موارد مصرف : کمک به حفظ سلامت سیستم تنفسی و کاهش علائم ناشی از بیماری های تنفسی
دستور مصرف :
- کودکان 1 تا 4 سال : یک قاشق مربا خوری پر ( 2 بار در روز )
- کودکان بالای 4 سال : یک قاشق مربا خوری پر ( 3بار در روز )
- بزرگسالان : دو قاشق مربا خوری پر در روز
موارد هشدار و نکات قابل توجه :
- چنانچه هر داروی دیگری مصرف می کنید قبل از مصرف این فرآورده با پزشک یا داروساز مشورت کنید.
- در دوران بارداری و شیردهی با نظر پزشک یا داروساز مصرف شود.
- این فرآورده جهت پیشگیری ، تشخیص و یا درمان بیماری مورد استفاده قرار نمی گیرد.
شرایط نگهداری : درب بطری را کاملا بسته ، داخل جعبه و در جای خشک و خنک ، دور از دسترس اطفال نگهداری شود.
اجزای تشکیل دهنده :
یک داروی مولتی ویتامین است که با بیوفلاونوئیدها غنی شده است. بیوفلاونوئیدها نوعی از آنتی اکسیدان ها هستند که در پالپ و پوست میوه های مرکبات یافت می شوند، آنها با از بین بردن رادیکال های آزاد، فواید ویتامین C را در تقویت سیستم ایمنی به حداکثر می رسانند. برخی از بیوفلاونوئیدهای اصلی شامل: روتین، آنتوسیانین ها، هسپریدین، اسید اللاژیک و کوئرستین می باشند. کوئرستین با فرمول شيميایی C15H10O7 از دستةفلاونوئيدهای فاقد كربوهيـدرات اسـت.كـه فـراوانترين فلاونوئيد موجود در سبزيجات و میوه جات بـه شمار می رود. كوئرستين بــــيش تــــرين خاصــــيت آنتی اكسيدانی را در ميان ساير فلاونوييدها دارد. حتی در مقايسه با ويتامين ث نيز حدود شش برابر قـوی تـر است. کوئرستین یک ماده ضد قارچ قوی است، که باعث کاهش التهاب آسم و همچنین سایر علائم آسم می شود. سایر ویتامین ها و مواد معدنی موجود در این شربت به تقویت بیشتر سیستم ایمنی کمک می نمایند. همنيچن اثر ضدالتهاب کوئرستین بر روي مهار مراحل مختلف چرخة آراشيدونيک از طريق آنزيم های ليپواكســـيژناز و سيكلواكســـيژناز شـناخته شـــده است.
فواید بیوفلاوونوئیدها چیست؟
بیوفلاونوئیدها آنتی اکسیدان هایی قوی هستند. ممکن است قبلاً با آنتی اکسیدان هایی از جمله ویتامین هایC و E و کاروتنوئیدها آشنا شده باشید. این ترکیبات سلولهای بدن را از آسیب رادیکالهای آزاد محافظت می نمایند. در واقع رادیکال های آزاد سموم موجود در بدن هستندکه می توانند به سلولهای سالم آسیب برساند که به این وضعیت استرس اکسیداتیو گفته می شود. سایر آنتی اکسیدان ها، مانند فلاونوئیدها ، ممکن است در غلظت های بالا در جریان خون یافت نشوند. اما آنها نقش مهمی بر انتقال یا تقویت فعالیت آنتی اکسیدان های قدرتمندتر، مانند ویتامین C در بدن دارند. به همین دلیل در اکثر مکمل های حاوی ویتامین C، فلاونوئیدها نیز هستند.
