موارد مصرف : جهت تامین ویتامین D ، حفظ عملکرد طبیعی سیستم ایمنی و فعالیت ماهیچه ها ، جلوگیری ازپوکی استخوان در بزرگسالان و نرمی استخوان در اطفال
دستور مصرف : مطابق دستور پزشک مصرف شود. ( حتما از قطره چکان داخل جعبه استفاده شود. )
شرایط نگهداری : درب ظرف محتوی محصول را کاملا بسته ، داخل جعبه و در جای خشک و خنک و نیز دور از نور خورشید و دسترس اطفال نگهداری شود.
کمبود ویتامینD چیست؟ کمبود ویتامینD به این معنی است که ویتامینD کافی برای حفظ سلامت بدن دریافت نمی نماید.
چرا به ویتامین D نیاز داریم و چگونه آن را دریافت کنیم؟ ویتامین D به بدن کمک می کند تا کلسیم را بهتر جذب نماید. کلسیم یکی از اصلی ترین عناصر سازنده استخوان است. ویتامین D همچنین در سیستم عصبی، عضلانی و سیستم ایمنی بدن نیز نقش دارد. شما می توانید ویتامین D را به سه طریق دریافت نماید:
- از طریق پوست
- رژیم غذایی
- و از طریق مکمل ها
بدن پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید به طور طبیعی ویتامین D تشکیل می دهد. اما قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب می تواند منجر به پیری پوست و سرطان پوست شود، بنابراین بسیاری از افراد سعی می کنند ویتامین D مورد نیاز بدن خود را از منابع دیگر دریافت کنند.
چه عواملی باعث کمبود ویتامین D می شود؟
به دلایل مختلف می توانید دچار کمبود ویتامین D شوید:
- در رژیم خود ویتامینD کافی دریافت نمی کنید.
- ویتامین D کافی از غذا جذب نمی کنید(مشکل سوء جذب)
- عدم قرار گرفتن در معرض نور خورشید
- کبد یا کلیه های نمی توانند ویتامین D را به شکل فعال خود در بدن تبدیل کنند.
- داروهایی مصرف می کنید که در توانایی بدن در تبدیل یا جذب ویتامینD تداخل ایجاد می نماید.
چه کسانی در معرض کمبود ویتامین D هستند؟
- نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، زیرا شیر انسان منبع ضعیفی از ویتامین D است.
- اگر در دوران شیردهی هستید، هر روز مکمل 400 IU ویتامین D به کودک خود بدهید.
- بزرگسالان مسن تر، زیرا پوست هنگام قرار گرفتن در معرض نور آفتاب به اندازه زمانی که جوان هستید، ویتامین D تولید نمی کند و کلیه ها کمتر قادر به تبدیل ویتامینD به شکل فعال آن هستند.
- افرادی با پوست تیره توانایی کمتری در تولید ویتامینD از نور خورشید دارند.
- افراد مبتلا به اختلالات مانند بیماری کرون یا سلیاک که سطح چربی بدن به هم می ریزد، زیرا ویتامین D برای جذب به چربی نیاز دارد.
- افرادی که اضافه وزن دارند و چاق هستند، زیرا چربی بدن آنها به ویتامین D متصل می شود و مانع از ورود آن به خون می شود.
- افرادی که جراحی های معده انجام داده اند.
- افراد مبتلا به پوکی استخوان
- افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه یا کبد
- افراد مبتلا به هایپر پاراراتیروئیدیسم (مقدار زیادی هورمونی که میزان کلسیم بدن را کنترل می کند)
- افراد مبتلا به سارکوئیدوز ، سل ، هیستوپلاسموز یا بیماری گرانولوماتوز دیگر (بیماری همراه با گرانولوم ، مجموعه سلولهای ناشی از التهاب مزمن)
- افراد مبتلا به برخی از لنفوم ها، نوعی سرطان
- افرادی که از داروهای تاثیرگذار بر متابولیسم ویتامینD مانند کلستیرامین (داروی کلسترول)، داروهای ضد تشنج، گلوکوکورتیکوئیدها و داروهای ضد قارچ استفاده می کنند.
اگر در معرض کمبود ویتامینD هستید با پزشک خود صحبت کنید. با انجام یک آزمایش خون ساده می توانند میزان ویتامینD در بدن شما را اندازه گیری کنند و با توجه به آن دوز مورد نیاز را برای شما توصیه نمایند.
کمبود ویتامین D چه مشکلاتی را ایجاد می کند؟
کمبود ویتامین D می تواند منجر به کاهش تراکم استخوان شود ، که این امر زمینه ساز ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی (شکستگی استخوان) می باشد. کمبود شدید ویتامین D همچنین می تواند منجر به بیماری های دیگر شود. در کودکان می تواند باعث راشیتیسم شود. راشیتیسم بیماری نادری است که باعث نرم و خم شدن استخوان ها می شود. نوزادان و کودکان آمریکایی آفریقایی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به راشیتیسم هستند. در بزرگسالان، کمبود شدید ویتامین D منجر به پوکی استخوان می شود. استئومالاسی باعث ضعف استخوان ها، درد استخوان و ضعف عضلانی می شود. محققان در حال مطالعه ویتامینD برای ارتباط احتمالی آن با چندین بیماری پزشکی از جمله دیابت ، فشار خون بالا ، سرطان و بیماری های خود ایمنی مانند مولتیپل اسکلروزیس هستند. آنها قبل از اینکه بتوانند تأثیرات ویتامینD را در این شرایط درک کنند ، باید تحقیقات بیشتری انجام دهند.
آیا مصرف ویتامین D زیاد می تواند مضر باشد؟
ریافت بیش از حد ویتامین D(معروف به سمیت ویتامینD) می تواند مضر باشد. علائم سمیت شامل:
- حالت تهوع
- استفراغ
- کاهش اشتهای
- یبوست
- ضعف و کاهش وزن است.
ویتامین D اضافی همچنین می تواند به کلیه ها آسیب برساند. ویتامین D زیاد نیز باعث افزایش سطح کلسیم در خون می شود. مقادیر بالای کلسیم خون (هیپرکلسمی) می تواند باعث گیجی و مشکلاتی در ضربان قلب شود. بیشتر موارد مسمومیت با ویتامین D زمانی اتفاق می افتد که افراد بیش از حد از مکمل های ویتامین D استفاده کنند. قرار گرفتن در معرض آفتاب زیاد باعث مسمومیت با ویتامین D نمی شود زیرا بدن مقدار تولیدی ویتامین را محدود می نماید.