ویتامین ایی موجود در وانا ای نورم لایف یک آنتی اکسیدان قدرتمند است و باعث شادابی پوست، افزایش قوای جنسی و جلوگیری از سرطان می شود.
موارد مصرف وانا ای نورم لایف: این فرآورده به عنوان آنتی اکسیدان جهت کمک به حفظ سلامت بدن و جلوگیری از کمبود ویتامین ای توصیه می گردد
روش مصرف وانا ای نورم لایف: بزرگسالان روزانه 1 عدد کپسول همراه غذا میل کنند.
شرایط نگهداری: در دمای اتاق و دور از دسترس اطفال نگهداری شود.
هشدار مصرف: مصرف این فرآورده در مادران شیرده و باردار توصیه نمی شود و بیماران دیابتی و افرادی که سابقه بیماری قلبی عروقی دارند و یا افرادی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند قبل از مصرف با پزشک معالج خود مشورت نمایند.
ویتامین ای وانا ای نورم لایف
ویتامین ای به عنوان یکی از ویتامین های محلول در چربی جزء اسیدهای چرب غیر اشباع است که در جلوگیری از اکسیداسیون چربی ها غیر اشباع نقش حفاظتی دارد و کمبود آن به کاهش اسیدهای چرب غیر اشباع و در نتیجه اختلال در فعالیت ارگان های سلولی مانند میتوکندری، لیزوزیم و هم چنین غشای سلولی منجر می شود. ویتامین E به طور طبیعی در برخی از غذاها یافت می شود ، به بعضی دیگر اضافه می شود و به عنوان یک مکمل غذایی موجود است. به طور کلی ویتامین E نام کلی برای گروهی از ترکیبات محلول در چربی با فعالیت های آنتی اکسیدانی متمایز است.ویتامینE که به طور طبیعی وجود دارد ، در هشت شکل شیمیایی (آلفا ، بتا- ، گاما- و دلتا توکوفرول و آلفا- ، بتا- ، گاما و دلتا توکوترینو) وجود دارد که دارای سطوح مختلف فعالیت بیولوژیکی هستند. آلفا α- توکوفرول تنها شکلی است که برای تأمین نیازهای انسان شناخته شده است. غلظت سرمی ویتامین E (آلفا توکوفرول) به کبد بستگی دارد که پس از جذب اشکال مختلف از روده کوچک، ماده مغذی را جذب می کند. کبد ترجیحاً فقط آلفا توکوفرول را از طریق پروتئین انتقال آلفا توکوفرول کبدی دوباره ترشح می کند. کبد سایر فرم های ویتامین E را متابولیزه و دفع می کند. در نتیجه، غلظت سلولی و خون در سایر اشکال ویتامین E کمتر از آلفا توکوفرول است و کمتر مورد توجه و تحقیق قرار گرفته است. آنتی اکسیدان ها از سلول ها در برابر اثرات مخرب رادیکال های آزاد (مولکول هایی هستند که حاوی یک الکترون غیر اشتراکی هستند) محافظت می کنند. رادیکال های آزاد به سلول ها آسیب می رسانند و ممکن است در توسعه بیماری های قلبی عروقی و سرطان نقش داشته باشند. الکترون های فاقد اشتراک بسیار پرانرژی بوده و به سرعت با اکسیژن واکنش داده و گونه های اکسیژن واکنشی (ROS) را تشکیل می دهند. در بدن هنگام تبدیل غذا به انرژی، ROS به صورت درون زا تشکیل می شود و ممکن است آنتی اکسیدان ها از سلول ها در برابر اثرات مخرب ROS محافظت کنند. بدن همچنین در معرض رادیکال های آزاد ناشی از قرار گرفتن در معرض محیط مانند دود سیگار، آلودگی هوا و اشعه ماورابنفش از خورشیدقرار می گیرد. ویتامین E یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است که تولید ROS را که هنگام اکسید شدن چربی متوقف می نماید. دانشمندان در حال بررسی این هستند که آیا با محدود کردن تولید رادیکال های آزاد و احتمالاً از طریق مکانیسم های دیگر ، ویتامین E می تواند به پیشگیری یا تأخیر بیماری های مزمن مرتبط با رادیکال های آزاد کمک کند یا خیر؟
ویتامین E علاوه بر فعالیت های خود به عنوان آنتی اکسیدان، در عملکرد سیستم ایمنی نیز نقش دارد و همچنین توسط مطالعات آزمایشگاهی سلول ها در :
- سیگنالینگ سلولی
- تنظیم بیان ژن
- و سایر فرایندهای متابولیکی نیز ایفای نقش می نماید.
