موارد مصرف امگا اکتیو اسی : - تأمین کننده غذایی سلولها- محافظ بدن در برابر خطر رادیکالهای آزاد- تأمینکننده اسیدهای چرب موردنیاز پوست و قلب و عروق
دستور مصرف امگا اکتیو اسی : روزانه ۲ تا ۳ کپسول مصرف شود.
شرایط نگهداری : در محل خشک و خنک و دور از دسترس اطفال نگهداری شود.
موارد منع مصرف : در بانوان باردار و شیرده مصرف نشود.
اجزای تشکیل دهنده :روغن دانه کتان: منبع امگا ۳ و امگا ۶؛ بهبود یکپارچگی غشاء و رطوبترسانی به سلولهای پوست، تنظیم متابولیسم چربیها و تری گلیسیریدهای خونی، کاهش پلاکتهای مولد تصلب شرائین (آرتروسکلروز) در دیواره رگهای خونی (با تأثیر بر متابولیسم پروستاگلاندینها) روغن دانه پامچال شب: منبع امگا ۶؛ حاوی مواد مؤثر درمان اگزما و کورک، کاهش شدت علائم سندروم پیش از قاعدگی (PMS)، تنظیم سطح چربی و کلسترول خون، کمک به سنتز پروستاگلاندین (دارای اثر ضد التهابی) روغن سبوس برنج: منبع امگا ۳ و امگا ۶؛ بهبود یکپارچگی غشای سلولی و رطوبترسانی پوست، تنظیم سطح تری گلیسیریدهای خونی، حاوی ماده مؤثر درمان اگزما و کورک، کاهش شدت علائم سندروم پیش از قاعدگی (PMS) روغن سنجد تلخ: منبع امگا ۷؛ غنی از بتاکاروتن، لیکوپن و ویتامین ای (مواد آنتیاکسیدان) برای جلوگیری از بروز اثر مخرب رادیکالهای آزاد روغن زیتون: منبع امگا ۹؛ بسیار مؤثر بر بهبود ساختمان پوست و سیستم قلبی-عروقی، عملکرد آنتیاکسیدانی (به دلیل وجود توکوفرول و فنل)
امگا اکتیو اسیامگا اکتیو اسی، کتان Linumusitaissimum L: کتان روغنی با نام علمی Linum usitaissimum Lو نام انگلیسی flax seedاز خانوادهLinaceaeمی باشد که ژنوتیپ هایی از گیاه کتان است. گياهی يكساله و چندمنظوره است و در مناطق خشک و گرم تا معتدله رشد و نمو می كند.برگ های نیزه ای با گلبرگ آبی رنگ است. دانه های کتان در دو رنگ قهوه ای و زرد طلایی وجود دارد. از دانه آن برای استخراج روغن استفاده می شود و مصرف اصلی روغن کتان در صنعت رنگسازی می باشد، اما اخیراً به کاربرد دارویی و نیز غذایی آن نیز توجه زیادی شده است.ترکیبات تشکیل دهندهروغن کتان يكی از انواع روغن خوراكی مطلوب در دنياست. بذر خوراكی كتان روغنی به دليل دارا بودن ارزش های متعدد دارویی در دنيا بسيار حائز اهميت است. بذر آن محتوی چندين نوع اسيد چرب غيراشباع است و برای تغذيه انسان ضروری به نظر می رسد. روغن دانه كتان غنی ترين منبع اسيدهای چرب غيراشباع امگا 3 درجهان است كه بيش از دو برابر موجود در روغن ماهی (در حجم مساوی) است. دانه کتان منبع ارزشمندی از ترکیبات فنلی و آنتی اکسیدانی می باشد و از غنی ترین منابع مادۀ شیمیایی شفا بخش، آلفا لینولنیک اسید (ALA) است. دانه کتان مناسب ترین نسبت اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 را داراست، این دانه شامل یک نوع فیبر محلول به نام موسیلاژ است. لیگنان موجود در دانه کتان 100 برابر نسبت به دیگر میوه ها و سبزیجات فعال تر است همچنین منبع غنی استروژن و آنتی اکسیدان طبیعی در کتان می باشد. همچنین آلکالوئید، ساپونین ها، استروئیدها، ترپنوئیدها، فلاونوئیدها، گلیکوزید های قلبی و تانن ها نیز در روغن دانه کتان موجود می