موارد مصرف شربت اپتایزر فیشرکیندر:
- حاوی ویتامین D3، عصاره گیاهان شنبلیله، زردچوبه، زنجبیل، کاسنی، رزماری
- تقویت اشتها در کودکان و نوجوانان
- مورد نیاز در کودکان دچار سوء تغذیه
- مناسب برای کودکان با رشد جسمی و ذهنی ناکافی و تاخیر در رشد
دستور مصرف شربت اپتایزر فیشرکیندر: در کودکان 3 تا 12 سال روزانه 2 بار، هر بار یک قاشق مربا خوری (5 میلی لیتر)؛ نوجوانان و بزرگسالان روزانه 3 بار، هر بار یک قاشق مربا خوری (5 میلی لیتر) مصرف شود.
شرایط نگهداری: دور از دسترس اطفال و در جای خشک و خنک نگهداری شود.
هشدار مصرف: این محصول مکمل غذایی بوده و برای تشخیص، پیشگیری یا درمان نمی باشد و در صورت مصرف هرگونه دارو، قبل از مصرف با پزشک مشورت نمایید.
شربت اپتایزر فیشرکیندر: افزایش اشتها در کودکان و بزرگسالان: شربت اپتایزر فیشرکیندر، حاوی ترکیبات طبیعی گیاهی، مواد معدنی ویتامین های مورد نیاز در کودکان و بزرگسالان است.
عوارض ناشی از کمبود مواد معدنی و ویتامین ها
- افزایش مرگ ومیر
- افزایش ابتلا به عفونت ها
- افزایش بروز اختلالات متعدد درسلامت نوزادان کم وزن
- خستگی
- بیحالی
- بی تفاوتی
- اختلالات شنوائی و بینایی
- کاهش ضریب هوشی
اهمیت تغذیه تکمیلی درنوزادان و کودکان
کودکان و نوجوانان جهت رشد و تکامل، نیاز بیشتری به دریافت مواد مغذی در سنین رشد دارند. تغذيه با شيرمادر به تنهايی تا پايان شش ماه اول تولد (180 روزگی) نيازهای تغذيه ای شيرخوار را تامين می كند. اما پس از پايان شش ماهگی شير مادر قادر به تامين انرژی، پروتئين، روی، آهن و برخی از ويتامين های محلول در چربی نيست. با توجه به نقش و اهميت تغذيه در رشد شيرخواران ، بايد در هنگام پايش رشد شيرخوار به روند وزن گيری توجه نموده زيرا آهسته تر شدن رشد كودک مي تواند ناشی از كمبودهای تغذيه ای او باشد و نیاز او به استفاده از مکمل ها بیشتر می گردد. از جمله نگرانی والدين از وضعيت رشد كودک به دليل تغيير در اشتهای كودک می باشد و يكی از مهم ترين مشكلاتی است كه توسط والدين بيان می شود.
شربت اپتایزر فیشرکیندر، علل بی اشتهایی کودکان: علل متفاوتی برای بی اشتهایی کودکان به غذا، وجود دارد که بطور خلاصه عبارتند از:
علت اول: وجود نوعی بیماری در کودک: هر نوع بیماری یا داروی مصرفی ای که موجب زخم های دها ، تغییرحس چشایی کودک، کاهش اشتها، تهوع و استفراغ می شود والبته وجود تب خفیف نیز موجب کاهش اشتهای کودک می شود.
علت دوم: وجود سوء جذب یا حساسیت های غذایی در کودک: ممکن است روده های کودک، به یک نوع ماده غذاییمثل پروتئین موجود در گندم (گلوتن) حساسیت داشته باشد.
علت سوم: در دسترس نبودن غذاهای کافی وسالم برای کودک: گاهی غذای کافی و مقوی در اختیار کودک نیست و والدین از مکمل های مناسب هم استفاده نمی کنند.
علت چهارم: وجود فشارهای روانی بر کودک: یک مشاجره خانوادگی، یا وجود مشکلی در بین اعضاء دیگر خانواده برغذا خوردن کودکان، خصوصاً کودکان باهوش تأثیر بسزایی دارد.
مواد غذایی مورد نیاز کودکان
- پروتئین
- مواد معدنی و ویتامین ها از جمله: آهن، کلسیم، ویتامینB، ویتامینAو ویتامینC
گیاهان دارویی افزایش دهنده اشتها: در شربت اپتایزر فیشرکیندر از گیاهان دارویی که نقش موثری در افزایش اشتها دارند استفاده شده است. در ادامه توضیح کاملی در مورد این گیاهان داده می شود.
