کپسول یوموگی شبیه پروبیوتیک ها است و با تکثیر در روده، مانع از رشد باکتری ها و ویروس های بیماری زا می شود و در پیشگیری و درمان اسهال موثر است، علاوه بر آن باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شود و از نفخ معده و روده جلوگیری می کند.
موارد مصرف یوموگی :
- اسهال حاد عفونی بالغین و کودکان شامل انواع باکتریایی، ویروسی و تک یاخته ای
- بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به IBS-D (سندروم روده تحریک پذیر) با کم کردن علائم بیماری در فاز اسهال
- کمک به درمان زخم های معده و دوازدهه (از راه کمک به از بین بردن میکروب H-Pylori) و کم کردن عوارض جانبی داروهای مصرفی به خصوص اسهال
- اسهال ناشی از مصرف آنتی بیوتیک ها
- پیشگیری و درمان اسهال مسافرتی
- درمان کمکی در مرحله نهفته بیماری IBD
- جلوگیری از عود مجدد بیماری کولیت سدو ممبرانس ناشی از باکتری کلاستریدیوم دیفیسیل
دستور مصرف یوموگی : برای اطفال بالاتر از 2 سال و بالغین روزانه یک تا دو کپسول میباشد .
SACCHAROMYCES BOULARDII چیست؟
ساکارومیسس بولاردییک مخمر است که نوعی قارچ است. ساکارومایسس بولاردی قبلاً به عنوان یک گونه منحصر به فرد از مخمر شناخته می شد اما اکنون اعتقاد بر این است که گونه ای از ساکارومایسس سرویزیه (مخمر نانوایی) است. ساکارومایسس بولاردی به عنوان دارو استفاده می شود. ساکارومایسس بولاردی مخمری غیر پاتوژن است که در پیشگیری و درمان عفونت های روده ای ایجاد شده در اثر باکتری های بیماری زا موثر است. همچنین شواهدی از اثر این مخمر بر مهار بیماری زایی کاندیدا آلبیکنس وجود دارد. ساکارومایسس بولاردی برای درمان و پیشگیری از اسهال استفاده می شود، از جمله انواع عفونی مانند اسهال روتایورال در کودکان ، اسهال ناشی از مصرف دستگاه گوارش (رشد بیش از حد) توسط باکتری های "بد" در بزرگسالان ، اسهال مسافرتی و اسهال مرتبط با تغذیه لوله ای، همچنین برای پیشگیری و درمان اسهال ناشی از استفاده از آنتی بیوتیک ها استفاده می شود.
کاربردهای ساکارومیس بولاردی:
- رفع مشکلات عمومی هضم
- سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
- سندرم روده التهابی (IBD، بیماری کرون، کولیت اولسراتیو)
- بیماری لایم ، یک اختلال روده به نام کولیت عود کننده کلوستریدیوم دیفیسیل
- جلوگیری از رشد بیش از حد باکتری در سندرم روده استفاده می شود.
همچنین برخی از افراد از ساکارومیسس بولاردی برای:
- عدم تحمل لاکتوز
- عفونت های دستگاه ادراری (عفونت ادراری)
- عفونت های مخمر واژن
- سطح کلسترول بالا
- کهیر
- تاول های ناشی از تب
- زخم های شانکر و آکنه در سنین نوجوانی استفاده می کنند.
به احتمال زیاد برای درمان اسهال همراه با آنتی بیوتیک مورد استفاده قرار می گیرد. بیشتر تحقیقات نشان می دهد که مصرف ساکارومایسس بولاردی می تواند از اسهال ناشی از مصرف آنتی بیوتیک جلوگیری کند. اسهال بیشتر تحقیقات نشان می دهد که ساکارومایسس بولاردی می تواند از ابتلا به اسهال در افراد دارای لوله های تغذیه جلوگیری کند. همچنین به نظر می رسد که به درمان اسهال در نوزادان و کودکان کمک می کند.
درمان آکنه: برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف نوعی ساکارومایسس بولاردی به صورت خوراکی می تواند آکنه را بهبود بخشد.
اسهال ناشی از باکتری کلوستریدیوم دیفیسیل: مصرف ساکارومایسس بولاردی از طریق دهان همراه با آنتی بیوتیک های وانکومایسین یا مترونیدازول از عود اسهال ناشی از باکتری کلوستریدیوم دیفیسیل جلوگیری می کند. با این حال، ممکن است به درمان اولین دوره های اسهال ناشی از این نوع باکتری ها کمک نکند.
هلیکوباکتر پیلوری: برخی شواهد نشان می دهد که مصرف ساکارومیس بولاردی عوارض جانبی درمان زخم های ناشی از باکتری هلیکوباکتر پیلوری را کاهش می دهد.
اسهال مربوط به HIV: به نظر می رسد مصرف ساکارومایسس بولاردی از طریق خوراکی باعث کاهش اسهال مربوط به HIV می شود.
اسهال مسافرتی: بنظر می رسد مصرف ساکارومایسس بولاردی به صورت خوراکی از بروز اسهال در مسافران جلوگیری می کند.
عفونت آمیب (آمبیازیس): تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف ساکارومیس بولاردی به صورت دهانی همراه با آنتی بیوتیک باعث کاهش اسهال و درد معده در افراد مبتلا به عفونت آمیب می شود.
