تامین ویتامینها و مواد معدنی ضروری در دوران بارداری و شیردهی - پیشگیری از کمخونی مادر و جنین - تامین سلامت استخوانها و دندانها - پیشگیری از نقص لوله عصبی در جنین
موارد مصرف پریناتال فرمولا :
- تامین ویتامینها و مواد معدنی ضروری در دوران بارداری و شیردهی
- پیشگیری از کمخونی مادر و جنین
- تامین سلامت استخوانها و دندانها
- پیشگیری از نقص لوله عصبی در جنین
دستور مصرف پریناتال فرمولا : خانمها روزانه 1 قرص یا طبق دستور پزشک
شرایط نگهداری :
- دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
- در جای خشک و خنک ، دور از نور و رطوبت در دمای کمتر از ۲۵ درجه سانتی گراد نگهداری شود.
موارد هشدار و نکات قابل توجه :
- مصرف بیش از حد فرآوردههای حاوی آهن منجر به سمیت کشنده در کودکان زیر 6 سال میگردد.
- در موارد مصرف بیش از حد فرآورده بلافاصله با پزشک یا مرکز کنترل مسمومیتها تماس بگیرید.
مزایا:
- مقادیر کافی اسید فولیک ، آهن و زینک
- وجود آهن فروشل
- حاوی ویتامین D و کلسیم
مزایا فروشل:
- عدم تداخل در جذب سایر مواد غذایی و ویتامینها
- حداقل عوارض گوارشی (تهوع و یبوست)
- 4 برابر جذب بیشتر آهن نسبت به فروس سولفات
اجزای تشکیل دهنده :
- آهن فروشل (27 میلی گرم): از خطرات کم خونی فقر آهن در بارداری زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم می باشد. مصرف مکمل آهن ممکن است عوارضی مانند تهوع، درد معده، اسهال و یبوست داشته باشد که این عوارض در مورد فروشل حداقل است. بنابراین تحمل مکمل و احتمال تکمیل درمان بیشتر می باشد.
- ویتامین A 4000 IU (به فرم بتاکاروتن): علاوه بر نقش داشتن در بینایی، تولید مثل و عملکرد مناسب سیستم ایمنی در تقسیم سلولی، تشکیل و رشد استخوان و دندان نقش مهمی ایفا میکند.
- ویتامین سی (120 میلی گرم): برای کنترل پره اکلامپسی و فشار خون بالای ناشی از بارداری می تواند مفید باشد.
- اسید فولیک (800 میکروگرم): کمبود اسید فولیک میتواند در جنین عوارضی نظیر نقص لوله عصبی، آنانسفالی، شکاف لب، شکاف کام و نواقص قلبی و در مادر باعث ایجاد پره اکلامپسی گردد.
- زینک (25 میلی گرم): مکملیاری روی در کاهش تولد نارس و کاهش ریسک عفونت در مادر موثر است.
- ویتامین های B1,B2,B3,B6,B12: برای رشد مغز، عملکرد صحیح عضلات، سیستم عصبی و قلب، سلامت پوست و رشد بینایی ضروری بوده و به گردش خون و ساخت هورمون های جنسی، کاهش تهوع صبحگاهی، ساخت DNA و گلبول های قرمز خون نیز کمک میکنند.
- کلسیم کربنات (200 میلی گرم): دریافت ناکافی کلسیم سبب برداشت کلسیم از استخوان های مادر و در نتیجه، سبب پوک شدن استخوان های زن باردار خواهد شد.
توضیحات : تغذيه مادر باردار، يكي از مهمترين و اصليترين نكات در بارداری است، زيرا رشد و نمو كامل جنين رابطه تنگاتنگي با تغذيه مادر داشته و تامين نيازهاي او با دريافت مواد مغذي مادر عجين شده است.
طبق بخشنامه معاونت بهداشت، مصرف روزانه یک عدد مکمل مولتی ویتامین مینرال از پایان ماه چهارم بارداری تا سه ماه پس از زایمان توصیه میشود. به عنوان جزیی از مراقبتهای بارداری، مکمل یاری ریزمغذیها می تواند مرگ و میر مادر و جنین را تحت تاثیر قرار دهد.
پریناتال فرمولا
ویتامینB12:
ویتامین B12 یکی از هشت ویتامین گروه ویتامین B است و تنها ویتامینی است که بدن می تواند آن را ذخیره نماید. کبد مقادیر زیادی ویتامین را که ممکن است ماهها تا سال ها در خود نگه دارد، ذخیره می نماید تا در صورت لزوم به خون بازگرداند. در مقایسه با سایر ویتامین ها، ویتامین B12 مدت زمان کمتری در بدن باقی می ماند و یا از بدن دفع می شوند. بنابراین، کمبود ویتامین B12 پس از مدتی قابل توجه است. ویتامین B12 که با نام کوبالامین نیز شناخته می شود، عملکرد متابولیکی متفاوتی دارد. این ماده به پایین نگه داشتن سطح هموسیستئین کمک می کند و از این طریق از قلب و عروق محافظت می نماید. در تقسیم سلولی و تشکیل خون نقش دارد و برای عملکرد طبیعی عصب بسیار مهم است. که در ادامه با جزئیات بیشتری توضیح داده خواهد شد.
