موارد مصرف : بهبود کم خونی های ناشی از سوء تغذیه
دستور مصرف : روزانه 1 عدد کپسول همراه غذا با مقدار کافی آب و یا مطابق دستور پزشک مصرف شود.
شرایط نگهداری : دور از دسترس کودکان و در جای خشک و خنک نگهداری شود.
موارد هشدار و نکات قابل توجه :
- این فرآورده صرفا یک مکمل رژیمی غذایی بوده و جهت تشخیص ، درمان و پیشگیری از بیمار نمی باشد.
- در دوران بارداری و شیردهی ، مطابق دستور پزشک یا دکتر داروساز مصرف شود.
- مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها (CDC) به کلیه زنان در زمان بارداری توصیه اکید مینماید که روزانه 400 میکروگرم (میلی گرم) اسید فولیک مصرف نمایند. همچنین استفاده از رژیم غذایی متنوع با مقدار بالای فولات، جهت جلوگیری از برخی نقایص مادرزادی در نوزادان ازجمله عدم تشکیل مغز در کودکان (آنانسفالی) و شکاف مادرزاد مهره ها یا بیرون زدگی نخاع (اسپینا بیفیدا) بسیار موثر است.
اجزای تشکیل دهنده :

توضیحات:
مکمل ضروری برای زنان در قبل از بارداری و زنان باردار، حاوی800 میکروگرم اسید فولیک به ازای هر قرص می باشد. مکمل اسید فولیک مقدار اسید فولیک(فولات) مادر را افزایش میدهد. وضعیت فولات پایین در مادران باردار یک عامل خطر زا، در بروز نقایص لوله عصبی در جنین در حال رشد است. برای حصول اثر مفید فولات بر جنین، حداقل یک ماه قبل از بارداری و تا سه ماه پس از بارداری باید روزانه 400 میکروگرم مکمل اسید فولیک مصرف گردد. در دوران بارداری، كمبود اسید فولیـک خطر نقايص لوله عصبي که شامل شكاف كام، صدمه مغزی و نقايص لوله عصبی است را افزايش میدهد.علاوه بر این، اسیدفولیک در روند تقسیم سلولی نقش دارد و در سنتز طبیعی اسید آمینه، تشکیل خون، عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن و کاهش خستگی نیز موثر است.
اسید فولیک یکی از ویتامین های ضروری از خانواده ویتامینهای گروه B می باشد که بدن انسان قادر به ساخت این ویتامین نبوده و تأمین این ویتامین در بدن وابسته به جذب کافی و مداوم آن از طریق مکملهای غذایی روزانه می باشد. خصوصاً افراد مسن، ورزشکاران و خانمها در دوران بارداری و شیردهی، نیاز بیشتری به مصرف اسید فولیک دارند. اسید فولیک در واکنشهای متابولیکی زیادی در بدن انسان نقش داشته و برای عملکرد آن ضروری می باشد. مصرف اسید فولیک، بویژه در شروع بارداری بسیاراساسی است، زیرا اسید فولیک در تکامل جنین نقش ایفا می کند. کپسولهای اسید فولیک یوروویتال مقادیر مورد نیاز اسید فولیک در بدن را تامین می کنند.اسید فولیک ماده ای کریستالی، زردرنگ، محلول در آب و پایدار در محیط اسیدی است و از سراسر روده جذب می شود.حدود نیمی از اسید فولیک ذخیره شده در بدن در کبد ذخیره می شود که حدود ۱۵-۵ میلی گرم بر کیلوگرم از وزن کبد را شامل می شود.
اسید فولیک چیست؟ اسید فولیک (فولات) يكي از ويتامین های گروه B و محلول در آب میباشد.اگر قبل از بارداری و در دوران بارداری مادران به میزان کافی اسید فولیک (400 میکروگرم (میلی گرم) در روز) مصرف نمایند، در جلوگیری از نقص لوله عصبی نوزادان بسیار موثر است.