بیماری کرون: تحقیقات اولیه نشان می دهد که ساکارومایسس بولاردی همراه با مزالامین می تواند به افراد مبتلا به بیماری کرون کمک کند تا زودتر بهبود یابند. بهبودی یک دوره زمانی است که در طی آن علائم بیماری کنترل می شود. همچنین به نظر می رسد مصرف ساکارومایسس بولاردی باعث کاهش تعداد حرکات روده در افراد مبتلا به بیماری کرون می شود.
سندرم روده تحریک پذیر (IBS): تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف ساکارومایسس بولاردی به صورت خوراکی باعث بهبود حرکات روده، درد معده، نفخ و ناراحتی معده در افراد مبتلا بهIBSشود.
کولیت اولسراتیو: تحقیقات اولیه نشان می دهد که افزودن ساکارومایسس بولاردی به روش درمانی استاندارد با مزالامین می تواند علائم را در افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو خفیف تا متوسط کاهش دهد.
اثــر آنتاگونیسـتی علیــه ارگانیسـم هــاي بیمـاریزا: ایــن مخمر دارای اثــر آنتاگونیسـتی علیــه ارگانیسـم هــای بیمـاری زا نظیــر ایکـولای انتروپاتوژنیک بوده و تا 50 درصد باکتری های داخل سـلولی را نیز می کاهد. علاوه بر این مطالعات نشان می دهد که مخمر اثر حفــــاظتی روی سلول های اپیتلیوم داشته و ســطح ایمونوگلوبولین های مخاطی را افزایش می دهد.
عفونت های دستگاه ادراری
عفونت های مخمری:
کلسترول بالا
بیماری لایم
یوموگی؛ مکانیسم عمل ساکارومیسس بولاردی:
ساکارومایسس بولاردی "پروبیوتیک" نامیده می شود، ارگانیسم دوستانه که به مبارزه با ارگانیسم های بیماری زا در روده مانند باکتری ها و مخمر کمک می کند. ساکارومایسس بولاردی حین عبور از دستگاه گوارش زنده می ماند و در دمای 37 درجه سانتیگراد توانایی رشد و زنده مانی دارد. به اسید معده، نمک های صفراوی و آنتی بیوتیک های ضدباکتریایی مقاوم می باشد و دارای فعالیت ضد میکروبی گسترده ای علیه پاتوژنهایی نظیر کاندیدا، سالمونال، یرسینیا و انگل هایی نظیر آمیب و ژیاردیا می باشد و نسبت به پروبیوتیک های باکتریایی نیز برتری دارد. مکانیسم اثر این مخمر رقابتی این چنین است که متابولیت های حاصل از آن با باکتری های بیماری زا به گیرنده های سطح سلول های میزبان متصل می شوند که این مکانیسم به عنوان یکی از عملکرد های مهم این مخمر می تواند مطرح باشد.
هشدارها و احتیاط های ویژه یوموگی:
کودکان: ساکارومایسس بولاردی هنگام استفاده از طریق خوراکی، برای کودکان ایمن است. با این حال، اسهال در کودکان قبل از استفاده از ساکارومیزس بولاردی باید توسط یک متخصص مراقبت های بهداشتی ارزیابی شود.
بارداری و شیردهی: در مورد بارداری یا شیردهی اطلاعات مطمئن کافی در مورد ایمنی مصرف ساکارومایس بولاردی وجود ندارد. بنابراین از استفاده آن خودداری کنید.
سیستم ایمنی ضعیف: برخی نگرانی ها در مورد بیماران بسیار جدی، افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند و افرادی که از داروهایی استفاده می کنند که سیستم ایمنی بدن را تغییر می دهند ممکن است خطر ابتلا به عفونت مخمر را که به جریان خون و بقیه گسترش می یابد افزایش دهند.
آلرژی مخمر: افراد مبتلا به آلرژی مخمر می توانند به محصولات حاوی ساکارومایسس بولاردی حساسیت داشته باشند و بهتر است از این محصولات خودداری کنند.
تداخلات دارویی یوموگی: ساکارومایسس بولاردی یک قارچ است. داروها برای عفونت های قارچی به کاهش قارچ در بدن و بدن کمک می کنند. مصرف ساکارومایسس بولاردی همراه با داروهایی برای عفونت های قارچی می تواند اثر بخشی ساکارومایسس بولاردی را کاهش دهد. برخی از داروها برای عفونت قارچی شامل:
- فلوکونازول
- تربینافین
- ایتراکونازول
مقدار مصرف یوموگی:
برای اسهال همراه با استفاده از آنتی بیوتیک: 250-500 میلی گرم ساکارومایسس بولاردی دو تا چهار بار در روز.
برای اسهال ناشی از کلوستریدیوم دیفیسیل: روزانه 1 گرم ساکارومایسس بولاردی به مدت 4 هفته همراه با درمان آنتی بیوتیکی.
برای بیماری کرون: 250 میلی گرم ساکارومایسس بولاردی سه بار در روز تا 9 هفته استفاده شده است.
برای کولیت اولسراتیو: 205 میلی گرم ساکارومایسس بولاردی سه بار در روز