وجود قارچ شیتاکه در کپسول پاورفیت باعث اثرات تقویت ایمنی، ضد زگیل تناسلی، کاهش کلسترول، کاهش دوران نقاهت و جلوگیری از خستگی زودرس می شود.
موارد مصرف پاورفیت:
- تقویت سیستم ایمنی
- بهبود قوای جسمی
دستور مصرف پاورفیت: برای افزایش انرژی و نشاط، روزانه 1 یا 2 کپسول قبل از صبحانه یا ناهار میل کنید. افراد زیر 8 سال، روزانه 1 کپسول مصرف نمایند.
- برای فعال نمودن سیستم ایمنی بدن، توصیه می شود روزانه حداقل به مدت یک ماه در آغاز فصل پاییز و زمستان از پاورفیت استفاده کنید. این روش یک استراتژی عالی برای تحریک سیستم ایمنی بدن به طور طبیعی و حفظ سطح ایمنی بدن است. استفاده مرتب از آن بسیار اهمیت دارد. روزانه 2 کپسول قبل از صبحانه و ناهار میل کنید.
- در دوره ابتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا، می توانید روزانه 3 تا 4 کپسول مصرف کنید.
توضیحات: قارچ ها از دیرباز به لحاظ خواص دارویی در کشورهاي شـرق آسیا مورد توجه بوده اند. برای مثال ژاپنی ها به طـور سـنتی شـیتاکه(Lentinusedodes) را به عنوان اکسیر زندگی، تقویت کننده روح و جسـم اســتفاده مـی کردنــد. قارچ های خوراکی به این دلیل که کالری، سدیم، چربی و کلسترول کمتری دارند و در مقابل شامل نسبت بالای پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، ویتامین و مواد معدنی می باشد، باعث بهبود سلامتی می شود. لنتی نولا ایدوس از قارچ های خوراکی قابل کشت است. لنتی نولا ایدودس از قارچ های سفید تجزیه کننده سلولز و لیگنین محسوب می شود که معمولاً بر روی درختانی با چوب سخت رشد می کنند. این قارچ در خاور دور ارزش تغذیه ای و دارویی بسیار زیادی دارد و به نام شیتاکه معروف است. بر اساس علم تاکسونومی لنتی نولا ایدودس در شاخه بازیدیومایکوتا جنس لنتب نولا قرار می گیرد. این قارچ از لحاظ میزان تولید جهانی بعد از قارچ دکمه ای در رتبه دوم قرار دارد. لنتی نولا ایدودس به سبب طعم و بوی مطبوعی که دارد در صنایع غذایی مورد توجه قرار گرفته است. ترکیب معطر این قارچ لنتینان نام گذاری شده است. که خواص دارویی بسیاری دارد.
کاربردهای دارویی
- تقویت سیستم ایمنی (آنفلوانزا، هرپس سیمپلکس)
- افزایش انرژی و قدرت بدنی (ورزشکاران، بیماران، سالمندان)
- بهبود قوای جسمی
- خاصیت ضدباکتریـایی و ضـد ویروسـی و ضدقارچی
- ضد حساسیت
- ضد تومـوری
- کاهش قند
- کاهش فشار خون
- کاهش ابتلا به تبخال مزمن و آفت دهان
در چـین و طـی سـالیان متمادی این قارچ به عنوان اکسیری سنتی و مؤثر در درمان انواع بیمای ها شناخته شده است. منابع و کتب قدیم، این قارچ را در موارد زیر استفاده می کنند:
- درمان تنگی نفس
- تقویت حافظه
- افزایش قدرت بدنی
- افزایش طول عمر
- درمـان بیماريهای کلیه و کبد
- آرتریت (ورم مفاصل)
- آسم
- زخم معده
- دیابت
- بی اشتهایی
این مکمل غذایی حاوی مواد نگهدارنده و رنگ های مصنوعی و یا طعم دهنده نیست.
ترکیبات تشکیل دهنده:
عصاره قارچ شیتاکه معادل با 1750 میلی گرم پودر قارچ است که حاوی پلی ساکاریدهای لنتینان، KS₂ و AC₂P می باشد. این گونه قارچ دارای 400 ماده فعـال است کـه از مهـم تـرین آنهـا می تـوان بـه تـريترپنوئیـدها، پلـی سـاکاریدها، نوکلئوتیـدها، اسـترول هـا، استروئیدها، اسیدهای چرب، پروتئین ها، پیتیـدها و بسـیاری از مواد کمیاب دیگر دارا می باشد. از مواد دیگـر موجـود در این قارچ، ملانین است. ملانـین دارای فعالیـت آنتـی اکسـیدانی، تقویت سیستم ایمنی، محافظت کننده در برابر اشـعه و ضـد جهـش می باشد. قارچ شیتاکه تقریباً حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری و بخش زیادی از پلی ساکاریدها است که باعث تقویت و محافظت از بدن و شادابی آن می شود. اما آیا می دانید که این قارچ دارای ویتامین های گروه B می باشد و توانایی مبارزه با سلول های سرطانی، بیماری های قلبی عروقی و عفونت ها را دارد مواد معدنی اصلی موجود در این قارچ عبارتند از: پتاسیم، فسفر، سیلیسی، منیزیم، آلومینیوم، کلسیم، گوگر و از جمله مهمترین ویتامین، ریبوفلاوین و نیاسین است.