آلفا توکوفرول از فعالیت پروتئین کیناز C ، آنزیمی که در تکثیر و تمایز سلول در سلول های عضلانی صاف ، پلاکت ها و مونوسیت ها نقش دارد، جلوگیری می کند. سلول های اندوتلیال ویتامین E پر کننده سطح داخلی رگ های خونی بهتر می توانند در برابر اجزای سلول های خونی چسبیده به این سطح مقاومت کنند. ویتامین E همچنین بیان دو آنزیمی را که متابولیسم اسید آراشیدونیک را سرکوب می کنند، افزایش می دهد، در نتیجه باعث آزاد شدن پروستاسیکلین از اندوتلیوم می شود، که به نوبه خود رگ های خونی را گشاد نموده و تجمع پلاکت ها را مهار می نماید.
کمبود ویتامین E: کمبود ویتامین E نادر است و علائم کمبود در افراد سالم که ویتامین E را از رژیم غذایی خود دریافت می کنند پیدا نشده است. نوزادان نارس با وزن بسیار کم هنگام تولد (کمتر از 1500 گرم) ممکن است کمبود ویتامین E داشته باشند. مصرف مکمل وانا ای نورم لایف ممکن است خطر برخی از عوارضی که بر شبکیه تاثیر می گذارند را کاهش دهد اما از طرفی خطر عفونت را افزایش می دهد. از آنجا که دستگاه گوارش برای جذب ویتامین E به چربی احتیاج دارد، افراد مبتلا به اختلالات سوجذب چربی بیشتر از افراد فاقد چنین اختلالی دچار کمبود می شوند.
علائم کمبود ویتامین E
علائم کمبود شامل:
- نوروپاتی محیطی
- آتاکسی (ناهماهنگی یا بی نظمی حرکات عضلات)
- میوپاتی اسکلتی
- رتینوپاتی (اختلالاتی که موجب آسیب به شبکیه (رتین) چشم میشود)
- و اختلال در سیستم ایمنی است.
به عنوان مثال، افراد مبتلا به بیماری کرون، فیبروز کیستیک، یا عدم توانایی ترشح صفرا از کبد به دستگاه گوارش، اغلب مدفوع چرب داشته و یا دچار اسهال مزمن می شوند. در نتیجه، این افراد به فرم های محلول در آب ویتامین E مانند توکوفریل پلی اتیلن گلیکول 1000 سوکسینات نیاز دارند. برخی از افراد مبتلا به آبلیپوپروتئینمی(abetalipoproteinemia)، یک اختلال ارثی نادر که منجر به عدم جذب چربی در رژیم غذایی می شود، به دوزهای زیادی از مکمل ویتامین E (تقریباً 100 میلی گرم در کیلوگرم یا 5-10 گرم در روز) نیاز دارند. کمبود ویتامین E ثانویه بعد از آبلیپوپروتئینمی باعث مشکلاتی مانند انتقال ضعیف تکانه های عصبی، ضعف عضلانی و تحلیل رفتن شبکیه می شود که منجر به کوری می شود، می گردد. آتاکسی و کمبود ویتامین E (AVED) یکی دیگر از اختلالات نادر و ارثی است که در آن پروتئین انتقال آلفا توکوفرول کبد معیوب یا وجود ندارد. افراد مبتلا به AVED کمبود ویتامین E شدیدی دارند به طوریکه دچار آسیب عصبی می شوند و توانایی راه رفتن را از دست می دهند مگر اینکه مقادیر زیادی ویتامین مکمل E مصرف کنند.
ویتامینE و سلامتی: ادعاهای زیادی در مورد توانایی ویتامین E در ارتقاسلامتی و پیشگیری و درمان بیماری مطرح شده است. مکانیسم هایی که وانا ای نورم لایف از طریق آن می تواند این محافظت را ایجاد کند شامل عملکرد آن به عنوان یک آنتی اکسیدان و نقش آن در فرآیندهای ضد التهابی، مهار تجمع پلاکت ها و تقویت سیستم ایمنی است.