شربت اپتایزر فیشرکیندر، زردچوبه Curcuma longa
زردچوبه از خانواده زنجبيل با نام علمیCurcumalonga و با نام انگليسی Turmeric شناخته می شود. زردچوبه گياهی است علفی و پايا به ارتفاع يک تا يک و نيم متر و دارای ريزوم متورمی است كه از آن چندين ساقه هوايی خارج مـی شود . قـسمت مورد استفاده غذايی و دارويی اين گياه ر يزوم های خشک شده آن است. زردچوبه گياه بومی نواحی گرم آسيا، نظير كشورهای هندوسـتان، پاكستان، اندونزی، جنوب چين و بومی آفريقا و آمريكای جنوبی است و در ايران رويش ندارد.
ترکیبات تشکیل دهنده: كوركومين ماده موثره ريزو م گياه زرد چوبه است. علاوه بر كوركومين تركيبات شيميايی متعدد از جمله روغن فرار، زينجيبرن، آلفا و بتا تورمرين و مواد ديگر از جمله آرابينوز، فروكتوز، گلو كز و نشاسته در ريزوم گياه زرد چوبه وجود دارد. رنگ زردچوبه مربوط به مواد رنگی مثل كوركومين، دس متوكسی كوركومين و بيس دس متوكسی است.
کاربردهای داوریی
- ضد رماتيسم
- درمان بدن درد
- رفع انگل روده
- تقویت اشتها
- اسهال
- اخـتلالات كبدی
- ناراحتی های معده
- عفونت های مجاری ادرار
- سوء هاضمه
- ضد التهاب
- مشكلات قاعدگی
- ضد سرطان
- محافظت از قلب و عروق
- درمان دیابت
- آلزایمر
- تقویت سیستم ایمنی
- بهبود بيماريهای پوستی
- درمان سندرم روده تحریک پذیر
- درمان کلسترول بالا
تقویت دستگاه گوارش و افزایش اشتها: ریزوم گیاه زردچوبه اثر مقوی، مقوی معده و صفرابر دارد و از آن به عنوان اشتهاآور در ضعف عمل دستگاه هـضم استفاده مي شود. محققان در آزمایشات متعددی به نقش موثر زردچوبه به عنوان مقوی معده و نيرودهنده دستگاه هضم در موارد سوء هضم ناشی از ضعف عمل اين دستگاه اشاره نموده اند.
اختلالات گوارشی
در طب سنتی زردچوبه به عنوان يک باد شكن شناخته شده است و مصرف آن با غذا موجب بهبود هضم غذا و كاهش نفخ معده می شود. همچنين با تاثير در تحريک و توليد صفرا و در نتيجه هضم چربی ها موجب بهبود هضم غذا مي شود. لذا مصرف اين ماده در افراد مبتلا به اختلالات گوارشی مزمن و افرادی كه بعد از مصرف غذا احساس خستگی و يا احساس نفخ می كنند، پيشنهاد شده است. در مطالعات آزمايشگاهی تجويز خوراكی عصاره آبی و متانولی زردچوبه به خرگوش موجب كاهش معنی داری در ترشح اسيد معده و تركيبات شيره معده شده است. در يک مطالعه بالينی كنترل شده، تجويز 500 ميلی گرم پودر گونه مشابه زردچوبه به 116بيمار مبتلا به سوء هاضمه به طور معنی داری موجب بهبود سوء هاضمه در اين بيماران شده است. در يک مطالعه بالينی ديگر كه روی 10 نفر بيمار مبتلا به زخم معده انجام شد، تجويز يک گرم زردچوبه در روز موجب تسريع در بهبود زخم و كاهش درد معده شده است. همچنين در مطالعه ای كه روی 89 بيمار مبتلا به كوليت ز خمی انجام شد تاثير اين داروی گياهی بـا دوز 2 گرم در روز در درمان و پيشگيری از عود بيماری در مقايسه با دارونما به طور معنی داری بهتر بوده است. تاثير زردچوبه به عنوان مهاركننده اسپاسم ماهيچه صاف موجب كاهش دردهای شكمی ناشی از كوليت اولسراتيو در انسان می شود. به علاوه گزارش شده است كه زردچوبه موجب مهار رشد هليكوباكترپيلوری می شود.
