موارد مصرف : کمک به جلوگیری از جذب کربوهیدراتها و کاهش وزن
دستور مصرف : 1 عدد با هر وعده غذایی مملو از کربوهیدرات
شرایط نگهداری :
- دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
- در جای خشک و خنک ، دور از نور و رطوبت در دمای کمتر از 25 درجه سانتی گراد نگهداری شود.
موارد هشدار و نکات قابل توجه : در صورت بارداری یا شیردهی یا مصرف هرگونه دارو، قبل از مصرف با پزشک مشورت نمایید.
توضیحات : کربوهیدراتها، سوختی ایده آل برای بدن و عملکردهای بدن هستند. کربوهیدراتها، انرژی مورد نیاز برای عضلات، مغز و سیستم اعصاب بدن را فراهم می آورند. در حقیقت، مغز انسان به مصرف کربوهیدراتها به عنوان منبع انرژی خود وابسته است. هضم کربوهیدراتها ازدهان و توسط آنزیم آمیلاز بزاقی (ترشح شده ازغددبزاقی) شروع میشود. این آنزیم کربوهیدراتهای غذا را به واحدهای قندی ساده میشکند. محیط اسیدی معده باعث تخریب آمیلاز و درنتیجه توقف عمل هضم کربوهیدراتها میشود. درمحیط قلیائی روده، آمیلاز ترشح شده از پانکراس، عمل هضم و شکستن کربوهیدراتها را ادامه میدهد.
کربوبلاکر چیست؟ مکمل کربوبلاکر حاوی عصاره نوعی لوبیای سفید (phaseolus vulgaris) است. فازئولوس ولگاریس یا همان عصاره لوبیای سفید ((White kidney bean extract ، به دلیل مهار کردن آنزیم آلفا آمیلاز، از تبدیل کربوهیدراتها به گلوکز جلوگیری نموده و از این طریق سبب کمک به کاهش وزن میگردد. Phase 2 عصاره استاندارد شده phaseolus vulgaris است که توسط شرکت آمریکایی pharmachem laboratories به ثبت رسیده است و دارای مطالعات بالینی متعدد بر روی انسان میباشد.
عصاره لوبیای سفید (Phaseolus vulgaris):
لوبیای سفید (Phaseolus vulgaris) گیاهی علفی و یکساله می باشد. حبوبات با داشتن حدود 25 درصد پروتئين، نقش مهمی در تامين پروتئين مورد نياز انسان دارند. مصرف لوبيا به عنوان تامين كننده پروتئين گياهی در كشورهای در حال رشد به مقدار خيلی زياد و در كشور های پيشرفته نيز به عنوان مكمل غذايی دارای مصرف زيادی است. عصاره لوبیای سفید اغلب به عنوان ماده غذایی طبیعی برای کاهش وزن به بازار عرضه می شود. این مکمل که اغلب به عنوان Phaseolus vulgaris نامیده می شود، از لوبیای سفید تهیه و معمولاً به عنوان "مسدود کننده نشاسته" یا "خنثی کننده نشاسته" به بازار عرضه می شود.
مکانیسم کاهش وزن
محققان بیان می کنند که عصاره لوبیای سفید می تواند با اثرات آلفا آمیلاز ، آنزیمی که در تجزیه کربوهیدرات ها به قند نقش دارد، مبارزه کند. تصور بر این است که با کاهش فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز، عصاره لوبیای سفید از تبدیل قند اضافی (گلوکز) در بدن به چربی جلوگیری می کند. گفته می شود عصاره لوبیای سفید علاوه بر تسهیل کاهش وزن، از چاقی جلوگیری کرده و چربی های شکم را مستقیماً هدف قرار داده و کاهش می دهد. علاوه بر این، بیان می شود که عصاره لوبیای سفید با مقاومت به انسولین مبارزه می کند، در نتیجه:
- انرژی را افزایش می دهد
- عملکرد ورزشی را افزایش می دهد
- علائم آرتروز را تسکین می دهد
- خطر ابتلا به دیابت
- بیماری های قلبی
- و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
کاربردهای لوبیای سفید برای سلامتی: تا به امروز، شواهد محدودی در مورد فایده عصاره لوبیای سفید در درمان هر یک از شرایط ذکر شده در بالا وجود دارد. از این میان، اثر آن در کاهش وزن همچنان مرکز اصلی تحقیقات است.
