تاریخ انقضا محصول : 6/2024
ميگرن كات علاوه بر اثربخشی مثبت و درمان سردردهای میگرنی، به کاهش شدت سایر سردردها در زمان درد نیز کمک میکند.
موارد مصرف میگرن کات: سردردهای میگرنی
دستور مصرف میگرن کات : در فاصله زمانی بین 9 صبح تا 12 شب ، هر سه ساعت یکبار و هربار یک پاف در هر حفره بینی مصرف شود.
شرایط نگهداری : دور از نور و رطوبت و دسترس کودکان ، در دمای اتاق نگهداری کنید.
اجزای فرآورده: هر بطری اسپری 20 سی سی میگرن کات؛ محتوای عصاره گیاهان زیر است:
4/2 میلی لیتر اسانس لاواندر (Lavander) معادل 720/0 میلی سینئول (cineol)
6/1 میلی لیتر اسانس ملیلوت(Melilot) معادل 260/0 میلی لیتر اوکالیپتول (Eucaliptol)
6/1 میلی لیتر اسانی ویولا (Viola) معادل 540/0 میلی لیتر آلفایونون(αLonone)
2/4 میلی لیتر اسانس فنول(Fennel) معادل 11/3 میلی لیتر انتول (Anethol)
2/4 میلی لیتر اسانس کوریاندر (Coriander) معادل 73/1 میلی لیتر لینالول(Linallol)
4/2 میلی لیتر اسانس مارجورام (Marjoram) معادل 72/1 میلی لیتر کارواکرول(Corvacrol)
مواد موثره: علاوه بر ترکیبات یادشده این گیاهان دارای ترپینئول لینالیل ها کامفور کامفن نرول برنئول فنکن و فلاندرن هستندو
فارماکولوژی: در طب سنتی ایران و کتاب های قانون ابن سینا و الحاوی رازی و منابع غربی (۱و۲) از این گیاهان به عنوان رفع کننده سردردهای میگرنی نام برده شده است. در تحقیقات انجام شده این گیاهان میزان تولید نیتریک اکساید در سلول های اندوتلیوما را به طور معنی داری کاهش داده اند. بر اساس نظریه ی نیتریک اکسایدی میگرن (۳و۴) در افراد مستعد این رادیکال آزاد از طریق فعال کردن مسیر پیام رسانی NO/cGMP و کاهش کلسیم درون سلولی (5) سبب انبساط عروق از جمله انبساط عروق بزرگ مغز و کندی جریان خون و شروع حمله میگرنی می گردد(6و7).
بر اساس تئوری نیتریک اکساید میگرن به نظر می رسد این نمود یکی از دلایل درمان سردردهای میگرنی توسط این دارو باشد.
تداخل اثر: مصرف میگرن کات همراه با داروهای ضد انعقاد خون موجب شدت اثر این دارو ها می شود. همچنین همزمان با مصرف نیتروگلیسرین موجب کاهش اثرات آن می گردد.
میگرن کات چیست ؟ میگرنکات دارویی است حاصل 25 سال مطالعات محققان ایرانی و بینالمللی و متشکل از عصارهی ترکیب گیاهان دارویی برگرفته از منابع طب سنتی است. میگرن کات علاوه بر اثربخشی مثبت و درمان سردردهای میگرنی، به کاهش شدت سایر سردردها در زمان درد نیز کمک میکند. داروی میگرنکات به شکل اسپری بینی بوده و با توجه به اینکه اکثر افراد میگرنی مشکلات گوارشی و به ویژه تهوع و استفراغ را تجربه میکنند، این روش دارو رسانی میتواند بهترین گزینه برای مصرف در فاز حاد (حمله) میگرن نیز باشد. داروی میگرنکات در مرحلهی کارآزمایی بالینی بر بیش از 300 بیمار مورد مطالعه قرار گرفته که این دارو در حدود 96% از بیماران میگرنی استفادهکننده تغییرات قابل توجهی در روند درمان داشته که در حدود 81% از بیماران میگرنی استفاده کننده از میگرنکات، سردردهای میگرنی به صورت قطعی درمان شده است.
