پروفرتیل باعث تکثیر اسپرم های کامل و سالم می شود و متعاقبا قدرت باروری آقایان را افزایش می دهد. سلنیوم، روی، آرژنین، کارنیتین، ویتامین ایی، کوآنزیم کیوتن.
موارد مصرف پروفرتیل: بهبود کیفیت اسپرم در آقایان
دستور مصرف پروفرتیل:
روزانه دو کپسول همراه با یک وعده غذایی و آب کافی مصرف شود. حداقل برای یک دوره سه ماه از این مکمل استفاده نماید تا مراحل اسپرماتوژنز به طور کامل تقویت شود. بهتر است تا زمان باردار شدن از این مکمل استفاده شود. جهت اثر گذاری بهتر مکمل، رعایت رژیم غذایی سالم و متنوع و سبک زندگی سالم بسیار مهم است. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک و یا داروساز مشورت نماید.
توضیحات:
با توجه به مطالعات بالینی، تعداد اسپرم، تحرک اسپرم و حجم انزال را افزایش میدهد. برای یک بارداری خوب و سالم، اسپرم باید در سلامت کامل باشد. استفاده از این مکمل، با افزایش کیفیت باروری در مردان، احتمال بارداری و سلامت نوزادانی که متولد میشود را تضمین مینماید. حدود نیمی از علل ناباروری مربوط به مردان است. لقاح به وسیله اسپرمهای ناسالم، ممکن است منجر به کاهش قدرت باروری اسپرم، عدم موفقیت لقاح، کاهش کیفیت جنینهای حاصل، کاهش رشد جنین و افزایش سقط جنین در مراحل اولیه بارداری میشود. آلودگیهای محیطی و شغلی، عفونتهای دستگاه ادراری – تناسلی، افزایش سن، رژیم غذایی نامناسب، استفاده از برخی داروها، مصرف سیگار و الکل و دوچرخه سواری غیر اصولی از عوامل موثر در کاهش سطح باروری در مردان میباشد.
پروفرتیل به عنوان یک مکمل غذایی، سرشار از ریز مغذی هایی برای بهبو باروری مردان است. این مکمل حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و آنزیمهایی است که برای یک اسپرم سالم نیازمند میباشد. سبک زندگی ناسالم و رژیم های غذایی نامناسب، باعث کمبود برخی مواد مغذی در بدن میگردد. بنابراین مکمل پروفرتیل برای مردانی که قصد تشکیل خانواده و بچه دار شدن دارند، بسیار ایده آل است.
اجزای تشکیل دهنده:
ال – کارنیتین (L – Carnitine): نقش مهمی در سوخت و ساز و تامین انرژی سلول دارد. بنابراین به عنوان یک بستر انرژی برای سلولهای اسپرم عمل میکند. همچنین به افزایش تحرک و بقای اسپرم کمک مینماید.
ال آرژنین (L-arginine): ال آرژنین اسید آمینه ای نیمه ضروری است که اثرات مثبت بر متابولیسم بدن دارد. تولید کننده اکسید نیتریک و افرایش جریان خون در بدن بوده که باعث بهبود عملکرد سلولی میگردد و از تنبلی اسپرم جلوگیری به عمل میآورد.
کوآنزیم Q10: این ماده در سلولها انرژی تولید میکند و بنابراین میتواند به بهبود تحرک اسپرم و میزان لقاح کمک کند.
ویتامین E: ویتامین E، یک ویتامین محلول در چربی است که نقش حمایتی آن در کیفیت و کمیت اسپرم، لقاح و باروری در انسان مقالات در علمی مختلف گزارش شده است. مواد آنتی اکسیدانی موجود در ویتامین E، میتوانند با خنثی سازی رادیکالهای آزاد در مایع سمینال از آسیب اسپرم جلوگیری کنند. این ویتامین با افزایش درصد تحرک اسپرم نفوذ آن را به سلول تخم راحت تر می نماید.
روی: این ماده معدنی میتواند به افزایش تراکم اسپرم و افزایش سطح تستوسترون برای بهبود اسپرماتوژنز (فرایند تولید سلولهای اسپرم) کمک کند.
گلوتاتیون: گلوتاتیون یک ترکیب پروتئینی کوچک است که از سه اسید آمینه تشکیل شده و از اجزای اساسی در فرآیند تولید اسپرم است.
سلنیوم: سلنیوم با توجه به نقش آنتی اكسیدانی آن يک عنصر ضروري و كمیاب در روند اسپرماتوژنز و خصوصیات مربوط به اسپرم می باشد. تعداد اسپرماتوزوئید، درصد تحرک و درصد زنده بودن اسپرم با مصرف سلنیوم، افزایش می یابد.
اسید فولیک: يكي از ويتامينهاي ضروري از خانواده ويتامينهاي گروه B ميباشد كه بدن انسان قادر به ساخت اين ويتامين نبوده و تأمين اين ويتامين در بدن وابسته به جذب كافي و مداوم آن از طريق مكملهاي غذايي روزانه ميباشد. فولات در طیف گستردهای از مواد غذایی از جمله سبزیجات، حبوبات، تخم مرغ و میوه یافت می شود. اسید فولیک برای ساختن گلبولهای قرمز و سفید در مغز استخوان، تبدیل کربوهیدراتها به انرژی و تولید DNA و RNA مورد نیاز است.
