گلوتاتیون، ان استیل سیستین و ویتامین ث بیوتی بوستر به چه منظوری استفاده می شود؟
- کمک به سلامت پوست
- جلوگیری از آسیب های اکسیداتیو به پوست و اثرات آنتی اکسیدانی
- جلوگیری از پیری پوست
- از بین بردن لک های پوستی
ساختمان پوست چگونه است؟
پوست بزرگترین عضو بدن است و از سه لایه اصلی اپیدرم، درم و لایه زیرین پوست یا هیپودرم تشکیل شده است.
اپیدرم یک لایه الاستیک در خارج است که به طور مداوم در حال بازسازی است و شامل موارد زیر می شود:
- کراتینوسیت ها: سلول های اصلی اپیدرم هستند که از تقسیم سلولی در پایه پوست تشکیل می شوند، سلول های جدید به طور مداوم به سمت سطح حرکت می کنند، با حرکت آن ها سلول های پیر تر در سطح، به تدریج می میرند و از بین می روند.
- کورنئوسیت ها: کراتینوسیت های مرده مسطح که با هم لایه بیرونی اپیدرم را تشکیل می دهد، لایه شاخی نامیده می شوند، این لایه محافظ به طور مداوم فرسوده شده و می ریزد.
- ملانوسیت ها: که مسئول تولید ملانین یا رنگدانه های پوستی هستند، از پوست در برابر اشعه ماورا بنفش محافظت می کنند و به پوست رنگ می دهند.
درم لایه داخلی پوست است و از موارد زیر تشکیل شده است:
- غدد عرق: عرق تولید می کنند که از مجاری عرق به منافذ اپیدرم می رسد. غدد عرق نقش مهم در تنظیم دمای بدن دارند
- فولیکول های مو: حفره هایی هستند که در آن ها مو رشد می کند و در این قسمت از پوست قرار دارد. مو ها نیز در تنظیم دمای بدن نقش دارند.
- غدد چربی: سبوم یا روغنی تولید می کنند که مو ها را از گرد و غبار و باکتری ها دور نگه می دارد. سبوم و عرق به اصطلاح فیلم سطح را تشکیل می دهند.
لایه زیرین پوست که هیپودرم نامیده می شود، از بافت همبند و چربی تشکیل شده است، که یک عایق خوب محسوب می شود و به اتصال پوست به ارگان های داخلی کمک می کند.
وظیفه و عملکرد پوست چیست؟
- یک سد محافظ در برابر آسیب های مکانیکی، حرارتی، فیزیکی و مواد خطرناک ایجاد می کند.
- مانع از دست دادن رطوبت بدن می شود.
- اثرات مضر اشعه ماورا بنفش در اندام های داخلی را کاهش می دهد.
- به عنوان یک اندام حسی برای احساس تماس و دما عمل می کند.
- به تنظیم دما بدن کمک می کند.
- یک اندام ایمنی برای شناسایی عفونت ها و غیره محسوب می شود.
- به تولید ویتامین د کمک می کند.
پیری پوست به چه معناست؟
پوست با افزایش سن تغییر می کند، نازک تر می شود، چربی خود را از دست می دهد و دیگر مانند گذشته صاف و مستحکم به نظر نمی رسد. رگ ها و استخوان ها راحت تر دیده می شوند و خراش ها، بریدگی ها و زخم ها به زمان بیشتری برای ترمیم شدن احتیاج دارند. فرایند پیری پوست پیچیده و منوط به چند عامل مختلف است، زیرا تغییرات ساختاری، عملکردی و زیبایی شناختی با سرعت های متفاوت اتفاق می افتند. در نظر گرفتن پیری پوست به عنوان یک اتفاق بیولوژیکی یکنواخت و خطی می تواند گمراه کننده باشد، چون چندین فعالیت بیولوژیکی متفاوت، به طور هم زمان اتفاق می افتند و روی پوست تاثیر می گذارند.