آیا واقعا میگرن کات میگرن را درمان می کند؟ بله، به شما حق می دهیم. اعلام توانایی درمان یک بیماری که تا به حال به عنوان بیماری درمان ناپذیر اعلام می شد ادعای بزرگی است اما میم دارو دانشمندان بزرگی را به همراه خود دارد که دست یابی به این دستاورد بزرگ را محقق ساخته اند و همراهان بزرگواری چون شما که لایق زندگی همراه با آسایش هستید .
عوارض جانبی: با مقادیر توصیه شده مصرف، میگرن کات هیچگونه عوارض جانبی نداشته است
پایه گیاهی: داروی میگرن کات با پایه گیاهی و با استفاده از ترکیب عصاره چند گیاه درمانی سنتی تهیه شده است.
میگرن کات
میگرن کات، اسطوخودوس Lavandula angustifolia:
گیاه اسطخدوس با نام علمی (Lavandula angustifolia)گیاه ی چندساله و همیشه سبز از تیره نعناعیان، با ارتفاع 30 تا 60 سانتی متر، گل ها در انتهای خوشه ها و مجتمع در راس ساقه است. دوران گلدهی با توجه به شرایط محیطی و آب و هوایی منطقه اواخر بهار تا شهریور ماه گزارش شده است. گیاه درختچه ای همیشه سبز، پرپشت، چندساله با شاخه های چوبی و عمودی است و پایین شاخه ها بدون برگ است. گل های آن آبی رنگ و بنفش و بسیار معطر است و به صورت مجتمع در راس ساقه شکفته می شوند. گیاه بوی مطبوعی دارد که ناشی از اسانس آن است. اسانس در برگ ها و گل های اسطوخودوس و در کرک های ترشحی مخصوص ساخته و ذخیره می شود. این گیاه بومی اروپا است و چون در ایران به صورت خودرو رشد نمی کند، تهیه و تولید آن صرفا از طریق کشت امکان پذیر است.
ترکیبات تشکیل دهنده: اسانس اسطوخودوس بیش از 40 نوع ترکیب مختلف دارد که مهمترین آنها شامل لینالیل استات، سینئول، لینالول، نرول و بورنئول است. همچنین در آن ترکیباتی نظیر اسیدبوتیریک، اسیدپروپیونیک، اسیدوالریک، لینالول آزاد، ژرامبول، تانل و فلاونوئیدها وجود دارد.
کاربردهای دارویی: این گیاه در صنایع عطرسازی و آرایشی مورد استفاده فراوان واقع می شود. همچنین درآروماتراپی یا رایحه درمانی به عنوان یک آرام بخش رواج بسیاری یافته است.
- درمان بیماری های سیستم عصبی
- ضربات مغز ی و آسیب های نخاعی
- تقویت کننده سیستم عصبی
- سردردهای ناشی از ضعف سیستم عصبی
- فراموشی
- افسردگی، استرس و اضطراب
- تقویت سیستم ایمنی
- ضدالتهاب
- ضداسپاسم
- ضد درد
- ضدباكتری
- ضدانگل
- ضدويروس
اثرات اسطوخودوس بر بیماری های سیستم عصبی: نتایج تحقیقات نشان می دهداسطوخودوس می تواند در درمان افسردگی به کار رود. اثرات ضددمانس و ضدآلزایمر نیز برای اسطوخودوس مورد تایید قرار گرفته است. در یکی از مطالعات نیز اسطوخودوس برای درمان اختلالات هیجانی به ویژه بیماری های تحلیل برنده (دژنراتیو) سیستم عصبی اثربخش بود و اثرات ضداضطراب و ضدآژیتاسیون قوی بدون عارضه جانبی داشت. این گیاه در درمان میگرن نیز موثر بوده است.