باشد. همانطور که در بالا نیز اشاره گردید یکی از دلایل سلامتی این روغن داشتن غلظت بالای اسیدهای چرب امگا 3 است. شاید بدانید که امگا 3 برای سلامت کلی و عملکرد بدن مهم است و از سیستم های قلبی عروقی، ریوی، سیستم ایمنی و تنفسی حمایت می نماید. بدن ما برای عملکرد مناسب به امگا 3 نیاز دارد. این اسیدهای چرب در غذاهایی مانند:- آجیل- دانه ها- ماهی- و همچنین در روغن هایی مانند روغن بذر کتان یافت می شوند. بنابراین غلظت بالای آنها در روغن بذر کتان به ما کمک می کند که به راحتی مقدار بیشتری از آنها را دریافت کنیم.خاصیت موجود در روغن بذر کتان به خاطر وجود اسید آلفا-لینولنیک است که به آن ALA نیز گفته می شود می باشد. بدن ما این نوع چربی را به خودی خود تولید نمی کند. که این امرباعث می شود روغن بذر کتان راهکار عالی برای گیاهخوارانی باشد که نگران تامین امگا 3 مورد نیاز خود باشند.امگا اکتیو اسی، کاربردهای دارویی- كاهش سرعت تشكيل كلون های سرطانی- جلوگيري از سرطان سينه- تنظيم فشار خون- كاهش كلسترول- بهبود ديابت- مقاومت ايمنولوژيكی در برابر آنتی ژن ها- كاهش كلسترول بدخاصیت آنتی اکسیدانیآنتی اکسیدان ها ترکیباتی است که محصولات فعال شیمیایی مانند رادیکال های آزاد آسیب رسان به بدن که در نتیجه متابولیسم تولید می شود را خنثی می کند. پلی فنل های گیاهان به علت خاصیت آنتی اکسیدانی نقش مهمی در جلوگیری از شرایط بیماری زایی مختلف از قبیل سرطان، بیماری قلبی و عروقی، بیماری های اعصاب مرتبط با استرس های اکسیدکنندگی ایفا می کنند. این ترکیبات دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضدویروسی، آنتی بیوتیکی و ضد توموری نیز هستند. فلاونوئیدها به دلیل نقش آنتی اکسیدانی خود به طور مستقیم با وارد شدن در واکنش های احیایی مانع تنش اکسیداتیو می شوند و مانند بسیاری دیگر از پلی فنل ها جمع کننده رادیکال های آزاد می باشند. با توجه به اینکه روغن بذر کتان سرشار از ترکیبات فلاونوئیدی می باشد، می توان خاصیت آنتی اکسیدانی قوی آن را به این ترکیبات نسبت داد.کنترل کلسترول: اسیدهای چرب امگا 3 و لیگنان موجود در روغن کتان از طریق مکانیسم های مختلف در بهبود الگوی لیپیدی مؤثر هستند. بخشی از اثرات اسیدهای چرب امگا 3 از طریق فعال سازی پروتئین کیناز حساس به آدنوزین مونو فسفات اعمال می شود. این آنزیم به عنوان یک حسگر متابولیک عمل می کند و باعث ایجاد تعادل میان سوخت و ساز متابولیک سلولی از جمله تعادل میان اکسیداسیون و بیوسنتز اسیدهای چرب می شود.حفظ سلامت قلب و عروق: مادۀ آلفا لینولنیک اسید(ALA)موجود در روغن کتان به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی بالای خود فرد را در برابر مشکلات قلبی محافظت می کند و نقش مهمی در بهبود عملکرد عروقی دارد.ضد سرطان: روغن دانه کتان دارای مواد معدنی مورد نیاز بدن مانند کلسیم، منیزیم و فسفر است. و از همه مهمتر، روغن بذر کتان حاوی ترکیبات فنلی برای محافظت از بدن در برابر سرطان است. روغن کتان رشد تومورها را کاهش می دهد و به نظر می رسد ترکیبات شیمیایی دیگر موجود در روغن کتان بناملیگنانازایجاد تومورهای جدید نیز جلوگیری می کنند. لیگنان ها نوعی ترکیبات گیاهی هستند که فعالیت هورمون استروژن در سلول ها را مهار کرده و خطر برخی سرطان ها را کاهش می دهند.