اثر ضد سرطان
در تحقيقات متعدد نشان داده شده است كه مصرف بعضی از مواد غذايی و گياهان دارويی می توانند موجب مهار رشد سلول های سرطانی شوند. گزارش اپيدميولوژی حاكی از آن است كه در كشورهايی كه مصرف زردچوبه زياد است، سرطان های روده ای كمتر مشاهده شده است. در مقالات متعددی اثرات آنتی اكـسيدانی، ضدسميت، ضدالتهاب و ضد سرطانی كوركامين گـزارش شده است. اثرات ضد سرطانی زردچوبه از اين نظر با اهميت است كه زردچوبه به عنوان يک ماده افزودنی بـه غذا مورد استفاده قرار می گيرد و مصرف اين ماده با دوز بالا از تكثير سلول های سرطانی پيشگيری ولی بـه سلول های سالم آسيبی وارد نمی كند.
محافظت كبدی: در آزمايش های حيوانی نشان داده شده است كه زردچوبه كبد را د ر مقابل انواع مواد سمی از جمله تتراكلريد كربن، گالاكتوز آمين، پنتوباربيتال، استامينوفن، تيواسـتاميد و آفلاتوكـسين محافظت می كند.
اثر ضدالتهابی: كوركامين و روغن فرار موجود در زردچوبه اثرات ضد التهابی قوی دارند. گزارش شده است كه اثرات ضدالتهابی تجويز خوراكی زردچوبه در كوتاه مدت مشابه داروهای ضد التهاب است. نکته مهم آنكه مصرف خوراكی آن جهت اثر ضد التهابی بدون هيچ گونه عوارض جانبی است.
آرتريت روماتوئيد: آسيب های التهابی از جمله عوامل ايجاد درد مفاصل هستند . لذا زردچوبه با اثر آنتی اكسيدانی و ضدالتهابی می تواند در كاهش درد مفاصل موثر باشـد. در دو مطالعه كه تاثير زردچوبه با دوز 1200 ميلی گرم روزانه بر بيماری آرتريت روماتوئيد در مقايسه با فنيـل بوتـازون بـا دوز 30ميلی گرم روزانه انجام شده است، بهبود خشكی مفاصل صبحگاهی، مدت قدم زنی و كاهش ورم و درد مفاصل مشابه گزارش شده است.
تقویت سیستم ایمنی: محققان بیان می کنند احتمالاً بخشي از اثرات مثبت زردچوبه در بيماری های مانند آرتريت، آلرژی، آسم، آترواسكلروز، آلزايمر، قند خون بالا و سرطان، به دليل تاثير این ماده بر سیستم ایمنی است. در مطالعه ای زردچوبه موجب افزايش فعاليت فاگوسيتوزی ماكروفاژها شده است. اين خاصيت افزايش فعاليت فاگوسيتوزی و مهار تجمع آميلوئيد در بهبود بيماری آلزايمر توسط زردچوبه موثر است.
شربت اپتایزر فیشرکیندر، زنجبیل Zingiber officinale: زنجبیل با نام علمیZingiberofficinale گیاهی چند ساله حداکثر3/1متر، دارای ساقه زیرزمینی خزنده غده ای شكل و برگ های بدون دمبرگ و فاقد کرک است.
ترکیبات تشکیل دهنده
زینجیبرن، زینجرون، شوگائول ها، جینجرول، زالولن، اولئورزین، موسیالژ، پروتئین والتین است که 1 تا درصد وزن زنجبیل تازه را تشكیل می دهد. ترکیبات زنجبیل مثل هر گیاه دیگری پیچیده است و شامل مواد مختلفی نظیر کربوهیدارت، اسیدهای چرب آزاد، اسیدهای آمینه، پروتئین ها، فیتواسترول ها، ویتامین ها مانند نیاسین، ویتامین C، اسید فولیک، اینوزیتول، کولین وپنتونیک اسید، ویتامین های B6 و مواد ضروری کلسیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم است.
کاربردهای دارویی
- افزایش ترشح بزاق و تسهیل عمل بلع
- افرایش اشتها
- درمان فشار خون پایین
- مشکلات دستگاه هاضمه
- افزایش اشتها
- بهبود درد آرتروز
- سنگ مثانه
- کنترل درد
- قاعدگي دردناک زنان
- ضد تهوع
- ضد باکتریایی و ضد قارچی
- درمان آسم
- آرتریت روماتوئید
- بیماری های عصبی
- دیابت
- یبوست
- التهاب لثه و دندان
شربت اپتایزر فیشرکیندر، ید: ید یک ماده مغذی ضروری برای انسان است. ید برای رشد و سلامتی مهم است، اما ما فقط به مقدار کمی از آن نیاز داریم. ید به طور طبیعی در دریا و در بعضی از خاک ها وجود دارد. ید به بعضی از غذاها مانند نمک و نان پخته شده تجاری اضافه می شود. ید همچنین در موجودات دریایی (شامل ماهی، میگو و جلبک دریایی)، برخی گیاهان رشد یافته در خاک غنی از ید و در محصولات حیواناتی، یافت می شود.
