موارد مصرف : جهت تامین ویتامین D ، جلوگیری از نرمی استخوان در اطفال ، حفظ عملکرد طبیعی سیستم ایمنی و فعالیت ماهیچه ها.
دستور مصرف : روزانه یک میلی لیتر (400IU) بعد از وعده غذایی و یا طبق دستور پزشک مصرف شود.
شرایط نگهداری : درب ظرف محتوی محصول را کاملا بسته ، داخل جعبه و در جای خشک و خنک و نیز دور از نور خورشید و دسترس اطفال نگهداری شود.
ویتامین D:
ویتامین د یک ماده مغذی مهم است که به کلسیم برای ساخت استخوان ها و استحکام آنها کمک می نماید. ویتامین د همچنین در جلوگیری از مشکلاتی مانند:
- بیماری های قلبی
- دیابت
- پوکی استخوان
- دیابت شیرین
- افزایش فشار خون
- مولتیپل اسکلروز (MS)
- سرطان
- نازک شدن استخوان ها نقش دارد.
بدن ما وقتی در معرض مستقیم نور خورشید قرار می گیرد، به طور طبیعی ویتامین د تولید می کند. بنابراین، بسیاری از کودکان به طور طبیعی ویتامین د را به دلیل فعالیت در خارج از خانه در طول فعالیت های روزمره، مانند پیاده روی، دوچرخه سواری یا ورزش دریافت می کنند. اما گاهی اوقات بدن به اندازه کافی نمی تواند ویتامین د تولید کند. اگرچه استفاده از ضد آفتاب به محافظت از کودکان ها در برابر اشعه های مضر خورشید کمک می نماید ، اما در صورت استفاده از ضد آفتاب، از رسیدن نورخورشید به بدن برای تولید ویتامین د جلوگیری می شود.
رژیم های غذایی گزینه ای مناسب برای تامین ویتامین د بدن است؟
خوشبختانه ، بسیاری از غذاهای موجود در رژیم های غذایی از نظر ویتامین د غنی شده اند (ویتامین د به آن ها اضافه شده است) و نیز مکمل هایی برای کودکانی که به ویتامین د بیشتری نیاز دارند نیز در دسترس است.
چه افرادی در معرض کمبود ویتامینD هستند؟
مواردی مانند کمبود نور مستقیم خورشید و ویتامین د ناکافی در رژیم غذایی، می تواند افراد را در معرض خطر کمبود ویتامین د قرار دهد:
گروههای در معرض خطر:
- افرادی که توانایی محدودی برای قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب برخوردار هستند. به دلیل محدودیت قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید در زمستان و پاییز، ممکن است کودکانی که در مناطق شمال و غرب زندگی می کنند، به اندازه کافی آفتاب نداشته باشند تا نیاز ویتامین D خود را تأمین کنند.
- افرادی که پوست تیره دارند. از آنجا که رنگدانه یا ملانین در پوست تیره جلوی دریافت موثر نور خورشید را می گیرد، ویتامین D به طور موثری در بدن تولید نمی شود. اگر کودکی با پوست تیره تر به اندازه کودکی با پوست روشن تر در معرض آفتاب قرار گیرد، کودک با پوست تیره ویتامین D کمتری تولید می نماید و این امر باعث می شود کودکان در کشورهای آفریقایی، آسیایی و خاورمیانه در معرض خطر کمبود ویتامین D باشند.
- نوزادانی که فقط از شیر مادر تغذیه می کنند. شیردهی برای نوزادان امری بسیار مهم و حیاتی است. اما تنها چیزی که شیر مادر به اندازه کافی ندارد ویتامین D است. به کودکانی که بیشتر از شیر مادر تغذیه می کنند توصیه می شود از مکمل ویتامین D استفاده شود.
- افرادی که به بیماری های خاصی مبتلا هستند. برخی از بیماری ها ، مانند:
- فیبروز کیستیک
- بیماری التهابی روده (IBD)، بر میزان جذب ویتامین D در بدن تأثیر می گذارد. همچنین، مطالعات نشان داده است که چاقی خطر ابتلا به کمبود ویتامین D در افراد را افزایش می دهد.
