شرایط نگهداری: - دور از دسترس کودکان نگهداری شود.- در جای خشک و خنک ، دور از نور و رطوبت در دمای کمتر از ۲۵ درجه سانتی گراد نگهداری شود.
موارد هشدار و نکات قابل توجه:- خانمهای باردار و شیرده و مصرف کنندگان هر نوع دارو قبل از مصرف مکملهای رژیمی غذایی با پزشک مشورت نمایند.- در صورت هرگونه عارضه جانبی مصرف قطع شده با پزشک تماس گرفته شود.
توضیحات: اولین شیر تولیدی بعد از زایمان را کلستروم یا آغوز میگویند. كلستروم یا آغوز گاوی، نخستين شيري است كه از غدد پستاني گاو در طي 2 یا 4 روز اول پس از زايمان ترشح می شود. کلستروم با شیر ترکیب بسیار متفاوتی دارد. بیشترین اختلاف، درصد بالای پروتئین کلستروم است. بخش اعظم افزایش پروتئین کلستروم به حضور ایمونوگلوبولین ها نسبت داده می شود. میزان ویتامین A موجود در آغوز 10 برابر شیر معمولی است (ویتامین A به جهت نقش آن در مهار بیماریها، از اهمیت بالایی برخوردار است) و میزان لاکتوز و پتاسیم آن کمتر از شیر معمولی است. ایمیون ساپورت مکمل غذایی حاوی کلستروم (آغوز) گاوی است. همچنین فاكتورهاي رشد و ايمني در آغوز گاو همانند ساختارهاي مولكولي در آغوز انسان است.آغوز گاو سرشار از پروتئینها، ریزمغذیها، پادتنها وهورمونهای رشد است و مصرف آن علاوه بر بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن درهر سنی، میتواند مفید واقع شود.
ايمیون ساپورت چگونه ميتواند سيستم ايمنی را تحريک نمايد؟- دارای فاکتورهای ایمنی است (ایمونوگلوبولینها)، درنتیجه توانایی مقابله با انواع عوامل بیماریزا از قبیل میکروارگانيسمها ، مواد آلرژيزا و توكسينهاي پنومونی، قارچ ها و ویروس ها از قبیل ویروس آنفلوآنزا را دارند.- دارای فاکتور رشد است، در نتیجه باعث ترمیم دستگاه گوارش در صورت صدمه به علت بیماری میگردد.- دارای عوامل متابولیک مانند لاکتوفرین است، در نتیجه از رشد عوامل بیماری زا در دستگاه گوارش جلوگیری میکند.
آغوز یا کلستروم، اولین شیری است که طی 24 تا 48 ساعت بعد از زایمان از گاو دوشیده می شود و حاوی پروتئین لاکتوفرین، مواد معدنی، ویتامین ها، آنزیم ها، فاکتورهای مهم رشد و آنتی بادی ها (ایمونوگلوبولین های IgM و IgG و IgA) است. آغوز منبع بسیار غنی از پروتئین، ویتامین های A وE کلرید سدیماست. اما نسبت به شیر معمولی، کربوهیدرات ها، لیپید ها و پتاسیم کمتری دارد. آغوز قابلیت استفاده از چربی را افزایش می دهد و دستگاه ایمنی را ارتقا می بخشد. ماده خشک آغوز از نظر چربی، ویتامین، پروتئین و مواد معدنی، غنی تر از شیر معمولی است، ولی لاکتوز کمتری نسبت به شیر دارد. مهمترین تفاوت آغوز با شیر در میزان بسیار بالای پروتئین و گلوبولین آغوز است که خاص آنتی بادی دارد و به سرعت در شیر دوشی بعد ی کاهش می یابد. آغوز یک منبع مهم از مواد مغذی است که باعث رشد و مقابله با بیماری در نوزادان می شود، اما همچنین می تواند در سایر مراحل زندگی معمولاً به صورت مکمل نیز مصرف شود. مکمل ها معمولاً از آغوز گاوها ساخته می شوند. این مکمل به عنوان آغوز گاو شناخته می شود. آغوز گاوی مشابه آغوز انسان است (سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، چربی ها، کربوهیدرات ها، پروتئین های مقابله با بیماری ها، هورمون های رشد و آنزیم های گوارشی). مکمل آغوز گاوی در سال های اخیر محبوب شده است، زیرا فواید زیادی برای سلامتی دارد.