ترادامیکس برای آقایانی که ضعف قوای جنسی دارند داروی بسیار مناسبی محسوب می شود. ترادامیکس ترکیبی از عصاره سه گیاه افزایش دهنده هورمون های جنسی آقایان است. انزال زودرس و ضعف در نعوظ با این دارو بهبود می یابد.
موارد مصرف ترادامیکس:
- افزایش قوا و عملکرد ج ن س ی در آقایان
- تقویت میل ج ن س ی
- بهبود اختلالات نعوظ
- بهبود الاستیسیته بافت آلت مردانه
- افزایش نشاط و هیجان ج ن س ی مردانه
- افزایش سطح انرژی فیزیکی ، کاهش خستگی در مردان
- بهبود عملکرد دستگاه تناسلی- ادراری
دستور مصرف ترادامیکس: یک تا دو قرص روزانه (هر 12 ساعت یک عدد یا هر 24 ساعت یک عدد) به مدت حداقل 60 روز توصیه می گردد.
شرایط نگهداری: دارو را در محل خشک و خنک، دور از نور و دسترس اطفال نگهداری نمایید.
موارد هشدار و نکات قابل توجه :
- در صورت حساسیت به هریک از اجزاء فرآورده مصرف نشود.
- بیمارانی که تومورهای حساس به آندروژن دارند یا افرادی که نارسایی کبدی دارند باید از مصرف این فرآورده خودداری کنند.
عوارض جانبی تراداميکس : در صورت مصرف با میزان توصیه شده، عوارض خاصی گزارش نشده است.
توضیحات: ترادامیکس اولین محصول طبیعی برای مردان است که از اثر ترکیبی سه ماده موثره با نقش تقویت سلول های دستگاه تناسلی- ادراری مردان بهره گرفته است. ترادامیکس سبب تقویت و افزایش سلامت دستگاه تناسلی و بافت نعوظ آلت تناسلی مردانه می گردد.
مکانیسم اثر:
پروتودیوسین : یک ساپونین استروئیدی است که در گیاه تریبولوس ترستریس در مقادیر بالا وجود دارد. پروتودیوسین با اتصال به گیرنده های هورمون مردانه، اثر فوری مقلد هورمونی داشته و همچنین تولید طبیعی هورمون های مردانه را تحریک می کند. در واقع در هفته اول مصرف، بسیاری از بیمارانی (حدود 65%) که یک قرص ترادامیکس در 24 ساعت مصرف کرده اند، افزایش سطح انرژی فیزیکی و کاهش خستگی را گزارش داده اند.
جلبک اِکلونیا بیسیکلیس: غنی از آنتی اکسیدان طبیعی مانند دی اِکول، فلوروتانین و بی اِکول است، که به میزان 40% در چربی محلول هستند و این حالت سبب افزایش طول اثر آن ها به مدت حداقل 12 ساعت می شود، در صورتی که سایر آنتی اکسیدان ها حدود 30 دقیقه مدت زمان اثربخشی دارند. مطالعات حاکی از آن است که این مواد اثر آنتی اکسیدانی قوی دارند و رادیکال های آزاد اکسیژن را خنثی می کنند. نهایتاً بنظر می رسد که این مواد اثرات سودمند شناخته شده ای بر بافت های دیگر مانند ریه ها، استخوان ها و مفاصل نیز دارند.
بایوویس: پلیمر چیتوزان الیگوساکارید محلول در آب است که نشان داده شده محرک قوی نیتریک اکساید سنتاز بوده و در نتیجه موجب افزایش قابل توجه در تولید نیتریک اکساید NO می گردد. رها شدن نیتریک اکساید سبب تعادل در عملکرد عضلات صاف بافت نعوظ آلت تناسلی می گردد.
تراداميکس، خارخسک (Tribulus terrestris)
خارخسک با نام علمی Tribulus terrestris عضوی از خانواده Zygophyllaceae است. گیاهی یكساله با ارتفاع تقرییی 70-30 سانتی متر با برگ های شانه ای، گل های زرد و میوه گرزن ستاره ای شكل مي باشد. پراکندگی گیاه دامنه وسیعی از آفریقا، غرب آسیا، کویت، چین، ژاپن، کره، اروپا و مناطق مرکزی و شرق ایران را در بر می گیرد.
