شرایط نگهداری: دور از دسترس کودکان و در جای خشک و خنک و به دور از نور و در دمای زیر 25 درجه سانتیگراد نگه دارید.
هشدار مصرف:- لطفا از افزایش میزان توصیه شده مجاز برای مصرف خودداری نمایید.- مکمل های غذایی نباید جایگزینی برای یک رژیم غذایی متنوع استفاده شوند.- مصرف این محصول در کودکان و زنان باردار و شیرده توصیه نمی گردد.- این محصول می تواند سبب کاهش قند خون گردد به همین دلیل در بیماران دیابتی که تحت رژیم غذایی هستند بسیار مناسب است.- با توجه به اینکه این محصول سطح قند خون را کاهش میدهد، بهتر است در ابتدای مصرف قند خون ناشتا به طور منظم کنترل شود.- و در صورت نیاز مشورت با پزشک نیز توصیه می گردد.
کروم: نقش کلیدی کروم در بدن انسان درحمایت از تعادل قند خون است. این عمل را با تأثیر بر انتقال کارآمد گلوکز به سلول ها انجام می دهد. هنگامی که گلوکز به سلول ها منتقل می شود، می توان از آن برای تامین انرژی استفاده کرد و سطح قند خون متعادل و پایدارتر می گردد. کروم همچنین در عملکردهایی از جمله:- متابولیسم کربوهیدرات- چربی- و پروتئین نقش دارد.آلفا لیپوئیک اسیدآلفا-ليپوئيک اسيد (ALA) یک آنتی اكسيدان زيستی قوی است و به عنوان يک كوفاكتور در كمپلكس آنزيمی دهيدروژناز ميتوكندريايی در متابوليسم و توليد انرژی فعاليت دارد. بررسی ها نشان مي دهند كه مكمل خوراكی يا تزريقی ALA به سرعت توسط بدن جذب شده و به فرم فعال خود يعنی اسيد دی هيدروليپوئيک احیامی گردد. اين ماده از يک طرف می تواند به طور مستقيم راديكال های پروكسيل توليدشده در مرحله آبی و غشای ميكروزومی را از بين برده، از طرف ديگر با احيای آسكوربيل و كرومانوكسيل موجب افزايش قدرت ساير آنتی اكسيدان ها (ویتامینC و E) می گردد. در طی سال های اخير اين كوفاكتور ميتوكندريايی در فرم آزاد خود به عنوان يک آنتی اكسيدان قوی با عملكرد زدايندگی گونه های اكسيژنی فعال محور توجه تحقيقات بسياری در زمينه تغذيه و ديابت قرار گرفته است. خصوصيات آنتی اكسيدانی ALA با اثرات شبه انسولينی همراه بوده و می تواند از سلول های پانكراس در مقابل آسيب اكسيداتيو محافظت نماید. در واقع افزايش توليد گونه های واكنشگر اكسيژن و آسيب اكسيداتيو با بالا رفتن سطح انسولين، اسيدهای چرب آزاد و گلوكز در خون ارتباط مستقيم دارد كه اين امر خود سبب فعال شدن مسيرهای حساس به آسيب، كاهش فسفريلاسيون تيروزين در گيرنده های انسولين و در نتيجه سبب كاهش فعاليت اين هورمون و يا افزايش مقاومت به انسولين و عدم تحمل گلوكز و عوارض ناشی از آن می گردد . در افراد مبتلا به ديابت سطح آلفا-ليپوئيک اسيد كاهش می يابد و تحقيقات بسياری، چه در مدل های حيوانی ديابتی شده و چه در بيماران مبتلا به ديابت، بيانگر اثرات مفيد ALA به صورت مكمل در بهبود متابوليسم گلوكز می باشد.دارچین: دارچین گیاهی با نام علمی (Cinnamomum zeylanicum) یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی است که در طب سنتی به عنوان دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.ترکیبات تشکیل دهنده: ترکیبات شیمیایی تشکیل دهنده پوست دارچین می توان به: سینامون آلدهید، سافرول، سینامیک اسید، کادینن، کاریوفیلن، تانن ها، فنل ها، ديترپن ها، ترکیب هاي کربوهیدراتی و موسیلاژی متفاوت و مقدار کمی کومارین نیز اشاره نمود. يكی از اجزای فعال مشـتق شـده ازدارچين پلی مری به نـام متيل هيدروكسی كالكون بوده كه شبيه انسولين عمل می كند .