مکانیسم عمل
لینالول و لینالیل استات موجود در اسطوخودوس توانایی تحریک سیستم پاراسمپاتیک را دارند. لذا این گیاه دارای اثرات آرامبخشی، ضددردی و ضدانقباضی است. لینالول به عنوان فعال ترین بخش گیاه در سلول ها و بافت هاي غیر CNS نیز مشاهده شده است که نشان دهنده اثر اسپاسمولیتیک و آرامبخشی آن است. اسطوخودوس و لينالول می توانند كولينرژيک را مهار كنند. لينالول آزاد سازی استيل كولين را مهار می كند و باعث تغيير در كانال يونی در محل اتصال عصب به عضله می شود. ايـن يافته ها اثر ضدآلزايمر و آنتی كولينرژيک اسـطوخودوس را ثابت می كنند.
اثرات اسطوخودوس بر درد و اضطراب
اثرات ضددردی عصاره اسطوخودوس(لینالول) در موارد متعددی مورد ارزیابی و تایید قرار گرفته است. حتی اثرات ضددردی لینالول در سطح نخاع نیز گزارش شده است. اثرات ضددردی لینالول توسط نالوکسان که آنتاگونیست گیرنده اوپیوئیدی است، مهار می شود. اثربخشی رایحه اسطوخودوس برای کاهش اضطراب در دندانپزشکی و بخش زایمان مورد تایید قرار گرفته است. استفاده از ماساژ با عصاره این گیاه می تواند بدون هیچ عارضه ای درد فاز فعال زایمان را کاهش دهد، به علاوه مدت مرحله اول و دوم زایمان را کوتاه نماید. رایحه درمانی توسط عصاره روغنی گیاه اسطوخودوس موجبکاهش اضطراب و بی خوابی بیماران مبتلا به دمانس شده است. همچنین گیاه اسطوخودوس موجب کاهش درد و اضطراب می شود. در مطالعه اثر آروماتراپی اسانس اسطوخودوس و پرتقال بر اضطراب بيماران مراجعه كننده به مطب دندانپزشكی مورد بررسی قرار گرفت. نتايج اين كارآزمايی بالينی اثر مثبت استنشاق اسطوخودوس بر كاهش اضطراب را نشان مي دهد. در مطالعه ديگری در221 بيمار با اختلالات اضطراب اثر اسطخدوس در مقايسه با دارونما مورد بررسی قرار گرفت كه نتايج نشان دادند علاوه بر اثر ضد اضطرابی اسطخدوس باعث بهبود خواب و بی قراری در بيماران شد. به طور كلي این گیاه باعث بهبود كيفيت زندگی در بيماران گرديد.
مکانیسم اثر: به نظر می رسد آثار ضددردی عصاره گیاه اسطوخودوس ناشی از اثر آن بر روی فرآیندهای التهابی است. برخی داشنمدان براین باورند که مهار سنتز NOبر اثر اسطوخودوس می تواند یکی از راه های اصلی اعمال اثرات ضددردی آن باشد.
اثرات آنتی اکسیدانی: اسطوخودوس موجب مهار سنتز NOو کاهش نیتریک اکساید می شود و داراي اثرات آنتی اکسیدانی قدرتمندی است. نتایج تحقیقات نشان می دهد روغن لاواندولا دارای خاصیت ضدایسکمی، آنتی اکسیدانی و ضداسترس اکسیداتیو است. میزان بالای ویتامینC در این گیاه سبب افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی آن گردیده است.