آیا اسید فولیک همان فولات است؟ اصطلاحات "اسید فولیک" و "فولات" معمولاً به طور متناوب مورد استفاده قرار میگیرند. با این حال، فولات یک اصطلاح عمومی است که برای توصیف اشکال مختلف ویتامین B9 استفاده میشود. وقتی مواد غذایی را به صورت طبیعی مصرف میکنید، در واقع فولات دریافت نمودهاید که نوعی ویتامین B9 بوده و به طور طبیعی در غذاها وجود دارد. فولات طبیعی را میتوان در غذاهایی مانند سبزیجات برگ سبز، مرکبات و لوبیا یافت. یک زن باید از رژیم غذایی متعادل و متنوع جهت دریافت مقدار کافی فولات استفاده نماید. با این وجود، در اکثر زنان دریافت میزان روزانه توصیه شده فولات از طریق رژیم غذایی بسیار دشوار است. اما اسید فولیک، فرم مصنوعی و محلول در آب ویتامین B9 است. که در مکمل ها و در غذاهای غنی شده مانند برنج، ماکارونی، نان و بعضی از غلات صبحانه استفاده می شود.
غلظت فولات خون چیست؟ غلظت فولات خون مقدار فولاتی است که میتواند در خون اندازه گیری شود.هنگامی که یک فرد از طریق غذاهای غنی شده یا مکملها، اسید فولیک خود را تامین نماید، غلظت فولات خون وی افزایش مییابد.محققان گزارش نمودند کهداشتن فولات کافی در خون مادران باردار، میتواند خطر ابتلای جنین به نقص لوله عصبی را تا 11 درصد کاهش دهد. هنگامی که یک خانم باردار هر روز 400 میکروگرم اسید فولیک مصرف میکند، چندین ماه طول میکشد تا غلظت فولات خون به اندازه کافی بالا رود تا بتواند از بروز نقایص لوله عصبی جلوگیری نماید. به همین دلیل به کسانی که قصد باردار شدن دارند، توصیه میشود چند ماه قبل از بارداری از مکملهای اسید فولیک استفاده نمایند.
آیا اسید فولیک برای بدن ضرر دارد؟ در زمان های توصیه شده، مصرف 400میکروگرم در روز اسید فولیک ضرری برای بدن ندارد. اسیدفولیک همچنین از نوعی کم خونی به نام کم خونی مگالوبلاستیک (شایعترین نوع کم خونی ماکروسیتیک است که عامل آن کمبود ویتامین B12 یا اسیدفولیک یا هردو میباشد) جلوگیری میکند. برخی ویتامینها (مانند ویتامین D و ویتامینA) در مقادیر بالا، در بافتهای چربی بدن تجمع مییابند، بنابراین در صورت مصرف زیاد می تواند سمی باشد و سلامت فرد را به خطر بیاندازد. اما اسیدفولیک در چربی جمع نمیشود بلکه یک ویتامین محلول در آب میباشد. این بدان معنا است که در صورت مصرف بیش از اندازه اسید فولیک (که به آن اسید فولیک غیر متابولیک نیز گفته میشود) مقدار اضافه، از طریق کلیه ها و ادرار از بدن خارج میگردد و ضرری برای بدن ندارد.
بدن ما به چه میزان اسید فولیک، روزانه نیازمند است:
میزان توصیه شده روزانه اسید فولیک (RDA):
اطفال:
۰-۶ ماهه: روزانه ۶۵ میکروگرم
۷-۱۲ ماهه: روزانه ۸۰ میکروگرم
کودکان:
۱-۱۳ سال: روزانه ۱۵۰ میکرو گرم
۸-۴ سال: روزانه ۲۰۰ میکروگرم
۱۳-۹ سال: روزانه ۳۰۰ میکروگرم
نوجوانان و بالغین:
آقایان سن ۱۴ سال به بالا: روزانه ۴۰۰ میکروگرم
خانمها سن ۵۰-۱۴ سال: روزانه ۴۰۰ میکروگرم
خانمها سن ۵۰ سال به بالا: روزانه ۴۰۰ میکروگرم
نقش اسید فولیک در سلامتی:
– درتشکیل گلبولهای قرمز خون: اسید فولیک بصورت ترکیب با ویتامین B12، جهت تشکیل، بلوغ و تکثیر گلبولهای قرمز مورد نیاز است.
– دررشد و تکامل: اسید فولیک جهت رشد و تقسیم سلولهای بدن، خصوصاً سلولهای عصبی و جهت تولید تعدادی از واسطه های عصبی (نورو ترانسمیتر) ضروری است. همچنین درتولید اسید های نوکلئیک شامل DNA وRNA که مسئوول انتقال صفات وراثتی می باشند مورد نیاز است.