نقش ویتامین E بر بیماری کرونر قلب
مدارکی زیادی وجود دارد که اثبات می نماید ویتامین E می تواند به جلوگیری یا به تأخیر انداختن بیماری عروق کرونر قلب(CHD) کمک کند.مطالعاتنشان داده اند که این ماده مغذی از اکسیداسیون کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) جلوگیری می کند ، تصور می شود که این یک مرحله مهم برای تصلب شرایین است. ویتامین E همچنین ممکن است به جلوگیری از تشکیل لخته خون کمک کند که می تواند منجر به حمله قلبی یا ترومبوآمبولی وریدی شود. چندین مطالعه مشاهده ای، میزان کمتری از بیماری قلبی را با مصرف ویتامین E بالاتر مرتبط دانسته اند. یک مطالعه روی 90،000 پرستار نشان داد که میزان ابتلا به بیماری قلبی در افرادی که بیشترین میزان دریافت ویتامینE در درجه اول از مکمل ها را دارند، 30 تا 40٪ کمتر است. در میان گروهی از 5،133 زن و مرد فنلاندی که به مدت متوسط 14 سال مورد بررسی قرار گرفتند، مصرف بیشتر ویتامین E از مواد غذایی با کاهش مرگ و میر ناشی از CHD همراه بود. با این حال، آزمایشات بالینی تصادفی در مورد اثر مکمل های ویتامین E برای جلوگیری از CHD تردید ایجاد می کند. به عنوان مثال، مطالعه ارزیابی پیشگیری از نتایج قلب (HOPE) ، که تقریباً 10،000 بیمار در معرض خطر حمله قلبی یا سکته مغزی به مدت 4.5 سال مورد بررسی قرار دادند، نشان داد که شرکت کنندگان با مصرف 400 واحد بین المللی در روز ویتامین E طبیعی (268 میلی گرم)، مشکلات قلبی عروقی یا بستری در بیمارستان به علت نارسایی قلبی یا درد قفسه سینه نسبت به گروه دارونما کمتر بود. در مطالعه دیگری، تقریباً 4000 نفر از شرکت کنندگان، 2.5 سال به مصرف ویتامین E ادامه دادند. این محققان دریافتند که ویتامین E تاثیر قابل توجهی در برابر حملات قلبی، سکته مغزی، آنژین ناپایدار، یا مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی یا سایر علل پس از 7 سال مصرف در مقایسه با گروه دارونما ایجاد نمود. با این حال، افرادی که ویتامین E مصرف می کردند ، 13٪ کمتر احتمال داشت که به دلیل نارسایی قلبی در بیمارستان بستری شوند.
آزمایشاتدیگرشواهد قانع کننده ای را نشان می دهد که دوزهای متوسط مکمل های ویتامین E خطر وقوع جدی بیماری قلبی عروقی را در مردان و زنان بالای 50 سال با بیماری قلبی یا دیابت کاهش می دهد. این یافته ها با شواهدی از مطالعه این ویتامین بر آنژیوگرافی و استروژن زنان پشتیبانی می شود، که در آن 423 زن یائسه با درجاتی از تنگی کرونر از مکمل هایی با 400 IU ویتامین E و 500 میلی گرم ویتامین C دو بار در روز به مدت 4 سال استفاده کردند. این مکمل ها مرگ و میر ناشی از تمام علل قلبی عروقی را در زنان مصرف کننده مکمل به طور قابل توجهی کاهش داد. آخرین آزمایش بالینی منتشر شده در مورد اثرات ویتامین E بر قلب و عروق خونی زنان شامل تقریباً 40،000 زن سالم 45 ساله بود که 600 IU ویتامین E طبیعی (402 میلی گرم) در روزهای متناوب و بطور متوسط 10 سال مورد استفاده قرار دادند. محققان هیچ تفاوت معنی داری در میزان وقایع کلی قلبی عروقی (حملات قلبی غیر کشنده، سکته های مغزی و مرگ های قلبی