آوسوی بی اس کا محتوی عصاره گیاه آووکادو و سویا است و بر دردهای مفاصل و استئوآرتریت موثر است.
موارد مصرف آوسوی بی اس کی :
- کمک به درمان استئوآرتریت و سایر بیماریهای دژنراتیو مفاصل
- کاهش درد و التهاب مفاصل مبتلا به آرتروز
- جلوگیری از تخریب و فرسودگی مفاصل
- جلوگیری از تخریب غضروفها
- افزایش قابلیت حرکتی مفاصل
- بهبود آرتروز مفاصل و زانو
دستور مصرف آوسوی بی اس کی : روزانه 1 کپسول با یک لیوان آب، همراه با غذا به مدت 3 ماه یا طبق دستور پزشک مصرف شود.
توضیحات : مکمل ASU ، حاوی عصاره های گیاهی طبیعی است که از روغن های آووکادو و سویا تهیه می شود. مشخص شده است که ASU برای درمان برخی علائم آرتروز اثرات مفیدی دارد و ممکن است روند پیشرفت بیماری را کند نماید.
ترکیب گیاهی ضد التهاب و ضد استئوآرتریت
هـر کپسـول حـاوی 300 میلـی گـرم عصاره غیـر صابونی گیـاه آووکـادو و سـویـا شامل 100 میلی گرم عصاره آووکادو و 200 میلی گرم عصاره سویا می باشد. طبق بنیاد آرتروز، سویا آووکادو 2 گیاه غیر قابل انکار برای افرادی می باشند که به آرتروز مبتلا هستند.
آووکادو (Persea americana)
آووکادو درختی است که ارتفاع آن به حدود 6 متر می رسد و درقسمت های گرم آمریکا و برزیل و غرب هندوستان پرورش می یابد. منشاء آووکادو آمریکای جنوبی بوده که از آنجا به نواحی دیگر دنیا راه یافته است . برگهای این درخت ضخیم و سبز و گلهای آن کوچک و سبز رنگ است . میوه آن مانند گلابی و دارای پوستی سخت به رنگ سبز تیره و یا سیاه است.
ترکیبات شیمیایی:
آووکادو درای اسیدهای آمینه مختلف مانند سیستین Cystine تریپتوفان Tryptophane و تیروسین Tyrosine می باشد .
سویا (Glycine max)
سویا که بیش از 3000 سال از آن کشت می شود ، هم یک دارو و هم یک محصول غذایی است. با توجه به محتوای ایزوفلاون ها ، اسیدهای آمینه ضروری ، فیبرها ، اسیدهای چرب غیر اشباع نشده ، ویتامین ها و مواد معدنی ، فواید غذایی زیادی دارد.
ترکیبات شیمیایی
دانه سویا ماده غذایی است که حاوی فیبر، اسیدهای چرب غیراشباع و ایزوفلاون ها می باشد. روغن موجود در سویا حاوي 52 % لینولئیک اسید، 22 % اولئیک اسید، 10 % پالمیتیک اسید و 8% لینولنیک اسید است.
کاربردهای دارویی:
- استفاده از سویا خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد. این ماده دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است ، سطح کلسترول را کاهش داده و عملکرد اندوتلیال را تعدیل می کند.
- غذاهای سویا، سرشار از ایزوفالون ها (از مهم ترین آن ها دیازین و جنیستئین می باشد که جزو مارکرهای آنالیتیکی محسوب می شود)، خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می دهند.
- مردان مبتلا به سرطان های کلورکتال و یا با افزایش حداقل آنتی ژن پروستات باید مصرف غذاهای سویا را در نظر بگیرند.
- سویا نقش مهمی در کاهش بروز پوکی استخوان و کنترل علائم قبل از یائسگی دارند.
- مصرف سویا اثرات متابولیکی مفیدی در بیماران دیابتی و اضافه وزن دارد. دانه سویا و مکمل هاي تهیه شده از آن یک منبع غنی از فیتواستروژن ها می باشـد. فیتواسـتروژن هـا در دو گروه اصلی قــرار دارنـد فلاونوئیـدها و غیــر فلاونوئیــدها . فیتواســتروژنهــای موجــود در مــوادغــذایی انسان هــا در گروه فلاونوئیـدها و شامل ایزوفلاون ها به ویژه جنیستئین و دایـدزئین مـی باشـند.