کاربردهای دارویی: اخیرا از آغوز به عنوان ماده ای با خواص :- تقویت کننده سیستم ایمنی- آنتی باکتریال- ضد التهاب- درمان روماتوئید آرتریت- بهبود سلامت روده- کنترل دیابت- افزایش تولید اسپرممکمل ها آغوز گاو پاستوریزه شده و به صورت قرص یا پودر خشک تولید می شوند که می تواند با مایعات مخلوط شود. آغوز گاو به طور معمول دارای رنگ زرد روشن و طعم و بوی لطیف است که شبیه دوغ است.سرشار از مغذی: آغوز گاو بسیار مغذی است و مواد مغذی بیشتری نسبت به شیر معمولی دارد. به طور خاص، پروتئین، چربی، کربوهیدرات، منیزیم، ویتامین های گروه B و ویتامین های A ، C و E بالاتر از شیر گاو است . در حالی که آغوز غنی از عناصر مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی است، اما محققان بیان می کنند که مزایای سلامتی آن به ترکیبات پروتئینی خاصی مرتبط است. این ترکیبات ویژه پروتئینی از جمله لاکتوفرین ، فاکتورهای رشد و آنتی بادی ها می باشد که پاسخ های ایمنی را تنظیم می کنند و باعث رشد می شوند.لاکتوفرین: لاکتوفرین پروتئینی است که در پاسخ سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت ها، از جمله آنهایی که توسط باکتری ها و ویروس ها ایجاد می شوند، نقش دارد.عوامل رشد: فاکتورهای رشد هورمون هایی هستند که رشد را تحریک می کنند. آغوز گاوی به خصوص دو هورمون مبتنی بر پروتئین ، فاکتورهای رشد انسولین مانند 1 و 2 یا IGF-1 و IGF-2 را به مقدار زیاد دارد.آنتی بادی: آنتی بادی ها پروتئین هایی هستند که به عنوان ایمونوگلوبولین نیز شناخته می شوند و توسط سیستم ایمنی بدن برای مقابله با باکتری ها و ویروس ها تقویت می کنند. آغوز گاوی سرشار از آنتی بادی های IgA، IgG و IgM است.خاصیت آنتی اکسیدانی: از آنجاییکه آغوز یک ترکیب طبیعی و متعادلحاوی ویتامین هایی نظیر A، C، E همچنین مواد معدنی و آمینو اسیدهای متنوع می باشد به عنوان یک ترکیب دارای خاصیت آنتی اکسیدانی نیز مطرح می باشد. امروز آغوز نه تنها برای نوزادان بلکه برای سالمندان نیز به عنوان یک مکمل طبیعی و مفید توصیه می شود.تقویت سیستم ایمنیاز آنجا که آغوز گاو سرشار از مواد مغذی است که با بیماری مبارزه می کنند و رشد را تقویت می کنند، سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد، عفونت ها را درمان و در طول زندگی مزایای زیادی را برای انسان ایجاد می نماید. اثرات تقویت سیستم ایمنی آغوز بیشتر به دلیل غلظت بالای آنتی بادی های IgA و IgG است. آنتی بادی ها پروتئین هایی هستند که با ویروس ها و باکتری ها مبارزه می کنند. تحقیقات نشان می دهد که مکمل های آغوز به ویژه در تقویت ایمنی در ورزشکاران موثر است. نتایج یک مطالعه 12 هفته ای در 35 دونده مسافت بزرگسالان نشان داد که مصرف روزانه مکمل آغوز گاوی، در مقایسه با گروه عدم مصرف مکمل، میزان آنتی بادی IgA بزاق را 79٪ افزایش می دهد. محققان پیشنهاد کردند که سطح بالاتر بزاق IgA ممکن است باعث تقویت ایمنی بدن و افزایش توانایی بدن در مبارزه با عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی شود. مطالعه دیگری در 29 دوچرخه سوار مرد مشاهده شد که مصرف 10 گرم آغوز گاوی در روز به مدت 5 هفته از کاهش پس از ورزش در سلول های ایمنی جلوگیری کرده و خطر علائم عفونت دستگاه تنفسی فوقانی را در مقایسه با دارونما کاهش می دهد. مطالعات دیگر به طور مشابه مکمل های آغوز گاو را با افزایش پاسخ ایمنی مرتبط دانسته اند، اما تحقیقات گسترده تری مورد نیاز است .