با افزایش سن، تراکم استخوان کاهش می یابد. بون پاور با تامین کلسیم، منیزیم، روی و ویتامین د۳ مانع از پوکی استخوان می شود. برای ورزشکاران و جوانان در سنین رشد عالیست.
موارد مصرف بون پاور : کمک به حفظ سلامت استخوانها و دندانها
دستور مصرف بون پاور : بزرگسالان روزانه 2 عدد ترجیحا همراه با غذا با مشورت پزشک
شرایط نگهداری :
- دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
- در جای خشک و خنک ، دور از نور و رطوبت در دمای کمتر از ۲۵ درجه سانتی گراد نگهداری شود.
موارد هشدار و نکات قابل توجه :
- خانمهای باردار، شیرده و یا مصرف کنندگان هر نوع دارو قبل از مصرف مکملهای رژیمی- غذایی، با پزشک مشورت نمایند.
- در صورت مشاهده هر نوع عارضه جانبی، مصرف قطع شده و با پزشک تماس گرفته شود.
- در صورت هرگونه آسیب دیدگی درپوش ایمنی استفاده نشود.
توضیحات : پوکی استخوان (Osteoporosis) یک اختلال اسکلتی است که بیشتر در دوران کهنسالی بروز میکند و ویژگی بارز آن کاهش توده استخوانی و به تبع آن کاهش استحکام استخوان بوده و فرد را در معرض خطر شکستگی قرار میدهد. ، استئوپورز یک بیماری خاموش و بدون علامت است تا زمانی که یک شکستگی ایجاد شود.
از مهم ترین عوامل غیر قابل کنترل در افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان میتوان به افزایش سن (در مردان و زنان)، جنسیت مونث، کمبود استروژن پس از یائسگی که باعث کاهش حجم مواد معدنی در استخوان میشود، اشاره کرد. البته در مردان کاهش سطح تستوسترون منجر به پوکی استخوان میشود. در حالی که پوکی استخوان در همه نژادهای بشری رخ میدهد اروپاییها و آسیاییها در ابتلا به پوکی استخوان مستعدترند. عواملی نظیر: بالا رفتن سن(با بالا رفتن سن، تخریب بافت استخوانی بیش از ساخت آن میشود)، دوران یائسگی زنان (در این دوران استروژن بسیار در بدن زنان کم میشود و کمبود استروژن باعث کاهش حجم مواد معدنی در استخوان میشود)، کاهش سطح تستوسترون در مردان، کمبود مواد معدنی مانند کلسیم، پروتئین و ویتامین دی، کمبود مواد معدنی در رژیم غذایی، مصرف الکل و استعمال دخانیات، کم تحرکی (باعث عدم فعالیت سلولهای استخوان ساز شده و استخوان خواری را افزایش میدهد)، کمبود وزن بیش از حد (به دلیل کاهش میزان پروتئین کل بدن)، برخی از بیماریها (مثل پرکاری تیروئید و دیابت) و مصرف برخی داروها (مثل کورتن و لووتیروکسین) باعث پوکی استخوان میگردند.
اجزای تشکیل دهنده :
ویتامین D: مهم ترین اثر این ویتامین، تسهیل جذب روده ای کلسیم و در نتیجه جذب بهتر کلسیم از رژیم غذایی است. در جذب یونهای فسفات و منیزیم نیز موثر میباشد. اثر دیگر این ویتامین ، تنظیم پروتئین بافت استخوانی و تنظیم نسبت فسفر به کلسیم در استخوان و در نتیجه کمک به حفظ توده استخوانی است.
روی Zinc: روی کوفاکتور مهمی در تحریک سلولهای استئو بلاست که استخوان ساز میباشند، است. روی در سنتز کلاژن در بافت استخوانی، رشد طبیعی سلولهای بدن و همچنین ترمیم زخمها و جراحتها دخالات دارد.
منیزیم(Mg): نقش اساسي در مينراليزه شدن استخوانها ايفا ميكند. قلب، عضلات و كلیهها برای عملكرد صحیح خود به ماده معدنی منیزیم نیاز دارند. علاوه بر این، منیزیم در ساخت استخوانها و دندانها و فعال سازی آنزیمهای موثر در تولید انرژی نقش دارد. منیزیم از رسوب کلسیم در کلیه ها و کیسة صفرا جلوگیری میکند. منیزیم به تنظیم سطح روی، كلسیم، ویتامین D و مس در بدن كمك میكند. کمبود منیزیم، متابولیسم کلسیم و هورمون تنظیم کننده کلسیم را در بدن تغییر میدهد.
کلسیم: کلسیم در بسیاری از کارکردهای اصلی بدن نقش دارد. بدن برای گردش خون، حرکت ماهیچه ها و ترشح هورمون ها به کلسیم نیاز دارد. کلسیم همچنین به انتقال پیام از مغز به سایر قسمتهای بدن کمک می نماید. کلسیم بخش عمده ای از سلامت دندان و استخوان ها را تضمین می نماید. استخوانها را قوی و متراکم می کند. استخوان ها به عنوان مخزن کلسیم در بدن می باشند. اگر مقدار کافی کلسیم از طریق رژیم غذایی در بدن خود ذخیره ننماید، بدن آن را از استخوان ها می گیرد. و در نتیجه به مروز زمان دچار مشکلات استخوان از جمله پوکی استخوان می شوید.
