛ بعضی نژادها و بعضی خانوادهها بیشتر به آرتروز مبتلا می شوند.
- چاقی؛ به ویژه در ایجاد آرتروز زانو تاثیر دارد.
- انحراف اندام؛ مانند ساق پرانتزی که باعث آرتروز در سمت داخل زانو می شود.
- بعضی از بیماری ها مانند نقرس و رماتیسم که سبب آسیب مفصل می شوند.
- ورزش؛ درصورتی که روی اصول صحیح نباشد و فشار بیش از ظرفیت روی مفصل وارد شود.
- سابقه ضربه های شدید یا شکستگی های داخل مفصلی
- علل شغلی؛ در شغل هایی که روی مفصل فشار زیادی وارد می شود و یا در شغل هایی که بایستی مفاصل مدتها خم باشند (مانند نشستن طولانی) بیشتر است.
درمان آرتروز: اغلب برای مهار درد مفاصل از داروهای مسکن و ضدالتهاب مانند ایندومتاسین، مفنامیک اسید و دیکلوفناک استفاده می شود و در موارد شدیدتر کورتون تجویز می شود. مصرف طولانی مدت داروهای مسکن که به طور رایج در بیماری آرتروز بکار می روند، سبب مشکلات و عوارض جانبی وخیم مانند مشکلات گوارشی، خونریزی معده، نارسایی کبد و نارسایی کلیه در بیماران می گردند. علاوه بر این اغلب بیماران برای کاهش درد ناشی از آرتروز مجبور به افزایش تدریجی مقدار داروی مصرفی خود می شوند، چون به مرور بدنشان به اثرات ضد دردی مسکن ها مقاوم تر می شود.
سویا و آووکادو برای کاهش درد و التهاب مفاصل
شیوع کلی بیماری های استخوان و مفاصل 27.2% است. شیوع بیماری در زنان روستایی 13.5% و در زنان شهری 27% است. این روزها بسیاری از افراد مخصوصان زنان، با مشکلات مفاصل دست و پنجه نرم می کنند .بنابراین، با توجه به شیوع قابل توجه بیماری های استخوان و مفاصل در زنان به ویژه در جمعیت شهری اتخاذ روش درمانی و مکمل های دارویی به منظور کاهش درد و ناتوانی در زنان ضروری به نظر می رسد.
آرتروز
آرتروز یکی از شایع ترین بیماری های خود ایمنی است. این بیماری تا 1.5% درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد که در این میان، بانوان سهم بیشتری به خود اختصاص می دهند. غشایی به نام سینوویوم فضا و مایع برای روانکاری و حرکت غضروف ها را ایجاد می کند. در بیماری آرتروز، سیستم ایمنی به سینوویوم حمله می کند و این شرایط به یک واکنش ایمنی التهابی منجر می گردد. که موجب شکل گیری درد، تغییر شکل مفصل و ناتوانی می شود. وزن بدن یکی از موارد خطرآفرین در تهدید سلامتی مفاصل است. با افزایش سن و افزایش وزن، کاهش غضروف در مفاصل مشاهده می شود. این کاهش غضروف در بدن باعث بروز عوارض جانبی مانند محدودیت در تحرک، کاهش انعطاف پذیری مفاصل، درد در مفاصل، تورم و التهاب می شود که وضعیتی به نام آرتروز را بوجود می آورد.