عروقی) یا مرگ و میر ناشی از تمام علل بین گروه ها پیدا نکردند. با این حال، این مطالعه دو نتیجه مثبت و قابل توجه برای زنان مصرف کننده وانا ای نورم لایف پیدا کرد: گروه مصرف کننده 24٪ کاهش در میزان مرگ و میر قلبی عروقی داشتند و آنهایی که بیش از 65 سال سن داشتند، 26٪ کاهش در حمله قلبی غیرطبیعی و 49٪ کاهش در نرخ مرگ قلبی عروقی مشاهده گردید. آخرین کارآزمایی بالینی منتشر شده در مورد ویتامین E و سلامت قلب و عروق مردان شامل تقریباً 15000 پزشک سالم در سنین 50 سال بود که به طور تصادفی برای دریافت 400 IU آلفا توکوفرول مصنوعی (180 میلی گرم) هر روز ، 500 میلی گرم ویتامین C روزانه، انتخاب شدند. در طی یک دوره بررسی 8 ساله ، مصرف ویتامین E و ویتامین C تاثیری بر بروز مشکلات عمده قلبی عروقی، سکته قلبی و سکته مغزی ، نداشت. به طور کلی، آزمایشات بالینی شواهدی مبنی بر استفاده معمول مکمل های ویتامین E از بیماریهای قلبی عروقی یا کاهش عوارض و مرگ و میر آن ارائه کرده اند. با این حال، شرکت کنندگان در این مطالعات عمدتا افراد میانسال یا مسن بوده اند که بیماری قلبی یا فاکتورهای خطر بیماری قلبی را نشان داده اند. برخی از محققان پیشنهاد کرده اند که برای درک قابلیت بالقوه ویتامین E در جلوگیری از CHD ممکن است نیاز به مطالعات طولانی تر در شرکت کنندگان جوان باشد که دوزهای بیشتری از مکمل را مصرف می کنند. برای تعیین اینکه آیا ویتامین E مکمل برای افراد جوان، سالم و بدون خطر ابتلا به CHD ارزش محافظتی دارد، تحقیقات بیشتری لازم است.
نقش ویتامین E بر سرطان
مواد مغذی آنتی اکسیدانی مانند ویتامین E از ترکیبات سلول در برابر اثرات مخرب رادیکال های آزاد محافظت می کند که در صورت عدم کنترل، منجر به توسعه سرطان می گردد. ویتامین E همچنین ممکن است مانع از تشکیل نیتروزامین های سرطان زا در معده از نیتریت های موجود در غذاها شود و با تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن در برابر سرطان محافظت کند. متأسفانه ، آزمایشات و بررسی های انسانی که سعی در ارتباط ویتامین E با بروز سرطان داشته اند نشان داده اند که ویتامین E در بیشتر موارد مفید نیست. در مقاله ای در مطالعه بهداشت زنان ارزیابی کردند که آیا مکمل های ویتامین E ممکن است از افراد در برابر سرطان محافظت کند یا خیر؟ که زنان و مردان55سال مبتلا به بیماری قلبی یا دیابت را به مدت 7 سال مورد بررسی قرار دادند، تفاوت قابل توجهی در تعداد سرطان های جدید یا مرگ ناشی از سرطان در بین افرادی که به طور تصادفی 400 واحد بین المللی (268 میلی گرم) در روز ویتامین E مصرف می نمودند، پیدا نکردند. در مطالعه دیگری در مجله بهداشت زنان، که در آن زنان سالم بالای45 سال، IU 600(402 میلی گرم)ویتامین E طبیعی هر روز به مدت 10 سال دریافت کردند، نتایج نشان داد این مکمل خطر ابتلا به هر نوع سرطان را کاهش نمی دهد. چندین مطالعه بررسی کرده اند که آیا مکمل ویتامین E بر خطر ابتلا به سرطان پروستات تأثیر می گذارد. یک مطالعه بر روی 29000 مرد هیچ ارتباطی بین رژیم غذایی یا مکمل ویتامین E و خطر ابتلا به سرطان پروستات نشان نداد.
