گراویت دکتر گیل چیست؟ یک ترکیب مولتی ویتامین مخصوص کودکان و نوجوانان است که برای تقویت و کمک به رشد آن ها تهیه شده است.
گراویت دکتر گیل به چه منظوری استفاده می شود؟ سلامت عمومی کودکان و نوجوانان، کمک به تراکم استخوان ها و افزایش رشد قدی آن ها، تقویت سیستم عصبی و سیستم ایمنی در کودکان و نوجوانان
ترکیبات تشکیل دهنده گراویت چیست؟ آرژنین، فولات، ویتامین کا2، سلنیوم، ویتامین های ب6، ب12، ب5، آ، ث، د3، زینک، ید و کلسیم
عملکرد هریک از ترکیبات تشکیل دهنده گراویت در بدن کودکان چیست؟
آرژنین: آرژنین یک آمینواسید غیر ضروری است، به این معنی که در بدن می تواند به میزان کافی فراهم شود. اما استفاده از آن در کودکان با توجه به اینکه یک آمینواسید مهم در رشد قد است می تواند به تکثر سلول ها در صفحه رشد استخوان ها و افزایش رشد طولی استخوان ها و رشد قدی کودک کمک کند. آرژنین همچنین ترشح هورمون رشد و هورمون تحریک کننده ترشح هورمون رشد را افزایش می دهد.
تحقیقات نشان داده اند که کودکانی که قد کوتاهی دارند نسبت به کودکان عادی سطح خونی آرژنین کمتری دارند و مصرف آرژنین با رشد قد مرتبط است.
علاوه بر این کودکان برای کاهش سطح آمونیاز در بدنشان نیاز به مصرف منظم آرژنین دارند.
فولات: کودک در حال رشد برای ساخت سلول های جدید سالم و ساخت DNA و سایر مواد ژنتیکی به فولات نیاز دارد. فولات در واقع بلوک سلول سازی است و برای تشکیل گلبول های قرمز طبیعی و اسید های آمینه خاص ضروری است.
ویتامین کا2: پروتئین های وابسطه به ویتامین کا را فعال می کند که در بسیاری از عملکرد های بیولوژیکی مانند معدنی شدن استخوان ها، جلوگیری از سفتی عروق، بهبود عمکرد اندوتلیال، حفظ دندان های قوی، رشد مغز، سلامت مفاصل و وزن مطلوب بدن، نقش مهمی دارد. ویتامین کا برای جذب کلسیم از خون به سمت استخوان ها، معدنی شدن آن ها و نهایتا رشد قدی کودکان ضروری است.
سلنیوم: سلنیوم برای رشد و نمو آن ها بسیار مهم است. در واقع سلنیوم به عنوان یک آنزیم عمل می کند و به تولید هورمون تیروئید کمک می کند و به افزایش سطح انرژی و رشد کودک ضروری است. سلنیوم به حفظ سلامت قلب و عروق خونی، ماهیچه قلب، بافت پوست و پیشگیری از سرطان نیز کمک می کند. سلنیوم با حمایت از عملکرد مناسب تیروئید و هورمون های آن به رشد مناسب ذهنی و جسمی کودکان کمک می کند.
ویتامین ب6: برای رشد مناسب مغز در کودکان و عملکرد آن در تمام سنین مورد نیاز است. ویتامین ب6 به بدن کمک می کند که هورمون های سروتونین و نوراپی نفرین را جهت تنظیم خلق و خو و مقابله با استرس تنظیم کند. ویتامین ب6 علاوه بر کمک به رشد و عملکرد مغز در دوران جنینی و بعد از تولد به تقویت سیستم ایمنی کودک نیز کمک می کند.
ویتامین ب12: به سلامت سیستم عصبی و سلول های خونی کمک می کند، برای ساخت گلبول های قرمز خون که اکسیژن را از ریه ها به سایر قسمت های بدن حمل می کنند و سنتز DNA که ماده ژنتیکی سلول های بدن است، مورد نیاز است. ویتامین ب12 برای رشد مغز در نوزادان و کودکان خردسال ضروری است و به رشد و تکامل مغز و بدن کودک کمک می کند. ویتامین ب12 همچنین با کمک به سنتز تورین به تنظیم رشد و تراکم توده استخوانی کمک می کند.
ویتامین ب5: به تحریک هورمون ای رشد کمک می کند و برای رشد ودکان ضروری است. ویتامین ب5 همچنین در سنتز فولات و کربوهیدرات ها نیز نقش مهمی دارد که برای رشد و نمو طبیعی کودکان ضروری هستند.
ویتامین آ: به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند و از کودکان زیر پنج سال در برابر بیماری های قابل پیشگیری و نابینایی محافظت می کند. ویتامین آ برای رشد و تکامل سیستم بینایی و به ویژ سازگاری آن با تاریکی، رشد و استحکام استخوان ها، سلامت قرنیه، دستگاه تنفسی، ادراری و گوارشی ضروری است و نیز در بیان ژن ها نقش دارد.