استئو آرتریت
بروز جهانی بیماری های وابسته به افزایش سن در استخوان، مفصل و عضله به طور پیوسته در حال افزایش است و سلامت میلیون ها نفر در سراسر جهان را به طور جدی تهدید می کند. بیماری التهابی استئو آرتریت که در فهرست ناتوانی های جهانی در سطح یازدهم قرار دارد، رایج ترین اختلال مفصلی است که افراد میان سال و مسن را تحت تاثیر قرار داده و توانایی بیماران را برای انجام فعالیت های روزانه کاهش می دهد . به دلایل متعدد زنان در مقایسه با مردان به طور شدید تری در معرض این بیماری هستند. استئو آرتریت می تواند هر مفصلی را درگیر نماید ولی این بیماری اغلب مفاصل تحمل کننده وزن بدن مثل زانو و لگن را درگیر می کند. غضروف مفصلی كه در سر استخوان های مفاصل سينوويال قرار دارد، از نظر تركيب ساختاری از كندروسيت های درون لاكونا و مــاتريكس خــارج ســلولی كه خــود شامل پروتئوگليكــان، گليكوپروتئين و شبكه های از پروتئين های كلاژنی و غيركلاژنـيمی باشد، تشكيل شده است. خاصيت ژل مانند اين غضروف بـه دليل پروتئوگليكان های كلاژنی است كه اين بافت را به صورت قابل ارتجـاع، تجديد ناپـذير و منحصـر بفـرد كـرده اسـت. بررسـی هـای مختلف نشـان داده كـه در مفاصــل مبـتلا بــه استئوآرتريت به دليـل كاتابوليسـم پروتتوگليكـان هـا و از بـين رفـتن مـاتريكس خـارج سـلولی، تعـادل و تـوازن در غضـروف مفصلی تغيير كـرده و در نتيجـه زوال بيوشـيميايی مـاتريكس خارج سلولي، نقص و ناتوانی در مفصل ايجاد می شـود. مفصل زانو يكی از مهمترين مفاصل سينوويال است كـه بيشـتر از بقيه مفاصل علائم استئوآرتريت را نشان می دهد.
علائم استئو آرتریت:
علائم این بیماری در اغلب ضایعات غضروفی شامل:
- درد
- سختی و محدودیت حرکت
- التهاب و به ندرت گرم تر بودن ناحیه درگیر است.
برجسته ترین ویژگی آناتومیکی این ضایعه تخریب پیش رونده غضروف مفصلی است. با این حال، علائم استئو آرتریت نه تنها ضایعه غضروفی، بلکه ضایعه غشای سینوویال، استخوان زیرغضروف و بافت نرم اطراف مفصل را نیز در بردارد. التهاب سینوویوم در مراحل ابتدایی و انتهایی استئو آرتریت رخ می دهد و با تغییرات در غضروف مجاور مرتبط است. واسطه های کاتابولیک و پیش التهابی مانند سیتوکین ها، اکسید نیتریک، پروستاگلاندینE2 و نورو پپتیدها که به وسیله سینوویوم ملتهب تولید می شوند، تعادل تخریب و بازسازی ماتریکس خارج سلولی غضروف را تغییر می دهند. این عوامل منجر به تولید بیش از حد آنزیم های پروتئو لیتیک مسئول تخریب غضروف می شوند. تغییرات غضروفی باعث التهاب بیش تر سینوویال و در نتیجه تولید یک دایره التهابی وخیم می شود. پیشرفت سینوویت علائم بالینی و ضایعه مفصلی را در استئو آرتریت تشدید می نماید.