دلایل پیری پوست چیست؟
با افزایش سن پوست به طور طبیعی حالت ارتجاعی کمتری پیدا می کند و شکننده تر می شود. کاهش تولید روغن های طبیعی، پوست را خشک می کند و باعث می شود پوست چروکیده به نظر برسد. چربی در لایه های عمیق تر پوست کاهش می یابد و این باعث شل شدن، افتادگی پوست و بروز خطوط و چین و چروک ها می شود.
انواع پیری پوست چیست؟
- پیری پوست وابسطه به زمان: منعکس کننده گذر زمان است.
- پیری پوست وابسطه به عوامل درونی: پیری ذاتی پوست فرایندی آهسته و با ویژگی های بالینی مانند پوست رنگ پریده، ظریف، خشک و با الاستیسیته کم، دارای چین و چروک های ظریف مشخص می شود که تا سنین بالا ظاهر نمی شوند. پیری پوست ذاتی معلول آتروفی اپیدرمی یا از بین رفتن سلول های اپیدرم، کاهش تعداد فیبروبلاست ها، کاهش میزان کلاژن است.
- پیری پوست وابسطه به عوامل بیرونی: به دلیل قرار گرفتن مزمن در معرض اشعه فرابنفش خورشید و آلاینده های محیطی دیگر ایجاد می شودو منجر به بروز چین و چروک های عمیق و درشت، هایپرپیگمنتاسیون یا ایجاد لک روی پوست و نیز کاهش خاصیت ارتجاعی پوست می شود. پوست صورت در تمام طول زندگی در عرض نور خورشید است که همین موضوع مسئول 80% از اثرات پیری پوست، پیری زودرس و سرطان پوست است. آتروفی یا از بین رفتن اپیدرم پیر شده و بلوغ زودرس کراتینوسیت ها، منجر به از دست دادن یکپارچگی فیبر الاستیک و نهایتا کاهش خاصیت ارتجاعی پوست می شود که به صورت چین و چروک ظاهر می شود.
- پیری پوست وابسطه به سبک زندگی: سیگار یکی از عواملی است که پیری پوست را تسریع می کند و باعث تخرب الیاف الاستیک و افزایش قابل توجه چین و چروک های صورت می شود. چین و چروک روی صورت افرادی که سیگار می کشند، در مقایسه با آنها که سیگار استعمال نمی کنند عمیق تر و باریک تر است. این الگوی چین و چروک به عنوان "صورت سیگاری" نامیده می شود که اغلب با ویژگی های ضعیف و آتروفیک پوست، رنگ خاکستری و غیر یکنواخت پوست و خطوط برجسته در اطراف دهان همراه است.
- پیری پوست هورمونی و کاتابولیک: پوست عضوی وابسطه به هورمون است و کاهش ترشحات هورمونی در دوران منوپوز یا یائسگی پیری پوستع را تسریع می کند. منوپوز یا یائسگی به عنوان یک نقطه عطف در زندگی خانم ها با کاهش کیفیت پوست ظاهر می شود. استروژن به ویژه تاثیر عمیقی بر پوست دارد و تولید ماتریکس خارج سلولی پوست که در واقع اسکلت سلول ها است را تحریک می کند. استروژن همچنین به ساخت کلاژن، ضخامت پوست، هیدراتاسیون پوست و عملکرد سد اپیدرم کمک می کند. افتادگی پوست بر خلاف چین و چروک های درشت، علامت اصلی پیری پوست بعد از منوپوز یا یائسگی است.
پیری کاتابولیک به دلیل بیماری های مزمن خاصی مانند دیابت، کم کاری تیروئید، سرطان یا عفونت پوست را تحت تاثیر قرار می دهد که البته پوست افراد سالمند بیشتر در معرض این نوع از پیری پوست است.