– متابولیسم پروتئین: اسید فولیک در متابولیسم پروتئین نقش فعالی دارد و باعث تقویت رشد طبیعی در بدن می گردد. متابولیسم تعدادی از اسیدهای آمینه ضروری نیازمند کوآنزیم های فولات می باشد. سنتز متیونین از هموسیستئین به کوآنزیم فولات وآنزیم وابسته به ویتامین B12 نیازمند است. بنابراین کمبود فولات می تواند باعث کاهش سنتز متیونین و افزایش تولید هموسیستئین گردد. افزایش میزان هموسیستئین می تواند به عنوان یک فاکتور خطر جهت ایجاد بیماری های قلبی و سایر بیماری های مزمن گردد.
– تقویت سیستم ایمنی: اسید فولیک در ایجاد آنتی بادیهایی که در پیشگیری و درمان عفونتها نقش دارند تأثیر دارد.
– سلامت پوست و مو: اسید فولیک در حفظ سلامت پوست و ناخن و کمک به پیشگیری از سفید شدن زودرس مو موثر شناخته شده است.
– سلامتی دردوران بارداری: اسید فولیک، تنها ماده غذایی ضروری برای خانمهای باردار و تکامل جنین در آنها می باشد. در حقیقت مصرف میوه جات تازه و سبزیجاتی که غنی از فولات می باشند، از زمان لقاح تخم و شروع رشد جنین تا پایان دوران باردرای، بهترین راه جهت اطمینان از حفظ سلامت دوران بارداری می باشد. هم چنین اسید فولیک باعث بهبود شیردهی در زنان می گردد. مکملهای غذایی حاوی اسید فولیک می توانند در درمان کمبود اسید فولیک، خصوصاً مشکلات دوران قاعدگی و زخم های پا مورد استفاده قرار گیرند.
کمبود اسید فولیک: کمبود اسید فولیک موجب بروزکم خونی می گردد که اغلب در خانمهای باردار و کودکان اتفاق می افتد. اختلالات پوستی ، ریز ش مو، اختلالات در جریان خون و تیره شدن رنگ پوست، خستگی و افسردگی ذهنی می تواند از علائم کمبود این ویتامین در بدن باشد. اختلالات تولید مثلی مانند سقط جنین خود بخودی، بارداری سخت و افزایش سرعت مرگ و میر کودک،نیز می تواند به علت کمبود اسید فولیک بوجود آید.
کمبود ویتامین B9 می تواند باعث کاهش میل جنسی در آقایان گردد. با توجه به مطالعات انجام شده، ثابت شده است دو سوم از بیماران مسن مبتلا به کمبود اسید فولیک می باشند و یک سوم از بیماران روانی نیز مقادیر پائینی از این ویتامین را در بدن خود دارند. کمبود اسید فولیک، همچنین می تواند باعث ایجاد زوال عقلی گردد.
تقریباً تمامی داروهای ضد تشنج که در درمان صرع استفاده می شوند باعث کاهش میزان اسید فولیک در بدن می گردند. علاوه بر داروهای ضد تشنج، سایر داروها مانند ضد بارداریهای خوراکی، پیریمتامین (داروی ضد مالاریا)، کوتریماکسازول (ترکیب حاوی سولفور) و اتانول (الکل) می توانند باعث ایجاد اختلالا در متابولیسم فولات گردند.
منابع غذایی برای اسید فولیک:
فولات به طور طبیعی در منابع غذائی زیر یافت می شود:
– لوبیا و سبزیجات
– مرکبات
– سبوس گندم و سایر حبوبات
– سبزیجات با برگ سبز و تیره
– گوشت مرغ، خوک و صدف
– جگر
چه افرادی به میزان بیشتری از مکملهای حاوی اسید فولیک نیاز دارند؟
به خاطر داشته باشید که:
اسید فولیک به علت تأثیرات سودمند و زیادی که در بدن دارد برای تمامی افراد مورد نیاز می باشد
– اطفال و کودکان
– خانمها در دوران بارداری و شیردهی
– افراد مبتلا به اختلالات قلبی- عروقی
– افراد مبتلا به آنمیا (کم خونی)
– بزرگسالان (بالاتر از ۶۵ سال)