پیشگیری از سردرد های میگرنی - پیشگیری از حملات حاد میگرن و تهوع و استفراغ ناشی از آن - درمان انواع سردرد نظیر سردردهای خوشه ای و تنشی، سردردهای قبل و حین دوران قاعدگی - کاهش تهوع و استفراغ و کاهش شدت و تکرار سردردهای میگرنی
موارد مصرف میگرافار :
- پیشگیری از سردرد های میگرنی
- پیشگیری از حملات حاد میگرن و تهوع و استفراغ ناشی از آن
- درمان انواع سردرد نظیر سردردهای خوشه ای و تنشی، سردردهای قبل و حین دوران قاعدگی
- کاهش تهوع و استفراغ و کاهش شدت و تکرار سردردهای میگرنی
دستور مصرف میگرافار :
جهت پیشگیری: افراد بالغ: روزی 2 تا 4 بار هر بار یک کپسول کودکان: روزی 1 تا 2 کپسول
جهت متوقف کردن حمله میگرن: افراد بالغ : هر 6 ساعت یک کپسول کودکان : تا 2 کپسول در روز
شرایط نگهداری : در جای خشک و خنک و دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
موارد هشدار و نکات قابل توجه :
- پس از رفع سردرد مطابق مقدار و نحوه مصرف جهت پیشگیری، درمان ادامه یابد.
- بهتر است این دارو همراه یا بعد از غذا مصرف شود.
- جهت پیشگیری، مصرف دارو را تا 4 ماه ادامه داده سپس با مشورت پزشک یا داروساز درمان با دوز نگهدارنده (حداقل دوز مصرفی که با مصرف آن سردرد عود نمی کند) تا دو ماه دیگر ادامه یابد.
- قطع ناگهانی دارو می تواند باعث برگشت سردرد، بی خوابی، تحریک پذیری و ... شود بنابراین برای قطع مصرف دارو بهتر است با مشورت پزشک و داروساز به تدریج از دوز مصرف دارو کاسته شود.
موارد منع مصرف :
- مصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی مجاز نمی باشد.
- در افرادی که حساسیت شناخته شده نسبت به گیاهان خانواده آستراسه و بطور خاص به گیاه تاناستوم پارتنیوم دارند.
- در کودکان زیر 2 سال
- در افرادی که مشکل بلع کپسول دارند.
عوارض جانبی : ممکن است عوارض جانبی خفیف و گذرایی در برخی افراد مشاهده گردد که عبارتند از : - اختلالات گوارشی مانند دردهای شکمی، اسهال، یبوست، نفخ، افزایش ضربان قلب و سر گیجه - التهاب دهان، حلق و تورم لب ها یک واکنش موضعی ناشی از تماس مستقیم مواد موثره ی این گیاه می باشد و با استفاده از فرم دارویی کپسول این عارضه ایجاد نخواهد شد. در صورت بروز احتمالی زخم دهانی، مصرف دارو باید قطع گردد. با استفاده از فرم دارویی کپسول و بلع کامل آن این عارضه ایجاد نخواهد شد.
اجزای تشکیل دهنده : مواد موثره ی گیاه تاناستوم یا بابونه ی گاو چشم (از تیره کاسنی)
توضیحات : کپسول گیاهی «میگرافار» از مواد موثره ی گیاه تاناستوم یا بابونه ی گاو چشم (از تیره کاسنی) با نام علمی« Tanacetum parthenium» و نام عمومی « Feverfew» و بابونه آلمانی با نام علمی «Matricaria recutita » و نام عمومی « German chamomile» ساخته شده است که علاوه بر تسکین سردردهای میگرنی با اثرات آرام بخشی و ضد اضطرابی خود به این بیماران کمک می کند.
مکانیسم های چند گانه اثر
۱- مهار سنتز پروستاگلاندین ها :
به دلیل وجود مقادیر درمانی پارتنولاید (ماده موثره ی اصلی گیاه تاناستوم) و دیگر مواد موثره ی گیاه نظیر ترانس کریز انتیل استات اثرات ضددردی و ضدالتهابی مشاهده می گردد. یک مکانیسم شناخته شده ی مربوط به اثر ضددردی و ضد التهابی تاناستوم، مهار فسفولیپازهای سلول توسط پارتنولاید است که از آزاد شدن آراشیدونیک اسید جلوگیری می کند. از آنجاییکه آراشیدونیک اسید پیش ساز واسطه های التهابی می باشد با مهار آن اثرات ضد التهابی مشاهده می گردد.همچنین طبق تحقیقات مشخص شده است که پارتنـولاید و کریزانتیـل استات موجب مهار پروستاگلاندین سنتتاز می شوند که درنتیجه موجب کاهش سنتز پروستاگلاندین ها و ترومبوکسان می شوند. به این ترتیب مدیاتورهای التهابی مربوطه ساخته نمی شوند و اثر ضد التهابی از این طریق اعمال می گردد.
