موارد مصرف :
کمک به تامین ویتامین ها و مینرال های مورد نیاز جهت بهبود سیستم ایمنی، تغذیه و متابولیسم بدن و نهایتا رشد و نمو مناسب ذهنی و جسمانی در اطفال و کودکان
دستور مصرف :
- کودکان 2 تا 6 سال: 1 قاشق مرباخوری در روز
- کودکان 6 تا 12 سال: 2 قاشق مربا خوری در روز
- کودکان بزرگتر و افراد بالغ: 2 تا 3 قاشق مربا خوری در روز
* قبل از مصرف شربت را تکان دهید.
ویتامین E : ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است. و به محافظت از سلول ها در برابر آسیب کمک می نماید. ویتامین E محلول در چربی است واین بدان معنی است که بدن آن را ذخیره کرده و در صورت لزوم از آن استفاده می کند. این ماده مغذی ضروری به طور طبیعی در بسیاری از غذاها وجود دارد. همچنین به عنوان مکمل غذایی نیز دردسترس است. اصطلاح ویتامین E هشت ترکیب مختلف را یادآوری می نماید که مهمترین و فعال ترین این ترکیب ها در بدن انسان آلفا توکوفرول می باشد.
افرایش طول عمر سلول ها با مصرف ویتامین E :
هنگامی که سلولها در معرض مولکول هایی به نام رادیکال های آزاد قرار می گیرند، روند اکسیداسیون و تسریع پیری در بدن اتفاق می افتد. رادیکال های آزاد سلول های سالم را ضعیف و تجزیه می کنند. این مولکول ها ممکن است در ایجاد بیماری های قلبی و سرطان نیز نقش داشته باشند. رادیکال های آزاد در نتیجه فرآیندهای طبیعی بدن تشکیل می شوند. آنها باعث آسیب هایی می شوند که عمر سلول ها را کوتاه می نمایند. طبق موسسه ملی بهداشت (NIH)، ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است که ممکن است به کاهش آسیب رادیکال های آزاد کمک و روند پیری سلول ها را کند نماید. محققان استفاده از ویتامینE را به عنوان درمان انواع بیماری های دژنراتیو، از جمله: سخت شدن سرخرگ ها، فشار خون بالا، بیماری قلبی، سرطان
چه افرادی بهتر است از این ویتامین استفاد کنند؟
ویتامین E ممکن است به افرادی که در معرض آلودگی های بیشتر زیست محیطی قرار دارند و یا سبک زندگی آنها درست نیست، کمک می نماید. تولید رادیکال های آزاد در موارد زیر ممکن است افرایش یابد:
- سیگار کشیدن
- در معرض آلودگی هوا قرار گرفتن
- در معرض اشعه ماورا بنفش (نور خورشید) قرار گرفتن
- در برابر ویتامین E ممکن است به ترمیم سلول های آسیب دیده کمک کند. تامین منظم ویتامین E از طریق رژیم غذایی دشوار است. در صورتی که به منابع غذایی سرشار از این ویتامین دسترسی ندارید از مکمل های حاوی ویتامین E استفاده نماید.
منابع غذایی سرشار از ویتامین E: تخمه آفتابگردان ، بادامها، آووکادو، اسفناج، کدو حلوایی، کیوی، کلم بروکلی، انبه، آواکادو، ماهی سالمون، ماهی قزل آلا، میگو، گوشت قرمز، روغن زیتون
فلز روی:
روی یک ریز مغذی ضروری است که برای حفظ سلامتی تمام سلول های بدن نقش مثبتی دارد. بعد از آهن به عنوان فراوان ترین ماده معدنی کمیاب در بدن می باشد. مکمل های روی به اشکال مختلف موجود است، و اغلب برای درمان مجموعه ای از بیماری ها استفاده می شود. تحقیقات نشان می دهد که این ماده معدنی سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود، سطح قند خون را تثبیت می کند و به سلامت پوست، چشم و قلب نیز کمک می نماید.
