توضیحات:
مکمل در دوران بارداری باید نیازهای مادر را بیش از مصرف روزمره برآورده کند. مادر در این دوران احتیاج بیشتری به املاح، ویتامین ها و مواد معدنی دارد. تعدادی از مادران باردار بعضی اوقات با مصرف مکمل ها دچار عوارض گوارشی، دل درد، تهوع ، یبوست و … می شوند و به همین دلیل از ادامه دادن به مصرف این مکمل ها غافل می گردند به هیچ عنوان مکمل های خوراکی را قطع نکنید بلکه میوه و سبزی و فیبر بیشتری مصرف کنید و به اندازه کافی آب بنوشید و یا میتوانید از مکمل های بدون عارضه استفاده کنید.
موارد مصرف:
- تأمین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز در دوران بارداری
- حمایت از رشد و نمو جنین
- تولید انرژی و تقویت سیستم ایمنی
دستور مصرف: روزانه یک قرص به همراه غذا مصرف کنید.
اجزای تشکیل دهنده:
ویتامین های B:
کوآنزیم ها در متابولیسم کربوهیدرات ها ، پروتئین ها و چربی ها برای تولید انرژی نقش مهمی در فرآیندهای متابولیک کلیه سلول های زنده بازی می کنند. همچنین عملکرد طبیعی و نگهداری سیستم عصبی به وجود ویتامین های گروه B برای تولید هورمون ها و انتقال دهنده های عصبی متکی است.
ویتامین های B6: به عنوان یک کوفاکتور در تقریباً 50 آنزیم دکربوکسیلاز و ترانس آمیناز عمل می کند. همچنين ، تعدادي از واكنش هاي مربوط به توليد انتقال دهنده عصبی و تشكيل هموگلوبين را كاتاليز مي كند. این می تواند به تسکین حالت تهوع یا استفراغ در دوران بارداری کمک کند. ویتامین های B12، كوبالامین برای واكنش آنزیمی و برای تولید متیونین و تتراهیدروفولات مورد نیاز است. گیاهخواران در معرض خطر کمبود B12 هستند. مقدار ناکافی این ویتامین در زمان رشد مغز جنین ، بر رشد شناختی و حرکتی نوزادان تأثیر می گذارد.
بیوتین: همچنین به عنوان ویتامین H شناخته می شود ، برای رشد و نمو مناسب جنین مورد نیاز است. طبق مقاله ای در دسامبر 2008 در "مجله تغذیه" ، بسیاری از زنان باردار ممکن است در معرض کمبود بیوتین باشند. در این دوره بدن سریعتر بیوتین را تجزیه می کند. کمبود بیوتین تمایل به افزایش خطر نقص هنگام تولد در دوران بارداری دارد.
ویتامین C: اسید اسکوربیک در سنتز کلاژن نقش دارد و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. از بدن در برابر صدمات رادیکال آزاد محافظت می کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. همچنین باعث افزایش جذب روده آهن غیرهمخونی می شود.
ویتامین D: برای تقویت جذب و استفاده از کلسیم و فسفر و کلسیفیکاسیون طبیعی اسکلت ضروری است. ویتامین D و متابولیتهای آن از جفت عبور کرده و در خون جنین با همان غلظت مانند گردش خون مادر ظاهر می شوند. ویتامین D عملکرد ایمنی و رشد مغز را تقویت می کند. مقادیر کم ویتامین D در دوران بارداری مستعد PET (توکسمی قبل از التهاب) است که 8٪ از زنان باردار را تحت تأثیر قرار می دهد. کمبود ویتامین D مادر با هیپوکلسمی نوزادی همراه است ، که می تواند در کانی سازی نامناسب استخوان جنین ، هیپوپلازی مینای دندان یا تشنج ظاهر شود.
ویتامین E: این یک آنتی اکسیدان مهم لیپوفیل است. نیاز ویتامین E در دوران بارداری افزایش می یابد. اگرچه کمبود بارداری حدس می زند که باعث سقط جنین و تولد زودرس می شود
کلسیم: عوامل هورمونی به شدت بر متابولیسم کلسیم در بارداری تأثیر می گذارد. سوماتوماموتروپین کوریونی انسان از جفت ، میزان گردش خون استخوان مادر را افزایش می دهد. تقریباً 30 گرم کلسیم بدن مادر در دوران بارداری جمع می شود ، تقریباً تمام آن در اسکلت جنین است. باقیمانده در اسکلت مادر نگهداری می شود و برای تقاضای کلسیم شیردهی ذخیره می شود.
روی: کمبود روی بسیار تراتوژن است و منجر به ناهنجاری های مادرزادی ، رشد غیرطبیعی مغز در جنین و رفتار غیر طبیعی در بدنیا آمده است. زنان با غلظت پایین پلاسما ی روی در معرض خطر 2.5 برابری بیشتر درزایمان نوزادان با وزن کمتر از 2000 گرم قرار دارند.
ید: بخشی از مولکول تیروکسین است و نقش مهمی در متابولیسم ریز مغذی ها دارد. مکمل قبل از پایان سه ماهه دوم ، مغز جنین را از اثر کمبود محافظت می کند.
منیزیم: در بیش از 300 واکنش شیمیایی که دربدن حضور دارد ،از جمله : تولید انرژی ، سنتز پروتئین ، عملکرد عضلات و اعصاب.
جنین تمام مدت در طول بارداری 1 گرم منیزیم جمع می کند. مکمل منیزیم در دوران بارداری میزان بروز PET (توکسمی قبل از اكلامپسی) ، ورم و گرفتگی پا را كاهش می دهد.
کوآنزیم Q10:
CoQ-10 یک ماده ویتامین مانند از خانواده ubiquinone است که در بدن وجود دارد این درگیر در حمل و نقل الکترونی و تولید انرژی است. این یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است که به ثبات غشای سلولی ، حفظ تمامیت و عملکرد سلول کمک می کند. این فعالیت محرک ایمنی است. مکمل همراه با آنزیم Q10 ، در سه ماهه دوم و سه ممکن است خطر ابتلا به پره اکلامپسی در زنان در معرض خطر بیماری را کاهش دهد.
سلنیوم:عملکرد تیروئید به سلنیوم بستگی دارد.