خاصیت ضد توموری
تحقیقات محققین نشان داد که عصاره هـای مختلـف جـدا شده از قارچ شیتاکه از رشد تومورهـا از طریـق فعـال کـردن پاسخ سیستم ایمنی و تحریک تولیـد سـیتوکین هـا جلـوگیری می کند. علاوه بر آن، این مواد می توانند تولیـد اینترلـوکین را زیاد کرده و به فعال نمودن سیستم ایمنی کمک کنند. نتایج نشان داد که پلـی سـاکارید هـای جدا شده توسط آب جوش از قـارچ شیتاکه باعـث تقویـت سیستم ایمنی و سـرکوب نمـودن تومـور سارکومی 180 در موش ها می شود. لنتینان با فعال کردن سیستم ایمنی بدن به جلوگیری از بزرگ شدن تومورها کمک می کند. همچنین لنتینان رشد و گسترش سلول های لوسمی را مهار می کند.
کاهش قند خون
باعث کاهش قند خون در موشهـای آزمایشـگاهی بـه وسـیله آزاد ساختن انسولین از سلول های β پانکراس مـی شـود. پلی ساکاریدهای موجـود در این قارچ باعث کاهش قند خون می شـوند ولـی تحقیقـات بیشتر توسط محققان ثابت نمود که این مولکولها پپتیدو گلیکان هستند.
تجمع پلاکت ها
پلاکت های خون نقـش مهمـی در تشـکیل لختـه خـون و هموستازی داشته و تجمع پلاکت هـا زمـانی رخ مـی دهـد کـه تحریک انجام گرفته باشد. ترکیبات جدا شده از قارچ، تجمع پلاکت ها را به وسـیله تحریک هیدرولیز فسفاتیدیل اینوزیتـول 4 و 5 بـیس فسـفات افزایش می دهد.
کاهش کلسترول خون
اگر به طور مداوم کره یا چربی های حیوانی به طور مصرف شوند، سطح کلسترول خون به میزان قابل توجهی افزایش می یابد اما مصرف همزمان قارچ، اثرات منفی این چربی ها را از بین می برد. اریتادینین موجود در عصاره قارچ مـی توانـد از بیوسـنتز کلسترول جلوگیری کنند. در واقع این ترکیب، آنزیمی را که در تولید کلسترول نقش دارد، مهار می کند. استرول ها نیز در انسداد کلسترول در روده نقش دارند. بتاگلوکان ها نوعی فیبر هستند و می تواند جذب کلسترول را کاهش دهند. محققان دانشگاه شیکاگو در ژاپن دریافتند که مکمل اریتادینین به طور قابل توجهی غلظت کلسترول پلاسما را کاهش می دهد.
سلامت قلب و عروق
قارچ شیکاته دارای ترکیبات استرول است که در تولید کلسترول در کبد دخالت دارد. آنها همچنین حاوی مواد مغذی هستند که از چسبیدن سلول ها به دیواره رگ های خونی و تشکیل پلاک جلوگیری می کنند، که باعث حفظ فشار خون سالم و بهبود گردش خون می شود. یک مطالعه انجام شده در دانشگاه توهوکو در ژاپن نشان داد که قارچ شیکاته مانع از افزایش فشار خون در موش های مبتلا به فشار خون بالا می شود. تغذیه با شیکاته منجر به کاهش کلسترول VLDL و HDL گردید.
خواص ضد باکتریای
تحققاتی که بر روی اثر ضد باکتریایی عصاره آبی قارچ انجام گرفت، نشـان داده شـد کـه عصاره آن توانایی بازدارندگی از رشد 15 باکتری گرم مثبت و گرم منفـی را دارا می باشد. محققان همچنین نشان دادند که توانایی بازدارندگی از رشد آنتی بیوتیک های دیگر در ترکیب با عصـاره آبی بسیار بهتر از زمانی است که آنتی بیوتیک ها به تنهایی مورد استفاده قرار می گیرند. عصاره بوتانولی، اتانولی، متـانولی هگزانی - ديکلرومتانی این قارچ نیز دارای توانایی بازدارنـدگی از رشد میکروارگانیسم هاست.
