شرایط نگهداری: درجای خشک و دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
هشدار مصرف:- در صورت وجود هرگونه حساسیت به مواد اولیه موجود در نورمولیپ، بیشتر از دوز پیشنهادی روزانه استفاده نشود .- در دوران بارداری و شیردهی، نورمولیپ 5 را با نظر پزشک مصرف کنید.
نورمولیپمخمر برنج قرمز: مخمر برنج قرمز حاصل تخمیر برنج شسته شده و پختهی Oryza sativa توسط قارچ Monascuspurpureus است. در واقع مخمر برنج قرمز محصول قارچ Monascuspurpureus است که روی برنج سفید رشد می کند. مخلوط پودر شده مخمر و برنج یک ماده اصلی غذایی در آسیا است و در طب سنتی چین مورد استفاده قرار می گیرد. مخمر برنج قرمز نیز به عنوان مکمل خوراکی موجود است. مخمر برنج قرمز حاوی ترکیباتی باشد که به نظر می رسد سطح کلسترول را کاهش می دهد. یکی از این ترکیبات موناکولین K است، همان مواد موثره ای که در داروی کاهش دهنده کلسترول لوواستاتین (Altoprev)وجود دارد. به عنوان یک مکمل خوراکی، افراد از مخمر برنج قرمز برای درمان کلسترول بالا و بیماری های قلبی استفاده می کنند. کاربردهای دارویی نورمولیپ 5: از آنجا که مخمر برنج قرمز حاوی ترکیبات چند عملکردی حاصل از تخمیر است، تحقیقات وسیعی روی آن انجام شده است.- کاهش خطر بیماری های قلبی- کاهش چربی خون- سرطان های مختلف شامل: ریه، کولون، سینه، راست روده، معده و پروستات- افزایش سلامت استخوانمحققان گزارش نمودند که مخمر برنج قرمز رون د هضم و گردش خون را افزایش می دهد و می تواند طحال را قوی و معده را خشک کند. مخمر برنج قرمز علاوه بر استفاده دارویی برای بهبود هاضمه و افزایش گردش خون، در غذاهای سنتی چین به عنوان نگهدارنده، رنگ دهنده و معطر کننده غذا و مکمل رژی غذایی استفاده می شود.ترکیبات تشکیل دهنده نورمولیپ 5:- کربوهیدارت- فیبر- پروتئین- رطوبت- خاکستر- فسفر- مونوکولین- اسیدهای چرب (پالمتیک اسید، استئاریک اسید، اولئیک اسید، لینولئیک اسید، آراشیدیک اسید و لینولنیک اسید)- ویتامینC- ویتامینA- کلسیم- منیزیم- آهن- مس- روی- سنلیوم منیزیمشواهد و مدارک: تحقیقات در مورد استفاده از مخمر برنج قرمز برای شرایط خاص در درمان بیماری های زیر نتایج مثبت را نشان می دهد:کلسترول بالا (چربی خون)اثر مخمر برنج قرمز موجود در نورمولیپ 5، بر کاهش چربی نیز در چندین آزمایش کلینیکی ارزیابی شد. تحقیقات نشان می دهد که مخمر برنج قرمز حاوی مقادیر قابل توجهی موناکولینK می تواند سطح کلسترول کل خون، سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم(LDL) یا "بد" و سطح تری گلیسیرید را کاهش می دهد. در یک مطالعه ی چند مرکزی یکپارچه شامل حدود 450 فرد مبتلا به هیپرلیپیدمی، مشاهده شد که درمان خوراکی 2/1 گرم در روز مخمر برنج قرمز طی 8 هفته کلسترول کل 7/22 درصد، لیپوپروتئین چگالی پایین 9/30 درصد و تری کلیسریدهای سرم را 1/34 درصد کاهش داد.کاهش فشار خون: مخمر برنج قرمز همچنین حاوی سطح قابل توجهی از اسیدهای چرب، استرول ها، پروتئین ها، پپتید ها و آمینو اسیدها، ایروفلاون و گلیکوزیدهای آن، ساپونین و ساپوژنین است. طبق گزارش ها، مقدار قابل توجهیGABA در این مخمر که به عنوان عامل به تعویق اندازه ی بالا رفتن فشار خون سیستولیک شناخته شده و مدر باشد. از این رو اثر خاصیت کاهش دهنده فشار خون به آن نسبت داده می شود.