موارد مصرف :
- سلامت سیستم ایمنی بدن
- تشکیل کلاژن و آنتی اکسیدان
- افزایش جذب آهن رفع خستگی و فرسودگی
دستور مصرف :
روزی 1 تا 2 عدد بعد از غذا بجوید
ویتامین C :
ویتامین C برای رشد، تکامل و ترمیم کلیه بافت های بدن ضروری است.ویتامین C یک آنتی اکسیدان عالی است که از سلول های بدن در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند.
- سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید
- از بدن در برابر بیماری ها، آلرژی ها و سایر بیماری های محافظت می کند.
ویتامین C سنتز کلاژن را تقویت می کند، به عبارتی پروتئینی است که به:
- ترمیم زخم
- ترمیم پوست
- غضروف
و استحکام استخوان کمک می کند.
به عنوان یک مکمل برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با آنفولانزا و آلرژی های فصلی مورد استفاده قرار می گیرد.همچنین باعث سلامت پوست، ناخن ها و موها می شود .همچنین جذب آهن از مواد غذایی را بهبود می بخشد.یک آنتی اکسیدان قوی میباشد.ويتامين C به عنوان جاروکننده ی راديکال هاي آزاد عمل می نمايد، اين ويتامين دو الکترون را به صورت متوالی از باند دوگانه بين کربن ۲ ۳و خود از دست می دهد، زمانی که اين الکترونها از دست می روند اين ويتامين اکسيد شده و ترکيب ديگری را احيا می نمايد، به همين دليل اين ويتامين را آنتی اکسیدان می نامند. این ویتامین در بسیاری از واکنش های انتقال الکترون مانشد سنتز کلاژن و کارنیتین و دیگر واکنش های متابولیک ، نقش بسیار مهم دارد .
ثابت شده است ک دریافت دوز بالا این ویتامین در سرماخوردگی شدت علائم را کاهش می دهد اما نقشی در پیشگیری ندارد.
عوارض کمبود ویتامین C :
- تضعیف بدن
- کم خونی
- خونریزی لثه
- ایجاد لکه های خونی روی پوست به دلیل کمبود ویتامین C در بدن می باشد.
در موارد زیر قبل از مصرف با پزشک خود مشورت نماید :
- اگر باردار هستید
- بیماری دیابت
- فشار خون
- مشکلات کلیه یا کبد دارید حتما با پزشک خود مشورت کنید.
- اگر به هر یک از اجزای تشکیل دهنده این مکمل حساسیت دارید، نباید این مکمل را مصرف نماید.
- اگر قرار است تحت هرگونه عمل جراحی قرار بگیرید، ممکن است نیاز باشد که مصرف این محصولات را حداقل 2-3 هفته قبل از عمل متوقف کنید.
مکمل های ویتامین C برای تکمیل رژیم غذایی برخی از افراد در نظر گرفته شده اند و نباید جایگزین یک رژیم غذایی متناسب و سبک زندگی سالم شوند.
کدام غذاها منبع خوبی از ویتامین C هستند؟
- مرکبات مانند آملا، پرتقال، کیوی، لیمو، گواوا، گریپ فروت، پاپایا ، توت فرنگی
- سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، گل کلم، فلفل دلمه ای منابع غنی و طبیعی ویتامین C هستند.
لازم است به این نکته توجه کنید که این ویتامین به راحت توسط اکسیداسیون تخریب می شود و به علت آنکه در آب محلول می باشد، اغلب هنگام پخت وارد غذا شده و با آن دور ریخته می شود.
ویتامین C موجود در سبزیجاتی که به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری می شوند، می تواند تا 45% در فرآورده های تازه و %52 در مواد غذایی منجمد، از بین برود.
میزان توصیه شده روزانه :
- شیرخواران:35 میلی گرم
- کودکان: 25 میلی گرم
مردان:90 میلی گرم
- زنان:75 میلی گرم
- زنان باردار: 85 میلی گرم
- زنان شیرده:120 میلی گرم
اگر بیش از حد از ویتامین C مصرف کنیم آیا می تواند مضر باشد؟
بله، مصرف زیاد آن می تواند مضر باشد.یک تصور غلط وجود دارد که مصرف بیش از حد ویتامین ها ضرری ندارد. اگر فکر می کنید مقدار زیادی از این مکمل را مصرف کرده اید ، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.
آیا ویتامین C عوارض جانبی دارد؟
به طور قابل توجهی بروز عوارض جانبی با این مکمل کم است.
با این حال، در موارد نادر، ممکن است:
- سردرد
- خستگی
- حالت تهوع
-استفراغ
-اسهال
- خارش
- تورم و تکرر ادرار را تجربه کنید.
در چه شرایطی، نباید این مکمل را مصرف کرد؟
- در صورت داشتن مشکل سنگ کلیه معروف به هایپراکسالوریا
- مصرف داروهای ضد اسید
و بیماری کلیوی، این مکمل را مصرف نکنید