با این حال، در میان افراد سیگاری و مردانی که سیگار را ترک کرده بودند، مصرف وانا ای نورم لایف بیش از 400 واحد بین المللی در روز با کاهش معنی دار 71 درصدی خطر ابتلا به سرطان پیشرفته پروستات همراه بود. در یک کارآزمایی بالینی که شامل 29133 مرد سیگاری، مردان به طور تصادفی روزانه 111 واحد (50 میلی گرم) مکمل ویتامین E را برای 5-8 سال مصرف کردند، نتایج نشان داد افرادی که مکمل را مصرف نمودند در مقایسه با افرادی که مکمل ها را مصرف نکرد 32٪ احتمال ابتلا به سرطان پروستات در آنها کاهش یافت. بر اساس نتایج امیدوار کننده این مطالعه، یک کارآزمایی بالینی تصادفی بزرگ، در سال 2001 برای تعیین اینکه آیا مصرف 7-12 سال مکمل روزانه با 400 IU ویتامین E ( 180 میلی گرم)، تعداد سرطان های جدید پروستات را در 35533 مرد سالم 50 ساله و بالاتر کاهش داد. نتایج حاصل از 1.5 سال پیگیری از این آزمایش که طی آن افراد دیگر ویتامین E دریافت نمی کردندنشان داد که مردانی که ویتامین E مصرف کرده بودند 17 درصد کمتر در معرض خطر سرطان پروستات در مقایسه با مردان دارونما بودند . یک مطالعه بر روی زنان در آیووا شواهدی را نشان می دهد که مصرف بیشتر ویتامین E از مواد غذایی و مکمل ها می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ به ویژه در زنان کمتر از 65 سال را کاهش دهد. انجمن سرطان آمریکا یک مطالعه اپیدمیولوژیک انجام داد و ارتباط بین استفاده از مکمل های ویتامین C و ویتامین E و مرگ و میر ناشی از سرطان مثانه را بررسی کرد. از بین تقریباً یک میلیون بزرگسال که بین سالهای 1982 و 1998 مورد بررسی قرار گرفتند، بزرگسالانی که به مدت 10 سال یا بیشتر مکمل ویتامین E مصرف کرده اند، خطر مرگ ناشی از سرطان مثانه در آنها کاهش یافت.
نقش ویتامین E در اختلالات چشم
تخریب ماکولای وابسته به سن (AMD) و آب مروارید از مهمترین علل کاهش چشمگیر بینایی در افراد مسن است. علت آنها معمولاً ناشناخته است، اما فرض شده است که اثرات تجمعی استرس اکسیداتیو در این امر نقش دارد. در این صورت، می توان از مواد مغذی با عملکرد آنتی اکسیدانی مانند ویتامین E برای پیشگیری یا درمان این بیماری ها استفاده کرد. مطالعات همگروهی احتمالی نشان داده است که افرادی که رژیم غذایی نسبتاً زیادی از ویتامین E دریافت می کنند (مثلاً 20 میلی گرم در روز ،30 واحد بین المللی) تقریباً 20 درصد کمتر از افراد با مصرف کم خطر ابتلا به AMD دارند. یک مطالعه بالینی تصادفی بزرگ، در بررسی میزان ابتلا به تخریب ماکولای وابسته به سننشان داد که شرکت کنندگان در معرض خطر ابتلا پیشرفته تخریب ماکولای وابسته به سن، با مصرف روزانه مکمل حاوی ویتامین E ، بتاکاروتن (15 میلی گرم) ، ویتامین C، روی (80 میلی گرم) و مس ( 2 میلی گرم) 23 % کمتر در مقایسه با گروه دارونما در معرض خطر قرار داشتند. چندین مطالعه مشاهده ای رابطه بالقوه ای بین مکمل های ویتامین E و خطر تشکیل آب مروارید را نشان داده است. یک مطالعه آینده نگر نشان داد که وضوح لنز در شرکت کنندگان مکمل ویتامین E و کسانی که سطح ویتامین خون بیشتری دارند، برتر است در مطالعه دیگری، استفاده طولانی مدت از مکمل های ویتامین E با پیشرفت کندتر تیرگی لنز مربوط به سن مرتبط بود. به طور کلی، شواهد موجود در بررسی رابطه مکمل های ویتامین E، به تنهایی یا در ترکیب با سایر آنتی اکسیدان ها، نشان می دهد که مصرف آنها می توانند خطر ابتلا به AMD یا آب مروارید را کاهش دهند.