کاهش وزن: تجمع چربی زائد در بدن (اضافه وزن و چاقی ) نشانه بی توازنی مزمن بين مقدار غذای خورده شده و ميزان مصرف انرژی است. چاقی و اضافه وزن خطر پيدايش بيماری هايی مانند آرتريت، بيماری ريه، آپنه خواب، ديابت نوع دوم، مقاومت به انسولين، نشانگان متابوليک، فشار خون بالا، هيپرليپيدمی، ترومبو آمبولی، بيماری كيسه صفرا، بيماری ريفلاكس از معده به مری، استئاتوز كبدی غيرالكلی، نقرس، ناباروری، بيماری كرونر قلبی، نارسايی قلبی، بی اختياری دفع ادرار، آب مرواريد و سرطان متناسب با شدت اضافه وزن افزايش می يابد و افراد چاق يا دچار اضافه وزن بيشتر احتمال دارد كه دچار مرگ زودرس شوند. عصاره لوبیای سفید به طور فعال به عنوان کمک به کاهش وزن مورد استفاده قرار می گیرد. همانطور که در بالا اشاره شد تصور بر این است که ماده ای معروف به مهار کننده آلفا آمیلاز ایزوفرم (آلفاAI1) به کربوهیدرات های دارای زنجیره بلند (نشاسته) متصل می شود و از جذب آنها در روده جلوگیری می نماید. بنابراین ذرات نشاسته همانند فیبرهای بلند برای مدت طولانی تری در دستگاه گوارش می مانند و از سریع هضم شدن آنها ممانعت می شود. این امر به اثبات رسیده است که لوبیای سفید باعث افزایش فعالیت آلفا-AI1 می شود و با این کار باعث می شود نشاسته وارد جریان خون نشود و در نهایت به چربی تبدیل نگردد.
مطالعه ای در ارتباط با عصاره لوبیای سفید در محصولی به نام خنثی کننده نشاسته فاز 2 نشان داد که مصرف عصاره لوبیای سفید باعث کاهش جذب کربوهیدرات در شرکت کنندگان در این مطالعه گردید. نویسندگان نتیجه گرفتند که مصرف عصاره لوبیای سفید وقتی که همراه با وعده های غذایی مصرف می شود، می تواند باعث کاهش وزن شود . در يک كارآزمايی بالينی، با استفاده از افراد با سنين 20-45 كه كمی اضافه وزن داشتند، وزن بدن، شاخص توده بدن، توده چربی، ضخامت بافت چربی، و دور كمر و باسن و كشاله ران در گروهی كه روزانه يک قرص 445 ميلی گرم عصاره لوبيا سفيد مصرف نمودند به طور معنی دار پس از 30 روز در مقايسه با گروه دارونما بيشتر كاهش يافت.
کنترل قند خون: عصاره لوبیای سفید در کنترل قند خون به افراد دیابتی یا پیش دیابت کمک می نماید. نتایج یک مطالعه کوچک که انجام شد گزارش داد که دوز 3000 میلی گرم پودر لوبیای سفید باعث کاهش 34 درصدی شاخص گلیسمی(GI) غذاهای سرشار از قند مانند نان سفید می شود. دوزهای پایین پودر لوبیای سفید، شاخص گلیسمی(GI) را تغییر نمی دهد. علیرغم مزیت بالقوه، اکثر تولیدکنندگان توصیه می کنند بیش از 2000 میلی گرم در روز استفاده نکنند.
سایر مزایا: بیشتر فوایدی که در مورد لوبیای سفید مطرح می شود و توسط پزشکان طب سنتی ذکر شده است، بیشتر مربوط به اثرات عصاره لوبیای سفید در کاهش وزن می باشد.