ترکیبات تشکیل دهنده
گیاه خارخاسک دارای : فلاونوئیدها، استروئیدها، ساپونینها، آلکالوئیدها، اسیدهای چرب غیر اشباع، ویتامین ها، تانن، رزین، پتاسیم، نیترات، فسفر، آهن، سدیم، کلسیم، گوگرد، کلر، اسید آسپارتیک و اسید گلوتامیک است.
خواص درمانی
از خواص درمانی آن مي توان به:
- درمان فشار خون بالا
- درمان بیماری های کرونری قلب
- کاهش کلسترول
- کاهش قند خون
- درمان ناتوانی جنسی
- خواص ادرار آوری
- ضد میكروب
- ضد التهابی
- تغییر سطح هورمون ها
- افزایش عملکرد جنسی
- افزایش میل جنسی
- ضد سرطانی
کاربردهای این گیاه در طب سنتی
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- درمان انواع آلرژی های پوستی و اگزما
- تقویت کبد
- درمان پرخوری
- درمان مسمومیت غذایی
- درمان برفک دهان
- رفع اختالات گوارشی همچون یبوست و نفخ
- تسکین درد مفاصل و کمر
- افزاینده ی منی
- ایجاد نعوظ
- دفع کننده سنگ کلیه
تراداميکس، افزایش عملکرد جنسی
امروزه، خارخسک به طور گسترده ای به عنوان یک مکمل در تغییر سطح تستوسترون مورد استفاده قرار می گیرد. وجود ترکیبات فروستانول، اسپیروستانول، ساپونین های تریکوژنین، نئو تریکوژنین، ژیتوژنین، نئوژیتوژنین، هکوژنین، نئوهکوژنین، دیوسژنین، کلروژنین، راسکوژنین و سارساساپوژنین را به عنوان ساپونین های فعال گیاه بیان کردند که از نوع ساپونین های استروئیدی بوده و به عنوان پیش ساز هورمون های استروئیدی محسوب می شوند. برخی از این ترکیبات همچون هکوژنین و نئوهکوژنین در ساخت هورمون های استروئیدی نیز به کار می روند. به عبارتی عصاره خارخاسک باعث افزایش سطح سرمی تستوسترون و دی هیدرو تستوسترون شده و در نتیجه سبب افزایش میل جنسی می گردد. خارخسک با افزایش: آندروژنها و میل جنسی، افزایش فشار خون سرخرگی، افزایش فشار خون داخل آلت تناسلی ، باعث افزایش نعوذ و میل جنسی می گردد.
نتایج یک مطالعه هیستولوژیک و مورفومتریک لولههای منیساز، اثرات مثبت خارخاسک بر روی اسپرم سازی، افزایش ضخامت لوله های منی ساز و افزایش تعداد این سلول ها را اثبات نمود. برخی از عمده ترین گلیکوزیدهای فروستانولی این گیاه نیز شامل پروتودیوسین و پروتوگراسیلین می باشند که دیوسین موجود در خارخاسک از طریق افزایش سطح تستوسترون آزاد و تنظیم استروژن و پروژسترون باعث افزایش توانایی جنسی در مردان می شود.
بتا– سیتوسترول موجود در خارخاسک نوعی فیتواسترول بوده که باعث تحریک اسپرماتوژنز شده و با تأثیر بر سلول های سرتولی باعث افزایش تولید اسپرم می شود. عصاره خارخاسک به دلیل دارا بودن ساپونین ها باعث افزایش سطح ترشح هورمون های LH و FSH از هیپوفیز شده که به دنبال آن میزان تستوسترون افزایش می یابد، از این رو قادر به بهبود عملکرد جنسی از جمله افزایش تولید اسپرم و افزایش میل جنسی می شود. عصاره این گیاه موجب شل شدن عضلات دیواره اجسام غاری شده که این عمل را از طریق آزاد شدن نیتریک اکسید انجام می دهد. فروستانول یکی از ساپونین های خارخاسک است که اثر محرک بر اسپرماتوژنز دارد. این ماده باعث بهبود معنی داری در کیفیت و کمیت اسپرم می شود. خارخاسک همچنین دارای یون Ca است که فعالیت آنزیم فسفات دی استراز (مخرب cAMP) را مهار می کند در نتیجه افزایش تحرک اسپرم را به دنبال دارد. همچنین حضور عنصر روی در این گیاه منجر به بهبود تعداد اسپرم، تحرک و مورفولوژی آن میشود زیرا این ماده متابولیسم هورمون، سنتز پروتئین، ساختار RNA و DNA و تثبیت کروماتین هسته ای را درگیر کرده و علاوه بر آن موجب کاهش متابولیت های مخرب از جمله رادیکال های آزاد در فرآیند اسپرماتوژنز می شود.