نقش ویتامین E در زوال شناختی
مغز دارای مصرف اکسیژن بالا و اسیدهای چرب اشباع نشده و غیر اشباع فراوان در غشای سلول عصبی است. محققان فرض می کنند که آسیب رادیکال های آزاد تجمعی به مرور زمان به سلول های عصبی منجر به کاهش شناختی و بیماری های نورودژنراتیو مانند بیماری آلزایمر می شود. بنابراین ممکن است مصرف آنتی اکسیدان های یا مکمل هایی (مانند ویتامین E) تا حدی از بروز این بیماری محافظت نماید. این فرضیه با نتایج یک کارآزمایی بالینی در 341 بیمار مبتلا به بیماری آلزایمر با شدت متوسط که به طور تصادفی برای دریافت دارونما، و ویتامین E ، یک بازدارنده مونوآمین اکسیداز (سلژین) تعیین شده بودند، نتایج مثبتی را گزارش نمود. آزمایش ها نشان می دهد ویتامین E یک عامل افزایش دهنده سیستم ایمنی است که زوال شناختی و کاهشحافظه را به تأخیر میاندازد، همچنین از تولید پراکسید هیدروژن کاسته و مرگ سلول را به تأخیر می اندازد. به طور کلی پژوهش های گسترده نشان می دهد ویتامین E در تقویت، بهبود حافظه و مهارت های یادگیری نقش دارد. این ویتامین با ساختارشیمیایی اختصاصی می تواند با غلبه بر رادیکال های آزاد، فرآیند کاهش حافظه را به تأخیر انداخته و میزان افسردگی را کاهش دهد. برخی از مطالعات نشان می دهد در افرادیکه آنتی اکسیدان و مکمل ویتامین E را مصرف می کنند امکان ابتلا به آلزایمرکاهش می یابد. همچنین این ویتامین با ماهیت لیپیدی خود باعث افزایش پایداری زیستی و محافظت از غشا می شود و از پراکسیداسیون ترکیبات لیپیدی جلوگیری و در مهار رادیکال های آزاد و کاهش استرس اکسیداتیو نقش دارد . پژوهش های دهه های اخیر نشان داده است ویتامین E از پیشرفت بعضی از بیماریها مانند آلزایمر که باعث کاهش قدرت ذهنی و فیزیکی می شود، جلوگیری می کند. کمبود آن نیز باعث کاهش قدرت حافظه می شود، همچنین دارای اثرات حفاظتی از سیستم عصبی در برابر اختلال حافظه در افراد مسن است. به طورکلی، این ویتامین در روند حفظ حافظه سودمند است. در پژوهشی که در یکی از ایالت های آمریکا انجام شد مشخص گردید ترکیبی از ویتامین C و E می تواند باعث کاهش 11% بیماری شده و 12% نیز از شیوع ابتلا به بیماری جلوگیری کند. تحقیقات منتشرشده در مجله های پزشکی نشان می دهد ویتامین E با خواص اکسیدانی خود باعث کاهش افسردگی و مرگ در بیماران مبتال به آلزایمر می شود. برخی از مطالعات نشان داده است افرادیکه از آنتی اکسیدان ها و مکمل های ویتامین E استفاده می کنند شیوع پایین تری از آلزایمر دارند. همچنین ویتامین E در درمان بیماری عصبی، پارکینسون و آلزایمر مورد استفاده قرار گرفته و باعث کاهش روند این بیماری ها می شود . در آزمایش ها نشان داده شده است استفاده از ویتامین E موجب کاهش زوال مغز شده و از کاهش ضخامت لـوپ تمپـورال داخـل مغـز نیـز جلـوگـیـری می کـند. اعتقاد بر این است که مصرف ویتامین E باعث بهبود حافظه کوتاه مدت، عملکرد روانی و حافظه کلامی می شود. محققان گزارش کردند ویتامین E علیه آسیب نورونی ناحیه هیپوکامپ در حیوانات افسرده، اثر حفاظتی داشته و مغز را از آسیب حفظ می کند، همچنین روند وخامت بیماری آلزایمر را در افراد کند می کند. در مطالعه ای در سال 2005 در مدت 3 سال روی حافظه انجام دادند نشان داد حافظه افرادی که در فاصله زمانی زیاد، ویتامین E را با دوز 455 دریافت کرده اند، نسبت به افرادی که این ویتامین را مصرف نکرده اند بهبود یافته است.
درمان پسوریازیس: نقش وانا ای نورم لایف در پسوریازیس در زمینه فعالیت آنتی اکسیدانی آن و ارتباط با متابولیسم سلنیوم مطرح شده است. از طرفی کمبود ویتامینE می تواند جوش هایی شبیه درماتیت سبوریک ایجاد کند.
