مهمترین ماده معدنی مورد نیاز جنین آهن و اسید فولیک است که برای خونسازی جنین بسیار مهم است همچنین تامین ید به اندازه کافی، باعث رسیده شدن سلول های مغزی می شود. پریناویت آیزن آپوویتال تمامی این املاح را برای مادر و جنین تامین می کند.
موارد مصرف پریناویت آیزن آپوویتال: کمک به تامین ویتامین های مورد نیاز بدن در دوران بارداری و شیردهی
روش مصرف پریناویت آیزن آپوویتال: بزرگسالان روزانه یک عدد قرص همراه غذا و مقدار کافی آب میل شود و از مصرف بیش از میزان توصیه شده خودداری گردد.
شرایط نگهداری: در جای خشک و در دمای پایین تر از 25 درجه سانتی گراد و دور از دسترس اطفال نگهداری شود.
توضیحات پریناویت آیزن آپوویتال: ويتامين ها تركيبات اساسی می باشند كه بيشتر آن ها توسط بدن ساخته نمی شوند و بنـابراين به منظور پيشگيری از اختلالات متابوليكی بايد از طريق غذا و یا استفاده از مکمل ها تـامين شوند. دريافت ناكـافی آن هـا بـا بيماری های مزمن در ارتباط می باشد. كمبود ريز مغذی ها در زنان بايد قبل از بارداری پيشگيری يا درمان شود. ايـن موضوع باعث بهبود باروری و سلامت مادر می شود. چرا که ريز مغذی ها اثرات تعيين كننده ای بـر روی سلامتی مادر جنين در حال رشد دارد. كمبود ويتامين ها در زنان در سـنين باروری در بسياری از كشورهای در حال توسعه به عنوان يک مشـكل سلامتی عمده محسوب می شود.
پریناویت آیزن آپوویتال؛ ید:
ید برای رشد سالم مغز در جنین و کودکان خردسال ضروری است. مادران باردار در دوران بارداری نیازشان به ید به طور قابل توجهی افزایش می یابد بنابراین باید آن را به طور کامل برای جنین تامین نمایند. ید یک ماده معدنی کمیاب و یکی از اجزا مهم هورمون تیروکسین و تريیدوتیرونین می باشد. يد، عنصر ضروری جهت سنتز هورمونهای تيروئيدی است،هورمونهای تيروئيدی برای تکامل سيستم عصبی مرکزی، ميلين سازی و رشد جنين ضروری هستند، بنابراين مصرف يد کافی درطول دوران بارداری ضروری است. بررسی ها نشان می دهند زنان بارداری که قبل از بارداری مصرف منظم و با برنامه ی يد را داشتند به دليل توانايی تيروئيد در ذخيره سازی يد و استفاده از آن در زمان بارداری، پروفايل هورمون های تيروئيدی بهتری نسبت به زنانی که مکمل ياری يد را در دوران بارداری شروع کردند دارند. مطالعات نشان داده است که کودکان مادرانی که در دوران بارداری دچار کمبود خفيف يد بودند ضريب هوشی، وضعيت روانشناختی و سطح يادگيری پايين تری دارند. محتوای ید اکثر غذاها نسبتاً کم است. WHO و یونیسف برای اطمینان از مصرف کافی ید در همه افراد، یداسیون نمک جهانی را به عنوان یک استراتژی جهانی توصیه می کنند. با این حال، در برخی از کشورها ممکن است یداسیون نمک در همه مناطق امکان پذیر نباشد. شواهد نشان می دهد در مناطقی که یدزدایی نمک جهانی به طور کامل اجرا نشده است، ممکن است زنان باردار و شیرده و کودکان زیر دو سال مقادیر کافی نمک یددار دریافت نکنند. بسته به درصد خانوارهای یک منطقه خاص با دسترسی به نمک ید دار، ممکن است مکمل ید برای اطمینان از دریافت کافی ید توسط زنان باردار مورد نیاز باشد. قسمت اعظم ید از طریق غذا یا آب به بدن می رسد و مقدار کمتری نیز از تجزیه مواد یددار بدن حاصل می شود. ید به سرعت از راه دستگاه گوارش جذب می شود و مقدار کمی از آن در مدفوع باقی می ماند. تمام ید مصرف شده به سرعت در روده ها جذب می شود.
