موارد مصرف :
- کمک به درمان کمخونی
- کمک به افزایش سریع گلبولهای قرمز خون
- تقویت و حفظ سلامتی سیستم ایمنی بدن
- افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت و استرس
- افزایش اکسیژنرسانی به سلولها
- افزایش جذب آهن
دستور مصرف : روزانه 1 عدد ، بهتر است یک ساعت قبل از غذا میل شود.
شرایط نگهداری : در محل خشک و خنک و دور از دسترس اطفال نگهداری شود.
موارد هشدار و نکات قابل توجه :
- در دوران بارداری و شیردهی با نظر پزشک مصرف شود.
- این محصول صرفا مکمل غذایی بوده و برای تشخیص ، درمان و یا درمان بیماری نمی باشد.
- در صورت وجود هرگونه حساسیت به مواد اولیه بیشتر از دوز پیشنهادی روزانه استفاده نشود.
- حاوی ویتامین ث، ویتامین ب ۱۲، روی و مس
- محصولی با فراهمی زیستی بالا به صورت ملح گلوکونات
اجزای تشکیل دهنده :
روی: از عناصر ضروری بدن، بسیار مؤثر در تولید پروتئینها در بدن، مؤثر در حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن
ویتامین C: آنتیاکسیدان، کمک به افزایش جذب آهن غذا، مؤثر در ساخت هموگلوبین، کمک به حفظ تعادل پروتئینها، مؤثر در حفظ عملکرد سیستم ایمنی بدن، کمک به شادابی بدن، مؤثر در رفع خستگی
ویتامین B12: مؤثر در عملکرد صحیح مغز، اعصاب، سلولهای خونی و بسیاری از قسمتهای دیگر بدن؛ کمبود ویتامین ب ۱۲ موجب کمخونی میشود.
مس: از املاح معدنی مهم و موردنیاز بدن، مؤثر در تولید و ذخیره آهن، کمک به ساخت هموگلوبین و گلبول قرمز. کمبود مس موجب کمخونی میشود. مس بیشتر در استخوانها و ماهیچهها ذخیره میشود.
بابونه: ضد التهاب، مؤثر در سلامت سیستم ایمنی بدن، کمک به رفع مشکلات گوارشی
آسهرولا (Acerola): میوهای شبیه آلبالو، آنتیاکسیدان و بسیار غنی از ویتامین C، مؤثر در سلامت قلب و سیستم ایمنی بدن، کمک به افزایش جذب آهن
جوانه گندم: آنتیاکسیدان، تقویتکننده بدن و محرک سیستم ایمنی
آهن:
از املاح معدنی موردنیاز بدن، موجود در هموگلوبین گلبولهای قرمز خون؛ ضروری در زمان نقل و انتقال اکسیژن و دی اکسید کربن؛ مؤثر در بسیاری از واکنشهای شیمیایی بدن
آهن یک ماده معدنی حیاتی برای عملکرد مناسب هموگلوبین است.( پروتئین مورد نیاز برای انتقال اکسیژن در خون). آهن همچنین در انواع فرایندهای مهم بدن نقش دارد. کمبود آهن در خون می تواند منجر به یک سری مشکلات جدی سلامتی از جمله کم خونی فقر آهن شود.
حقایقی درباره آهن
میزان مجاز توصیه شده روزانه (RDA)در سنین مختلف متفاوت است، اما زنان باردار بیشترین نیاز را دارند. کمبود آهن در خانم های ورزشکار بیشتر دیده می شود. صدف های کنسرو شده ، غلات غنی شده و لوبیای سفید بهترین منبع آهن در رژیم غذایی هستند. آهن زیاد می تواند خطر سرطان کبد و دیابت را افزایش دهد.
فواید آهن
آهن به حفظ بسیاری از عملکردهای حیاتی در بدن از جمله:
- افزایش انرژی
- تمرکز عمومی
- بهبود فرآیندهای دستگاه گوارش
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- بارداری سالم
- و تنظیم دمای بدن کمک می کند.
فواید آهن اغلب تا زمانی که فرد به میزان کافی نرسد، مورد توجه قرار نمی گیرد.
علایم کم خونی فقر آهن
کم خونی فقر آهن می تواند باعث:
- خستگی
- تپش قلب
- رنگ پریدگی پوست
- تنگی نفس شود.
بارداری سالم
آهن برای حفظ بارداری سالم مهم است. حجم خون و تولید گلبول های قرمز در دوران بارداری به طور چشمگیری افزایش می یابد تا اکسیژن و مواد مغذی جنین در حال رشد را تأمین کند. در نتیجه ، تقاضا برای آهن نیز افزایش می یابد. در حالی که بدن به طور معمول جذب آهن را در دوران بارداری به حداکثر می رساند، مصرف ناکافی آهن یا سایر عوامل موثر بر نحوه جذب آهن می تواند منجر به کمبود آهن شود.
خطر کمبود آهن در دوران بارداری : مصرف کم آهن در دوران بارداری :
- خطر تولد زودرس نوزاد
- وزن کم هنگام تولد
- اختلال رشد شناختی یا رفتاری در نوزادان را افزایش می دهد.