سکته مغزی: محققان گزارش نمودند روغن کتان از تجمع و تولید رادیکال های آزاد در منطقه ایسکمی جلوگیری کرده و بدین صورت باعث حفظ سلامت سیستم سدخونی مغزی شده و از تورم و ادم بافتی جلوگیری می نماید. این محققان بیان نمودند افزایش فعالیت فسفاتاز اسید و آنزیم گلوتاتیون اکسیداز به طور قابل توجهی با مصرف روغن کتان مهار می شود.جلوگیری از پوکی استخوانبیماری استئوپروز، پوکی استخوان، اپیدمی خاموش، یک بیماری با کاهش تراکم استخوان و از دست رفتن کیفیت ریز ساختار استخوان شناخته می شود که منجر به افزایش خطر شکستگی می گردد، پس پیشگیری در سنین پایین تر می تواند پیامدهای نامساعد آن را کاهش دهد. نتایج یک تحقیق نشان داد اسیدهای چرب امگا 3از طریق بالابردن رسپتورهای آلفا پراکسی زوم ها موجب افزایش برداشت کبدی و اکسیداسیون اسیدهای چرب آزاد و به همان نسبتا اکسیداسیون اسیدهای چرب در ماهیچه اسکلتی می شود. در نتیجه کاهش قابلیت دسترسی اسیدهای چرب آزاد به کاهش سنتز تری گلیسرید منجر می شود.جلوگیری از تخمدان پلی کیستیکتجزیه فیتوشیمیایی ترکیبات موجود در بذر کتان نشان داده است که بذر این گیاه منبعی غنی از فنیل پروپانوئیدهای مختلف بخصوص لیگنان ها و مقدار کمی اسیدهای فنولی، فلاونوئید و مقدار ناچیزی گلیکوزیدهای سیانوژنیک است. لیگنان موجود در دانه کتان می تواند سبب بهبود هورمون های جنسی و وضعیت فولیکول های تخمدانی در سندروم تخمدان پلی کیستیک شود. در واقع استفاده از روغن های حاوی فیتواستروژن ها مانند کتان می توانند با اثر فیدبک منفی برLH میزان هورمون تستوسترون را کاهش دهد.درمان دیابتترکیب آلفا لینولنیک اسید (ALA)موجود در روغن کتان به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی بالای خود فرد را در برابر، دیابت محافظت می کند. ترکیبات لیگنان های موجود در روغن دانه کتان ازطریق به دام انداختن رادیکالهای هیدروکسیل میتوانند سبب کاهش پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی شوندوغشای سلولها سالم ودست نخورده باشد و به این ترتیب درجذب بیشتر گلوک زموثر میباشند. تاثیر دیگر کتان بر کاهش قند خون را می توان به علت حضور اسید چرب امگا 3 آلفا لینولئیک اسید دانست که می تواند در متابولیسم چربی ها و مقاومت به انسولین تاثیرگذار باشد واز این طریق می تواند برکاهش قند خون در بیماران دیابت نوع 2 موثر باشد.خاصیت ضد التهابیطبق تحقیقات، روغن دانه کتان در کاهش التهاب موثر است، که می تواند به افرادی که درد دارند کمک نماید. اعتقاد بر این است که به دلیل محتوای اسید چرب امگا 3، به اندازه روغن زیتون در کاهش التهاب موثر باشد. بر اساس نتایج یک مطالعه، نظر می رسد که این روغن تأثیر بسیار زیادی بر روی افراد چاق دارد. در واقع لیگنان های روغن کتان آنتاگونیست گیرنده فاکتور غعال کننده پلاکتیPAFبوده و از این طریق ، اقدامات پیش التهابیPAF را مسدود می کنند. این ماده باعث افزایش نفوذپذیری عروق و لکسیتوز می شود. همچنین فلاونوئیدها نیز دارای اثر ضدالتهابی بوده و تاثیر مستقیم آنها بر تولید پروستاگلاندین ها مشخص شده است، احتمالا فلاونوئیدها از طریق ممانعت از تولیدNOو جلوگیری از اتساع عروق خونی از افزایش پر خونی منطقه ملتهب اثرات ضد التهابی خود را اعمال می نمایند.