بهبود کیفیت خواب
اسطوخودوس برای درمان بی خوابی و بهبود كيفيت خواب بسيار موثر است. در مطالعات دو سويه اسطخدوس باعث بهبود كيفيت خواب در 50 دانش آموز سالم(43) در 64 بيمار قلبی(44) و در 34 زن با بی خوابی گرديد. در يک مطالعه كه در سال 2015 انجام شده است 80 زن تايوانی كه تازه زايمان كرده بودند و كيفيت خواب پايينی داشتند وارد مطالعه شدند. آنها روزی يک فنجان چای اسطوخودوس را به مدت 2 هفته می نوشيدند. نتايج نشان دادندكه پس از دو هفته افسردگی و خستگی آنها كاهش يافته و توانسته اند ارتباط بهتری با نوزاد خود داشته باشند.
ضد میگرن
ترکیبات فنلی موجود در اسطخدوس با تاثیر بر گیرنده های بنزودیازپینی متصل به گیرنده های گابا و اثر ضد اضطرابی، آرام بخش و ضد میگرنی را تقویت می نماید. یک مطالعه در سال 2012 نشان داد که استنشاق روغن اسطوخودوس در بیماران مبتلا به میگرن به تسکین سریع علائم کمک می کند. برای استفاده از روغن اسطوخودوس، روغن را استنشاق کنید یا محلول رقیق شده را به شقیقه ها بمالید. اگر آن را به درستی رقیق نکنید، روغن ممکن است باعث تحریک پوست در محل استفاده شود. روغن اسطوخودوس وقتی به صورت خوراکی و در دوزهای مشخص مصرف شود، هیچ گونه عوارضی ندارد. نفس کشیدن در رایحه روغن اسانس اسطوخودوس می تواند به مدیریت حاد حملات میگرن کمک نماید. در مطالعه اي كـه در سال 2016 انجام شده است اثر پيشـگيرانه اسانس اسطوخودوس در ميگرن در مقايسه بـا شاهد مورد ارزيابی قرار گرفته است. در 30 بيمار ميگرنی كه اسانس اسطخدوس را به مدت 3 ماه به صورت خوراكی مصرف كردند كاهش معناداری در تعداد حملات ميگرن و شدت ميگرن در مقايسه با گروه پلاسبو ديده شد. در مطالعه ی ديگر اثر آروماتراپی اسطخدوس در 47 بيمار با سردرد ميگرن در مقايسه با شاهد مورد كارآزمايی بالينی قرار گرفت. بيماران برای 15 دقيقه اسانس را استنشاق كرده و سپس هر سی دقيقه تا دو ساعت شدت سر درد آنها مورد ارزيابی قرار گرفت. شدت سردرد در گروه مورد به طور معناداری نسبت به گـروه كنترل كـاهش يافت. اسانس اسطوخودوس می تواند در درمان ميگرن حاد مورد استفاده قرار گيرد. سردرد جزء علل شایع مراجعه به مراکز خدمات درمانی می باشد. در این میان، میگرن یک سردرد شایع اولیه، مزمن و ناتوان کننده با شیوع بین 10 تا 33% در زنان و تا 13/3 % در مردان است که سومین اختلال شایع و هفتمین علت ناتوانی در سراسر دنیا به شمار می رود. سردردهای میگرنی به صورت یک طرفه و اغلب ضرباندار تظاهر می یابد و به طور معمول با تهوع، استفراغ، ترس از نور و احساس خستگی همراه است. شروع این نوع از سردرد بیشتر در سنین جوانی است و با افزایش سن شیوع و تکرار آن کاهش می یابد. بسیاری از گیاهان دارویی به علت عوارض جانبی کمتر و هزینه پایین تر و در دسترس بودن با قابلیت پذیرش بالاتری از سوی بیماران مواجه شد ه اند و امروزه به عنوان بخشی از درمان بیماری ها از جمله کاهش وقوع حملات میگرن مورد توجه قرار گرفته اند. گیاه گشنیز از جمله این گیاهان است.