فاکتورهای موثر در بروزبیماری های استخوان و مفاصل
- وراثت
- فرسودگی مکانیکی مفاصل
- عوامل جسمانی (ضعف)
- بیماری های سایر ارگان های بدن
- نحوه تغذیه
- وضع خاص جسمی و تحرک بدنی
- نوع و محیط شغل
- عادات خاص و روزمره
- عوامل تاثیر گذار محیطی
- کمبود دریافت کلسیم
- سطح پایین دریافت استروژن در زنان
- شاخص توده بدنی پایین
- اختلالات تیروئید
تمامی این فاکتورها با یکدیگر جمع می شوند و همزمان می توانند بر روی وضعیت سلامتی استخوان و مفاصل یک فرد تاثیر گذار باشند. یکی از عوامل بسیار مهم تاثیر گذار دربیماری های اسکلتی مفاصل، نوع تغذیه فرد و نوع استفاده از مکمل های غذایی است. آووین یک داروی طبیعی می باشد که از آووکادو و سویا به دست می آید، در بین افرادی که به دنبال مکملی مطلوب برای کند نمودن پیشرفت برخی از بیماری های التهابی هستند، از محبوبیت زیادی برخوردار است. این مکمل ترکیبی از یک سوم روغن آووکادو با دو سوم روغن سویا می باشد. این ترکیب با مسدود نمودن مواد شیمیایی ضد التهابی و جلوگیری از تخریب سلول ها، از مفاصل محافظت می نماید. همچنین ممکن است به بازسازی بافت پیوندی نیز کمک کند. سویا حاوی فیبر، اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه، فیتواستروژن ها و ترکیبات مشتق از اینوزیتول می باشد که اثرات مفید آن ممکن است تا حدود زیادی به حضور این گونه مواد مرتبط باشد.
محققان گزارش نمودند که مصرف سویا در قالب یک رژیم غذایی کنترل کننده فشار خون در زنان مبتلا به یائسه مبتلا یه سندرم متابولیک باعث کاهش عوامل التهابی شد. این استروژن گیاهی اثراتی مشابه هورمون درمانی داشته و به کاهش مقادیر مولکول های چسبنده سلولی و مارکرهای التهابی می انجامد. اثرات مفید دانه کامل سویا بر مارکرهای التهابی بواسطه اسیدهای چرب موجود درآن قابل توجیه است. چرا که مطالعات نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا 6 خاصیت ضد التهابی دارد. مفصل زانو يكی ازمهمترين مفاصل سينوويال است كـه بيشـتر از بقيه مفاصل علائم استئوآرتريت را نشان می دهد. نشانه هـای اين بيماری می توانـد در سـاير مفاصـل نيـز ديـده شـود. غضروف مفصلی كه در سر استخوان های مفاصل سينوويال قرار دارد، از نظر تركيب ساختاری از كندروسيت های درون لاكونا و مــاتريكس خــارج ســلولی كــه خــود شــامل پروتئوگليكــان، گليكوپروتئين و شبكه ای از پروتئين های كلاژنی و غيركلاژنی می باشد، تشكيل شده است. خاصيت ژل مانند اين غضروف بـه دليل پروتئوگليكان های كلاژنی است كه اين بافت را به صورت قابل ارتجـاع، تجديد ناپـذير و منحصـر بفـرد كـرده اسـت. بررسـی هـای مختلــف نشـان داده كـه در مفاصــل مبـتلا بــه استئوآرتريت به دليـل كاتابوليسـم پروتتوگليكـان هـا و از بـين رفـتن مـاتريكس خـارج سـلولی، تعـادل و تـوازن در غضـروف مفصلي تغيير كـرده و در نتيجـه زوال بيوشـيميایی مـاتريک خارج سلولی، نقص و ناتوانی در مفصل ايجاد می شـود . به عبارتی استئوآرتریت (OA) در اثر التهاب و تجزیه غضروف ایجاد می شود. عموماً در زنان نسبت به مردان شدیدتر است. اغلب برای مهار درد و التهاب مفاصل از داروهای شیمیایی مسکن و ضد التهاب استفاده می شود. مصرف طولانی مدت این داروها می تواند سبب بروز مشکلات گوارشی ، قلبی و نارسائی کبدی و کلیوی شود، همچنین این داروها با بسیاری از داروهای دیگر مانند داروهای رقیق کننده خون تداخل دارند.