درمان گیاهی استئو آرتریت
محدود بودن قدرت ترمیم و باز سازی در بافت غضروف به علت فقدان رگ های خونی در این بافت، عدم تحرک کندروسیت ها و محدود بودن قدرت تکثیر کندروسیت های بالغ از یک سو و نا کارآمدی دارو های موجود در ضمن وجود عوارض جانبی آنها، موجب افزایش تقاضا برای درمان های ایمن و جدید و هم چنین رویه های پیشگیرانه شده است. محققین معتقدند که درمان های گیاهی قابلیت فراهم کردن راه حلی برای این مشکل را دارند. یکی از اهداف محققان در مورد دارو های گیاهی و درمانهای جایگزین، بهینه سازی سلامت و جلوگیری یا به تاخیر انداختن بیماری است. محققینی که در رابطه با درمان استئو آرتریت تحقیق می کنند، همواره در تلاش بوده اند تا بتوانند موثرترین و در عین حال ایمن ترین عصاره های گیاهی را به منظور بهبود ضایعات غضروفی بیابند. اگرچه مکانیسم عمل محصولات دارویی گیاهی خوراکی در این رابطه به طور کامل روشن نشده است، ولی مطالعات تجربی نشان می دهد که تعامل با واسطه های التهابی و تخریبی غضروف، یک مبنای منطقی برای اثر این محصولات در کاهش آرتروز فراهم می کند به عنوان مثال فیتواستروژن هایی که به مقدار زیاد در پروتئین سویای خوراکی موجود است میتواند به وسیله فلور میکروبی معده ای- روده ای به اکوئول (Equol) تبدیل شود. اکوئول یک استروژن ضعیف است که می تواند از طریق تنظیم التهاب و متابولیسم استخوانی باعث سرکوب پیشرفت ضایعات غضروفی شود.
مدارک و تحقیقات انجام شده
در سال 2007 یک آزمایش سه ماهه روی 163 بیمار استئو آرتریتی انجام شد و 35 روماتولوژیست اثربخشی این ماده را در کاهش مصرف دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی بررسی نمودند. در این آزمایش برخی بیماران کپسول های 300 میلی گرمی حاوی ASU و برخی دیگر کپسول های دارونما را به طور روزانه دریافت نمودند. در 40 روز ابتدایی دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی نیز تجویز شد. در 40 روز دوم آزمایش، بیمارانی که کپسول های ASU را دریافت نموده بودند نسبت به گروه دریافت کننده کپسول های دارونما نیاز کم تری به دارو های تجویزی نشان دادند.
در آزمایشی مشابه که محققان دیگر به مدت شش ماه روی 164 بیمار انجام دادند، کپسول های حاوی 1300میلی گرم ASU روزانه توانست علاوه بر کاهش مصرف دارو های ضد التهاب غیر استروئیدی، باعث بهبود درد و هم چنین بهبود حرکت بیماران شود. در مطالعه ای که بر روی گوسفندانی انجام شد که منیسک زانوی آن ها برداشته شده بود مشخص گردید که مصرف کپسول های ASU در مدت سه تا شش ماه می تواند باعث افزایش معنا داری در ضخامت غضروف زانو شود. نتایج این تحققیات نشان می دهد که ممکن است مخلوط آووکادو و سویا در درمان استئو آرتریت موثر بوده و از طریق تغییر در متابولیسم کندروسیت ها موجب تغییر در ترکیبات متالو پروتئیناز، سیتوکین ها و پروستا گلاندین ها در غضروف مفصلی شود. هم چنین مطالعات دیگری که در رابطه با اثر رژیم حاوی سویا روی غضروف طبق درشتی در موش های سوری ماده انجام گرفت نشان دهنده اثرات بهبود دهنده این ماده غذایی در مقایسه با رژیم بدون سویا بوده است. مطالعه ای بر روی مصرف بلند مدت پروتئین سویا به تنهایی و بدون ترکیب با آووکادو روی بیمارانی که دارای استئو آرتریت مزمن بودند در سال 2102 انجام شد .در این مطالعه مشخص شد که مصرف روزانه 41 گرم پروتئین سویا در مدت سه ماه توانسته است علائم مرتبط با استئو آرتریت مانند دامنه حرکت و چندین فاکتور مرتبط با درد و کیفیت زندگی را در بیماران بهبود ببخشد.