کودکان به چه مقدار به این ویتامین نیاز دارند؟
موسسه پزشکی(IOM) توصیه می کند که در سال اول زندگی، نوزادان حداقل 400IU(واحد بین المللی) ویتامین د در روز باید دریافت کنند. کودکان بالای 1 سال و نوجوانان باید حداقل 600IU ویتامین د در روز دریافت کنند.
نوزادان
نوزادانی که به طور انحصاری از شیر مادر تغذیه می کنند (و برخی از آنها که از شیر مادر تغذیه می کنند اما از سایر انواع شیرها نیز استفاده می کنند) ممکن است برای دریافت مقدار توصیه شده ویتامین د نیاز به استفاده از مکمل هایی داشته باشند. از مکمل های که توانایی تامین 400 IU ویتامین د را دارند استفاده نماید. دستورالعمل های پزشک خود را نیز به دقت دنبال کنید تا مطمئن شوید فرزند شما مقدار مناسب این ویتامین را دریافت می نماید. اگر کودک شما روزانه کمتر از 1 لیتر شیر خشک دریافت می کند، از مکمل ویتامین د استفاده کنید تا کمبود این ویتامین را جبران نماید.
نوزادانی که از شیر مادر جدا می شوند، مهم است که آنها به اندازه کافی شیرخشک غنی شده با ویتامین د دریافت کنند تا 400 یا 600 IU روزانه ویتامین D در آنها تامین گردد. کودکانی که مکمل ویتامین D دریافت می کنند کمتـر بـه عفونـت تنفسی دچار می شوند و شیرخوارانی کـه منحصراً با شیر مادر تغذیه شده و میزان سرمی ویتامین د کافی داشته اند کمتر بـه بیمـاری تنفسـی تحتـانی مبتلا شده اند. در کودکانی که پنومـونی همـراه بـا کمبود ویتامین د داشته انـد میـزان مـرگ بیشـتر بوده است. کمبود ویتامین د خطر ابـتلا بـه عفونت ویروسی مانند برونشیولیت ناشی ازRSV و انفلـوانزای فصـلی را نیـز افـزایش مـی دهـد.
کودکان و نوجوانان
بسیاری از کودکان و نوجوانان هر روز 600 IU ویتامین د توصیه شده را دریافت نمی کنند. به طور معمول، کمبود ویتامین د کودکان با پوست تیره و افرادی که در مناطق شمالی با نور خورشید محدود زندگی می کنند را تحت تأثیر قرار می دهد. شیر غنی شده با ویتامین د می تواند به کودکان و ن وجوانان در تامین این ویتامین کمک نماید. 1 لیتر شیر، حدود 400 تا 460 واحد بین المللی دارد، اما بیشتر کودکان و نوجوانان هر روز کمتر از این مقدار شیر می نوشند. در این صورت، آنها باید روزانه یک مکمل مولتی ویتامین یا فقط ویتامین د با 600IU ویتامین د مصرف کنند. ممکن است تصور کنید که نوجوانان به این مقدار ویتامین د احتیاج ندارند، اگر سن رشدشان تمام شده است. اما آنها هنوز هم به اندازه بچه های کوچکتر به این مقدار ویتامین نیاز دارند و از آنجا که به نظر می رسد اضافه وزن باعث می شود ویتامین د به درستی فعالیت خود را انجام ندهد، حفظ وزن متعادل برای نوجوانان بسیار مهم است. محققان گزارش نمودند که ویتامین د ارتباط معکوس با افزایش وزن بدن دارد.
عوارض کمبود ویتامین D
کمبود ویتامین د در بسیاری از کشورها از جمله کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه گزارش شده است. اخیراً کمبود ویتامین د به صورت یک مشکل بهداشتی در کشورهای توسعه یافته هم مطرح شده است. کمبود شدید ویتامین د منجر به نرمی استخوان می شود که یک بیماری متابولیک استخوان است و باعث دردهای استخوانی و ضعف عضلانی می گردد. در حالی که کمبود خفیف تا متوسط ویتامین د که شایع تر نیز هست منجر به اختلال جذب کلسیم و هیپرپاراتیروئیدیسم ثانویه می شود.