کاهش استئوپروز: استئوپروز با كاهش توده استخوانی و افزايش شكستگی استخوان همراه است و از بيماری های رايج در كشور ماست. نگرش به تأثير استرس اكسيداتيو به عنوان عامل دخيل در ايجاد عارضه پوكی استخوان، يک نگرش نوين است كه زمينه ساز تحقيقات تازه ای بوده است. نتايج تحقيقات سلولی مولكولی دراين باره، توضيحاتی برای تأثيرگذاری استرس اكسيداتيو بر روی تراكم استخوان ها ارائه داده اند، از جمله اينكه استرس اكسيداتيو هم استئوكلاستوژنی را افزايش داده و هم تمايز استئوبلاست ها و در نتيجهاستخوان سازی را مهار می نمايد. استئوبلاست ها می توانند اكسيژن فعال بين سلولی ايجاد كنند كه منجر به مرگ سلولی می شود و آنتی اكسيدان هايی از قبيل ويتامينEو پلی فنول ها در جهت خنثی سازی اين عملكرد مخرب، تأثير می گذارند.
دیابت بارداری
دیابت بارداری یک اختلال هتروژنـوس مـی باشـد.دیابـت بـارداری شایع ترین اخـتلال متابولیـک در دوران بـارداری اسـت کـه سالانه در 10-1 درصد از بارداری ها رخ می دهد. زنان مبتلا به دیابت بارداری، با احتمال بیشتری نشانگرهای مربوط به بیماري های قلبی - عروقی شامل افزایش سـطوح لیپید پراکسیداز و کاهش سطوح آنتی اکسیدانی را ارائه مـی دهند. بنابراین افزایش سـطح قنـد خـون بـا القـاء اسـترس اکسیداتیو و کاهش دفاع آنتـی اکسـیدانی همـراه اسـت. ویتامینE یکی از مهمترین آنتی اکسیدان هـای محلـول در چربی است، ویتامینEبه عنوان قسمتی از سیستم دفـاعی آنتـی اکسـیدانی در بـه دام انـداختن پروکسـی رادیکـال هـا مستقیماً با پروکسیل و رادیکال های سوپراکسید و اکسیژن آزاد واکنش نشان می دهد و از پراکسیداسیون لیپیدی غشـاء محافظت می کند. کمبود ویتامین E با افزایش پراکسـیداز و آلدئیدها در بسیاری از بافت ها همراه است. مطالعـات تـاثیر دریافـت وانا ای نورم لایف را بـر غلظـت گلـوکز هموگلوبولین در انسان مورد بررسـی قـرار داده انـد گـزارش کـرده انـد کـه دریافـت مقـادیر بـالا از توکوفرول به شکل خوراکی بـه وسـیله بیمـار ان مبـتلا بـه دیابت با کاهش غلظت هموگلوبینی همراه بـوده اسـت. این محققان علـت ایـن کـاهش را اینگونه تفسیر نمودند که کاهش سطوح آنتی اکسیدان هـای غیرآنزیمی ممکن است از افزایش چرخه، برای جلـوگیری از آسیب های اکسیداتیو در این بیماران و افزایش فعالیت دفـاع آنتی اکسیدانی بر علیه آسیب های استرس اکسیداتیو در زنـان مبتلا به دیابت بارداری منشاء گیرد.
کاهش ابتلا به مسمومیت حاملگی: مسموميت حاملگی يكی از علل عمده مرگ و مير مادران و يكی از علل ايجاد زايمان زودرس می باشد. استرس اكسيداتيو يک مكانيسم شناخته شده در پاتوفيزيولوژی آسيب اندوتليوم عروق و عمل غير طبيعی عروق در مسموميت حاملگی می باشد. در مطالعات ميزان استرس اكسيداتيو در جفت بيماران مسموميت حاملگی بيشتر از بيماران طبيعی بوده است. ويتامين E وقفه دهنده های قوی ليپيد پراكسيديشن می باشند. بنابراين اضافه كردن ويتامينE می تواند در كاهش استرس اكسيداتيو و جلوگيری يا توقف آسيب اندوتليوم و پيشرفت مسموميت حاملگی موثر باشد.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.