عصاره گل مغربی علائم یائسگی و سندرم پیش از قاعدگی را کاهش می دهد. در رژیم های لاغری، دردهای مزمن آرتروز و پیشگیری از سرطان پستان کاربرد دارد.
موارد مصرف استیل منس : کمک به حفظ سلامت عمومی بانوان
دستور مصرف استیل منس : روزانه 2 تا 3 کپسول همراه با غذا و مقدار کافی آب ولرم میل شود.
گل مغربی(Oenothera biennis):
گل مغربی (Oenothera biennis) از خــانواده پاناســه آ ، گیاهی است زینتی، دو ساله، پوشیده از تار و کرک و به ارتفاع نیم تا یک و نیم متر که دارای برگ هایی زرد، متناوب، با کناره های دندانه دار و موجدار است. گل های آن درشت و قیفی شکل، به رنگ زرد روشن، غالبا معطر و شامل 4 گلبرگ بزرگ و 8 پرچم می باشند.
ترکیبات تشکیل دهنده:
حاوي مقادیر زیادی از اسیدهای چرب ضروری شامل :
- اسید لینولئیک
- اسـید گامالینولئیک اسـت کـه اثـرعمـده ایـن مـواد جلوگیری از سنتز پروستاگلندین ها است.
کاربردهای دارویی :
چون گلهای درشت و زیبای آن در هنگام غروب آفتاب باز می شوند به آن گل مغربی می گویند. روغن حاصل از بذرهای این گیاه به دلیل حضور گاما لینولنیک اسید در درمان بیماری های مختلف نظیر:
- رماتیسم مفصل ها
- دیابت
- اگزمـای پوسـتی
- آلـرژی
- آرتریـت روماتوئیـد
- درد سـینه
- گلودرد
- مشکلات گوارشی
- کاهش علائم سندرم قبل از قاعدگی
درمان سندرم قبل از قاعدگی:
روغن گل مغربی در درمان علائم سندرم قبل از قاعدگی از جمله:
- افسردگی
- تحریک پذیری
- نفخ شکم موثر است.
بـه نظـر می رسد زنان مبتلا به سندرم قبل از قاعدگی، دچار كمبود پروستاگاندين E1 ، در سيستم عصبی و اندام های ديگر بدن مانند بافت پستان باشند. طبق مطالعه ای ، مکمل حاوی ویتامین B6، ویتامینE و روغن گل مغربی (EPO) در تسکین سندرم قبل از قاعدگی (PMS) موثر است. در مطالعه ای نتایج نشان داد كه ميزان گامالينولئيک اسيد در زنان مبتلا به سندرم قبـل از قاعدگی، نسبت به گروه پلاسبو به طور معني داری كمتـر است. در يک كارآزمايی بالينی در زنانی كـه بـيش از 1 سـال از سندرم قبل از قاعدگی رنج می بردنـد، اسـتفاده از روغـن گل مغربی، در فاز لوتئال سيكل قاعـدگی، در مقايـسه بـا دارونما باعــث كاهش قابـل توجه تحریک پذيری، افسردگی و خستگی بعد از اولين سيكل درمانی شده بود. همچنين در كـاهش كلی علائم نيـز اخـتلاف معنی داری مـشاهده شـده بـود. مطالعه ديگری نشان داد مصرف گياهان داراي گامالينولئيک اسيد، به طور مشخصی باعـث بهبـود علائم سندرم قبل از قاعدگی می شوند.
کمک به کاهش گرگرفتگی :
روغن گل مغربی یکی از ناراحت کننده ترین عوارض جانبی یائسگی، شدت گرگرفتگی را کاهش دهد. نتایج یک مطالعه نشان داد که زنانی که به مدت شش هفته 500 میلی گرم در روز از روغن گل مغربی استفاده می کنند، گرگرفتگی کمتر و کوتاه تری دارند. همچنین این زنان در بهبود فعالیت های اجتماعی و رابطه جنسی نمرات بهتری نسبت به گروه شاهد گزارش نمودند.
درمان آکنه:
می تواند به درمان آکنه کمک کند. روغن گل مغربی (EPO) و گاما لینولنیک اسید موجود در آن، با کاهش التهاب پوست و تعداد سلولهای پوستی که باعث ایجاد این ضایعات می شوند، به آکنه کمک می کنند. همچنین ممکن است به حفظ رطوبت پوست نیز کمک کند. براساس یک مطالعه، روغن گل مغربی (EPO) به کاهش التهاب روده کمک می کند. یک مطالعه دیگر نیز نشان داد که این مکمل اثرات غیر التهابی آکنه را کاهش می دهد. روش استفاده این مکمل به این صورت بود که شرکت کنندگان در این مطالعه شش کپسول 450 میلی گرم روغن گل مغربی (EPO) را سه بار در روز و در مجموع به مدت هشت هفته دریافت کردند.