ویتامین ث: به عنوان یک آنتی اکسیدان شناخته می شود، به این معنی که ترمیم کننده و محافظت کننده است و می تواند به سلامت سلول های بدن کودک و جلوگیری از عفونت ها کمک کند. ویتامین ث برای کمک به رشد و تکامل پوست، رباط ها و سلول های خونی ضروری است. ویتامین ث با داشتن نقش مهم در سنتز کلاژن که برای معدنی شدن استخوان ها ضروری است برای رشد و استحکام استخوان های کودکان نیز حیاتی محسوب می شود.
ویتامین د3: ویتامین د3 به کودک کمک می کند تا استخوان های قوی بسازد و از راشیتیسم جلوگیری می کندو راشیتیسم وضعیتی است که منجر به نرم شدن استخوان ها در کودکان در حال رشد می شود. با توجه به اینکه کودکان برای رشد مغز و سلامت سیستم ایمنی نیز به ویتامین د3 نیاز دارند، بدون آن، کودک مستعد شکستگی ها و مشکلات رشد می شود. از آنجایی که قرار گرفتن در معرض نور خورشید، به عنوان یک منبع مهم برای تامین ویتامین د، برای نوزادان توصیه نمی شود، مکمل ها بهترین راه برای جلوگیری از کمبود ویتامین د هستند.
زینک: یک ماده معدنی است که برای عملکرد نرمال سیستم ایمنی، بهبود زخم ها و نمو حواس بویایی و چشایی مهم است و کودکان برای رشد و تکامل به زینک نیاز دارند. طی تحقیقات مشخص شده است که کودکانی که زینک درافت کرده اند، رشد قد ناخالص بیشتری داشته اند. زینک با کمک به سنتز DNA و ماده ژنتیکی، متابولیسم پروتئین و تداخل با هورمون های رشد و فاکتور های رشد شبه انسولینی به رشد و تکامل کودکان کمک می کند.
ید: ید یک ماده مغذی ضروری است که برای رشد سالم مغز و سیستم عصبی قبل از تولد، در نوزادان و کودکان خردسال حیاتی است. ید به رشد هماهنگی، هوشیاری و حواس پنجگانه کمک می کند. دریافت میزان کافی ید در کودکان برای ارتقای رشد و تکامل طبیعی حیاتی است.
کلسیم: کودکان خردسال و نوزادان برای پیشگیری از بیماری راشیتیسم به کلسیم و ویتامین د نیاز دارند. کلسیم نه تنها برای رشد و حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها ضروری است، بلکه از عملکرد سالم سیستم گردش خون، عضلات و اعصاب نیز حمایت می کند و مصرف مکمل های کلسیم به کودک کمک می کند تا اسکلت، قلب، و ماهیچه های سالمی داشته باشد.
کمبود هریک از ترکیبات گراویت در بدن چه علایمی دارد و چه مشکلاتی ایجاد می کند؟
آرژنین: کمبود آرژنین می تواند منجر به مشکلات تغذیه، استفراغ، رشد ضعیف، تشنج و سفت شدن عضلات با افزایش اسپاسم آن ها شود. افراد مبتلا به آرژیناز ممکن است دچار تاخیر در رشد، از دست دادن نقاط عطف رشد و ناتوانی ذهنی شوند.
فولات: کمبود فولات یا فولیک اسید می تواند منجر به کم خونی مگالوبلاستیک، اسهال، نوروپاتی محیطی، سردرگمی ذهنی و افسردگی شود. این کمبود در دوران بارداری می تواند سبب بروز نقایص مادر زادی در لوله عصبی جنین شود.
ویتامین کا2: ویتامین کا2 نقش مهمی در سلامت کودکان ایفا می کند و مسئول انعقاد خون، تقویت و معدنی شدن استخوان ها و سلامت قلب و عروق است، لذا کمبود ویتامین کا2 با طیفی از مسائل و مشکلات از جمله افزایش احتمال ابتلا به بیماری قلبی عروقی و ضعف استخوان ها مرتبط است. کمبود شدید ویتامین کا2 مدت زمان لخته شدن خون را افزایش می دهد و کودک را مستعد کبودی و خونریزی می کند. کمبود ویتامین کا2 مهم تر از همه می تواند منجر به پوکی و نرمی استخوان در کودکان شود. یکی از علایم اصلی کمبود ویتامین کا2 خنریزی داخل پوستی که منجر به کبودی می شود، خونریزی از بینی و گاهی از معده و روده نیز هست.
سلنیوم: کمبود سلنیوم علایم مختلفی را از قبیل سفید شدن ناخن ها، ریزش مو، درماتیت، ضعف عضلانی، مایوپاتی قلبی، اختلال عملکرد کبد و تیروئید آشکار می کند. برخی از این علایم خود مشکلی در روند رشد کودکان هستند و برخی دیگر مانند اختلال عملکرد تیروئیدمی تواند با عث اختلال رشد جسمی و ذهنی در کودکان و نوجوانان شود.