در ادامه توضیحاتی کامل در مورد میزان توصیه شده اسید فولیک ، فواید آن بر سلامتی و عوارض جانبی آن ارائه شده است.
- باعث کاهش خطر ناهنجاری های مادرزادی می شود.
- زنان در دوران بارداري و شيردهي، نياز بيشتري به مصرف اسيد فوليك دارند. اسيد فوليك در واكنشهاي متابوليكي زيادي در بدن انسان نقش داشته و براي عملكرد آن ضروري ميباشد. مصرف اسيد فوليك بويژه در شروع بارداري بسيار اساسي است زيرا اسيد فوليك در تكامل جنين نقش مهمي ايفا ميكند.
- اسيد فوليك در جلوگيري از كم خوني كه ميتواند باعث كاهش تعداد سلولهاي قرمز خون شود، كمك به درمان سردرد، بهبود روماتيسم مفصلي، درمان ناباروري و كمك به درمان آكنه مفيد است.
- تحقیقات اخیر همچنین نشان داده است که وضعیت اسید فولیک پدر قبل از بارداری، بسیار مهم است.
کاهش افسردگی
افسردگی با عوارضی چون ناتوانی، اضطراب، کاهش قدرت باروری و افزایش مرگ و میر همراه است. يکـي از عوامـل مهـم در ايجـاد افسـردگي کمبودهـاي تغذيهاي بهخصوص کمبود دريافت مـواد مغـذي می باشد. محققان گزارش کردند کـه غلظـت مناسـب فـولات جهـت حفـظ سيستمهاي نورولوژيکي دخيل در تنظيم خلق و خو ضروري است. اخيـراً مطالعات نشان دادهانـد کـه هموسيسـتئين کـل پلاسـما شـاخص حساسي از کمبود اسيد فوليک و يا ويتامينB12 است. کمبود اسيد فوليک و همچنين افـزايش سـطح هموسيسـتئين در پاتوژنز برخي از اختلالات نظير نقـصهـا ي لولـه عصبي، بيماري آترواسکلروز، اختلالات نورولوژيکي و روانپزشکي از جمله افسردگي نقش دارد.
حفظ سلامت قلب
همانطور که در بالا اشاره شد اسید فولیک باعث کاهش سطح هموسيسـتئين میگردد. از آنجا که مقادیر بالای هموسیستئین با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی همراه است، برخی محققان گزارش نمودند که اسید فولیک و B12 ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهند.
فولات نه تنها از بروز آترواسكلروز پیشگیري مـيكنـد، بلكـه بـه عملكـرد بهتر عـروق خـوني كمك نموده و جريان خون را به قلب افزايش میدهد. بدين ترتیب از بروز آنژين صـدري و حمـلات قلبـي پیشـگیري كـرده و خطر مرگ ناشي از حملات قلبي را کاهش میدهد.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
اسید فولیك احتما ًلا در پیشگیري از بروز برخي از انواع سرطانها به ويژه سرطان كولون، سینه، معده و مري موثر اسـت. مطالعات نشان میدهدكه سرطان كولوركتال در افرادي كه دريافت روزانه اسیدفولیك در آن ها بالاست، شیوع كمتري دارد. كمبود فولات احتما ًلا با سرطان گردن رحم كـه بـا پـاپ اسـمیر مشـخص مـيشـود در ارتبـاط اسـت. در عین حال، متخصصین، تـامین مقـاديركافي فولات از رژيم غذايي را براي همه زنان توصیه ميكننـد. ايـن موضـوع بـه ويـژه بـراي زنـاني كـه ريسـك فاکتورهای سرطان گردن رحم از جمله پاپ اسمیر غیرطبیعي دارند، حائز اهمیت است.
منابع غذایی اسید فولیک
جگر، عدس، سبوس برنج، مخمر آبجو، آرد سويا، نخود، لوبيا، بادام، زميني، اسفناج، برگ شلغم، گندم و مارچوبه ميباشد.
گلوتاتیون
یک ترکیب پروتئینی کوچک است که از سه اسید آمینه سیستئین، اسید گلوتامیک و گلیسین توسط کبد ساخته می شود. در میوه ها ، سبزیجات و گوشت ها یافت می شود. در افراد برای درمان آب مروارید و گلوکوم، آسم، سرطان، بیماری قلبی (آترواسکلروز و کلسترول بالا)، هپاتیت، بیماری کبد، بیماریهای تضعیف کننده سیستم دفاعی بدن (از جمله ایدز و خستگی مزمن)، از دست دادن حافظه، بیماری آلزایمر، استئوآرتریت و بیماری پارکینسون استفاده می شود. برای جلوگیری از کم خونی در بیماران کلیوی که تحت درمان همودیالیز قرار گرفته اند ، گلوتاتیون را به صورت داخل وریدی استفاده می کنند.
چگونه کار می کند؟ گلوتاتیون در بسیاری از فرآیندهای بدن از جمله ساخت بافت و ترمیم بافت ، ساخت مواد شیمیایی و پروتئین های مورد نیاز بدن و سیستم ایمنی نقش دارد.