نقش آنتی اکسیدان ها
همانطور که در بالا اشاره گردید فلاونوئیدها در توانایی جذب و استفاده از ویتامین C در بدن تأثیر گذار می باشند. قدرت آنتی اکسیدانی فلاونوئیدها به خوبی در مطالعات مختلف ثبت شده است. آنتی اکسیدان ها مانند فلاونوئیدها به روش های مختلفی فعالیت می کنند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
1- کاهش استرس اکسیداتیو
استرس اکسیداتیو نشانگر عدم تعادل بین تولید و ظهور انواع رادیکال های آزاد اکسیژن و توانایی سیستم بیولوژیک برای سم زدایی و یا ترمیم آثار مخرب آنهاست. در صورت افزایش تولید رادیکال های آزاد و یا از طرف دیگر کاهش میزان عوامل آنتی اکسیدانی، صدمات ناشی از آن افزایش یافته که به این حالت استرس اکسیداتیو می گویند. به عبارت دیگر افزایش تولید رادیکال های آزاد و مواد پراکسیدان از یک طرف و ضعف در سیستم دفاع آنتی اکسیدانی ازطرف دیگر منجر به بروز استرس اکسیداتیو می شود. در همین راستا ROS یک محصول ثانویه اجتناب ناپذیر از متابولیسم هوازی می باشد. همچنین سرما، افزایش فعالیت بدنی، سالمندی، بیماری های قلبی و عروقی، بیماری های دژنراتیو عصبی، بیماری های گوارشی، کاهش خون رسانی و در نتیجه کاهش اکسیژن رسانی به اندام ( سوختگی، هیپوکسی) کاهش اکسیژن و یا افزایش اکسیژن هر یک می توانند ضمن ایجاد گونه های فعال اکسیژن عوارض ناشی از استرس اکسیداتیو از جمله آسیب به DNA ،پروتئین، رنگدانه ها و همچنین پراکسیداسیون چربی ها و در نهایت مرگ سلول را فراهم نمایند. بنابراین استفاده از مواد آنتی اکسیدانی برای مبارزه با استرس اکسیداتیو بسیار موثر است چرا که ضمن مقابله با افزایش ROS سبب جلوگیری از آسیب به ساختار سلول می شوند و همچنین از احیای هیدروژن پروکساید به آب و الکل جلوگیری می کنند. مواد آنتی اکسیدانی از جمله ویتامین های C و E، کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها به عنوان کوآنزیم واکنش های آنزیمی بسیار حیاتی بوده و سبب خنثی کردن رادیکال های آزاد و نهایتاً کاهش استرس اکسیداتیو می گردند.
2- پتانسیل مبارزه با آلرژی و آسم
آسم يكی از شايع ترين بيماری های مزمن در سراسـر جهان محسوب می گردد. با توجــه ماهیت التهــابی آســم، نقــش اســترس اکسیداتیو به صورت سیستمیک و موضعی در پـاتوژنز این بیماری مطرح شده اسـت . در طی آسـم پایدار و حمله آسـم، ظزفیت آنتی اکسیدانی سـرم بـه طـور چشمگیری کاهش می یابد. انفیلتراســونی ســلولهای التهــابی نظیر ماكروفاژهــا و ائوزینوفیل ها در راه های هوایی بیماران مبـتلا بـه آسـم می توانند باعث تولید مدیاتورهای مختلفی گردد که مسئول ايجاد واكنشهای التهـابی در آسـم می باشند. بیماریهای آلرژیک با مصرف بیوفلاوونوئیدها واکنش مثبت نشان می دهند. مصرف بیوفلاوونوئیدها در درمان مشکلات زیر موثر می باشد.