تراداميکس، تاثیر بر تخمدان و بیضه
عصاره هیدروالکلی گیاه خارخاسک باعث ترمیم بافت بیضه و محافظت آن متعاقب تخریب توسط مواد توکسیک می شود. اثر محافظتی عصاره هیدروالکلی این گیاه در سمیت ناشی از سیس پالتین مورد بررسی قرار گرفته که منجر به کاهش آپوپتوز، بهبود عملکرد بیضه و پارامترهای اسپرم شده است. عصاره این گیاه باعث تحریک سلول های سرتولی برای تقسیم و تحریک سلول های لیدیگ جهت سنتز تستوسترون می شود. عصاره این گیاه موجب تحریک تشکیل و رشد جسم زرد می شود که اثری شبیه به LH داشته و باعث افزایش تولید پروژسترون نیز می شود.
ساپونین های استروئیدی موجود در این گیاه عملکرد شبه گنادوتروپینی داشته که موجب تحلیل کیست ها و شروع مجدد چرخه تخمدانی در مطالعه مربوط به تخمدان پلیکیستی (PCOS) می شود. عصاره گیاه خارخسک موجب بهبود عملکرد تخمدان و تنظیم هورمون های استروئیدی شده که در نتیجه باعث بهبود رشد فولیکول های تخمدانی می شود. همچنین تعداد جسم زرد افزایش یافته و چرخه های استروسی مجدداً شروع شده است که احتمالاً ساپونین های استروئیدی نقش اصلی را ایفا می کنند.
تراداميکس، خاصیت آنتی اکسیدانی
گزارش های متعددی مبنی بر اینکه گیاه خارخاسک دارای عواملی از جمله فلاونوئیدها، پلی فنل و ویتامین E و C که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند، وجود دارد. ترکیبات موجود در این گیاه موجب پاکسازی رادیکال های آزاد می گردد. خواص آنتی اکسیدانی فلاونوئیدها در مطالعات مختلف بررسی شده است، تجویز خوراکی خارخاسک می تواند برخی از شاخص های پراکسیداسیون لیپیدی و استرس اکسیداتیو بافت مغزی را در موش دیابتی کاهش دهد و در جلوگیری از برخی بیماری های عصبی ناشی از تشدید استرس اکسیداتیو مؤثر باشد. در تحقیقات متعدد خواص احیاء کنندگی خارخاسک بیان شده است که احتمالاً به علت وجود مشتقاتی از کوماریل کوئینیک اسید می باشد. تشدید استرس اکسیداتیو و پراکسیداسیون لیپیدی ناشی از افزایش رادیکال های آزاد اکسیژن نقش مهمی در پاتوژنز برخی بیماری های عصبی دارند. از نظر بیوشیمیایی از جمله شاخص های مهم استرس اکسیداتیو، افزایش سطح بافتی مالون دی آلدئید و نیتریت و کاهش فعالیت سیستم دفاع آنتی اکسیدانی نظیر سوپراکسید دیس موتاز می باشد. در این خصوص مشخص شده که عصاره گیاه خارخاسک دارای خاصیت هیپوگلسیمی و هیپرلیپیدمی می باشد. تجویز گیاه موجب کاهش شاخص های پراکسیداسیون لیپیدی و درنهایت افزایش سطح آنتی اکسیدانی می شود.
تراداميکس، کاهش استرس اکسیداتیو و تقویت قوای جنسی
استرس اکسیداتیو و کاهش استروئیدها، سبب جلوگیری از تبدیل دهیدرواپی آندروسترون و آندروستندیون به تستوسترون، به وسیله کاهش 17- بتا هیدروکسی استروئید دهیدروژناز و 3- بتا هیدروکسی استروئید دهیدروژناز، در اثر استرس اکسیداتیو میشود. با توجه به کاهش تراکم سلولهای دیواره لولههای منی ساز و کاهش تعداد سلول های اسپرماتوژنیک در اثر استرس اکسیداتیو به تریج شاهد مرگ سلولی و بافتی در این اندام می شویم.