فواید عنصر روی :
- تقویت سیستم ایمنی
- کاهش مدت زمان سرماخوردگی
- آنتی اکسیدان
- کاهش التهاب و محافظت در برابر بیماری های مزمن، مانند بیماری های قلبی، سرطان و دیابت
- کنترل قند خون: روی به دلیل نقش خود در کنترل قند خون و ترشح انسولین بسیار مشهور است. انسولین هورمونی است که مسئول انتقال قند از جریان خون به بافت های بدن است. برخی تحقیقات نشان می دهد که روی می تواند به ثابت نگه داشتن سطح قند خون کمک کرده و حساسیت بدن به انسولین را بهبود بخشد. مکمل های روی در افزایش کنترل کوتاه مدت و بلند مدت قند خون در افراد دیابتی موثر هستند. همچنین روی می تواند به کاهش مقاومت به انسولین کمک کند، که می تواند توانایی بدن را برای استفاده موثر از انسولین برای حفظ سطح طبیعی قند خون بهبود بخشد.
- مبارزه با آکنه: مکمل های روی اغلب برای تقویت سلامت پوست و درمان بیماری های شایع پوستی مانند آکنه استفاده می شوند. تحقیقات متعدد نشان داده شده است که سولفات روی برای کاهش علائم آکنه شدید بسیار مفید می باشد. مکمل های روی اغلب نسبت به سایر روش های درمانی ارجحیت دارند زیرا ارزان، موثر و با عوارض جانبی بسیار کمتری همراه هستند.
- سلامت قلب را بهبود می بخشد: بیماری قلبی یک مشکل جدی است، تقریباً 33٪ از مرگ و میر در سراسر جهان به دلیل مشکلات قلبی می باشد. برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف روی چندین فاکتور ابتلا به بیماری های قلبی را بهبود می بخشد و حتی ممکن است سطح تری گلیسیرید و کلسترول را کاهش دهد. مکمل های روی به کاهش سطح کلسترول LDL کل و بد و همچنین تری گلیسیرید خون کمک می کنند، که می تواند به طور بالقوه در جلوگیری از بیماری های قلبی موثر باشد. علاوه بر این ، یک مطالعه نشان داد که مصرف بیشتر روی با سطح پایین تر فشار خون سیستولیک ارتباط دارد. با این حال، تحقیقات ارزیابی اثرات مکمل ها بر فشار خون محدود است. تحقیقات دیگر نشان می دهد که سطح پایین روی با خطر بیشتر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب همراه باشد.
- تخریب ماکولا را کند می کند: دژنراسیون ماکولا یک بیماری شایع چشم است و یکی از اصلی ترین دلایل از دست دادن بینایی در سراسر کره زمین است. مکمل های روی اغلب برای کند کردن پیشرفت تخریب ماکولای وابسته به سن (AMD) و محافظت در برابر از دست دادن بینایی و نابینایی استفاده می شوند. یک مطالعه در افراد مبتلا به AMD نشان داد که مصرف روزانه 50 میلی گرم سولفات روی به مدت سه ماه پیشرفت بیماری را کند می نماید. به همین ترتیب، نتایج یک بررسی دیگر از 10 مطالعه گزارش نمود که مکمل زینک در کاهش خطر پیشرفت به دژنراسیون ماکولا پیشرفته موثر است. با این حال، مطالعات دیگر در این بررسی نشان می دهد که مکمل های روی به تنهایی ممکن است بهبود چشمگیری نداشته باشند و برای به حداکثر رساندن نتایج باید با سایر گزینه های درمانی همراه شود.
عوارض جانبی :
- مصرف مکمل های روی با توجه به دستور العمل مصرف آن، روشی ایمن و موثر برای افزایش مصرف روی و استفاده از جنبه های مختلف سلامتی آن می باشد. با این حال، دارای عوارض جانبی، از جمله: حالت تهوع، استفراغ، اسهال و درد معده همراه است.