کاربرد داوریی
گزارشـاتی مبنـی بر تاثير نوع تغذيه بر متابوليسم سلول های غضروفی و چگونگی فعاليت آنها ارائه شده است. مطالعات نشان داده اند كه آووكـادو و سـويای بـر روی مفصـل زانـوی حيوانـاتی كـه منيسک مفصل زانوی آنها برداشته شده است، پس از مـدت 3 تا 6 ماه افزايش معنی داری در اندازه غضروف اين گروه نسـبت به گروه شاهد ديده می شود. اين يافته ها پيشنهاد می كنـد كه ممكن است آواكادو و سويا در معالجـه اسـتئوآرتريت مـوثر بـــوده و موجـــب تغييـــر در تركيبـــات غضــروف مفصــلی از طريــق تغيير در متابوليسم كندروسيت ها گـردد. آواكادو و سويا می تواننـد موجـب اصـلاح و تغييـر در مفاصـل مبتلا به استئوآرتريت شده و با مهار كردن پيشرفت بيمـاری، سبب ترميم غضروف گردند.
گزارشـات ديگری در مورد اثر سويا در افزايش جـذب كلسـيم روده ارائـه شده است و نشـان دهنـده اثـر كلسـيم بـر رشـد غضـروف و مشخص كننده فعاليت گيرنده های كلسيم در صفحه رشد بوده و رشد استخوان های دراز را كه ناشی از تحريـک سـلول هـای اجدادی غضروف ساز صفحه رشد می باشد، سـرعت می بخشـد.
مکانیسم اثر مکمل
ترکیب دو عصاره سویا و آووکادو، با مهار فعالیت کلاژناز تیپ II و مهار تولید سیتوکاین هایی و به دنبال آن مهار تولید پروستاگلاندین و اثر تحریکی روی سنتز پروتئوگلیکان ها و کلاژن و کاهش سنتز فیبرونکتین از تخریب مفصل جلوگیری کرده و سبب بازگشت ساختمان غضروف به حالت طبیعی می شود. این محصول همچنین بافت همبند استخوان را نیز تقویت می کند. این مکمل باعث کاهش آزادسازی و فعالیت متالوپروتئازها و سیتوکین های التهابی می شود که از عوامل کلیدی در ایجاد استئوآرتریت هستند . این محصول به میزان قابل توجهی درد و التهاب مفاصل را کاهش می دهد. به طور کلی نقش سويا در افزايش ضخامت غضروف در اثر كاهش عوامل تخريب كننده غضروف می باشـد . بـه عـلاوه می توان گفت كه سويا در رشد غضروف، جلـوگيری از تخريـب كندروسيت ها و در نتيجه افزايش ماتريكس خارج سلولی نقش دارد. بنابراين همان طور كه مشاهده شـد، رژيـم غـذایی دارای سويا می تواند كمبود پروتئين راكه برای رشد غضروف ضـروری است در مدت كوتاه تری جبران نموده و در حفاظـت و شـادابی غضروف مانند رژيم غذایی با پروتئين كامل عمل نمايد.
عوارض جانبي
به ندرت ممکن است سبب:
- ناراحتی های گوارشی
- اختلالات کبدی – صفراوی
- اختلالات سیستم ایمنی گردد، که عوارض گوارشی آن در صورت مصرف دارو همراه با غذا از بین می رود.
از عوارض جانبی دیگر:
- میگرن
- بثورات پوستی
است که ممکن است به دلیل تداخل این دارو با برخی از غذاها ایجاد شود.
تداخلات دارویی
- مصرف همزمان فرآورده های حاوی سویا با لووتیروکسین ممکن است سبب کاهش جذب لووتیروکسین شود.
- مصرف همزمان فرآورده های حاوی سویا با وارفارین ممکن است سبب کاهش اثرات وارفارین و کاهش میزان INR بیمار شود.
- مصرف همزمان فرآورده های حاوی سویا با آهن ممکن است سبب بروز تداخل شود.
- مصرف همزمان فرآورده های حاوی آووکادو با وارفارین می تواند سبب کاهش اثرات وارفارین شود.
- مصرف همزمان فرآورده های حاوی آووکادو با داروهای مهارکننده MAO می تواند سبب افزایش میزان تیرامین شود . افزایش خیلی زیاد میزان تیرامین در بدن می تواند خطرناک باشد.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.