بدن کلسیم تولید نمی کند
همانطور که در بالا اشاره شد، بدن کلسیم تولید نمی کند، بنابراین برای دریافت کلسیم مورد نیاز خود باید یک رژیم غذایی مناسبی داشته باشید. غذاهایی که کلسیم بالایی دارند عبارتند از: محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست - سبزیجات سبز تیره مانند کلم، اسفناج و کلم بروکلی - لوبیا سفید - ساردین - نان های غنی شده با کلسیم ، غلات ، محصولات سویا و آب پرتقال
ویتامین D کمک به جذب بهتر کلسیم
برای جذب کلسیم به ویتامین D احتیاج دارید. بدن به منظور جذب بهترکلسیم به ویتامین D احتیاج دارد. این بدان معناست که اگر مقدار ویتامین D در بدن کم باشد اگر چه از غذاهای سرشار از کلسیم استفاده نماید اما باز هم این مقدار از کلسیم مصرفی جذب بدن نمی شود. ویتامین D را می توان از برخی غذاها مانند ماهی قزل آلا، زرده تخم مرغ و برخی قارچ ها دریافت نمود. مانند کلسیم، برخی محصولات غذایی از لحاظ ویتامین D غنی سازی می شوند.به عنوان مثال، اغلب به شیر ویتامین D اضافه می کنند. آفتاب بهترین منبع ویتامین D است. پوست هنگام قرار گرفتن در معرض آفتاب به طور طبیعی ویتامین D تولید می نماید. کسانی که پوست تیره تری دارند، ویتامین D کمتری تولید می نمایند، بنابراین استفاده از مکمل ها برای جبران این کمبود لازم است.
کلسیم برای خانم ها از اهمیت بالایی برخوردار است
مطالعات متعدد نشان می دهد که کلسیم علائم سندرم قبل از قاعدگی (PMS) را کاهش می دهدمحققان به این نتیجه رسیدند که زنان مبتلا به PMS میزان کلسیم و منیزیم خون آنها نسبت به سایر افراد کمتر است.
مقدار کلسیم توصیه شده به سن بستگی دارد:
چگونه بدانیم که کلسیم کافی دریافت می کنیم؟ موسسه ملی بهداشت (NIH) می گوید بزرگسالان باید روزانه 1000 میلی گرم کلسیم دریافت کنند. برای زنان بالای 50 سال و در دوران بارداری و شیردهی، موسسه ملی بهداشت، روزانه 1200 میلی گرم کلسیم را توصیه می کند. یک فنجان شیر کم چرب یا شیر کامل حاوی حدود 300 میلی گرم کلسیم است.
کمبود کلسیم می تواند منجر به برخی مشکلات شود:
کمبود کلسیم می تواند منجر به برخی بیماری ها در افراد شود. برای بزرگسالان، کلسیم بسیار کمی می تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان، یا استخوان های ضعیف و متخلخل را که به راحتی شکسته شوند را افزایش دهد. پوکی استخوان به ویژه در خانم های مسن شایع است، به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند کلسیم بیشتری نسبت به سایر افراد مصرف کنند. کلسیم برای رشد کودکان ضروری است. کودکانی که کلسیم کافی دریافت نمی کنند ممکن است به اندازه تمام پتانسیل رشد خود رشد نکنند، یا مشکلات دیگری برای آنها بوجود آید. مکمل های کلسیم می توانند به دریافت مقدار مناسب کلسیم کمک نمایند. همه افراد ممکن است کلسیم مورد نیاز خود را به تنهایی نتوانند از طریق رژیم غذایی تامین کنند. افرادی که لاکتوز حساسیت دارند، و یا طرفدار محصولات لبنی نیستید، جهت تامین کلسیم روزانه خود باید از مکمل ها استفاده نمایند. کربنات کلسیم و سیترات کلسیم دو فرم توصیه شده از مکمل های کلسیم هستند. کربنات کلسیم ارزان تر و رایج تر است. برای جذب و کارکرد بهتر در بدن، توصیه می شود با غذا مصرف شود. اما فرم سیترات کلسیم نیازی به مصرف همراه با غذا نیست، چرا که با سطح پایین تر اسید معده بهتر جذب می شود.
عوارض جانبی:
- توجه داشته باشید که مکمل های کلسیم دارای عوارض جانبی نیز هستند. ممکن است یبوست و یا نفخ را تجربه کنید.
- مکمل ها همچنین ممکن است توانایی بدن در جذب سایر مواد مغذی یا داروها اختلال ایجاد کنند. قبل از شروع هرگونه مکمل با پزشک خود مشورت کنید.
- مصرف بیش از حد کلسیم خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد. در موارد نادر، کلسیم بیش از حد می تواند باعث رسوب کلسیم در خون شود که به این وضعیت هیپرکلسمی گفته می شود.