بهبود حافظهروغن کتان سرشار از آلفالینولنیک اسید، اسید چرب امگا 3 و لیگنان است و دارای میان کنش با سیستم موسکارینی کولینرژیک در روند یادآوری و حافظه بسیار موثر است. روغن دانه کتان موجب افزایش میزان یادآوری حافظه می شود کهاحتمالا به دلیل ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در آن است. همچنین آنتی اکسیدان ها باعث بهبود حافظه می شوند، کتان دارایترکیبات فلاونوئید بوده که خاصیت آنتی اکسیدانی و بهبود حافظه را در پی دارد. روغن کتان با مقادیر اندک پروتئین و به عنوان منبع منحصر به فرد چربی و فیبر، در تکامل سیستم عصبی مرکزی موثر است که با تجزیه و تحلیل ترکیب اسید چرب هیپوکامپ، در عملکردهای شناختی و حرکتی نیز ایفای نقش می کند.درمان یبوست: فیبر موجود در آن به مبارزه با یبوست کمک می کند.بهبود سلامت پوست: بسیاری از افرادی که از روغن بذر کتان به صورت موضعی یا خوراکی استفاده می کنند، گزارش می دهند که حتی در مدت زمان نسبتاً کوتاهی کیفیت پوست آنها را بسیار بهبود یافته است.امگا اکتیو اسی، روغن سبوس برنجسبوس برنج محصول جانبی آسياب كردن در كشورهای تولید کننده برنج است و به علت محتوای روغنی، پروتئينی و کربوهيدراتی مورد توجه قرار می گیرد. استفاده كامل از سبوس برنج به عنوان يک منبع پروتئينی و روغن خوراكی خصوصا در كشورهای در حال توسعه پرورش دهنده برنج مطرح است. شلتوک آسياب شده برای بدست آوردن سبوس بدون پوست، تميز می شود و تثبيت فوری و استخراج روغن در مقياس تجاری صورت می گيرد. سبوس برنج حاوی ۲۳-۱۷ %روغن است كه می تواند به طور تجاری استخراج و تصفيه گردد. در مقايسه روغن های نباتی و روغن سبوس برنج از نظر مقدار اسيدچرب، محققان به این نتیجه رسیدند که روغن سبوس برنج نزديکترين مورد طبق پيشنهادات انجمن قلب آمريکاست.ترکیبات تشکیل دهندهروغن سبوس برنج حاوی اوريزانول، کمپسترول و بتاسيتوسترول استو بر سلامت رگ های قلب مؤثر می باشد. اسيدفروليک موجود در روغن سبوس برنج باعث تقویت سيستم ايمنی می شود. سبوس برنج نیز علاوه بر دارا بودن پروتئین و فیبر، مقادیر قابل توجهی کلسیم، پتاسیم و فسفر دارد. همچنین حاوی تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین می باشد. منبع غنی از سایر ویتامین های گروهB، مواد معدنی مثل کلسیم، منیزیم، روی، فسفر و منگنر است. علاوه بر آن، شامل حدود 60 درصد از آهن برنج می باشد.امگا اکتیو اسی، کاربردهای دارویی- کاهش بروز اتروسکلروز زود هنگام- جلوگيری از تجمع پلاکت ها- افزايش دفع اسيدهای صفراوی- حفظ تعادلعصبی- جلوگيری از اختلالات يائسگی- کاهش تأثير نامطلوب اشعه ماوراءبنفش روی پوست- کاهش اثر ضدپيری- ضد شوره- تعادل هورمونی بدنسرشار از مواد مغذیروغن سبوس برنج چربی های سالم و انواع مواد مغذی دیگر را فراهم می کند. یک قاشق غذاخوری (14 میلی لیتر) 120 کالری و 14 گرم چربی دارد. مشابه سایر روغن های گیاهی غیر گرمسیری مانند کلزا و روغن زیتون، روغن سبوس برنج نسبت بالاتری از چربی اشباع نشده برای قلب را دارد. همچنین دارای 29٪ ارزش روزانه ویتامین E ، یک ویتامین محلول در چربی است که در عملکرد ایمنی بدن و سلامت رگهای خونی نقش دارد. روغن سبوس برنج منبع خوبی از چربی های اشباع نشده، ویتامین E و سایر مواد مغذی مهم است.