روزانه 120 میکروگرم ید توسط تیروئید جذب می شود. تیروئید حدود 8000 میکروگرم ید در خـــود ذخیره دارد. روزانه 60 میکروگرم از ید جذب شده بدون تغییر می ماند و 60 میکروگرم به صورت هورمون های تیروئید به درون خون ترشح می شود. هورمون ها در یاخته های اعضای دیگر بدن(به ویژه کبد و کلیه) تجزیه شده، ید آزاد می شود. علاوه بر غده تیروئید، مخاط معده و غده پاراتیروئید نیز قادر به جذب و تغلیظ ید هستند. هورمون های تیروئید پس از آن که در تیروئید ساخته شدند با جریان خون در سراسر بدن حرکت کرده و بسیاری از فعل و انفعالات شیمیایی قسمت های مختلف بدن را کنترل می نمایند، این هورمون ها برای تکامل و عملکرد طبیعی:
- بدن، مغز و دستگاه عصبی
- برای حفظ گرمای بدن و انرژی ضروری هستند.
عوارض کمبود ید: وقتی ید به اندازه کافی به بدن نرسد،تیروئید نمی تواند به اندازه کافی هورمون بسازد. این کمبود پیامدهای بهداشتی مهمی دارد که مجمـوعه آنها را "اختلالات ناشی از فقر ید یاIodine Deficiency Disorders و یا به اختصار IDD می نامند. کمبود ید باعث بروز طیف وسیعی از بیماری ها می شود که بسته به درجه کمبود ید، شدت متفاوتی داشته و از گواتر ساده که به سختی قابل تشخیص است تا گواتر بسیار بزرگ را منجر می شود.
- کریتینیسم در نوزادان (بیماری ناشی از کم کاری مادرزادی تیروئید که کودک دارای قد کوتاه، سربزرگ، پاهای کلفت، بینی پهن و موهای خشک و زبر می باشد).
- تولد نوزاد کم وزن
- عقب ماندگی ذهنی و اختلال در رشد مغزی وجسمی
- کری ولالی ولوچی چشم
- کاهش بهره هوشی کودکان
- کاهش قدرت یاد گیری و افت تحصیلی از عوارض کمبود ید می باشند.
مقدار ید کمتر از 2 میکروگرم در لیتر در یک منطقه معمولاً با حالات کمبود ید همراه است.
منابع غذایی حاوی ید
- گل کلم
- کلم بروکلی
- کلم پیچ
- کلم بروکسل
- دانه خردل
- شلغم
- تربچه
- کلزا
- بادام زمینی
- (کاساوا)سیب زمینی شیرین
- جلبک
- سویا
غذاهای دریایی نیز مانند صدف ها و میگو از منابع غنی ید هستند ولی چون در برنامه غذایی سهم کمی دارند در تامین ید بدن انسان اثر زیادی ندارند. بنابراین نیاز به استفاده از مکمل امری ضروری به نظر می رسد.
پریناویت آیزن آپوویتال؛ اسید فولیک
چرا اسید فولیک در دوران بارداری مهم است؟ در دوران بارداری به علت تولید بیشتر گلبول های قرمز خون و شکل گیری دستگاه عصبی جنین نیاز به اسید فولیک تا 50% افزایش می یابد. اسید فولیک یک نوع از ویتامینB است که در بسیاری از مکمل ها و غذاهای غنی شده وجود دارد. اسید فولیک فرم مصنوعی فولات است.
فواید اسید فولیک
- ایجاد سلول های جدید و تولید DNA
- رشد و نمو طبیعی در طول زندگی
مصرف اسیدفولیک به ویژه قبل و در حین بارداری بسیار حیاتی است. زیرا این ویتامین برای رشد مناسب اعضای بدن جنین در حال رشد مهم و حیاتی است. تحقیقات نشان می دهد که مصرف اسیدفولیک قبل از بارداری می تواند از نقایص مادرزادی از جمله نقص جدی لوله عصبی مانند موارد زیر جلوگیری می نماید.
- اسپینا بیفیدا : نوعی بیماری مادرزادی است که در اثر آن ستون فقرات جنین به درستی توسعه پیدا نمی کند و می تواند منجر به هیدروسفالی شود. در اسپینا بیفیدا کانال نخاعی در جنینی به شکل مناسب تکامل نمی ابد و بعضی ار مهره های نخاع به خوبی بسته نمی شوند.
آنسفالوسل (به ندرت) : انسفالوسل (بیرون زدگی مغز جنین)، نوعی بیماری مادرزادی است که به دلیل تشکیل ناقص سلولهای عصبی جنین بروز پیدا میکند.
و آنانسفالی: یک اختلال مغزی است که به دلیل بروز نقص در کانال عصبی و عدم بسته شدن در انتهای این کانال پدید می آید.