- درماتیت آتوپیک
- رینیت آلرژیک
- آسم آلرژیک
بافت ریه که در تماس مداوم با میزان بالای اکسیژن و خون می باشد، به میزان زیادی مستعد آسیب بافتی با واسطه اکسیدان ها است. در نتیجه بافت ریه برای مقابله با این شرایط، آنتی اکسیدان های زیادی دارد تا از ایجاد آسیب بافتی جلوگیری کنند. همانطور که اشاره گردید بروز بیماریهای آلرژیک اغلب با افزایش استرس اکسیداتیو در بدن همراه است. فلاونوئیدها با تخریب رادیکالهای آزاد و تثبیت گونه های واکنش دهنده اکسیژن نقش موثری در درمان آلرژی دارند. آنها همچنین پاسخ های التهابی را که به بیماری هایی مانند آسم منجر می گردد ، کاهش می دهند. تاکنون ، اکثر تحقیقات نشان داده اند که فلاونوئیدها ( همراه با مصرف رژیم غذایی مناسب ) پتانسیل مبارزه با بیماریهای آلرژیک را دارند.
3- کاهش ابتلا به دیابت
هيپرگليسمی بعد از غذا باعث افزايش توليـد راديكالهـای آزاد شده، كه ممكن اسـت باعـث كـاهش تعـداد كانالهـای انتقـال گلوکز و و كاهش ترشح انسولين توسط سـلولهای β شـود. بنابراين استرس اكسيداتيو ناشی از هيپر گليسمی می تواند منجر بـه تـشديد هيپرگليـسمی و افـزايش ريـسک عـوارض ديابـت شـود. محققان گزارش نمودند كه در افراد ديـابتی اسـترس اكـسيداتيو يک نقش كليدی در پاتوژنز عوارض عروقی بازيی می كنـد. بنابراین، اين نكته حياتی است كه هرگونه درمان برای ديابت نوع 2 باید شامل كاهش مستقيم و يا غيرمستقيم استرس اكسيداتيو باشد. آنتی اكسيدانهای موجود در غذا به عنـوان مكمـل قدرتمنـدی برای كاهش استرس اكـسيداتيو می باشـند. شـواهدی وجـود دارد كه رژيم های غذايی غنی ازآنتی كسيدان ها باعـث كـاهش اسـترس اكسيداتيو در افراد مبتلا به ديابت نوع 2 می شود.
اغلب مشاهده می شود كه در افراد مبتلا به ديابـت نـوع 2 آنی اكسيدانهای ، كاهش سطح آنتی اكسيدان های پلاسما را جبران می كنند. مصرف سبزيجات و ميوه هـای غنی از ويتـامين و ديگـر مکمل های حاوی آنتی اكسيدان باعث بالا نگه داشتن پايدار سـطح آنتی اكـسيدان ها در افراد ديابتی می شـوند. مطالعـات حيـوانی و انـسانی نـشان داده است كه اسـتفاده از مكمـل هـای غـذايی غنی از آنتی اكـسيدان ها باعث كاهش ابتلا به ديابت نوع 2 و همچنـين كـاهش مقاومـت بـه انسولين و حفاظت عملكـرد آنـدوتليوم عـروق می شـود. همچنين آنتی اكسيدان ها هم در پيشگيری از ديابت و هم در درمان عـوارض ديابــت مؤثرنــد. در ايــن ميــان می تــوان ويتــامينE (آلفاتوكوفرول) و ليپوئيک اسيد را نام برد. ويتامين C نيزيـک آنتی اكـسيدان می باشـد و باعـث كـاهش اكسيداسيون LDL می شود. ديده شده كه ويتامينC فعاليت آنـزيم آلدوزردوكتازكه به دنبال تجمع سوربيتول درچشم هـا، اعـصاب و كليه ها، در افراد مبتلا به ديابت افزايش می يابد، كـاهش مـی دهـد. ويتامينC از طريق كـاهش گلـوكز، افـزايش پاسـخ انسولين به گلوكز و كاهش هموگلوبين گليكوزيله و خنثي سـازي راديكالهای آزاد باعث بهبود تحمل گلوكز می شود.