بهبود اختلال حافظه و افزایش توانایی یادگیری: نتایج آزمایشگاهی نشان می دهد که عصاره اتانولی این مخمر علاوه بر فرونشاندن پاسخ های التهابی و استرس های اکسیداتیو، در حفظ سلول ها، شرایط نوروپروتکتیو قوی فراهم می نماید.ایمنی و موارد احتیاط مخمر برنج قرمز قادر به کاهش سطح کلسترول خون و کل کلسترول خون است. در حالی که این مکمل به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود، ممکن است اثرات جانبی بالقوه داروهای کاهش دهنده کلسترول مانند استاتین را داشته باشد. قیمت مکمل مخمر برنج قرمز ممکن است کمتر از داروی استاتین باشد. با این حال، استفاده از یک مکمل، اطمینان کمتری در مورد کیفیت و میزان واقعی ماده فعال و موثر در محصول وجود دارد. برخی از محصولات مخمر برنج قرمز ممکن است فقط مقادیر کمی موناکولینKداشته و به طور بالقوه تأثیر کمی بر سطح کلسترول داشته باشند. عوارض جانبی نورمولیپ 5: مخمر برنج قرمز می تواند عوارض جانبی خفیفی ایجاد کند، از جمله:- ناراحتی شکمی- سوزش سردل- گاز معده- سردرد- سرگیجههمانطور که در بالا اشاره گردید، مکمل مخمر برنج قرمز حاوی موناکولینKباشد، همان ماده ای که در داروی تجویز کننده لوواستاتین برای کاهش کلسترول وجود دارد. عوارض جانبی لوواستاتین شامل آسیب کبدی و اختلالات عضلانی (میوپاتی) است. اگر باردار هستید و یا قصد باردار شدن و یا شیردهی دارید، از مخمر برنج قرمز استفاده نکنید. نتایج یک مطالعه قدیمی این نگرانی را ایجاد نموده است که برخی از محصولات مخمر برنج قرمز حاوی آلاینده ای به نام سیترینین است که می تواند باعث نارسایی کلیه شود. با این حال، نتایج یک مطالعه اخیر که بر روی 14 مکمل غذایی حاوی مخمر برنج قرمز تجزیه و تحلیل انجام داده اند، در هیچ یک از آنها سیترینین پیدا نکرد.تداخلات دارویی نورمولیپ 5: تداخلات دارویی احتمالی شامل موارد زیر است:- الکل: اگر مخمر برنج قرمز مصرف می کنید، الکل مصرف نکنید. این ترکیب ممکن است خطر آسیب کبدی را افزایش می دهد.- سیکلوسپورین: مصرف این داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی با مخمر برنج قرمز ممکن است خطر میوپاتی را افزایش دهد.- بازدارنده های سیتوکروم: مصرف مخمر برنج قرمز همراه با داروهایی مانند اریترومایسین که این آنزیم را مهار می کند ممکن است خطر عوارض جانبی مضر مخمر برنج قرمز را افزایش می دهد.- گریپ فروت: نوشیدن آب گریپ فروت و مصرف مخمر برنج قرمز ممکن است خطر عوارض جانبی مضر مکمل را افزایش دهد.- گمفیبروزیل (لوپید): مصرف این داروی کاهش دهنده کلسترول با مخمر برنج قرمز ممکن است خطر میوپاتی را افزایش دهد. داروهای هپاتوتوکسیک، گیاهان و مکمل های: مخمر برنج قرمز ممکن است حاوی موناکولینKباشد که در برخی افراد باعث آسیب کبدی می شود. مصرف مخمر برنج قرمز همراه با این نوع داروها، گیاهان و مکمل ها می تواند خطر آسیب کبدی را افزایش دهد.- نیاسین: مصرف مخمر برنج قرمز همراه با نیاسین با دوز بالا ممکن است خطر میوپاتی را افزایش دهد.- مخمر سنت جان: مصرف این مکمل با مخمر برنج قرمز ممکن است اثربخشی مخمر برنج قرمز را کاهش دهد.- استاتین: مصرف مخمر برنج قرمز همراه با سایر استاتین ها ممکن است خطر عوارض جانبی مضر را افزایش دهد.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.