آسیب اکسیداتیو به پوست چیست؟
استرس اکسیداتیو یا آسیب اکسیداتیو پدیده ای است که به دلیل عدم تعادل بین تولید و تجمع گونه های فعال اکسیژن در سلول ها و بافت ها و توانایی سیستم بیولوژیک مانند بافت یا اندام یا کل بدن برای سم زدایی این محصولات واکنشی ایجاد می شود.
استرس اکسیداتیو به پوست، نقش مهمی در روند پیری پوست، به خصوص در پیری ذاتی و پیری وابسطه به عوامل بیرونی صادق است. پیری پوست وابسطه به عوامل بیرونی تا حد زیادی به خاطر استرس اکسیداتیو ناشی از اشعه فرابنفش خورشید و صفحات نمایش است. استرس اکسیداتیو میتواند باعث بروز چین و چروک روی پوست، سرطان های پوستی و بیماری های آلرژیک و التهابی پوستی شود.
زمانی که پوست تحت استرس اکسیداتیو قرار بگیرد، رادیکال های آزاد به سلول های پوست حمله می کنند و با بر هم زدن تعادل باعث از دست دادن الکترون های پوست می شوند. استرس اکسیداتیو بلند مدت، روند پیری پوست را تسریع کرده و سبب از بین رفتن فیبر های کلاژن و الاستین می شود. نتیجه این فرایند چین و چروک های ظریف، افتادگی، تغییر بافت و لک های پوستی است.
ترکیبات تشکیل دهنده بیوتی بوستر چیست؟
گلوتاتیون، ان اسیتل سیستین و ویتامین ث
هریک از ترکیبات بیوتی بوستر چگونه به سلامت پوست کمک می کنند؟
گلوتاتیون:مطالعات نشان داده اند که گلوتاتیون می تواند به کاهش تولید ملانین کمک کند و از این طری منجر به یکنواخت شدن رنگ پوست و کاهش لک های تیره و هایپرپیگمنتاسیون شود. گلوتاتیون همچنین به تقویت سیتسم ایمنی بدن کمک می کند که می تواند تاثیر مثبتی بر سلامت پوست داشته باشد. علاوه بر این با محدود کردن فعالیت رادیکال های آزاد، گلوتاتیون می تواند استرس اکسیداتیو را کاهش دهد. این کار به حفظ خاصیت ارتجاعی و استحکام پوست کمک می کند . می تواند از علایم پیری زودرس پوست مانند ایجاد چین و چروک ها، خطوط ریز و افتادگی پوست جلوگیری کند.
ان استیل سیستین: ان استیل سیستین در درمان انواع اختلالات پوستی خاص از جمله آکنه ولگاریس، ایکتیوز لایه ای، زخم های اسکلرودرمی، نکروز اپیدرمی سمی و درماتیت مفید گزارش شده است. ان استیل سیتین یک آنتی اکسیدان قوی و پاک کننده رادیکال های آزاد است و می تواند با تخریب رادیکال های آزاد از پیری زودرس پوست جلوگیری کند.
ویتامین ث: ویتامین ث هم به عنوان یک آنتی اکسیدان با وزن مولکولی کوچک و هم به عنوان یک فاکتور مهم برای سنتز کلاژن، بخش مهمی از سلامت پوست است. ویتامین ث از پوست در برابر نور محافظت می کند، آسیب نوری را کاهش می دهد و به بهبود زخم ها کمک می کند. ثابت شده است که ویتامین ث به خنثی کردن رادیکال های آزاد در بدن ما که منجر به استرس اکسیداتیو می شوند، کمک می کند. همین موضوع به جلوگیری از پیری زودرس پوست و به تاخیر انداختن علایم قبل از مشاهده پیری بیولوژیکی پوست کمک می کند. استرس اکسیداتیو منجر به ظاهری کدر و خسته به پوست می شود و ویتامین ث پوست را تقویت می کند تا جوان تر و شاداب تر به نظر برسد.