فلاونوئيدها دسته ديگری از آنتی اكسيدان های پلی فنوليک بوده كه در سبزيجات، ميوه ها و حتی چای يافت می شوند. نشان داده شـده است كه اين آنتی اكسيدان ها در ديابـت نـوع 1 و 2 بر ضـد اسـترس اكــسيداتيو اثــر كــرده و يـک عامــل حفــاظتی می باشند. فلاونوئيدها اكسيداسيون ليپيد را مهار كرده و اثر آنتی اكـسيدان های محلول در چربی را به تأخير می اندازند.
4- محافظت از قلب و عروق
بیماری عروق کرونر قلب (بیماری عروق کرونر) یکی بیماری های رایج در جهان است که شامل استرس اکسیداتیو و التهاب می باشد. آنتی اکسیدان های موجود در فلاونوئیدها از قلب محافظت نموده و خطر مرگ و میر ناشی از مشکلات قلبی را کاهش می دهند. حتی مقادیر اندکی از فلاونوئیدهای رژیمی ممکن است خطر مرگ و میر بیماری عروق کرونر قلب را کاهش دهد. تحقیقات دیگر نیز نشان می دهد که بیوفلاونوئیدها خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر و سکته مغزی را کاهش می دهند.
5- تقویت سیستم ایمنی
فلاونوئیدها سلولهای عصبی را از آسیب محافظت می کنند. آنها حتی در بازسازی سلولهای عصبی خارج از مغز و نخاع نیز نقش دارند. بیشتر تحقیقات بر روی بیماریهای مزمن مانند زوال عقل به دلیل بیماری آلزایمر، نشان می دهد که می تواند ناشی از استرس اکسیداتیو باشد. در این موارد، مصرف فلاونوئیدها ابتلا به این بیماری را به تأخیر می اندازد، به خصوص در صورتی که در طولانی مدت مصرف شوند. بافت مغز حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب اشباع نشده است که به ویژه نسبت به حملات رادیکال های آزاد آسیب پذیر هستند. بنابراین ترکیبات آنتی آکسیدانی با تخریب رادیکال های آزاد نقش موثری در کاهش آسیب های وارده به سلول های مغز را دارد. فلاونوئیدها همچنین باعث افزایش جریان خون به مغز می شوندکه این امر به جلوگیری از سکته مغزی کمک می نماید. همچنین جریان خون بهتر به معنای عملکرد بهتر مغز و یا حتی بهبود عملکرد شناختی می باشد.
6- پاکسازی بدن در مقابل سموم
برخی معتقدند که فلاونوئیدها ممکن است به پاکسازی بدن از سموم کمک نموده و در نتیجه در پیشگیری از سرطان نیز نقش داشته باشند. محققان گزارش نمودند فلاونوئیدها به طور بالقوه در کاهش خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان سینه و ریه نقش دارند.
7- خاصیت ضد میکروبی و ضد باکتریایی
همانطور که می دانیم مقاومت روز افزون باکتري ها به آنتی بیوتیک ها، بشر را نا گزیر به استفاده از مواد ضد میکروبی جدید و کشف موادي می سازد که نه تنها عوارض جانبی کمتری داشته باشند، بلکه این موجودات هوشمند نسبت به آنها مقاومت ایجاد نکرده باشد. استفاده از آنتی اکسیدان ها شاید راهکاری براي رفع این مشکل باشد. آنتی اکسیدان ها خاصیت ضد میکروبی قوی دارند. به طور خاص، بیوفلاونوئیدهایی مانند آپیژنین، فلاون و ایزوفلاون ها دارای خاصیت ضد باکتریایی بالایی می باشند. تحقیقات نشان داده است که پلی فنل هایی همچون تانن ها، آنتراکینون ها و ترکیبات فالونوئیدی علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی دارای اثرات ضد میکروبی موثری بر ضد میکروارگانیسم های مختلف می باشند. محققان اثرات ضدمیکروبی کینون ها را بر ضد سودوموناس سودومالئی، باسیلوس آنتراسیس، سودوموناس آئروژینوزا و کورینه باکتریوم سودودیفتریکوم، گزارش نمودند.