- مصرف بیش از 40 میلی گرم در روز از عنصر روی می تواند علائمی شبیه به آنفولانزا مانند تب، سرفه، سردرد و خستگی ایجاد نماید.
- روی همچنین می تواند در بدن در جذب مس اختلال ایجاد کند و به مرور منجر به کمبود این ماده معدنی کلیدی گردد. علاوه بر این، نشان داده شده است که مکمل های روی در جذب برخی از آنتی بیوتیک ها تداخل ایجاد می کنند و در صورت مصرف همزمان، اثر آنها کاهش می یابد.
- برای کاهش خطر عوارض جانبی، با توجه به دوز توصیه شده استفاده کنید و از تجویز بیش از حد مجاز 40 میلی گرم در روز خودداری کنید (مگر اینکه زیر نظر پزشک باشد).
- اگر بعد از مصرف مکمل های روی عوارض جانبی مشاهده کردید، دوز مصرفی خود را کاهش دهید و در صورت ادامه علائم با پزشک متخصص مشورت کنید.
کلسیم:
کلسیم یک عنصر معدنی و فراوانترین ماده معدنی است که در بدن یافت می شود. همراه با پتاسیم و منیزیم، کلسیم برای انقباض عضلات و هدایت عصب ضروری است. یک عنصر ضروری پایه برای ساختار استخوان است و به طور طبیعی در اشکال مختلف و در بسیاری از غذاها وجود دارد. گلوکونات کلسیم فرم ویژه ای از کلسیم است که در اسید گلوکونیک، اسید کربوکسیلیک موجود در گیاهان (به ویژه میوه ها) و عسل یافت می شود. کلسیم از نظر پزشکی به اشکال مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد، از جمله کلرید کلسیم، فرمات کلسیم، سیترات کلسیم یا گلوکونات کلسیم. گلوکونات کلسیم وریدی و کلرید کلسیم معمولاً در داروهای اورژانسی استفاده می شود.
فواید سلامتی کلسیم :
گلوکونات کلسیم معمولاً در شرایط اضطراری برای درمان چندین بیماری استفاده می شود. برای پایین آوردن سطح کلسیم خون در حد نرمال مناسب نیست. در عوض ، گلوکونات کلسیم برای کاهش علائم و نشانه های سطح پایین کلسیم یا سطح بالای پتاسیم استفاده می شود. گلوکونات کلسیم به عنوان مکمل کلسیم در دسترس است، اما سایر داروهای حاوی کلسیم برای حفظ سطح کلسیم سالم در بدن موثرتر هستند.
هیپوکلسمی (سطح پایین کلسیم) :
کمبود کلسیم منجر به بروز بیماری های مختلف می شود. علائم و نشانه های هیپوکلسمی به حاد یا مزمن بودن آن بستگی دارد. هیپوکلسمی حاد می تواند باعث گرفتگی عضلات در دست و پا و گرفتگی عضلات بزرگ یا شکم شود. سطح پایین کلسیم همچنین می تواند به رفلکس های تحریک پذیر و دیس ریتمی های قلبی منجر شود.
کمبود ویتامینD : فاکتورهای زیر می تواند دلیل کمبود این ویتامین باشد: کمبود ویتامینD در رژیم غذایی، نارسایی کلیوی، نارسایی کبدی. کمبود ویتامین D و هیپوکلسمی با یکدیگر ارتباط دارند و اغلب با هم درمان می شوند.
کم کاری تیروئید :
کمبود هورمون پاراتیروئید(PTH) در بدن به عنوان کم کاری تیروئید شناخته می شود. هیپو پاراتیروئیدیسم می تواند منجر به هیپوکلسمی شود ، که می تواند اولین نشانه هیپ وپاراتیروئیدیسم نیز باشد.