- زنان باردار با آهن کم ممکن است بیشتر در معرض عفونت باشند زیرا آهن سبب تقویت سیستم ایمنی می گردد. واضح است که مصرف مکمل های آهن برای زنانی که هم باردار هستند و هم کمبود آهن دارند، مورد نیاز است. توصیه می شود که همه زنان باردار باید هر روز در دوران بارداری 30 تا 60 میلی گرم مکمل آهن مصرف کنند، صرف نظر از مقدار آهنی که در بدن آنها وجود دارد.
افزایش انرژی
آهن کافی در رژیم غذایی می تواند بر کارآیی بدن برای استفاده از انرژی تأثیر بگذارد. آهن اکسیژن را به عضلات و مغز می رساند و برای عملکرد ذهنی و جسمی بسیار مهم است. سطح پایین آهن ممکن است منجر به عدم تمرکز، افزایش تحریک پذیری و کاهش استقامت منجر شود.
بهبود عملکرد ورزشی
کمبود آهن در بین ورزشکاران ، به ویژه زنان جوان ورزشکار، بیشتر از افرادی است که سبک زندگی فعالی ندارند. برخی از متخصصان پیشنهاد می کنند که زنان ورزشکار استقامتی باید روزانه 10 میلی گرم آهن دریافت نمایند. کمبود آهن در ورزشکاران باعث کاهش عملکرد ورزشی و تضعیف سیستم ایمنی بدن آنها می شود. کمبود هموگلوبین می تواند عملکرد بدن را در هنگام فعالیت های جسمی بسیار کاهش دهد، زیرا توانایی بدن در انتقال اکسیژن به عضلات کاهش می یابد. در بزرگسالان ، دوزهای مکمل خوراکی آهن می تواند به میزان 60 تا 120 میلی گرم آهن اولیه در روز باشد.
عوارض جانبی
ناراحتی معده از عوارض جانبی رایج مصرف مکمل آهن است، بنابراین بهتر است دوزهای مصرفی را در طول روز تقسیم نماید. افرادی که به یک اختلال ژنتیکی به نام هموکروماتوز مبتلا هستند، در معرض خطر بالای اضافه بار آهن هستند زیرا در مقایسه با افراد فاقد این بیماری آهن بسیار بیشتری از غذا جذب می کنند. این امر می تواند منجر به تجمع آهن در کبد و سایر اندام ها شود. همچنین می تواند باعث ایجاد رادیکال های آزاد شود که به سلول ها و بافت ها از جمله کبد ، قلب و پانکراس آسیب می رسانند و همچنین خطر ابتلا به برخی سرطان ها را افزایش می دهد. مصرف مداوم مکمل های آهن که بیش از 20 میلی گرم آهن دارند، می تواند باعث:
- حالت تهوع
- استفراغ
- درد معده شود ، به خصوص اگر مکمل به همراه غذا مصرف نشود.
در موارد شدید، مصرف بیش از حد آهن می تواند منجر به:
- نارسایی عضو
- خونریزی داخلی
- کما
- تشنج و حتی مرگ شود.
برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف زیاد آهن می تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد. تحقیقات دیگر نشان می دهد که سطح بالای آهن ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد. اخیراً ، دانشمندان شروع به بررسی نقش احتمالی آهن اضافی در ایجاد و پیشرفت بیماری های عصبی مانند بیماری آلزایمر و پارکینسون کرده اند. مکمل های آهن می توانند جذب چندین دارو را کاهش دهند، از جمله لوودوپا، که برای درمان سندرم پای بی قرار و بیماری پارکینسون استفاده می شود و و لووتیروکسین که برای درمان تیروئید کم کار استفاده می گردد. در مورد مصرف مکمل آهن با پزشک خود مشورت کنید، زیرا برخی از نشانه های افزایش مقدار آهن در بدن می تواند شبیه علائم کمبود آهن باشد. آهن اضافی می تواند خطرناک باشد و مصرف مکمل های آهن به جز در مواردی که کمبود آن تشخیص داده شده باشد یا زمانی که فرد در معرض خطر کمبود آهن قرار دارد، توصیه نمی شود.
مقدار مناسب مصرف
میزان توصیه شده روزانه (RDA)برای آهن به سن و جنسیت بستگی دارد.
نوزادان:
0 - تا 6 ماه: 0.27 میلی گرم
7 تا 12 ماهگی: 11 میلی گرم
فرزندان:
1 تا 3 سال: 7 میلی گرم
4 تا 8 سال: 10 میلی گرم
مردان:
9 تا 13 سال: 8 میلی گرم
14 تا 18 سال: 11 میلی گرم
19 سال به بالا: 8 میلی گرم
زنان:
9 تا 13 سال: 8 میلی گرم
14 تا 18 سال: 15 میلی گرم
19 تا 50 سال: 18 میلی گرم
51 سال به بالا: 8 میلی گرم
در دوران بارداری: 27 میلی گرم
هنگام شیردهی بین 14 تا 18 سالگی: 10 میلی گرم
هنگام شیردهی در سنین بالاتر از 19 سال: 9 میلی گرم
توضیحات : قرص فرولایف مکمل غذایی آهن، مؤثر در کمک به درمان کم خونی و افزایش گلبولهای قرمز خون - محصول کمپانی فارمالایف (Pharmalife) کشور ایتالیا