نتایج یک مطالعه نشان دهنده کاهش وزن بیضهها در گروه تحت تاثیر استرس اکسیداتیو بود، که میتواند نشانه کاهش ساخت استروئیدها باشد. اما با افزایش وزن بیضه ها در گروه مصرف کننده خارخاسک احتمال افزایش ساخت استروئیدها در اثر درمان با خارخاسک وجود دارد. از طرف دیگر استرس اکسیداتیو موجب کاهش هورمون لوتئینی و محرک فولیکولی میشود، اما افزایش این دو هورمون در اثر مصرف خارخاسک دیده شده است که می تواند باعث تحریک اسپرم سازی و افزایش ترشح تستوسترون شود. با مصرف خارخاسک همراه با اثرات کاهشی استرس اکسیداتیو، تراکم و تعداد سلولهای اسپرم ساز افزایش یافت که میتواند به علت خاصیت آنتیاکسیدانی، افزایش آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز، تستوسترون، گلوتاتیون پراکسیداز و گلوتاتیون ردوکتاز باشد . از سوی دیگر دیوسین موجود در خارخاسک از طریق افزایش سطوح تستوسترون آزاد و تنظیم استروژن، پروژسترون و پرگنانولون باعث افزایش توانایی جنسی میشود. این گیاه همچنین دارای پروتودیوسینها و ساپونین (فروستانول) بوده، که موجب افزایش تستوسترون و هورمون لوتیینی شده، که به نوبه خود سبب افزایش روند اسپرم سازی میگردد.
تراداميکس، خواص ضد التهابی
از آنجایی که استرس اکسیداتیو منجر به بیماری های التهابی مزمن می شود، لذا ترکیبات آنتی اکسیدان می توانند در پیشگیری و درمان اختلالات التهابی سودمند باشند. خواص ضد التهابی خارخاسک در بسیاری از مطالعات به اثبات رسیده است. عصاره اتانولی خارخاسک باعث تعدیل کاهشی بیان آنزیم های التهابی از قبیل سیکلواکسیژناز و نیتریک اکساید سنتاز القایی که در بسیاری از التهابات نقش ایفا می نمایند، می شود. این گیاه باعث کاهش بیان سیتوکاین های التهابی مختلف می شود. بنابراین بیان سایتوکاین های التهابی را مهار می کند که تأثیر مثبت بر شرایط مختلف التهابی دارد. در تحقیقات اثر ضد دردی عصاره متانولی میوه خارخاسک در آزمونهای فرمالین و اتیل فلیک در موش به اثبات رسیده است.
تراداميکس، درمان مشکلات پوستی
از اسپیروستانول موجود در گیاه خارخاسک در درمان ولوواژینیت نیز استفاده می شود. اسپیروستانول ترکیبی است که در درمان بیماری های پوستی ویروسی، قارچی، انگلی و باکتریایی در نواحی مختلف بدن از جمله چشم، گوش و پوست نواحی جنسی مورد استفاده قرار می گیرد.
تراداميکس، تقویت سیستم ایمنی
استفاده های دارویی ساپونین ها می تواند موجب افزایش قدرت سیستم ایمنی در مقابله با انواع سرطان ها و کاهش چربی خون شود. ساپونین های موجود در گیاه خارخاسک موجب مهار سمیت سرب و جیوه می شوند. همچنین منجر به کاهش خواص مخرب رادیکالهای آزاد در سلول های زنده می شوند.
تراداميکس، ضد سرطان
وجود ساپونین ها و همچنین ترکیبات فنولی در عصاره گیاه خارخاسک به آن خاصیت ضد سرطانی می دهد. ساپونین ها به دلیل تنوع ساختاری زیاد، از مسیرهای مختلفی اثر ضد توموری ایجاد می کنند. موفقیت ترکیبات مؤثر بر سلول های سرطانی تا حد زیادی به توانایی این ترکیبات در فعالسازی مسیرهایی بستگی دارد که مرگ سلولی را با واسطه توقف سیکل سلولی و القای آپوپتوز و به صورت وابسته به دوز اعمال می کند. این گیاه با تغییر در سطح پلی آمین ها در سلول سبب تغییر رشد، تکثیر و بقا سلولها می شود که این اثر در سلول های سرطانی نسبت به سلول های سالم بسیار چشمگیر می باشد. از آنجایی که تولید رادیکال های آزاد (ROS) در پروسه ایجاد سرطان دخالت دارد، لذا بخشی از خواص ضد سرطانی گیاه خارخاسک مرتبط با خواص آنتی اکسیدانی و پاکسازی ROS می باشد.