در مطالعات دیگری که به منظور بررسی خاصیت سویا در بهبود بیماری های مفصلی انجام گرفت، محققین این اثرات را به خواص آنتی اکسیدان گیاهی موجود در سویا به نام آنتو سیانین (Anthocyanin) مربوط دانستند. که بر این ساس این آنتی اکسیدان، موجب کاهش تعداد سلول های Th17 و هم چنین سطح تولید سیتوکین های پیش التهابی به وسیله این سلول ها شده است. به علاوه این محققین اظهار نمودند که این آنتی اکسیدان می تواند سطح استرس اکسیداتیو را نیز کاهش دهد . محققین اثر دو ایزو فلاون موجود در سویا به نام های دایدزین(Daidzein) و جنیستئین(Genistein) را نیز مورد بررسی قرار دادند و بیان نمودند که احتمال مکانیسم اثر سویا در مورد بهبود علائم ضایعه مفصلی مربوط به شباهت ساختاری ایزو فلاون ها به استروژن می باشد. یک مطالعه تحقیقاتی شش ماهه اثرات ASU را بر روی زنانی که آرتروز مفصل گیجگاهی فکی داشتند ارزیابی کرد. در طول آزمایش، شرکت کنندگانی که از ASU استفاده کردند ، در مقایسه با شرکت کنندگانی که از ASU استفاده نکردند، کاهش درد ، بهبود کیفیت زندگی و کاهش استفاده از داروهای ضد درد، مانند داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی(NSAID) را تجربه کردند.
یک مطالعه سه ساله گروهی از شرکت کنندگان را که مبتلا به آرتروز مفصل ران بودند، مورد بررسی قرار دادند. گروهی که از ASU استفاده کردند نسبت به افرادی که از مکمل استفاده نکرده اند پیشرفت کمتری در فضای مشترک دارند. کاهش عرض فضای مفصل با استفاده از آزمایشات تصویر برداری اندازه گیری می شود و به طور گسترده ای انعکاس وخیم شدن آرتروز در نظر گرفته می شود.
متخصصان پیشنهاد می کنند که استفاده از ASU همچنین در صورت استفاده پروفیلاکتیک در مراحل اولیه آرتروز ممکن است مفید باشد. در آزمایشات دیگری محققان افـزايش معنی دار ميـزان آلكـالين فسفاتاز سرم خون در گروه مصرف كننده سويا نسبت به گروههای ديگر گزارش نمودند. مطالعات ديگر نيـز نشـان دهنـده افـزايش ميـزان آلكالين فسفاتاز سرم خون در گروههايی است كه به مدت 6 ماه از رژيم غذايی دارای سويا استفاده كردند . گزارشات ديگـری نیز مبنی بر افزايش جذب كلسيم از روده در اثر مصرف سويا ارائه شـده است . بنابراين می توان گفـت كـه افزايش در ميزان آلكالين فسفاتاز سرم موجب افـزايش جـذب كلسيم از روده می گردد كه می تواند عاملی در جهت رشد غضروف در ناحيه كلسيفيه غضـروف باشـد . به طور کلی محققان به این نتیجه رسیدند كه سويا در رشد غضروف، جلـوگيری از تخريـب كندروسيت ها و در نتيجه افزايش ماتريكس خارج سلولی نقش دارد. بنابراين رژيـم غـذايی دارای سويا می تواند كمبود پروتئين را كه برای رشد غضروف ضـروری است در مدت كوتاهتری جبران نموده و در حفاظـت و شـادابی غضروف مانند رژيم غذايی با پروتئين كامل عمل نمايد.
مدت اثر گذاری
ممکن است حداقل دو ماه طول بکشد تا بعد از شروع ASU متوجه بهبودی در علائم خود شوید. همچنین ممکن است تقریباً دو ماه پس از قطع درمان، تسکین علائم طولانی مدت را تجربه نماید. اگر ASU مصرف می کنید، حتماً آن را در لیست داروهایی قرار دهید که باید با پزشک و داروساز خود مشورت کنید.
عوارض جانبی:
در آزمایشات، برخی از عوارض جانبی ذکر شده است:
- ناراحتی دستگاه گوارش
- حالت تهوع و استفراغ
- سردرد و میگرن
افراد مبتلا به آلرژی به آووکادو و دانه های سویا باید از مصرف این مکمل خودداری کنند و همچنین واکنش های آلرژیک در افراد با حساسیت به لاتکس در مصرف محصولات مبتنی بر آووکادو گزارش شده است.
موارد منع مصرف:
در حالی که این مکمل عوارض جانبی جدی ندارد، اما برای:
- کودکان
- زنان باردار
- یا افرادی که بیماری کبدی یا کلیوی جدی دارند توصیه نمی شود.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.