مصرف فولیک اسید در دوران بارداری چه فوایدی برای سلامتی دارد؟
فولات نقش مهمی در ساخت سلولهای قرمز خونی دارد و به کودک در رشد سیستم عصبی، مغز و نخاع کمک فراوانی میکند. تقریباً 3000 کودک سالانه با نقص لوله عصبی در ایالات متحده متولد می شوند. به طور معمول ، لوله عصبی تا 28 روز پس از بارداری به نخاع و مغز تبدیل می شود. اگر لوله عصبی به درستی بسته نشود، نقص لوله عصبی رخ می دهد. نوزادانی که با آنانسفالی متولد شده اند نمی توانند زنده بمانند. نوزادان متولد شده با اسپینا بیفیدا یا انسفالوسل ممکن است با چندین عمل جراحی، فلج و ناتوانی طولانی مدت روبرو شوند. طبق یک بررسی در سال 2015 ، مصرف مکمل اسید فولیک توسط مادر به طور قابل توجهی خطر نقص مادرزادی قلب را کاهش می دهد. این نقایص در 8 مورد از هر 1000 تولد در ایالات متحده رخ می دهد. طبق انجمن قلب آمریکا، نقایص مادرزادی قلب زمانی اتفاق می افتد که قلب یا رگ های خونی قبل از تولد به طور طبیعی رشد نکنند. آنها ممکن است بر دیواره های داخلی قلب، دریچه های قلب یا عروق و رگ های قلب تأثیر بگذارند. محققان همچنین گزارش نمودند که مکمل اسید فولیک در اوایل بارداری می تواند به جلوگیری از شکاف لب و شکاف کام کمک نماید. تقریبا از هر ۷۵۰ نوزادی که متولد میشوند، یکی گرفتار شکاف لب و کام است. پزشکان میگویند مصرف اسیدفولیک در مادر باردار میتواند در پیشگیری از ابتلای جنین به شکاف لب و کام در جنین مؤثر باشد. این نقایص مادرزادی در صورتی اتفاق می افتد که قسمت های دهان و لب در طی 6 تا 10 هفته اول بارداری به درستی با هم ادغام نشوند. برای اصلاح شرایط معمولاً به یک یا چند عمل جراحی نیاز است.
پریناویت آیزن آپوویتال؛ ویتامین C
ویتامینC یک ویتامین محلول در آب و آنتی اکسیدان قدرتمند است که چه در دوران بارداری و چه دردوران غیر بارداری ضروری است. اگرچه به عنوان یک تقویت کننده سیستم ایمنی شناخته می شود، اما این ویتامین در رشد کودک نیز نقش مهمی دارد و حتی ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سرطان های خاص را کاهش دهد.
چرا ویتامینC در دوران بارداری مهم است؟
ویتامین C که با نام اسید اسکوربیک نیز شناخته می شود، یک ویتامین محلول در آب است که هر روز به آن نیاز دارید و دوران بارداری نیز از این قاعده مستثنی نیست. بدن انسان نمی تواند ویتامین C را ذخیره کند، بنابراین مادران باردار روزانه باید یک منبع از مود غذایی حاوی این ویتامین را در رژیم غذایی خود قرار دهند. در دوران بارداری، ویتامینC برای مادر و کودک حیاتی است. بدن برای ترمیم بافت و ترمیم زخم به آن نیاز دارد و به رشد استخوان ها و دندان های کودک نیز کمک می کند. ویتامینC همچنین به تولید کلاژن در بدن کمک می کند. در تقویت سیستم ایمنی بدن کمک نقش دارد. آنتی اكسيدان ها برای محافظت بافت ها و سلول ها از آسـيب ايجـاد شـده ناشی از استرس اكسيداتيو مهم می باشند، بنـابراين ویتامین C با ایجاد تعادل بين نيروهای اكسيدانی و آنتی اكسيدانی، رشـد جنين را تضمین می نماید. بعضی از مطالعات نقش استرس اكسيداتيو را در رشد جنين تاييد كرده اند. و علاوه بر همه، توانایی بدن در جذب آهن را بهبود می بخشد و به این ترتیب احتمال کم خونی در مادر و جنین را کاهش میدهد. برخی مطالعات میزان کم ویتامین Cخون در دوران بارداری را به پره اکلامپسی مرتبط می دانند، به همین دلیل مهم است که اطمینان حاصل کنید که به اندازه کافی از این ویتامین مصرف می کنید.
عوارض کمبود ویتامین C در دوران بارداری: کمبود ویتامینC در بارداری میتواند منجر به آسیب جدی به مغز جنین شود که قابل برگشت نیست، خصوصا آن قسمت از مغز که مسئول نگهداری حافظه است. کمبود ویتامین C در بارداری موجب اسکوربوت در نوزاد میشود.اسکوربوت یک بیماری التهابی لثههاست که به خاطر ضعف شدید مویرگی، لثه ها شروع به خونریزی میکنند.