میگرن کات، گشنیزCoriandrum sativum:
گشنیز با نام علمی Coriandrum sativum یکی از گیاهان تیره جعفری است.بومی جنوب غرب آسیا و شمال آفريقا است. ارتفاع اين گیاه تا نیم متر هم می رسد. گل های كوچک و ريز به رنگ سفيد يا صورتی و مجتمع چتری مركب دارد. برگ های آن به دو نوع متمايز، يكی در قاعده و منقسم به قطعاتی با لوب های كم عمق و دندانه دار و ديگری در طول ساقه و دارای پهنگی منقسم به رشته های باريک و نخی است. ميوه گشنيز دارای 75 درصد آب، 13 تا 20 درصد مواد چرب (مركب از گليسيريدهای اسيد اولئيک، پالميتيک، اسيد پتروسه لينيک، و اسيد لينولئيک) است.
ترکیبات تشکیل دهنده: گشنیز سرشار از مغذی های گياهی مفيد از جمله تركيبات كارون، ژرانيول، ليمونن، بورنئول، كامفور، المول و لينالول می باشد. فلاونوئيدهای گشنيز شامل كوئرستين، كامفرول، رامنتين و اپيژنين می باشد. گشنيز همچنين حاوی تركيبات پلی فنولی مانند كافئيک اسيد و كلروژنيک اسيد می باشد.
کاربردهای دارویی
- ضد التهاب
- ضد درد
- خواب آور
- هضم كننده غذا
- ضد نفخ
- ضد تهوع و استفراغ
- ضد تشنج
- ضد صرع
- ضد ورم
- كاهش دهنده قند و چربی خون
- ضد فشار خون
برای بیش از 7000 سال ، مردم در سراسر فرهنگ از خواص درمانی و چاشنی دانه گشنیز استفاده کرده اند. گشنیز به دلیل توانایی خود در درمان بیماری هایی که از آلرژی تا دیابت تا میگرن متغیر است مورد ستایش قرار گرفت. در طب سنتی از گشنیز برای رفع فشار سینوس و سردرد با ریختن آب داغ روی دانه های تازه و استنشاق بخار آن استفاده می شد. تحقیقات در مورد اثرات دارویی بذر به طور کلی بر روی توانایی آن در درمان آرتروز و دیابت متمرکز است. از آنجايی كه عصاره تام و اسانس گشنيز حاوی لينالول هستند و اين ماده اثر بی حس كنندگی موضعی دارد. شايد بتوان اثر ضد درد مشاهده شده را با اثر بی حس كنندگی مرتبط دانست . لازم است مطالعات بیشتری انجام شود تا مشخص شود آیا به عنوان درمانی برای درد میگرن مفید است یا خیر. با این حال، پتانسیل ضد التهابی دانه گشنیز ممکن است برای برخی از افراد مبتلا به میگرن مفید باشد.
میگرن کات، مرزنجوش Origanum vulgare: مرزنجوش با نام علمی Origanum vulgare L. يكی از گياهان خانواده نعناييان می باشد. گیاهی خشبی، پايا، معطر و به ارتفاع 50 الی 100 سانتی متر است.ساقه ها راست، خيزان، غالباً منشعب و پوشيده از كرک های ترشحي مخصوصی هستند. برگ ها طويل، دارای دمبرگ كوتاه يا تقريباً بدون دمبرگ، به طول 3 تا 5 سانتی متر، بيضوی يا تخم مرغی شكل، به رنگ خاكستري متمايل به سبز و در زير گونه های مختلف دارا يا فاقد دندانه می باشند.
کاربردهای دارویی
- مقوی
- قاعده آور
- ضدنفخ
- ملين
- مدر
- مقوی معده
- آرامش بخش اعصاب
- ضد باكتريايی
- ضد قارچی
- ضد ويروسی
- آنتی اکسیدان
مرزنجوش به عنوان شل کننده عضلات عمل می کند، که می تواند به درد و تنش عضلانی (هر دو عامل شایع میگرن) کمک می کند. مرزنجوش باعث بهبود گردش خون می شود، به گسترش رگ های خونی و جریان خون کمک می کند (که گاهی اوقات می تواند مورد نیاز برای تسکین سردرد باشد.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.