ویتامین ب6: التهاب پوست، راش های پوستی، چرب و پوسته پوسته شدن پوست، بی حسی و گزگز دست و پا ها، زخم های دهانی و زبانی، ترک گوشه دهان و تحریک پذیری علایم کمبود ویتامین ب6 هستند. کمبود ویتامین ب6 در کودکان می تواند به ضعف سیستم ایمنی، کاهش رشد مغزی، تشدید مشکلات زمینه ای مانند آسم و ADHD شود.
ویتامین ب12: علایم کمبود ویتامین ب12 در کودکان می تواند شامل ضعف و خستگی مفرط، عدم تحرک، ضعف عضلانی، تحریک پذیری، اسهال، استفراغ یا یبوست، کاهش وزن، تاخیر در رسیدن به نقطه عطف رشد مانند نشستن، خزیدن، راه رفتن، صحبت کردن و غیره، تورم و التهاب زبان باشد.
کودکان همچنین ممکن است به کم خونی مگالوبلاستیک یا گلبول های قرمز بسیار بزرگ یا تعداد کم سلول های خونی مبتلا شوند.
کمبود ویتامین ب12 اگر درمان نشود، می تواد منجر به آسیب های مغزی و عصبی شود.
ویتامین ب5: کمبود پانتوتنیک اسید به دلیل وجود آن در اغلب غذه ا نادر است، با این حال می تواند در کودکانی که سوء تغذیه شدید دارند یا دچار جهش های ژنتیکی هستند که طی آن ویتامین ب5 نمی تواند متابولیزه شود، ممکن است رخ دهد. علایم و نشانه هایی که نشان دهنده کمبود ویتامین ب5 در کودکان هستند، شامل بی حسی یا احساس سوزش در دست و پا ها، ریزش مو، تحریک پوست، خواب آشفته، بی قراریريال خستگی، سردرد، تحریک پذیری، گرفتگی عضلات و معده، تهوع و استفراغ باشد.
ویتامین آ: کمبود ویتامین آ همراه با یکک عارضه جانبی رایج، یعنی مشکل بینایی همراه است. کودک ممکن است از اینکه نمی تواند در نور کم دید واضحی داشته باشد شکایت کند. علاوه بر این خشکی چشم، خشکی پوست، بیماری های مکرر و ضعف سیستم ایمنی از دیگر نشانه های کمبود ویتامین آ در کودکان هستند.
ویتامین ث: کمبود ویتامین ث حتی در مدت کم حدود 8 تا 12 هفته نیز می تواند تظاهرات بالینی داشته باشد که با علایم غیر اختصاصی از قبیل تحریک پذیری، از دست دادن اشتها، تب خفیف و مشکلات پوستی همراه است. در کودکان شایع ترین علامت کمبود ویتامین ث درد عضلانی اسکلتی، کبودی و خونریزی لثه است. ویتامین ث در سنتز کلاژن نقش دارد و کمبود آن می تواند پوست، عروق خونی، استخوان ها و لثه ها را درگیر کند.
ویتامین د3: کمبود ویتامین د3 در کودکان با تظاهراتی مانند درد، به خصوص درد استخوان های دراز در اندام های تحتانی که حتی ممکن است کودک را شب از خواب بیدار کند. بدشکلی: نا فرم شدن استخوان ها یا عقب ماندگی رشد، تاخیر در راه رفتن، درد و ضعف عضلانی و عدم تعادل کلسیم: که می تواند منجر به کزاز، کاردیومیوپاتی و تشنج شود.
زینک: کمبود زینک یا روی باعث اسهال، کندی رشد و کاهش اشتها در نوزادان و کودکان می شود. نوزادان و کودکانی که کمبود زینک داشته اند، ممکن است در بزرگسالی دچار مشکلات تولید مثلی شوند. در کودکان بزرگتر کمبود زینک می تواند باعث ریزش مو و عفونت های مکرر شود.
ید: کمبود ید در کودکان و نوزادان می تواند منجر به ناهنجاری های رشد و تکامل، کم کاری تیروئید و گواتر شود. علایم کمبود ید در کودکان شامل مشکلات بلع و تنفس است و نیز به علت بروز کم کاری تیروئید می تواند منجر به افزایش وزن، خشکی پوست، ریزش مو، خستگی، عدم تحمل سرما، افسردگی و مهم تر از همه توقف رشد و اختلالات فکری شود.
کمبود ید عامل اصلی آسیب مغزی در دوران کودکی است که منجر به اختلال در رشد شناختی و حرکتی می شود، بر عملکرد کودک در مدرسه تاثیر می گذارد و در بزرگسالی روی بهره وری و توانایی یافتن شغل مناسب تاثیر می گذارد.
کلسیم: کمبود کلسیم با بیماری راشیتیسم در کدکان مرتبط است که طی آن استخوان ها نرم می شوند و شکل پا ها به صورت پرانتزی می شود. توقف رشد، درد یا ضعف عضلات، اختلال در سیستم عصبی و سیستم ایمنی نیز از دیگر عوارض کمبود کلسیم در کودکان هستند.