۲- مهار ترشح گرانولی پلاکت ها :
از آنجائیکه سروتونین نقش مهمی در پاتوژنز سردردهای میگرنی دارد و خاصیت تراکم و چسبندگی پلاکت های بیماران میگـرنی بیشتر از افراد معمـولی می باشند در ضمن آزاد سـازی سروتونین از پلاکت ها در اثر برخـی عوامل مانند آدرنالیـن تشـدید می گردد، به همین سبب یکی دیگر از مکانیسم های تایید شده در مورد اثرات ضد میگرنی مواد موثره تاناستوم مهار ترشـح گرانـولی پلاکت های خون و لوکوسیت های پلی مورفونوکلئار است. تاناستوم و پارتنولاید موجب مهار تجمع پلاکتی و مهار ترشح سروتونین ۵HT به وسیله پلاکت ها می شوند به این ترتیب از بروز سردردهای میگرنی جلو گیری می کنند.
۳- کاهش اسپاسم عضلات صاف عروق : تاناستوم با بلوک کانال های پتاسیمی موجب مهار اسپاسم عضلات صاف عروق نیز می شود و از این طریق در مهار سردردهای میگرنی موثر است.
۴- اثر آرام بخشی : وجود بابونه آلمانی در این کپسول به دلیل دارا بودن آپی ژنین که بعنوان یک لیگاند برای رسپتورهای بنزودیازپینی عمل می کند و دارای اثر سینرژیسم با آپی ژنیـن موجود در گیاه تاناستـوم می باشد موجب افزایش اثرات ضد اضطـرابی و آرام بخشی این دارو می گردد.
میگرافار: حدود 10 تا 20 درصد افراد در سراسر جهان تحت تاثیر حملات میگرن قرار می گیرند. میگرن یک بیماری شایع، دردناک و در موارد شدید و مزمن ناتوان کننده است که با حملات مکرر، یک طرفه و ضربان دار با شدت متوسط تا شدید مشخص می گردد. اغلب با حالت تهوع، استفراغ و حساسیت شدید به نور و صدا همراه است. حملات میگرن می تواند ساعت ها تا روزها طول بکشد و درد می تواند به حدی باشد که در فعالیت های روزمره شما تداخل ایجاد کند. برای برخی افراد، یک علامت هشدار دهنده معروف به هاله قبل یا همراه با سردرد اتفاق می افتد. هاله می تواند شامل:
- اختلالات بینایی، مانند چشمک زدن لکه های نور یا کور
- سایر اختلالات، مانند گزگز در یک طرف صورت یا بازو یا پا
- و مشکل در گفتار باشد.
میگرافار، علائم میگرن: میگرن که اغلب در دوران کودکی، نوجوانی یا اوایل بزرگسالی آغاز می شود، می تواند طی چهار مرحله پیشرفت نماید. حمله میگرنی را می توان به فازهای مختلف تقسیم کرد که بر اساس رابطه زمانی با سردرد به:
- مرحله پیش درآمد میگرن
- مرحله هاله بینایی
- مرحله حمله میگرنی
- فاز نهایی یا postdromal
همه کسانی که میگرن دارند همه مراحل را طی نمی کنند.
مرحله پیش درآمد میگرن: یک یا دو روز قبل از میگرن، ممکن است متوجه تغییرات ظریفی شوید که بروز میگرن را در آینده هشدار می دهد، از جمله:
- یبوست
- تغییر حالت از افسردگی به سرخوشی
- هوس های غذایی
- سفتی گردن
- افزایش تشنگی و دفع ادرار
- خمیازه مکرر
مرحله هاله: برای برخی از افراد، هاله ممکن است قبل یا هنگام میگرن ایجاد شود. هاله ها علائم برگشت پذیر سیستم عصبی هستند. آنها معمولاً بصری هستند، اما می توانند اختلالات دیگری را نیز شامل شوند. هر علامت معمولاً به تدریج شروع می شود، در طی چند دقیقه ایجاد شده و 20 تا 60 دقیقه ادامه دارد. نمونه هایی از علائم هاله میگرن عبارتند از:
- پدیده های بصری، مانند دیدن اشکال مختلف، لکه های روشن یا چشمک زدن نور
- کاهش بینایی
- احساس سوزن و سوزن در بازو یا پا
- ضعف یا بی حسی صورت یا یک طرف بدن
- مشکل در صحبت کردن
- شنیدن صداها یا موسیقی
- حرکات غیر قابل کنترل یا حرکات دیگر
- میگرن در صورت عدم درمان معمولاً از چهار تا 72 ساعت طول می کشد.
- میزان بروز میگرن در افراد مختلف متفاوت است.
- میگرن ممکن است به ندرت رخ دهد یا چندین بار در ماه بروز کند.
در هنگام میگرن، ممکن است به موارد زیر مبتلا شوید: درد معمولاً در یک طرف سر شروع می شود، اما اغلب در هر دو طرف دردی که ضربان می زند احساس می شود.
- حساسیت به نور، صدا و گاهی بو و لمس
- تهوع و استفراغ
- داروها می توانند به جلوگیری از برخی میگرن ها کمک کرده و درد آنها را کمتر نمایند.
استفاده از مکمل میگرافار، همراه با سایر داروها و تغییر سبک زندگی، ممکن است به درمان و یا پیشگیری از ابتلا به آن کمک نماید.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.