کنترل دیابتروغن سبوس برنج با بهبود مقاومت به انسولین، یک عامل خطر ابتلا به دیابت نوع 2، از سطح قند خون سالم حمایت می نماید. انسولین با انتقال قند به سلول های بدن قند خون را کاهش می دهد. با این حال، اگر دچار مقاومت به انسولین شوید، بدن دیگر به این هورمون پاسخ نمی دهد. در یک مطالعه آزمایشگاهی بر روی موش ها، روغن سبوس برنج با خنثی سازی رادیکال های آزاد، که مولکول های ناپایداری هستند و ممکن است منجر به استرس اکسیداتیو شوند، مقاومت به انسولین را کاهش می دهد.حفظ سلامت قلبروغن سبوس برنج سلامت قلب را تقویت می نماید. در حقیقت، دولت ژاپن این روغن را به دلیل اثرات کاهش دهنده کلسترول، به عنوان یک ماده غذایی سالم به رسمیت می شناسد. مطالعات اولیه بر روی موش ها نشان می دهد که روغن سبوس برنج به میزان قابل توجهی کلسترولبد (LDL) را کاهش می دهد در حالی که کلسترولخوب (HDL) را تقویت می نماید. مطالعات انسانی نیز نشان داد که این روغن کلسترولبد (LDL) را کاهش می دهد. بنابراین روغن سبوس برنج با بهبود سطح کلسترول خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قویچندین ترکیب در روغن سبوس برنج دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند. یکی از این ترکیبات اوریزانول است که نشان داده شده است چندین آنزیم مهارکننده التهاب را سرکوب می نماید. به طور خاص، التهاب رگ های خونی و غشای قلب را هدف قرار می دهد. در صورت عدم درمان، این التهاب می تواند باعث آترواسکلروز (سخت شدن و تنگی عروق شود)، که می تواند منجر به بیماری قلبی شود . علاوه بر این، مطالعات ازمایشگاهی بر روی موش ها نشان می دهد که سایر ترکیبات فعال به نام توکوترینوها از التهاب جلوگیری می کنند. چندین ترکیب فعال در روغن سبوس برنج، از جمله اوریزانول و توکوترینول ها، ممکن است اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی داشته باشند.اثر ضد سرطانی: توكوترينول ها، گروهی از آنتی اكسيدان های موجود در روغن سبوس برنج، اثرات ضدسرطانی دارند. مطالعات آزمایشگاهی روی حیوانات نشان می دهد که توکوترینول ها رشد سلول های مختلف سرطانی را از جمله سلول های پستان، ریه، تخمدان، کبد، مغز و لوزالمعده را سرکوب می کنند. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهد که ترکیبات موجود در روغن سبوس برنج از سرطان محافظت می نمایند، اما تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.تقویت سیستم ایمنی بدن: روغن سبوس برنج پاسخ سیستم ایمنی بدن، که اولین خط دفاعی بدن در برابر باکتری ها، ویروس ها و دیگر ارگانیسم های ایجاد کننده بیماری است را را بهبود می بخشد.تقویت سلامت پوست: آنتی اکسیدان های موجود در روغن سبوس برنج از سلامت پوست حمایت می کنند.
کپی اطلاعات از سایت دارویاب و داروخانه اینترنتی دکتر صنیعی ممنوع است.