کاربردهای دارویی- تقویت قلب- بهبود عملکرد معده و روده- بهبود فعالیت کلیه ها- افزایش نیروی جنسی- کنترل قند خوندارچین می تواند از انسولین تقلید نموده و حساسیت به انسولین را افزایش می دهد. مبتلایان به دیابت، یا لوزالمعده نمی تواند انسولین کافی تولید کنند و یا سلول ها به درستی به انسولین پاسخ نمی دهند و منجر به افزایش سطح قند خون می شود. در یک بررسی نشان داده شد که پلی فنول های موجود در دارچین باعث کاهش تولید محصولات گلکوزیله شده در خون می شوند. دارچین ممکن است با تقلید از اثرات انسولین و افزایش انتقال گلوکز به سلول ها، به کاهش قند خون و مبارزه با دیابت کمک کند. همچنین می تواند با افزایش حساسیت به انسولین ، باعث کاهش انسولین در انتقال گلوکز به سلول ها ، به کاهش قند خون کمک کند. نتایج یک مطالعه بر روی تعدادی از مردان نشان داد که مصرف دارچین بلافاصله پس از مصرف حساسیت به انسولین را افزایش می دهد، و اثر آن حداقل 12 ساعت طول می کشد. عصاره دارچین باعث افزایش فعالیت انسولین و کاهش چربی های خون و کلسترول می شود. در یک مطالعه نشان داده شده است که مصرف دارچین با دوز دو گرم در روز اثر معنی داری بر کاهش سطح گلوکز و چربی های خون در بیماران دیابتی دارد. دربيماران ديابتی نـوع دو فسفوريلاسيون گيرنده انسولينی كاهش می يابد. از طرفی اجـزای محلـول در آب دارچـين باعـث تحريک اتوفسفوريلاسيون گيرنده انسولينی شده و فسـفوتيروزين فسفاتاز كه خود يک آنزيم فعال در دفسفوريليزه كـردن گيرنـده انسولينی است را مهار می كند كه خود اين مسـئله سـبب افـزايش حساسـيت بـه انسـولين می گردد.
دارچین می تواند با انجام اعمالی مانند انسولین و افزایش توانایی انسولین در انتقال قند خون به سلول ها، قند خون را کاهش دهد. قند خون ناشتا را کاهش می دهد و ممکن است هموگلوبین A1c را کاهش دهد. چندین مطالعه کنترل شده نشان داده است که دارچین در کاهش قند خون ناشتا بسیار عالی عمل می نماید. دارچین نوید دهنده کاهش قند خون است. با این حال اثرات آن بر روی هموگلوبین A1c مشخص نیست. قند خون بعد از غذا را کاهش می دهد. بسته به اندازه وعده غذایی و میزان کربوهیدرات موجود در آن، سطح قند خون پس از صرف غذا به طرز چشمگیری افزایش می یابد. این نوسانات قند خون می تواند سطح استرس اکسیداتیو و التهاب را افزایش دهد، که آسیب زیادی به سلول های بدن وارد می کند و شما را در معرض خطر بیماری مزمن قرار می دهد. دارچین می تواند به حفظ خواص قند خون بعد از غذا کمک کند. برخی از محققان می گویند این کار با کاهش سرعت تخلیه غذا از معده انجام می شود. دارچین می تواند قند خون را بعد از وعده های غذایی احتمالاً با کاهش تخلیه معده و مسدود کردن آنزیم های گوارشی، کاهش دهد. ممکن است خطر عوارض شایع دیابت را کاهش دهد خطر ابتلا به بیماری قلبی در افراد دیابتی دو برابر افراد سالم است. دارچین حاوی آنتی اکسیدان هایی است که فواید زیادی برای سلامتی فراهم می کند بنابراین ممکن است به کاهش خطر بیماری های مرتبط با دیابت مانند بیماری های قلبی و آلزایمر کمک کند. دارچین حاوی ویتامین ها و مواد معدنی زیادی نیست ، اما مملو از آنتی اکسیدان هایی است که استرس اکسیداتیو را کاهش می دهند. این ممکن است به طور بالقوه از دیابت محافظت کند. آنتی اکسیدان ها از این جهت مهم هستند که به بدن کمک می کنند استرس اکسیداتیو را کاهش دهد، نوعی آسیب به سلول ها که ناشی از رادیکال های آزاد است.کاهش چربی و کاهش وزن: از سوی ديگر به دليل آن كه انسولين نقش كليدی در متابوليسم چربی را داراست، مصرف دارچين باعث بهبود در متابوليسم چربی در محيط بدن می شود. سـطح بالای مواد آنتی اكسيدان موجود در دارچين سبب می شود تا اين گياه بـه عنوان محافظ سلول در برابر آسيب های شيميايی شامل سموم محيطی، كاهش دادن پراكسيدهای ليپيدی و محافظت كبد در برابـر انـواع استرس ها عمل كند. بدين ترتيب دارچين در بهبود وضعيت هـای آنتی اكسيدانی در افراد چاق مبتلا به ديابت، بيماری هـای قلبـی و سندرم متابوليک می تواند نقش موثری ايفا كند.