موارد مصرف : درمان صدمات عضلانی و آسیب های عضلانی ورزشکاران، ضرب دیدگی، کوفتگی و خونمردگی
دستور مصرف : پماد را روزانه ۳-۲ بار بر روی موضع مالیده و به ملایمت ماساژ داده شود. (در مورد پاها مسیر ماساژ دادن از پایین به بالا باشد)
موارد منع مصرف : این دارو در افرادی که سابقه حساسیت به گل همیشه بهار و بابونه دارند نباید مصرف شود. از تماس این دارو با پوست آسیب دیده زخم باز، غشاءهای مخاطی و چشمها جداً پرهیز شود.
عوارض جانبی: این دارو به ندرت ممکن است سبب واکنش آلرژیک پوستی، کنژکتویت آلرژیک و درماتیت تماسی شود. در این صورت مصرف دارو قطع شده و به پزشک مراجعه شود.
مصرف در دوران بارداری و شیردهی: مصرف این پماد در این دوران توصیه نمی شود.
اجزای فرآورده : حاوی عصاره های گیاهان:
- همیشه بهار کوهی (Arnica montana)
- هاماملیس (Hamamelis virginana)
- شاه بلوط هندی (Aesculus hippocastanum L.)
- بابونه (Matricaria recutita)
- مریم گلی (Salvia officinalis)
- پودر کامفر و تیمول
مواد موثره :
همیشه بهار کوهی: سزکوئی ترپن ها خصوصا استرهای هلنالین، اسانس فرار، تیمول و فلاونوئیدها
هاماملیس: تانن ها خصوصا هاماملی تانن و کاتشین ها
مریم گلی: اسانس های فرار شامل آلفا توجون و بتا توجون و فلاونوئیدها
شاه بلوط هندی: تری ترپن ها و فلاونوئیدها (ایزوکوئرستین)
بابونه: آلفا بیزابولول و فلاونوئیدها
استاندارد شده : برحسب ۹-۶ میلی گرم آئسین در هر گرم
آثار فارماکولوژی : عصاره هیدروالکلی همیشه بهار کوهی در درمان التهاب اثر بخشی قابل ملاحظه ای اعمال می کند. ماده موثره و اثر بخش آن هلنالین که موجب مهار فاکتور نسخه برداری NF-kappa B(Transcription)می شود.
هلنالین، فاکتور TNFαکه توسط ماکروفاژهای ایجاد کننده التهاب تولید می شود را مهار می کند. از طرف دیگر عوامل موثر دیگر در ایجاد التهاب مانند سیتوکین ها، اینترلوکین -۱ و۶ TNFα, و پروتیئن C فعال را به طور قابل ملاحظه ای کاهش می دهد. افزون بر مهار عوامل فوق الذکر با مهار آنزیم سیکواکسیژناز ۲ از سنتز پروستاگلاندین های موثر در ایجاد التهاب پیشگیری می نمایند. یک ژل محتوی عصاره گلهای همیشه بهار کوهی که به طور موضعی روی عضله ساق پای ۱۲ مرد داوطلب استفاده شده در تسکین درد عضلانی موثرتر از دارونما بوده است. تانن های موجود در هاماملیس به طور موضعی اثر ضدالتهاب دارد. آئسین موجود در شاه بلوط هندی سبب افزایش استحکام وریدی شده، تونیسیته وریدی را بهبود بخشیده از این طریق بازگشت وریدی را افزایش می دهد. آئسین موجود در شاه بلوط هندی سبب مهار فعالیت آنزیم های لیزوزمال می شود. بنابراین فیلتراسیون پروتئین ها، الکترولیت ها آب به فضای بین بافتی مهار شده بدین ترتیب، آدم بهبود می یابد. عصاره بابونه با مهار تشکیل لوکوترین B۴ دارای اثر ضدالتهابی می باشد. عصاره مریم گلی نیز به عنوان اسپاسمولیتیک شناخته شده است.
Reference