چرا به ید احتیاج داریم؟ غدد تیروئید ما برای تولید هورمون هایی که متابولیسم، رشد و نمو را کنترل می کنند، به ید نیاز دارند. هیپوتیروئیدیسم مادرزادی در اثر کمبود ید شایعترین علت عقب ماندگی ذهنی قابل پیشگیری دردنیاست.
عوارض کمبود ید: حتی کمبود خفیف ید مادر در زمان بارداری می تواند باعث:
- سقط جنین
- زایمان زودرس
- مرگ داخل رحمی
- ناهنجاری های مادرزادی
- کم هوشی کودک
- عقب ماندگی ذهنی
- اشکال در سخن گفتن
- مشکلات شنوائی
- و رشد شود.
اگر کودکان و بزرگسالان به اندازه کافی ید در رژیم غذایی خود دریافت نکنند، ممکن است دچار کمبود ید شوند. این می تواند باعث افزایش اندازه غده تیروئید شود. بزرگ شدن غده تیروئید یا گواتر می تواند:
- بر تولید هورمون تأثیر می گذارد.
- مشکلات بلع و تنفس ایجاد می کند.
- منجر به کم کاری تیروئید شود، که می تواند مشکلاتی مانند:
- افزایش وزن
- خشکی پوست
- ریزش مو
- خستگی
- عدم تحمل سرما
- و افسردگی ایجاد نماید.
شربت اپتایزر فیشرکیندر، ویتامین D: ویتامینD یک ماده مغذی است که به بدن در جذب بهتر کلسیم از مواد غذایی که می خوریم کمک می نماید. کلسیم و ویتامینD با هم استخوان ها را می سازند و آنها را قوی نگه می دارند. ویتامینD همچنین در سلامت قلب و مبارزه با عفونت نقش دارد.
منابع ویتامینD: مهم ترین منبع ويتامين D در بدن انسان توسط اشعه ماورای بنفش نور آفتاب از 7 هيدروكلسترول موجود در پوست ساخته مي شود. منابع ديگر آن مواد غذايی با منشأ حيوانیشامل:
- زرده تخممرغ
- جگر حيوانات
- روغن كبد ماهی میباشد.
25 هيدروكسی ويتامين D( D (OH )25) مهمترين فرم در گردش خون اين ويتامين است و ميزان خونی آن بهترين شاخص كل ويتامينDمحسوب می شود.
چرا کودکان به ویتامینDاحتیاج دارند؟ موسسه پزشکی و آکادمی كودكان آمريكايی، سطح سرمی( D (OH )25) کمتر از 11 نانئگرم در میلی گرم (5/27 نانومول/لیتر) 27نانومول / ليتر) را به عنوان كمبود ويتامين Dدر بين نوزادان و كودكان گزارش می كنند. حدود 1 ميليارد نفر در جهان به كمبود ويتامين D مبتلا هستند.
نقش های ویتامین D: ویتامین D نقش های مهمی را در بدن مانند:
- مينراليزه كردن استخوان
- حفظ كلسيم سرم و غلظت فسفر در ميزان مورد نياز
- تمايز سلولی و تكثير در تعدادی از اندام های بدن
- هموستاز گلوكز
- بهبود عملكرد استخوان و ماهيچه ها
- حفظ استحکام استخوان در کودکان
شربت اپتایزر فیشرکیندر، رزماری Rosmarinus Officinalis: رزماری با نام علمی RosmarinusOfficinalis متعلق به خانواده نعناعیان می باشد.
کاربردهای دارویی: روغن رزماری که با عصاره گیری از برگ های تازه و گل های این گیاه بدست می آید، دارای خاصیت:
- آنتی باکتریایی
- ضدقارچی
- آنتی اکسیدانی
- ضدمیکروبی
- ضدســرطانی
- درمان مسمومیت کبدی
- زخم روده
- آب مروارید
- آسم تنفسی
- زخم معده
- بهبود عملکرد مغز
- تقویت حافظه
- کمبود تحرک اسپرم به کار می رود.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.