پیشگیری و درمان اسهال: ترکیبات موجود در آغوز گاو (به ویژه انواع آنتی بادی ها و پروتئین لاکتوفرین ) به جلوگیری از اسهال مرتبط با عفونت های باکتریایی و ویروسی کمک می کند. یک مطالعه بر روی 87 بزرگسال مبتلا به اسهال مرتبط با HIV نشان داد که مصرف 100 گرم آغوز گاو در روز همراه با داروهای سنتی ضد اسهال به میزان قابل توجهی میزان مدفوع را 21٪ بیشتر از داروهای سنتی کاهش داد.درمان عفونت های باکتریاییآغوز گاو می تواند علیه گونه های خاصی از باکتری ها مبارزه نموده و سطح بالایی از آنتی بادی ها را تولید نماید که در نتیجه می توانند با عفونت های خاص مقابله کنند. بنابراین یک روش موثر برای درمان برخی از عفونت ها در انسان مانند عفونت های ناشی از اشرشیاکلی(E. coli) و باکتری Shigella dysenteriae می باشد به عنوان مثال، مطالعات نشان می دهد که آغوز از نوعی اسهال معروف به اسهال مسافرتی جلوگیری می کند، که به طور معمول توسط باکتری E. coli ایجاد می شود. یک مطالعه بر روی 30 بزرگسال سالم نشان داد که کسانی که دوز روزانه 1200 میلی گرم آغوز گاو مصرف می کنند آنتی بادی های مقابله با باکتری E. coli در آنها تولید می شود، که 90٪ کمتر از افرادی که دارونما مصرف می کنند، دچار اسهال مسافرتی می شوند.سلامت روده: آغوز گاوی روده را تقویت کرده و با عفونت عفونت های دستگاه گوارش مبارزه می کند. مطالعات حیوانی و انسانی نشان می دهد که آغوز گاو ممکن است:- رشد سلول های روده را تحریک کرده- دیواره روده را تقویت نموده- از نفوذ پذیری روده جلوگیری نمایدشرایطی که باعث نشت ذرات روده به بقیه بدن می شود و در این صورت باعث بهبود سلامت روده می گردد. این اثرات مفید احتمالاً به دلیل لاکتوفرین و فاکتورهای رشد موجود در آن است. یک مطالعه در 12 ورزشکاری که به دلیل ورزش سنگین مستعد نفوذ پذیری روده بودند، نشان داد که مصرف روزانه 20 گرم آغوز 80٪ افزایش نفوذپذیری روده را نسبت به افراد دارونما، جلوگیری نمود. مطالعه دیگری بیان نمود که تنقیه آغوز ممکن است در درمان کولیت مفید باش ، وضعیتی که با التهاب پوشش داخلی روده بزرگ مشخص می شود. مطالعه ای بر روی 14 بزرگسال مبتلا به کولیت که از داروهای سنتی استفاده می کردند نشان داد که مصرف تنقیه آغوز گاوی نسبت به سایر داروها علائم را بیش از آنها کاهش داد. پتانسیل آغوز گاو برای کاهش علائم کولیت توسط مطالعات حیوانی پشتیبانی می شود. با این حال، تحقیقات گسترده تری در مورد انسان مورد نیاز است. مطالعات انسان و حیوانات نشان می دهد که آغوز گاو می تواند ایمنی بدن را افزایش دهد، با عفونت ها مبارزه کند و سلامت روده را تضمین نماید. با این حال، برای درک بهتر اثرات این مکمل بر سلامت انسان، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.ترمیم عضلات و غضروف هاآغوز گاو شامل کمپلمان و موادی است که به عنوان مواد ضد میکروبی طبیعی عمل می کنند و می تواند برای درمان و یا جلوگیری از عفونت های لوله معدی روده ای استفاده شود. علاوه بر نقش ایمنی، آغوز نقش قابل توجهی در ترمیم عضلات اسکلتیو رشد دارد همچنین منبع طبیعی دو فاکتور مهم رشد انتقالی آلفا و بتا و فاکتور رشد شبیه انسولین 1 و 2 می باشد. این دو فاکتور رشد نقش مهمی در ترمیم عضلات و غضروف ها دارند و همچنین ترمیم زخم را بهبود می بخشند. بر طبق گزارش محققان IGF-1 موجود در آغوز گاو یکی از بهترین عوامل رشد و ترمیم سلول های عضلانی بیان نمودند.