هیپرکالمی :
انقباض عضله و هدایت عصبی به تعادل مناسب پتاسیم و کلسیم در خون و بافت های بدن متکی است. هیپرکالمی حاد (سطح بالایی از پتاسیم در خون) اساساً همان اثر هیپوکلسمی بر روی فیزیولوژی عضلات و اعصاب دارد. استفاده از گلوکونات کلسیم وریدی می تواند به تعادل در اثرات افزایش پتاسیم کمک کند.
مصرف بیش از حد مسدود کننده کانال کلسیم :
داروهای فشار خون که به عنوان مسدود کننده های کانال کلسیم شناخته می شوند با کاهش سرعت واکنش کلسیم در غشای سلول های عضلانی، فشار خون را کاهش می دهند. این اثر بافت ماهیچه ای قلب را کاهش می دهد و فشار خون را به طور کلی کاهش می دهد. متخصصان کلسیم وریدی را از طریق گلوکونات کلسیم یا کلرید کلسیم برای مصرف بیش از حد مسدود کننده های کانال کلسیم توصیه می کنند.
عوارض جانبی کلسیم:
- عوارض جانبی احتمالی گلوکونات کلسیم به روش تجویز آن بستگی دارد. تجویز سریع وریدی نسبت به دوز خوراکی طولانی مدت ممکن است منجر به واکنش فوری شدیدتری شود. کلسیم خوراکی به احتمال زیاد منجر به اثرات منفی بر دستگاه گوارش می شود. بسیاری از عوارض جانبی گلوکونات کلسیم شبیه علائم افزایش کلسیم در جریان خون (هایپرکلسمی) است. از جمله این عوامل می توان به: ضعف، گیجی، خستگی، سردرد، تهوع و استفراغ، یبوست، درد، بی حسی و سوزن سوزن شدن در انگشتان دست و پا عکس العمل های آلرژیتیک اشاره نمود.
علائم و نشانه های معمول آنافیلاکسی شامل: کهیر، خارش، خس خس سینه، تنگی نفس، مشکل در بلع، گیجی، فشار خون پایین و از دست دادن هوشیاری است.
بیوتین:
بیوتین یک ماده مغذی ضروری است که به طور طبیعی در برخی غذاها وجود دارد و به عنوان یک مکمل غذایی در دسترس است. این ویتامین محلول در آب یک عامل برای پنج کربوکسیلاز است (پروپیونیل-کوآ کربوکسیلاز ، پیروات کربوکسیلاز ، متیل کلروتونیل-کوآ کربوکسیلاز [MCC] ، استیل کوآ کربوکسیلاز 1 و استیل کوآ کربوکسیلاز 2) که مراحل مهم سوخت و ساز بدن، چربی را کاتالیز می کند. بیوتین همچنین نقش اصلی را در اصلاح هیستون ، تنظیم ژن (با اصلاح فعالیت فاکتورهای رونویسی) و سیگنالینگ سلولی ایفا می کند.
کمبود بیوتین :
کمبود بیوتین نادر است و کمبود شدید بیوتین در افراد سالم که از یک رژیم غذایی مختلط طبیعی استفاده می کنند هرگز گزارش نشده است. علائم و نشانه های کمبود بیوتین به طور تدریجی ظاهر می شود و می تواند شامل نازک شدن مو با پیشرفت از دست دادن تمام موهای بدن باشد. بثورات پوسته پوسته و قرمز در اطراف دهانه های بدن (چشم ، بینی ، دهان). ورم ملتحمه اسیدوز کتولاستیک (که درصورتیکه تولید لاکتات بیش از میزان ترشح لاکتات باشد) و اسیدوریا (مقادیر غیرطبیعی اسید در ادرار) رخ می دهد. تشنج، عفونت پوستی، ناخن شکننده، یافته های عصبی (به عنوان مثال ، افسردگی ، بی حالی ، توهم و پارستزی اندام ها) در بزرگسالان. و هیپوتونی ، بی حالی و تاخیر در رشد در نوزادان. توزیع بثورات و غیرمعمول چربی صورت در افراد مبتلا به کمبود بیوتین به عنوان رخساره کمبود بیوتین شناخته می شود.