پریناتال فرمولا، نقش ویتامینB12در عملکرد سیستم عصبی
ویتامین B12 به دلیل عملکرد آن در تشکیل سلول و متابولیسم چربی، نقشی حیاتی برای سیستم عصبی دارد. این ویتامین در بازسازی و تشکیل جدید غلاف های فیبر عصبی (که به عنوان غلاف میلین نیز شناخته می شود) نقش مهمی دارد که از اعصاب در برابر کاهش فشار های وارده محافظت می نماید و از انتقال صحیح و موثر جریان های عصبی، حمایت می کند. این "عایق بندی" اعصاب که عامل احساس لمس و عملکرد حرکتی هستند، نه تنها مهم است، بلکه برای سیستم عصبی مرکزی، یعنی مغز و نخاع بسیار ضروری است. علاوه بر این، ویتامین B12 در سنتز مواد مهم پیام رسان مانند انتقال دهنده های عصبی و هورمون هایی که عملکرد مغز را کنترل می کنند نقش داشته و سبب بهبود درک، خلق و خو و حافظه می گردد. اخیراً ثابت شده است که اختلالات عصبی روانی به به دلیل نقص ویتامین B12 در غیاب کم خونییا ماکروسیتوز روی میدهند.
چه افرادی در معرض کمبود ویتامینB12هستند؟
- نوزادان و کودکان به دلیل رشد به ویتامین B12 زیادی نیاز دارند.
- گیاهخواران تحت تأثیر کمبود ویتامین B12 قرار دارند. از آنجا که گیاهخواران به دلیل رژیم نامتعادل خود غذاهای اصلی حیوانی را حذف می کنند، در معرض خطر عدم دریافت ویتامین B12 قرار دارند.
- افراد مسن اغلب تحت تأثیر اختلال در جذب ویتامین B قرار می گیرند، اما گاهی اوقات محدودیت های غذایی نیز نقش دارد.
- افرادی که از بیماری های مزمن مانند دیابت، نارسایی کلیه یا زوال عقل رنج می برند، جذب B12 در بدن آنها مختل می گردد (اغلب به دلیل عوارض جانبی داروهایی است که برای مدت طولانی مصرف می نمایند).
- افرادی که از التهاب مخاط معده یا سایر بیماری های دستگاه گوارش رنج می برند قادر نیستند مواد مهم مورد نیاز برای جذب ویتامین را به تنهایی سنتز کنند، زیرا مقداری از ویتامین B12 بدون استفاده دفع می شود.
- افزایش سن: با افزایش سن، چندین عامل منجر می شود تا خطر کمبود ویتامینB12افزایش یابد. فقط حدود 5 درصد از جوانان اروپایی از کمبود ویتامینB12رنج می برند، 10-30٪ افراد بالای 65 سال با کمبود ویتامینB12تشخیص داده شده اند.
صرف نظر از علت، اگر کمبود ویتامین B12 خیلی دیر تشخیص داده شود، آسیب های عصبی جبران ناپذیری ظاهر می شوند.
علائم کمبود ویتامینB12چیست؟
علائم اولیه کمبود ویتامینB12عمدتا کمبود انرژی و عملکرد ضعیف و همچنین عدم ثبات در پاها است. اعصاب ضعیف در نخاع در ابتدا اغلب احساسات کاذب مانند سوزش و بی حسی در اندام های تحتانی مانند پا ایجاد می کنند. از آنجا که مغز، انتقال دهنده های عصبی و هورمون ها نیز در اثر کمبود تحت تأثیر قرار می گیرند، این کمبود می تواند علاوه بر این باعث مشکلات ضعف حافظه و افسردگی نیز شود. اگر کمبود ویتامینB12تشخیص داده نشود می تواند عواقب جدی به همراه داشته باشد. در طولانی مدت می تواند مشکلات جدی عصبی و اعصاب و روان را به همراه داشته باشد که حتی می تواند به زوال عقل و اسکیزوفرنی منجر شود. همچنین، اثر کمبود ویتامینB12 محدودیت های شدید جسمی که حتی می تواند به پاراپلژی (فلج کانل در اندام ها) منجر شود، رخ می دهد. بنابراین، کمبود ویتامینB12باید جدی گرفته شود و باید از آن جلوگیری نماید و تشخیص کمبود آن بسیار ضروری است. ویتامین B12 پس از جذب از طریق غذا، در مراحل مختلف جذب خون می شود. همراه با غذا، ابتدا به معده می رسد و مقداری از آن آنجا جذب می گردد. مقداری از آن هم می تواند در روده کوچک جذب شده و به خون برسند. مقدار کمی از ویتامین نیز می تواند از طریق دیواره های روده جذب می شوند.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.