موارد مصرف: برای تقویت قوای جسمی و روحی، تمرکز حواس، کاهش دوران نقاهت
دستور مصرف : روزی ۲ بار هر بار ۲ کپسول بعد از غذا میل شود.
موارد منع مصرف ونکات قابل توصیه کپسول جین سین:
- در مبتلایان به فشار خون بالا، عفونت حاد و آسم، خون ریزی زیاد قاعدگی مصرف این دارو توصیه نمی شود.
- مصرف همزمان این دارو با داروهای ضد انعقاد مانند آسپرین و هپارین با احتیاط انجام شود.
عوارض جانبی جین سین: در صورت مصرف صحیح و با مقادیر درمانی فاقد عوارض جانبی می باشد ولی با مقادیر بیش از حد می تواند موجب بالا رفتن فشار خون، بی تابی، بی قراری، بی خوابی اسهال و بثورات جلدی شود.
تداخل های داروئی: فارماکوپه گیاهی انگلیس مصرف جین سینگ با ترکیبات محرک، مانند مصرف زیاد کافئین را منع نموده است.
مصرف در دوران بارداری و شیردهی : مصرف این دارو در سه ماهه اول بارداری مجاز نمی باشد و در دوران شیردهی منع مصرف ندارد.
اجزای فرآورده جین سین : هر کپسول حاوی ۲۵۰ میلی گرم گرانول پودر ریزوم جین سینگ می باشد.
مواد موثره کپسول جین سین : مواد موثر جین سینگ که از نظر بیولوژی فعال می باشد، کمپلکس ساپونینهای تری ترپنی بنام جین سینوزیدها می باشد. سایر مواد متشکله عبارتند از: پاناسن، پاناسیتوسترول، پلی ساکاریدهای با وزن مولکولی کم، ویتامین ها (سریB) و فلاونوئیدهای مختلف
استاندارد شده : هر کپسول بر مبنای ۷/۷ – ۳/۶ میلی گرم جین سینوزید بر حسب Rgl
آثار فارماکولوژی : شواهد مستند نشان می دهد که گیاه جین سینگ دارای آثار متعدد فارماکولوژیکی از جمله دارای اثر ضد خستگی (تقویت کننده قوای جسمی و فکری) می باشد. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که بسیاری از اثرات ضد خستگی جین سینگ مربوط به اثر محرک جین سینگ روی سیستم اعصاب مرکزی است. آثار فارمـاکـولـوژیـک
جین سینگ متعدد و پیچیده هستند که تنها مربوط به جین سینوزیدها نبوده بلکه ترکیبات دیگر مانند پاناسن (پپتیدوگلیکان )، اسید وانیلیک و سالیسیلات ها نیز بستگی دارد که دارای خواص آنتی اکسیدان و آثار ضدخستگی در حیوانات می باشند. گزارش شده است که جین سینگ دارای اثر هورمون مانند و کاهش دهنده کلسترول و تشدیدکننده اتساع عروق بوده و دارای اثر ضد اضطراب و ضد افسردگی است. بسیاری از تجارب بالینی نشان دهنده قدرت عصاره جین سینگ و جین سینوزیدها در بالا بردن یادگیری و حافظه و فعالیت جسمی است.
افزون بر این مواد موثره مجموعه موجب افزایش مقاومت در مقابل عفونت می شـوند. قـابـل ذکـر است که گیـاه جین سینگ قند خون را کاهش داده و اثر انسولین را در بدن تقویت می کند.
Reference