موارد مصرف:
- کمک به درمان نوروپاتی دیابتی و رتینوپاتی
- کمک به درمان دیابت
- مشکلات کبدی
- سیستم عصبی مرکزی از جمله آلزایمر و پارکینسون
- Als و بیماری هانتینگتون
- بیماری های قلبی-عروقی
- بیماریهای چشم از جمله گلوکوم و کاتاراکت
دستور مصرف :
- بزرگسالان
* به عنوان مکمل غذایی ۳۰۰ تا ۱۸۰۰ میلی گرم روزانه
* در دیابت نوع دو و در نوروپاتی محیطی، ۶۰۰ میلی گرم روزانه
* به عنوان آنتی اکسیدان ۳۰۰ میلی گرم روزانه ( به عنوان بازسازی کننده ویتامین E و C)
* فرآورده را با معده خالی (۳۰ دقیقه قبل از غذا) مصرف نمائید.
- کودکان: با تجویز پزشک مصرف گردد.
شرایط نگهداری :
- فرآورده را دور از نور، رطوبت و در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتی گراد در ظرف در بسته نگهداری کنید و کیسه رطوبت گیر را خارج نکنید.
- فرآورده را دور از دسترس اطفال نگهداری کنید.
مصرف در دوران بارداری و شیردهی :
در مورد این مکمل در دوران بارداری و شیردهی تا بحال مطالعه ای انجام نشده است. تصمیم در مورد مصرف این مکمل به عهده پزشک متخصص می باشد مطالعات روی حیوانات آزمایشگاهی در دوران بارداری، شواهدی بر نقصان و آسیب به جنین نشان نمی دهد.
نکات قابل توجه و هشدارها :
- در کودکان و اطفال اثرات این مکمل مطالعه نشده است، لذا از مصرف آن پرهیز نمائید.
- در صورت سابقه هر گونه بیماری به پزشک خود اطلاع دهید.
- در صورت داشتن علائم هیپوگلایسمی همچون سرگیجه، سردرد، عرق کردن و اختلال بینایی به پزشک خود اطلاع دهید.
- از مصرف این مکمل همراه با مکمل های حاوی آهن، منیزیم، کلسیم و لبنیات خودداری شود، زیرا این مکمل به فلزات متصل شده و تشکیل کمپلکس داده و هر دو بی اثر می شوند.
- مصرف الکل یکی از ریسک فاکتور های ابتلا به نوروپاتی می باشد، همزمان با مصرف این مکمل از نوشیدن هرگونه نوشیدنی حاوی الکل پرهیزشود تا به صد در صد اثر درمانی دست یابید.
- از مصرف این مکمل با نوشیدنی های گاز دار و ماءالشعیر خودداری شود بهتر است همراه با 1 لیوان آب معدنی خورده شود تا میزان املاح و یونها کنترل شده و از اثرات این مکمل در بدن شما نکاهد.
موارد منع مصرف : در صورت داشتن آلرژی به این مکمل و یا سایر آنتی اکسیدانها از مصرف این مکمل خودداری نمائید.
عوارض جانبی :
- تا کنون عوارض جانبی خاصی از این مکمل گزارش نشده است در موارد نادر، آلرژی و ناراحتی های گوارشی و تغییر مزه در دهان شاید دیده شود.
- کاهش قند خون به دلیل افزایش برداشت گلوکز از خون با علائم هیپوگلایسمی در برخی افراد ظهور می یابد.
تداخلات دارویی : کاهش اثرات سیس پلاتین
فارماکودینامیک :
لیپوئیک اسید یا تیوکتیک اسید برای محافظت از اعصاب محیطی بسیار مهم و ضروری می باشد و باعث کاهش علائم آسیب رسانی به اعصاب مثل سوزش ، خواب رفتگی، بی حسی و درد می شود. همچنین لیپوئیک اسید به عنوان یک آنتی اکسیدان شبه ویتامینی قوی باعث محافظت اعصاب در برابر رادیکال های آزاد مخرب می شود. لیپوئیک اسید هم در چربی و هم در آب قابل حل است و قابلیت بازسازی ارگانیسم ها را به عنوان آنتی اکسیدان دارد . بسیاری از کارشناسان و دانشمندان لیپوئیک اسید را انتی اکسیدان ایده ال ای نامند، زيرا هم رادیکال های آزاد محلول در آب و هم رادیکال های ازاد محلول در چربی را مهار می کند. لیپوئیک اسید به راحتی از غشاهای سلولی عبور کرده و به یون ها متصل می شود.
لیپوئیک اسید همچنین می تواند با جیوه و سرب باند شده و سلول را از مسمومیت با این فلزات سنگین برهاند. القا- لیپوئیک اسید. از سالها قبل در المان برای نوروپاتی دیابتی استفاده می شده است ولی در سالهای اخیر به اثرات متعدد دیگری از این آنتی اکسیدان ایده ال پی برده شده است و ایمنی و خواص چندگانه آن مطالعه شده است.
مطالعات نشان می دهد آلفالیپوئیک اسید حساسیت نسبت به انسولین را در بیماران مبتلا به دیابت نوع II افزایش می دهد. آلفا-لیپوئیک اسید در بدن افراد سالم تولید می شود و در بیشتر غذاها از جمله گوشت قرمز، قلوه، قلب، جگر، اسفناج، بروکلی، مخمرها، سیب زمینی و هویج یافت شده و در میوه ها به صورت باند کوالانسی یافت شده و به راحتی در بدن آزاد نمی شود. محتوای الفا لیپوئیک اسید دریافتی از میوه ها در بدن تاچیز است. آلفا لیپوئیک اسید با افزایش خون رسانی به اعصاب، گلوكز لازم برای انرژی اعصاب را فراهم می کند. این ماده باعث افزایش غلظت گلوتاتیون میشود که آنتی اکسیدانی قوی می باشد.