تراداميکس، کاهش سرطان پروستات
همچنین ترکیبات خارخسک خواص کاهندگی کلسترول خون داشته و در کاهش سرطان پروستات (BPH) نیز مؤثر می باشد. ترستروزین D موجود در این گیاه که نوعی ساپونین استروئیدی می باشد باعث مهار آنژیوژنز در تومور پروستات شده و از رشد آن جلوگیری می کند.
تراداميکس، تاثیر بر سیستم قلبی و عروقی
گیاه خارخاسک اثر معنی داری بر درمان بیماری های قلبی مختلف از جمله بیماری های عروق کرونر، انفارکتوس میوکارد و آترواسکروز دارد. تریبولوسین (Tribulosin) این گیاه از طریق فعالسازی پروتئین کینازC ، قلب را در مقابل آسیب ایسکمی محافظت می کند. این گیاه موجب کاهش قابل توجهی در مالون دی آلدهید، آسپارتات ترانس آمیناز، کراتین کیناز، فعالیت الکتات دهیدروژناز و میزان آپوپتوز میوکارد شده است. خارخاسک میزان سوپراکسید دیس موتاز را افزایش می دهد. به علاوه باعث گشادی عروق کرونر و بهبود جریان خون کرونری می شود و از عصاره آن برای آنژین صدری و کاهش عوارض قلبی ناشی از دیابت استفاده می شود. به نظر می رسد که گیاه خارخاسک از سلول های قلب محافظت می کند و حتی ممکن است عملکرد قلب را بعد از حمله قلبی از طریق فلاونوئیدها بهبود بخشد.
تراداميکس، کاهش خطر ابتلا به دیابت
عصاره گیاه خارخاسک موجب مهار آنزیم هایی از قبیل آلفا گلوکوزیداز و آلدوز ردوکتاز می شود. مهار این دو آنزیم موجب کاهش میزان قند خون می شود. در تحقیقات دیگر خاصیت مهارکنندگی آنزیم آمیلاز پانکراسی توسط ترکیبات موجود در عصاره استونی این گیاه نشان داده شده است که از هیدرولیز نشاسته و تبدیل شدن آن به مالتوز، مالتوتریوز و الیگوساکاریدها جلوگیری کرده و به دنبال آن قند خون نیز کاهش می یابد. برخی فلاونوئیدها دارای خاصیت شبه انسولینی بوده که از این طریق قادر به کاهش دادن علائم دیابت قندی و برگرداندن سطح پارامترهای سرم به حد طبیعی می باشند. تجویز فلاونوئیدها جذب گلوکز توسط سلول های کبد، چربی و عضله را افزایش می دهد. به علاوه تجویز برخی از پلی فنول ها موجب افزایش بیان انتقال دهنده های گلوکز در سلول های عضلانی می شود. ساپونین موجود در خارخاسک ویژگی های کاهنده قند خون دارد. عصاره این گیاه ویژگی کاهندگی قند خون، تری گلیسرید سرمی و کلسترول سرمی را دارد.
عوارض جانبی و تداخلات دارويی تراداميکس:
- گیاهان دارویی نسبت به داروهای شیمیایی، عوارض کمتری دارند. در صورت مصرف بالای این گیاه، به علت خاصیت افزایش دهندگی هورمون تستوسترون و عوارض این هورمون سبب ریزش موی هورمونی (کچلی آندروژنیک) می شود.
- مصرف این گیاه موجب بالا رفتن میزان آمینوترانسفراز، اوره خون و کراتینین می شود که می تواند به سندرم هپاتورنال و نفریت حاد بینابین منجر شود.
- عصاره خارخاسک به علت داشتن ساپونین ها باعث اسپاسم عضله صاف دیواره رحم نیز می شود که این خاصیت ممکن است منجر به سقط جنین در زنان باردار گردد.