کاهش اگزما:
طبق نتایج یک مطالعه ، اسـید گامالینولئیک درروغن گل مغربی اپیدرم پوست را بهبود می بخشد. با این حال، یک بررسی سیستماتیک در سال 2013 نتیجه گرفت که روغن گل مغربی خوراکی اگزما را بهبود می بخشد و یک درمان موثر است.
بهبود سلامت پوست:
طبق یک مطالعه، مکمل خوراکی روغن گل مغربی از روش های زیر به داشتن پوست صاف و بهبود آن کمک می نماید:
- افزایش قابلیت ارتجاعی پوست
- افرایش و حفظ رطوبت پوست
- مقاومت در برابر خشکی
در این مطالعه، محققان گزارش نمودند که اسـید گامالینولئیـک برای حفظ ساختار ایده آل پوست و عملکرد آن ضروری است. از آنجا که پوست نمی تواند به تنهایی اسـید گامالینولئیـک تولید نماید، محققان معتقدند که مصرف روغن گل مغربی غنی از اسـید گامالینولئیـک به سلامت پوست کمک می نماید.
کاهش فشار خون:
شواهد متناقضی در مورد اینکه آیا روغن گل مغربی فشار خون را کاهش می دهد یا خیر وجود دارد به همین دلیل تحقیقات بیشتری لازم است. طبق یک مطالعه ، افرادی که روغن گل مغربی مصرف می کنند فشار خون پایین تری دارند. یک بررسی سیستمیک در سال 2011 به این نتیجه رسید که شواهد کافی برای تعیین اینکه روغن گل مغربی به کاهش خطر فشار خون بالا در دوران بارداری یا پره اکلامپسی کمک می کند، وجود ندارد.
بهبود سلامت قلب :
بیماری های قلبی سالانه باعث مرگ بیش از 600000 نفر را در ایالات متحده می شود. صدها هزار نفر دیگر با مشکلات قلبی زندگی می کنند. برخی از افراد برای درمان های طبیعی به گیاهانی مانند گل مغر بیروی آورده اند. طبق مطالعه ای بر روی موش ها، روغن گل مغربی ضد التهاب است و به کاهش کلسترول خون کمک می کند. بیشتر افراد مبتلا به بیماری قلبی دچار التهاب هستند، اگرچه شواهد علمی دقیق مبنی بر اینکه التهاب باعث بیماری قلبی می شود، وجود ندارد. نحوه استفاده برای سلامت قلب، تحت نظر پزشک 10 تا 30 میلی لیتر روغن گل مغربی را به مدت چهار ماه مصرف کنید. در صورت استفاده از داروهای دیگری که قلب را تحت تأثیر قرار می دهند، با احتیاط استفاده کنید.
کاهش درد عصبی:
نوروپاتی محیطی یک عارضه جانبی شایع دیابت و سایر بیماری ها است. تحقیقات نشان داده است که مصرف اسید لینولنیک به کاهش علائم نوروپاتی از جمله:
- حساسیت به سرما و گرما
- بی حسی
- مور مور شدن دست و پا
- ضعف کمک می نماید.
کاهش درد استخوان :
درد استخوان اغلب ناشی از آرتریت روماتوئید، یک اختلال التهابی مزمن است. طبق یک بررسی سیستماتیک، اسـید گامالینولئیـک در روغن گل مغربی توانایی کنترل درد آرتریت روماتوئید را بدون ایجاد عوارض جانبی ناخواسته دارد.
عوارض جانبی:
استفاده از روغن گل مغربی عموماً برای اکثر افراد در صورت استفاده کوتاه مدت بی خطر است. عوارض جانبی روغن گل مغربی معمولاً خفیف است و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- ناراحتی معده
- دل درد
- سردرد
- اسهال
مصرف حداقل مقدار ممکن باعث جلوگیری از عوارض جانبی می شود. در موارد نادر ، روغن گل مغربی ممکن است باعث واکنش آلرژیک شود. برخی از علائم واکنش آلرژیک عبارتند از:
- التهاب دست و پا
- راش
- تنگی نفس
- خس خس سینه
اگر داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید، روغن گل مغربی ممکن است خونریزی را افزایش دهد. همچنین ممکن است فشار خون را کاهش دهد، بنابراین اگر داروهای رقیق کننده خون خون مصرف می کنید آن را مصرف نکنید. از روغن موضعی آن اغلب برای کمک به آماده سازی دهانه رحم برای زایمان استفاده می شود. اما طبق نتایج کلینیک مایو، نتایج یک مطالعه گزارش نمود که مصرف روغن گل مغربی به صورت خوراکی باعث کند شدن اتساع می شود و با زایمان طولانی تر همراه است. تحقیقات کافی در مورد روغن گل مغربی برای استفاده در دوران بارداری یا شیردهی وجود ندارد و نمی توان آن را توصیه نمود.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.