خواص آنتی اکسیدانی
مطالعه انجام شده جهت بررسی خواص آنتی اکسیدان این قارچ در سال 2009 نشـان داد کـه وجـود پلی فنل ها در آن علـت ایـن فعالیـت مـی باشـد . دانشمندان معتقدند که خاصیت آنتی اکسیدان این مواد به علـت فعالیت احیاکنندگی و جذب رادیکال های اکسیژن می باشد. بررسی های بیشتر درخصوص عصـاره اتـانولی ایـن قـارچ نشان داد که این عصاره، حاوی مولکـول هـای کـم وزن دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی هستند، علاوه بـر آن عصـاره متانولی و عصاره آبی حـاوی پلـی سـاکاریدهای گانودرمـا نیـز می توانند فعالیت آنتی اکسیدانی داشته باشد. پلی ساکارید های موجود در قارچ محرک ایمنی پروبیوتیک ها اند که شامل افزایش تکثیر لنفوسیت ها و تولید آنتی بادی می باشد. محققان پس از بررسی اثر تری ترپنوئید هـایی چون گانودرمیک اسید C و D متوجه شدند که این دو تری ترپنوئید می توانند از آزاد شدن هیستامین جلوگیری کنند قارچ شیتاکه حاوی بسیاری از ترکیبات شیمیایی است كه از DNA در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می نماید. به عنوان مثال لنتینان آسیب کروموزوم ناشی از درمان سرطان را بهبود می بخشد.
کاهش فشار خون
تری ترپنوئیدهای قارچ شیتاکه می توانند به عنـوان مهارکننـده آنزیم تبدیل کننده آنژیوتنسین (Enzyme ACE) عمل کننـد. محققان گزارشی را مبنی بر کاهش فشار و کلسترول خون در موش های مبتلا به فشار خون پس از مصرف قارچ شیتاکه گزارش کردند.
تقویت استخوان ها و تامین ویتامین D
اگرچه ویتامین D به بهترین وجه از خورشید به دست می آید، اما قارچ های شیتاکه نیز می تواند منبع مناسبی از این ویتامین ضروری باشد. میزان ویتامین D موجود در قارچ، با توجه به نوع رشد آن ها متفاوت است و هر چه قارچ بیشتر در معرض نور خورشید باشد، سطح بالاتری از ویتامین D را شامل می شود. ویتامین D برای سلامتی استخوان و همچنین کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت، بیماری های خود ایمنی و برخی انواع سرطان ها مهم است. در جذب و متابولیسم کلسیم و فسفر نیز نقش بسیار مهمی دارد. سطح بالای ویتامین D موجود در شیتاکه می تواند تراکم استخوان را بهبود ببخشد. دریافت مقدار کافی ویتامین D همچنین به تنظیم و پشتیبانی سیستم ایمنی بدن، حفظ وزن بدن ، حفظ عملکرد مغز در زمان افزایش سن، کاهش شدت علائم آسم، کاهش خطر ابتلا به روماتیسم مفاصل در زنان و کاهش خطر ابتلا به آن کمک می کند. قارچ، ماهی آزاد صید شده، شیر، لبنیات خام و تخم مرغ بهترین غذاهای سرشار از ویتامین D هستند.
کاهش وزن
قارچ شیتاکه یک گیاه منحصر به فرد است زیرا حاوی هر هشت اسید آمینه ضروری به همراه یک نوع اسید چرب ضروری به نام اسید لینولئیک هستند. اسید لینولئیک در کاهش وزن و عضله سازی کمک می کند. قارچ شیتاکه به دلیل درا بودن موادی مانند اریتادین و ب-گلوکان، که نوعی فیبر غذایی محلول هستند که در جو و چاودار نیز وجود دارد، دارای اثرات هیپولیپیدمی (کاهش چربی) می باشند. مطالعات نشان داده اند كه ب-گلوکان می تواند باعث افزایش احساس سیری، كاهش مصرف مواد غذایی، تأخیر در جذب مواد غذایی و كاهش سطح چربی (پودر چربی) پلاسما شود.
تقویت حافظه
قارچ شیکاته منبع خوبی از ویتامین های گروه B است، که به پشتیبانی از عملکرد مغز کمک می نماید و مواد مغذی به انرژی قابل استفاده تبدیل می کند. آنها همچنین به متعادل نمودن هورمون ها به طور طبیعی کمک کرده و در حفظ تمرکز و حتی در بهبود عملکرد شناختی موثر می باشند. در مطالعه ای، افرادی که سطح ویتامین های گروه B در بدن آنها کاهش یافت، کاهش تمرکز و حتی علائم کاهش حافظه و ابتلا به آلزایمر در آنها مشاهده گردید.
ارتقاء سلامت پوست
هنگامی که سلنیوم با ویتامین های A و E مصرف می شود، می تواند به کاهش شدت آکنه و جای زخم کمک کند. مصرف صد گرم قارچ شیتاکه حاوی 5.7 میلی گرم سلنیوم است که 8 درصد از نیاز روزانه را تامین می نماید، این بدان معناست که قارچ شیتاکه به عنوان یک درمان طبیعی آکنه می تواد مورد استفاده قرار گیرد.